Contour, Highlighter, Blush, Bronzer

Countouring este umbrirea unei zone a feţei cu ajutorul unui produs cu 2 nuanţe mai închis decât tenul;
Highlighting este iluminarea unei zone a feţei cu ajutorul unui produs cu 2 nuanţe mai deschis decât tenul;
Aplicarea Blushului este accentuarea zonei pomeţilor prin aplicarea unui produs ce poate avea diverse culori cu nuanţe în general de roz sau corai;
Bronzing este aplicarea unui produs cu scopul de a obţine aspectul de ten uşor bronzat (sun kissed), poate avea diverse culori de la auriu până la nuanţe de maro.

Pentru contour şi highligher puteţi folosi: fond de ten, produse special formulate, anticearcăne, pudră, bronzer, farduri de ochi, pigmenţi cu toate texturile posibile: lichid, cremos, pudra pulbere, pudra compactă, etc. Depinde doar de preferinţe.

Pentru blush puteţi folosi produse special concepute pentru blush, bronzer sau chiar produse formulate pentru mai multe zone ale feţei (ochi, buze, etc) cum ar fi pigmenţii. Şi blush-urile pot avea mai multe texturi (lichid, cremos, pudra compactă, pudră pulbere). Bronzerul este un produs special formulat şi poate avea la fel de multe texturi.

Conturarea şi iluminarea feţei se face pentru a se scoate în evidenţa anumite trăsături şi pentru a umbri unele zone cu scopul de a crea forma perfectă a feţei şi anume forma ovală. Bronzerul poate înlocui foarte bine blushul şi conturarea feţei. Singurii paşi necesari pentru realizarea unui machiaj perfect sunt highlighting şi blush, iar contouring şi bronzing sunt aplicări opţionale care însă pot schimba total aspectul feţei.

Există mai multe feluri de a contura faţa şi foarte multe tehnici, puteţi experimenta până când găsiţi o metodă care să fie cea mai potrivită pentru voi. Sunt câteva reguli importante de care trebuie să ţineţi seama:
-Blush-ul nu se aplică pe tâmple sau frunte şi nu există excepţii de la această regulă. Aplicarea blush-ului pe frunte duce la aspectul de ‘faţă arsă de soare’.
– Nu se aplică highlighter satinat sub ochi sau pe nas.
– Alte reguli de aplicare puteţi vedea în video-urile propuse.

Conturarea feţei se poate poate face înainte sau după aplicarea fondului de ten, dar în principiu zonele care se umbresc şi care se iluminează sunt aceleaşi, aplicarea depinde doar de preferinţe şi de cât de familiarizate sunteţi cu acest procedeu. În afară de metodă clasică de conturare pe zone mai există o metodă folosită mult în fotografiile din revistele de make up sau fashion şi anume iluminarea centrului feţei şi umbrirea lateralelor, nasul însă se conturează că de obicei.

Contouring, Highlighting, Blush – aplicare clasică, după ce aţi aplicat fondul de ten

Contouring, Highlighting – aplicare înainte de fondul de ten

Contouring, Highlighting – metoda folosită pentru reviste

Bronzer – aplicare clasica

8 comentarii

Scrie un comentariu
  • Buna Corina!

    E super utila postarea ca de obicei!
    As avea o intrebare: de ce nu se aplica highligher -ul sub ochi? In principiu problema o vad ca fiind faptul ca evidentiaza cearcanele nu? Eu din cand in cand mai folosesc High Beam-ul Benefit aproape de zona ochilor si uneori in alte zone.La mine arata ok atata timp cat am tenul odihnit si e in zilele lui bune.
    Pupici!

    • Buna Andreea,
      Highlighter se aplica sub ochi, dar nu se aplica highligher satinat, iar sclipici in nici un caz. Decat sa explic eu de ce mai bine incearca tu si povesteste-ne si noua.

  • I love Wayne 😀

    Imi e cam frica sa folosesc bronzer sau sa conturez, nu mi se pare ca arata natural (eu am tenul foarte deschis, cu tenta galbuie/bej, dar din cauza semnelor de acnee de pe obraji pare sa aiba o tenta roz), si de blush ma cam feresc (de obicei de cele roz, le prefer pe cele peachy).Highlight n-am folosit inca.

  • Multumim mult de tot pentru sfaturi!
    Pentru mine, cel putin, sunt extrem de utile.
    Nu mi-am conturat niciodata fata, mi-e frica sa nu arate artificial… Dar highlighter, bronzer si blush folosesc frecvent.

    • Buna Madalina,
      O crema cu ulei mineral si vaselina nu poate fi prea matifianata pentru ten mixt/gras, insa cu produsule de machiaj chiar nu poti sti inainte sa incerci.

  • Buna,
    Vreau sa te intreb ce parere ai despre Eyeliner-ul meu de la FFLEUR?
    Aqua, Polymer, dimethicone, polyvinyl pyrrolidone, triethanolamine, polysorbate, methylparaben, propylparaben, pigments?
    Dupa cum am analizat eu, contine apa, polimer, un silicon (ce functie are aici), ceva ce face rezistenta la apa, un stabilizator de PH (nu inteleg de ce e necesar), un emulgator (nu inteleg ce functie are), 2 conservanti, pigmrnts (nu am gasit) .
    Cum sa stim daca e formulat bine?

    • Buna Victoria,
      In 2012, formula produselor de make-up este destul de bine reglementata, ma refer la concentratiile de coloranti. Daca folosesti produse cunoscute, e foarte putin probabil sa ai reactii negative de la un eyeliner. Siliconul are rolul de sigilare a eyelinerului, stabilizeaza PH-ul produsului pentru a nu deveni bazic sau acid, emulgatorul are rolul de a omogeniza compozitia produsului, mai precis de a omogeniza apa, siliconul si polimerul.



Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.