Arhiva februarie 2013

1
Sabon Cremă Hidratantă cu Alge. Vivanatura Cremă de Față cu Aur și Argint Coloidal
2
Pasagera în Cluj și București – Anunt locații pentru workshop
3
Pasagera în Cluj și București – Întâlniri cu cititoarele
4
Demodex Folliculorum. Demodex Brevis – descriere, simptome, tratament, rutină de îngrijire a pielii
5
Eucerin Gentle Hydrating Cleanser Fragrance Free. Eucerin Skin Calming Dry Skin Body Wash Fragrance Free
6
Apivita First Line – Eye Cream Fine Line Reducer SPF 15 și Day Cream Fine Line Reducer SPF15
7
Despre produsele Paula’s Choice – Seruri
8
Bioderma Sensibio – Soluție Micelară, Contur de ochi, Cremă Light, Cremă Compactă Claire SPF 30

Sabon Cremă Hidratantă cu Alge. Vivanatura Cremă de Față cu Aur și Argint Coloidal

Sabon Cremă Hidratantă cu Alge

Ingrediente: Aqua, Isopropyl Myristate, Cetearyl Glucoside, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Glycerin, Glyceryl stearate & Peg-100 Stearate, Hexylene Glycol & Aqua & Fructose & Glucose & Urea & Dextrin & Sucrose & Alanine & Glutamic Acid & Aspartic Acid & Hexyl Nicotinate, Polydimethylsiloxane, Aloe Barbadensis (Aloe vera Gel @ 10:1), Caprylic/capric triglyceride, Algae (Carrageenan) Extract, Sodium methylparaben, Imidazolidinyl Urea, Dmdm Hydantoin, Phenoxyethanol & Methylparaben & Butylparaben & Ethylparaben & Propylparaben & Isobutylparaben, Allantoin, Tocopheryl Acetate, Polyacrylamide & C13-14 Isoparaffin & Laureth-7 Aqua, Parfum, Geraniol, Citronellol, Linalool, CI61570 (Acid Green 25 / D & C Green No 5).

Descrierea produsului: Cremă cu o textură fină, indicată pentru tenul mixt sau gras. Revitalizează şi tonifică pielea feţei, restabilind nivelul natural de hidratare. Reduce excesul de sebum, conferind tenului luminozitate şi strălucire. Conţine SPF4.

Algele marine au proprietăţi regenerative asupra organismului uman: stimulează circulaţia limfatică, conţin vitaminele A,C,şi E, detoxifică pielea, oxigenează şi tonifică.

Părerea mea:  Produsul este ambalat în recipient borcan, mai toate ingredientele benefice conținute în acest produs sunt sensibile în prezența luminii și aerului, iar borcanul nu este recipientul potrivit pentru un produs cosmetic din acest motiv și datorită faptului că de fiecare dată când se ia cremă din borcan se contaminează produsul (indiferent dacă v-ați spălat sau nu pe mâini anterior introducerii degetelor în borcan).

SPF 4 nu este protecție solară care să ajute pielea în vreun fel, această protecție este asigurată de un singur ingredient (colorat portocaliu) care protejează doar de UVB și nu protejează de UVA. Datorită prezenței acestui ingredient, produsul nu este indicat a se aplica seara pe ten, iar dacă doriți să îl aplicați dimineața trebuie să folosiți protecție solară adecvată.

Algele sunt antioxidanți, nu stimulează circulația limfatică, nu oxigenează (foarte bine ca nu oxigenează pentru ca oxigenul este un ingredient care duce la formarea radicalilor liberi în piele, antioxidanții fiind cei care ajută la combaterea efectelor radicalilor liberi), nu tonifică (a tonifia înseamnă a întări un organism, nu există produse cosmetice care să tonifice pielea) și nu detoxifică pielea (nu există studii care sa numească toxinele din piele, în cazul în care acestea există și nu există studii care să arate că procesul de detoxifiere al pielii e posibil – citiți articolul despre detoxifiere).

Produsul conține iritanți, în concentrație mică,  sunt problematici pentru persoanele care au ten sensibil. Din punctul meu de vedere, datorită ambalajului tip borcan și a formulei medii produsul nu asigură hidratare corectă. Este potrivit tenului normal și mixt.

Citește mai departe

Pasagera în Cluj și București – Anunt locații pentru workshop

Am stabilit cele două locații pentru desfășurarea evenimentului, astfel:

1. Cluj – joi, 28 februarie 2013, ora 17:00.

Restaurant Sun – cartier Grigorescu
Adresa: B-dul 1 Decembrie 1918 (FN)

Restaurantul este chiar langa supermarketul Cora, din centru se poate ajunge cu autobuzul numarul 30, 27, 28, este aproximativ la 3-5 minute de mers pe jos din stația de autobuz (se traversează podul de langă stație).
Din cartierul Mănăștur se poate ajunge cu autobuzul 43, 43b și restaurantul este chiar vis-a-vis de stația de autobuz.
Restaurantul beneficiază de parcare privată, cine doreste să vină cu mașina poate să parcheze în curte.

2. București – sâmbătă, 2 martie 2013, ora 17:00

Readers Cafe – Dorobanților
Adresa: B-dul Iancu de Hunedoara, Nr. 56-60, Metropolis Center, Parter

Se poate ajunge cu metroul pâna la Ștefan cel Mare sau Piața Victoriei, iar de la metrou se ajunge în câteva minute la Metropolis Business Center. Pe site-ul cafenelei, în secțiunea Contact exista o hartă detaliată a zonei. http://www.readerscafe.ro/contact/

Citește mai departe

Pasagera în Cluj și București – Întâlniri cu cititoarele

În septembrie 2012 am avut plăcerea să mă întâlnesc cu cititoarele blogului în București. După 5 ore de discuții legate de funcționarea pielii și rutina de îngrijire a tenului, am plecat cu ideea de a organiza în curând workshop-uri pe aceiași temă.

A venit timpul să anunț cele două întâlniri programate în februarie/martie.

1. Cluj – joi, 28 februarie 2013, ora 17:00.
2. București – sâmbătă, 2 martie 2013, ora 17:00

Programul workshop-ului:
1. Prezentarea funcționalității pielii și diverse afecțiuni cutanate, pe scurt, în special prezentarea rutinei zilnice de îngrijire și executarea pașilor necesari îngrijirii pielii. De asemenea voi încerca sムîmpăƒrtăƒșesc cele mai importante idei care m-au ajutat pe parcursul anilor pentru a-mi menține pielea cât mai săƒnăƒtoasăƒ.

2. Construirea rutinei zilnice de îngrijire pentru oricine dorește, în limita timpului disponibil.

3. Pasagera vă răspunde la întrebări.

4. Prezentarea produselor Paula’s Choice și soluțiile oferite de această gamă de produse, pentru fiecare tip de ten.

Locația o voi anunța ulterior pe blog și prin newsletter-ul dedicat workshop-ului. Pentru a vă abona la acest newsletter puteți accesa acest link: http://eepurl.com/vvLE1. Mail-urile primite vor avea doar subiectul întâlnirilor cu Pasagera și conțin opțiunea de dezabonare.

Detalii despre locațiile evenimentelor în acest articol: Pasagera în Cluj și București – Anunt locații pentru workshop

Pentru a participa trebuie să îmi scrieți, până în 25 februarie, un comentariu, mail sau mesaj prin formularul de contact, vムvoi contacta pentru confirmare. Nu trebuie sムfiți neapărat cititori ai blogului pentru a participa la workshop. Invit pe această cale orice persoană interesată de subiectele prezentate în program și cosmeticiene care ar dori să lucreze cu produsele Paula’s Choice. Specificați vă rog orașul întâlnirii la care vă anunțați participarea.

Cei/cele care doresc să își construiascムo rutinムzilnicムde îngrijire trebuie sムvinムpregătiți cu un carnețel de notițe, ideal ar fi să nu aibă machiaj pe ten.

Citește mai departe

Demodex Folliculorum. Demodex Brevis – descriere, simptome, tratament, rutină de îngrijire a pielii

Ce este Demodex?
Demodex Folliculorum și Demodex Brevis (pe care îi voi numi în continuare Demodex) sunt acarieni care trăiesc pe pielea umană. Sunt semitransparenți, au corp alungit și măsoară 0.1-0.4 mm, cu patru perechi de picioare scurte în partea anterioară a corpului. D. Folliculorum este mai mare decât D. Brevis.

D. Folliculorum trăiește în foliculul pilos, iar D. Brevis trăiește în glandele sebacee. Preferă zonele feței cu mult sebum (nas, frunte, bărbie, obraji), dar se pot înmulți pe toată suprafața corpului, inclusiv pe scalp sau pleoape (multe cazuri de blefarită sunt cauzate de Demodex).

Durata de viață a acarianului este de 15 zile, înainte de sfârșitul vieții se împerechează la suprafața pielii, iar femela depune ouă în foliculul pilos sau glandele sebacee. După trei, patru zile larvele ies din ouă (au trei perechi de picioare în acel moment) și se transformă în adulți în aproximativ șapte zile.

Demodex nu are sistem excretor, dar atunci când moare, acarianul se descompune în foliculul pilos sau glanda sebacee și împrăștie în locul respectiv toate rezidurile acumulate în corp pe durata vieții, inclusiv bacteria Bacillus Oleronius.

Demodex preferă să se miște în timpul nopții, nu îi place lumina și parcurge aproximativ 16 mm/oră. În timpul deplasării pe piele, persoanele infectate cu Demodex simt mâncărimi ale pielii. Se hrănește cu sebum și celulele pielii pe care le găsește în foliculul pilos. Pentru a se hrăni stimulează glandele sebacee.

În afară corpului Demodex poate trăi în mediu umed, cald și întunecos timp de 10 de zile, pe prosoapele ude trăiește 5-6 zile, în apă trăiește aproximativ o luna, iar în aerul uscat moare după 2,3 zile.

Citește mai departe

Eucerin Gentle Hydrating Cleanser Fragrance Free. Eucerin Skin Calming Dry Skin Body Wash Fragrance Free

Eucerin Gentle Hydrating Cleanser Fragrance Free
Ingrediente: Water, sodium laureth sulfate, cocamidopropyl betaine, disodium cocoamphodiacetate, glycol distearate, PEG-7 glyceryl cocoate, cocamide MEA, laureth-10, citric acid, PEG-120 methyl glucose dioleate, lanolin alcohol, imidazolidinyl urea.

Producătorul afirmă despre produs: Curăță blând, dar eficient, nu irită pielea, nu conține parfum.

Părerea mea: Produsul este într-adevăr un cleanser blând, dar eficient, poate fi folosi pentru toate tipurile de ten, mai puțin cel uscat. Nu hidratează, nici un cleanser nu poate hidrata. Are o textură lejeră, spumează ușor (dacă folosiți o cantitate mai mare veți obține o spumă mai consistentă). Nu conține iritanți.

Eucerin Skin Calming Dry Skin Body Wash Fragrance Free
Ingrediente: Glycine soja (soybean oil), MIPA-laureth sulfate, ricinus communis (castor) seed oil, laureth-4, cocamide DEA, poloxamer 101, laureth-9, lanolin alcohol, water, citric acid, diammonium citrate, propyl gallate, BHT.

Producătorul afirmă despre produs: Ameliorează pielea uscată și pruritul, curăță pielea si imbunatateste starea genereala a pielii uscate.

Părerea mea: Gelul de duș are o textură ușor uleioasă, spumează extrem de puțin, formează o peliculă/cremă în combinație cu apa, iar când se limpezește lasă o peliculă ușoară la suprafața pielii, care însă nu este deranjantă. Mirosul acestui gel de duș este ciudat, miroase a pește. Pentru pielea uscată și foarte uscată acest produs poate fi ideal, nu conține iritanți, iar ultimul ingredient (care ar putea fi problematic) nu rămâne pe piele pentru a produce iritații. Agitați produsul înainte de folosire.

Am achiziționat produsele de mai sus din magazinul iherb.com, dacă sunteți la prima comandă puteți beneficia de reducere folosind codul NUN352.

Alte produse Eucerin bine formulate disponibile pe iherb.com:
1. Aquaphor, Healing Ointment, Skin Protectant – unguent în bază de petroleum, poate fi folosit pentru pielea sensibilă, intolerantă, uscată și iritată sau chiar pe buze. Foarte simplu formulat, acest unguent formează o peliculă care dă posibilitatea pielii de a se vindeca singură.

2. Aquaphor, Baby, Healing Ointment – unguent asemănător cu cel de mai sus.

Articolul de mai sus conține link-uri care au codul meu de afiliere integrat, cod care va genera o reducere la prima comandă pe site-ul iherb.com. Despre cum puteți comanda pe iherb, coduri de reducere și timp de livrare a comenzilor puteți citi la sfârșitul în acest articol.

Apivita First Line – Eye Cream Fine Line Reducer SPF 15 și Day Cream Fine Line Reducer SPF15

Apivita First Line Eye Cream Fine Line Reducer SPF 15

Ingrediente: Aqua**, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Aqua, Glycerin, Candelilla/Jojoba/Rice Bran Polyglyceryl-3 Esters, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Magnesium Aluminum Silicate, Cetearyl Alcohol, Dicapryl Carbonate, Coco-Caprylate/Caprate, Glyceryl Stearate, Sodium Stearoyl Lactylate, Zea Mays Starch, Olea Europaea Fruit Oil*, Hydrolyzed Myrtus Communis Leaf Extract, Olea Europaea Leaf* Extract, Fagus Sylvatica Bud Extract*, Ginkgo Biloba Leaf Extract, Vitis Vinifera Seed Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Caprylic/Capric Triglyceride, Phenethyl Alcohol, Caprylyl Glycol, Phospholipids, Ruscogenin, Neoruscogenin, Phenoxyethanol, Allantoin, Escin, Arginine, Tocopherol, Camellia Sinensis Leaf*, Jasminum Officinale Oil, Bisabolol, Polyglyceryl-10 Stearate, Hydrogenated Polyisobutene, Xanthan Gum, Ethylhexylglycerin, Sodium Acrylates Copolymer, Disodium EDTA

Producătorul afirmă că ingredientele produsului ajută la ameliorarea ridurilor și previne apariția acestora, reduce cearcanele și hidratează pielea.

Părerea mea:  Produsul protejează de întreg spectrul solar. Conține câteva ingrediente benefice și din păcate are în compoziție iritanți. Ingredientele despre care producătorul susține că reduc cearcănele (escin și ruscogenin) nu au efectele respective asupra pielii: escin este antioxidant, iar studiile care arată că acest ingredient poate îmbunătăți circulația sângelui se referă la escin 2% gel (în cazul de față produsul nu conține 2% escin și nu este gel); nu există nici un studiu făcut de laboratoare independente care să ateste beneficiile folosirii ruscogeninului pe piele. Toate ingredientele benefice listate după conservant (phenoxyethanol în acest caz) au concentrații prea mici pentru a avea impact asupra pielii. Dacă nu ar fi conținut iritanți ar fi fost un produs hidratant pentru ochi de zi, formulat ok, nimic deosebit însă, lipsesc antioxidanții și ingredientele cell communicating.

Citește mai departe

Despre produsele Paula’s Choice – Seruri

Serurile sunt produse cosmetice cu textură diferită de a cremelor hidratante și nu oferă hidratarea de care are nevoie pielea în fiecare zi, ele adaugă concentrații importante de ingrediente benefice pielii, în funcție de formularea lor. Serurile poti fi aplicate înainte sau după cremele hidratante, puteți încerca ambele variante și puteți alege pe cea mai potrivită tenului vostru. În descrierea produselor de mai jos am oferit varianta pe care am considerat-o potrivită datorită texturii și în urma experienței cu produsele. În general serurile pot fi folosite in jurul ochilor, atenție însă la toleranța pielii. Eu pot să aplic și aplic toate serurile în jurul ochilor și pe pleoape.

Produse de tip: serum, anti-rid, anti-aging, etc

Skin Balancing Super Antioxidant Concentrate Serum

Un produs potrivit tenului normal, mixt sau gras, are textură lejeră, lasă pielea ușor mată. Poate fi aplicat dimineața înainte de protecția solară și seara înainte de aplicarea cremei hidratante. Acest ser este un concentrat de antioxidanți și anti iritanți, având în compoziție și retinol (cu rol de ingredient cell communicating). Are rol reparator și ajută pielea să fie sănătoasă, uniformizând ușor culoarea pielii. Estompează ușor petele post acnee, este ideal pentru tenul acneic. Poate fi folosit și în jurul ochilor. Este primul ser pe care l-am folosit de la Paula’s Choice și serul pe care îl folosesc dimineața, înainte de protecția solară. Trebuie agitat înainte de folosire.

Citește mai departe

Bioderma Sensibio – Soluție Micelară, Contur de ochi, Cremă Light, Cremă Compactă Claire SPF 30

În ianuarie am primit un colet de la DHL. Nu știam despre ce e vorba, nu așteptam nici un colet. Surpriza a venit de la Bioderma România, coletul conținea patru produse din gama Bioderma, le analizez mai jos. Alături de produse era un bilețel: „Draga Corina, pentru ca anul acesta ai fost cuminte, primești de la Moșul un cadou!”

Bioderma Sensibio Soluție Micelară

Soluția micelară este analizată în articolul despre soluțiile micelare. Este extrem de blândă, nu conține iritanți. Bioderma este compania care a inventat soluția micelara. Am încercat câteva soluții micelare, dar aceasta este preferata mea, după cum bine știți.

Cum se poate folosi soluția micelară:
1. Ca demachiant de ochi – îmbibați bine cu soluție micelară o dischetă demachiantă, împărțiți-o în două părți și aplicați jumătate sub pleoapa inferioară și jumătate peste pleoapa superioară. Așteptați 20 de secunde apoi îndepărtați dischetele cu mișcări ușoare, de netezire. Majoritatea machiajului se îndepărtează în acest fel.

2. Ca demachiant pentru ten – Dacă aveți un machiaj lejer pe ten puteți îmbiba două dischete demachiante și puteți îndepărta machiajul cu mișcări de netezire, din centrul feței spre linia părului, fără să apăsați sau să agresați pielea. În general recomand folosirea unui demachiant cremă dacă fondul de ten pe care îl aveți pe piele este rezistent la apa. Personal prefer demachierea tenului cu ulei demachiant și apoi curăț pielea cu soluția micelara pentru a mă asigura că tot machiajul s-a îndepărtat, insist cu soluta micelara pe linia părului. După demachierea cu soluție micelara este necesar să limpeziți tenul cu apă, în cazul în care preferați să folosiți soluția micelară după curățarea tenului cu produsul solubil în apă pe care îl folosiți în mod obișnuit.
Nu recomand folosirea soluției micelare pe post de produs de curățare a tenului dimineața și seara pentru că soluțiile micelare nu au putere mare de curățare, dar fiecare își îngrijește tenul cum crede de cuviință.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.