Arhiva octombrie 2014

1
De ce am probleme cu tenul?
2
Pete post acnee – Prevenire și tratament

De ce am probleme cu tenul?

De ce mi se întâmplă mie acest lucru? De ce am probleme cu tenul? Până acum tenul meu a fost perfect și nu a trebuit să am grijă de el în mod special și acum am o grămadă de probleme cu aspectul pielii! Nu înțeleg de ce alte persoane nu fac nimic pentru a-și îngriji tenul, iar eu mă străduiesc și nu am rezultatele pe care le doresc. Nu înțeleg de ce problemele se ameliorează o perioadă și apoi observ din nou că tenul meu nu arată bine.

V-ați pus vreodată cel puțin una din întrebările de mai sus? Există două motive pentru care apar acest tip de întrebări.

1. Factorul fizic. Lipsă unei rutine de îngrijire corecte. Pentru a avea un ten sănătos, fără probleme, rutina de îngrijire trebuie să conțină câțiva pași importanți și trebuie să fie făcută zilnic, fără excepție. Mai mult decât atât, numeroase probleme cutanate sunt doar efecte ale unor cauze diverse, de obicei interne. Despre rutinele de îngrijire și diverse afecțiuni cutanate citiți articole pe blog.

2. Factorul psihic. Omul nu este doar corpul săi și în nici un caz nu este doar fața sa și aspectul exterior. Omul este un tot unitar format din corp, minte și suflet. Există multe descrieri ale complexului pe care îl numim om, dar majoritatea se bazează pe această trinitate: corp, minte, suflet. Aceste trei componente sunt interconectate și se influențează una pe cealaltă. Dacă rezolvăm problema la nivelul corpului, eliminânând factorul fizic de mai sus nu înseamnă întotdeauna că am rezolvat problema complet pentru că manifestarea unei probleme cutanate în corpul fizic este strâns legată de celelalte două componente ale omului și anume mintea și sufletul.

Citește mai departe

Pete post acnee – Prevenire și tratament

Ce este o pată post acnee?

pata rosie post acneeO pată post acnee, numită uneori și maculă, este de fapt o zonă de piele hiper pigmentată, ca urmare a unui proces inflamatoriu. Practic, o dată ce o pustulă sau o papulă se vindecă, în zona respectivă apare o hiper pigmentație post inflamatorie.

Această pată este procesul natural de vindecare a pielii, iar pielea prezintă modificări în textură și culoare în zonă respectivă. La început aceste pete post acnee sunt roșii, apoi își schimbă culoarea în maro, iar în timp se estompează treptat.

În funcție de ritmul de vindecare al pielii (diferit de la persoană la persoană) și de rutina de îngrijire a pielii, aceste pete pot fi prezente pe ten, din momentul apariției lor, chiar și 2-3 ani. În cazurile mai fericite, cu o îngrijire corectă, petele dispar în câteva luni.

Un alt factor important în apariția acestor pete este felul în care se abordează tratarea pustulelor: persoanele care sparg pustulele (unele persoane nu extrag aceste pustule corect și infecția reapare, iar pustula va fi spartă de mai multe ori) pot avea pe suprafața tenului pete mai mari, care se vor vindeca mai greu. În multe cazuri, în urma extracției incorecte a pustulelor, în zona respectivă poate apărea o cicatrice post acnee.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.