Petroleum Jelly – Review
Forma farmaceutică a petrolatum-ului este considerată cea mai sigură şi cea mai noniritanta substanţă din lumea cosmeticii. Este una dintre cele mai eficiente substanţe hidratante, fiind eficientă şi în grăbirea vindecării rănilor minore. Are proprietatea de a proteja pielea de mediul extern, o izolează de aer, praf, frig, vânt, iar această protecţie îi dă timp pielii să se vindece fără a mai fi agresată.
Totuşi, fiind o substanţă folosită din 1872, este considerată veche, de atunci industria farmaceutică a evoluat enorm. Petrolatum este încă folosit cu succes, dar combinaţia lui cu alte substanţe benefice este mult mai recomandată.
În cazul de faţă, acest produs este ambalat pentru a fi folosit ca şi balsam de buze, pentru unele persoane este suficient de hidratant. Dacă treceţi peste faptul că miroase câteva secunde şi că va trebui să folosiţi degetul (curat) pentru a vă aplica produsul pe buze, recomand să încercaţi. Petroleum Jelly se găseşte pe piaţă în multe variante, preţul lui fiind infim.
Produsul şi fotografia îmi aparţin.
Notă: DM comercializează acest tip produs.
Bibliografie:
Journal of Dermatological Science
International Journal of Cosmetic Science
International Wound Journal
Ostomy Wound Management
Dermatitis
Cosmetic Dermatology
Da, DM are sigur o varianta, cea de la Balea. Este insa ambalajul mare, de 200 sau 250 de grame daca nu ma insel.
Multumesc de informatie, poate fi folosit pe tot corpul inclusiv pe buze, e acelasi ingredient. Eu umezesc mai intai zona pe care vreau sa aplic, mi se pare si mai eficient.
Da, exista la DM din Calea Aradului (am vazut ca esti din Timisoara) vaselina Balea la pretul de 7,5 RON. Si eu folosesc destul de des: pentru maini, coate, picioare, buze, nas cojit, etc. Mi-am facut chiar si un lipgloss cu ajutorul vaselinei: http://deamyworld.blogspot.com/2011/03/home-made-lip-gloss.html. In concluzie, o recomand si eu.
Fiind un pasionat al drumetiilor montane, am tot cautat solutii ieftine pentru a realiza niste „fire starters”… materiale inflamabile, care sa mentina o flacara constanta pana se aprind lemnele…
Am descoperit navigand pe net, ca o solutie excelenta este imbibarea unor bile de vata cu acest petroleum jelly… problema e ca nu stiu de unde sa procur aceasta „vaselina”, nestiind cum se numeste precis in romaneste si n-am gasit nici folosind celebrul google… daca cunoasteti vre-un magazin online sau off-line 😀 va rog frumos spuneti-mi
Multumesc frumos, cu toata stima, Tudor
Buna Tudor,
Se numeste vaselina cosmetica sau petroleum jelly, o gasesti si la DM, am scris si in comentarii.
Corina,
eu intelesesem ca vaselina, produsa din ulei mineral, din petrol nu ar fi prea buna pentru piele si ar fi preferabile unturile si uleiurile vegetale. E gresit?
Buna Raluca,
Da, unturile si uleiurile vegetale sunt cu totul altceva, au multe calitati si sunt benefice pielii.
Dar Petroleum Jelly este inofensiva pentru piele.
Salut, pasagera.
Este vreo diferenţă între Petroleum Jelly şi vaselina de la farmacie? …
O zi faină!
Uma,
Daca INCI (adica lista de ingrediente) este petroleum jelly nu este nici o diferenta.
Am înţeles. Mulţumesc pentru răspuns (întotdeauna prompt şi mulţumitor 🙂
De la farmacie mi-a dat o cutie (cu vaselină) complet albă, pe care nu scrie nimic, aşa că nu ştiu ce ingrediente are… Farmacista mi-a spus doar că asta e baza pentru cremele cosmetice.
Dar mai bine, de acum înainte, iau de la DM, să fiu sigură.
Uma,
Poti intreba la farmacie daca e petroleum jelly. Nu e alba, e usor incolora.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat…din cate inteleg pot prepara crema din plante cu petrolym jelly…credetu ca are ceva daca o incalzesc la bell mari…?
Vreau sa fac o crema de galbenele cu ea si nu stiu daca afecteaza ca o incalzesc la bell mari…
Multumesc mult pt raspuns…
Frumoase articole aici…
Gabi
Gaby,
Te rog sa citesti acest articol: https://pasagera.ro/cum-se-fac-produsele-cosmetice-hand-made.html.
‘Bell mari’ nu exista, probabil te referi la ‘bain marie’.
rog ajutor in procurarea de petroleum jelly. multumesc
Pop,
Vei gasi in magazinele DM de exemplu. Cauta pe google, vei fi surprins de rezultate.
buna, in sporturi de contact se foloseste o crema pentru fata, se presupune ca ar aluneca pumnul si eviti sa se sparga pielea, nu stiu daca mai are si alte proprietati (posibil sa ofere elasticitate pielii pentru moment), stii din ce e compusa? vaselina pura? pe net nu gasesc un prospect (cel putin nu in romana)
George,
Cu siguranta nu exista crema care sa confere o elasticitate atat de mare pielii incat sa nu fie afectata la contact fizic dur. Da, vaselina este un ingredient care poate sa faca pumnul sa alunece pe piele.