Galenic Nectalys Fluide Lissant SPF 15. Avon Solutions Beautiful Hydration Perfecting Tint Release Moisturiser spf 20
Galenic Nectalys Fluide Lissant (varianta în engleză este Smoothing Fluid) SPF 15
INGREDIENTS: WATER (AQUA). ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE. CYCLOMETHICONE. OCTOCRYLENE. SD ALCOHOL 39-C (ALCOHOL DENAT). PEG-8. BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE. ISODECYL NEOPENTANOATE. PENTAERYTHRITYL. TETRACAPRYLATE/TETRACAPRATE. CETEARYL ALCOHOL. COCO-GLUCOSIDE. POLYMETHYL METHACRYLATE. BHT. BUTYLPARABEN. CHLORPHENESIN. CITRUS NOBILIS (MANDARIN ORANGE) FRUIT JUICE (CITRUS NOBILIS FRUIT JUICE). DIMETHICONE CROSSPOLYMER. DISODIUM EDTA. ETHYLPARABEN. FICUS CARICA (FIG) FRUIT EXTRACT (FICUS CARICA FRUIT EXTRACT). FLAVOR (AROMA). FRAGRANCE (PARFUM). GERANIOL. HEXYL CINNAMAL. HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER. LECITHIN. LIMONENE. LINALOOL. MALTODEXTRIN. METHYLPARABEN. ORYZA SATIVA (RICE) POWDER (ORYZA SATIVA POWDER). PHENOXYETHANOL. POLYSORBATE 60. PPG-12/SMDI COPOLYMER. PROPYLPARABEN. PRUNUS PERSICA (PEACH) JUICE (PRUNUS PERSICA JUICE). RED 40 (CI 16035). SODIUM HYDROXIDE. SORBITAN ISOSTEARATE. SQUALANE.
Producătorul spune despre acest produs că are o textură lejeră, oferă hidratare, protejează de razele UV și conferă pielii o strălucire naturală. Pentru ten normal și mixt.
Părerea mea: Produsul de mai sus protejează de razele UV (filtrele au fost colorate cu portocaliu), dar din păcate concentrația de alcool din primele poziții este foarte mare. Următorii iritanți sunt in concentrație mică, listați după conservanți. Singurele ingrediente beneficii pielii sunt listate și ele după conservanți, concentrația lor este neglijabilă (sunt colorate cu verde). Nu recomand acest produs.
Avon – Solutions Beautiful Hydration Perfecting Tint Release Moisturiser spf 20
Ingrediente: aqua, homosalate, ethylhexyl methoxyccinnamate, ethylhexyl salicylate, butylene glycol, glycerin, peg-8, butyl methoxybenzoylemethane, octyl isononanoate, dimethicone, tromethamine, cetyl alcohol, phenoxyethanol, glyceryl stearate, parfum, trimethylsiloxysilicate, hydrogenated lecithin, acrylates/c10-30alkyk, acrylate crosspolymer, carbomer, methylparaben, propylparaben, disodium edta, sodium chloride, perfluorooctyl triethoxysilane, propylene glycol, caprylic/capric triclyceride, butylparaben, ethylparaben, ascorbyl, tetraisopalmitate, tocopherol, isobutylparaben, sodium dna, ci 77891, ci 77491, ci 77492, ci 77499, ci 42092
Producătorul afirmă că produsul hidratează pielea și o protejează cu SPF 20. Oferă o tentă subtilă de bronz care se potrivește perfect cu nuanța naturală a pielii.
Părerea mea despre produs: Corect, ofeăa o tentă de bronz, nu este potrivită ca ton de culoare pentru toate tipurile de ten, total nepotrivită pentru persoanele cu ten deschis la culoare. Produsul nu oferă acoperire, să nu vă așteptați la asta. Colorează ușor pielea, uniformizează puțin culoarea pielii, cu condiția să vă fie potrivită culoarea care din punctul meu de vedere nu este universală.
Produsul protejează de întreg spectrul solar, este formulat cu filtre chimice. Conține parfum. Este potrivit pentru tenul uscat și normal, în nici un caz sensibil. Hidratarea oferită este asigurată doar de emolienți, produsul nu conține nici măcar un ingredient benefic pielii. Emolienții sunt necesari doar tenului uscat.
Multumesc pentru recenzie! E clar ca nu o sa-mi mai cumpar crema asta.
Scuze ca scriu aici,e off topic,dar pe mail rasp.greu(stiu ca esti ocupata:*)Am o pb.si nu stiu ce sa fac.De cateva luni bune am 2 puncte de grasime pe obraj si nu imi mai dispar.Inainte cand imi ieseau(asta se intampla ff rar)imi dispareau de la sine.Am auzit solutia cu acul steril,intepi in mijlocul punctului,dupa storci grasimea aia si se face ca o bubita si trece in 2-3 zile.Am mai auzit si de Retin A ca daca te dai pe punctuletele astea pielea se subtiaza si dispar.Vrei te rog sa imi spui cum e mai bine,ca nu le mai suport pe fata,sunt inestetice.
Buna Raluca,
Din pacate Retin-a este un retinoid puternic cu o multime de efecte adverse.
Eu ti-as sugera sa extragi acele puncte intr-un cabinet de cosmetica, la o cosmeticiana priceputa, nu trebuie neaparat sa se faca o „bubita” si sa folosesti exfolianti chimici pentru a preveni aparitia lor, de exemplu Paula’s Choice AHA 8%.
Eu nu vad imbunatatiri,in urma utilizarii cremei Retin-A!:-(
Corina,ce parere ai despre urmatorul produs:
AQUA,HYDROGENATED COCO-GLYCERIDES,GLYCERYL STEREATE SE,CETEARYL ALCOHOL,GLYCERIN,CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT,PERSEA GRATISSIMA OIL,SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL,PANTHENOL,PARFUM,BENZYL BENZOATE,GLUCOSE,SODIUM CARBOMER,ALCOHOL DENAT,DIMETHICONE,DISODIUM EDTA,PHENOXYETHANOL,ETHYHEXYLGLYCERIN,C I 16255,C I 19140
multumesc
Hey, nu stiu daca e rubrica potrivita pentru a-mi posta intrebarea dar vreau sa stiu ce parere ai despre AXATHANTHIN? 😀 Am citit recent despre acest antioxidant si mi-a starnit interesul.
Buna Lisa,
Cauta articolul despre suplimente alimentare. E foarte bun acel antioxidant.
Buna,
Tocmai am citit un articol relativ interesant, dar nu stiu cat de serios sa actionez. Mi-ar fii utila parerea ta 🙂
http://www.flu.ro/articole/Frumusete_si_dieta/Cremele_cu_SPF_mai_periculoase_decat_soarele_/pagina-2.html
Buna Ramona,
Articolul este scris in 2009 si face referire la un raport din 2008 facut de EWG. Sa fim seriosi, EWG nu a testat 952 de produse cu SPF, ar insemna sa aiba laboratoare mai performante ca FDA.
In fine, sa zicem ca acel raport ar fi corect si ca in 2008 doar 15% din cele 952 de produse cu SPF erau sigure si eficiente.
Din fericire, in vara lui 2012 FDA a emis o lege noua cu privire la produsele cu SPF, lege care a schimbat foarte mult din regularizarile care priveau acest tip de produse. Astfel, din 2012, nici un producator nu mai poate afirma ca produsul protejeaza de soare fara sa contina ingredientele necesare protectiei solare (in trecut era posibil ca produsele sa contina doar o parte din aceste ingrediente).
Bineinteles fiecare alege pentru el. Eu am avut melasma si stiu ce inseamna sa nu te protejezi de soare. Stiu de asemenea ca soarele poate duce la cancerul de piele si voi alege intotdeauna protectia solara. Sunt persoane care pur si simplu fac alergie la soare si nu au de ales, trebuie sa se protejeze.
Apropo, ultima afirmatie din articol este aberanta, nu exista nici macar un produs organic cu protectie solara, iar despre cat de organice sunt sau nu aceste produse cosmetice numite organice am scris intr-un articol dedicat. Cat priveste alimentatia – este necesar sa mancam legume si fructe crude, cat mai multe, dar consumul de cruditati nu ne protejeaza de razele solare, din pacate.
Citeste articolele din categoria protectia solara, sunt detalii despre produsele cu SPF, efectele lor, reactii negative, etc.
Pot sa te rog sa imi recomanzi o alternativa mai buna la crema de la Avon?