Arhiva 19 februarie 2011

1
Listă cu produse exfoliante chimic
2
Produse de curăţare care conţin exfolianţi (AHA şi BHA)
3
Exfolierea mecanică – Scrubul
4
Petroleum Jelly – Review
5
Review – Boots Expert – Sensitive gentle cleansing wash
6
PHA – Poly Hydroxy Acids
7
BHA – Beta Hydroxy Acid – Acid salicilic

Listă cu produse exfoliante chimic

Listele cu produse au fost șterse deoarece nu mai sunt de actualitate. Veți găsi review-uri aici: Review – produse cosmetice și aici veți găsi o mulțime de review-uri: Beautypedia. Întotdeauna verificați lista de ingrediente a produsului pe care doriți să îl achiziționați, comparativ cu cele listate în review, este posibil să apară diferențe.

Produse de curăţare care conţin exfolianţi (AHA şi BHA)

Un produs de curăţat faţa presupune folosirea lui pe toată faţa, inclusiv în zona ochilor. Aceşti acizi exfolianţi pot provoca iritaţii serioase ochilor.

Ca să exfolieze cu adevărat, acizii trebuie să fie absorbiţi de piele, să intre în pori şi să rămână acolo. Când se găsesc într-un produs de curăţat faţa acizii sunt limpeziţi cu mult înainte să aibă efect asupra pielii. Am văzut cazuri de produse de curăţat care recomandau să se lase aceste produse câteva minute pe faţă. Mi se pare ridicol să aştept 10-15 minute cu spumă pe faţă doar ca să îşi facă efect exfoliantul, în timpul ăsta spuma s-a uscat, substanţele care spală faţă ajung să usuce și să irite tenul.

Citește mai departe

Exfolierea mecanică – Scrubul

Exfolierea chimică este net superioară scrubului. Pentru că acizii exfolianţi acţionează printr-un proces chimic, ei pot penetra stratul superficial al pielii şi au rezultate mult mai bune decât scrubul care acţionează doar asupra stratului superficial al pielii. Ceea ce dorim să exfoliem nu este doar ceea ce se vede la suprafaţă sub formă de piele uscată sau alte imperfecţiuni.

Scruburile au în compoziţie particule abrazive care pot distruge bariera naturală a pielii şi pot cauza mai mult probleme decât beneficii în cazul în care sunt foarte ascuțite (ex: sâmburii de fructe măcinați). Dacă totuşi doriţi să folosiţi un scrub încercaţi ca particulele abrazive să fie cât mai fine. Sau şi mai bine, în loc de scrub, puteţi să vă spălaţi pe faţă cu un prosopel ud pe care să puneţi orice produs de spălat, având grija ca prosopelul să fie cât mai moale. Frecaţi uşor cu mişcări circulare blânde. Această metodă funcţionează la fel de bine ca orice scrub cosmetic.

Citește mai departe

Petroleum Jelly – Review

Vaseline - Petroleum Jelly

Forma farmaceutică a petrolatum-ului este considerată cea mai sigură şi cea mai noniritanta substanţă din lumea cosmeticii. Este una dintre cele mai eficiente substanţe hidratante, fiind eficientă şi în grăbirea vindecării rănilor minore. Are proprietatea de a proteja pielea de mediul extern, o izolează de aer, praf, frig, vânt, iar această protecţie îi dă timp pielii să se vindece fără a mai fi agresată.

Totuşi, fiind o substanţă folosită din 1872, este considerată veche, de atunci industria farmaceutică a evoluat enorm. Petrolatum este încă folosit cu succes, dar combinaţia lui cu alte substanţe benefice este mult mai recomandată.

Citește mai departe

Review – Boots Expert – Sensitive gentle cleansing wash


Acest produs de curăţat este prevăzut cu o pompă, fiind suficient să apăsaţi o singură dată ca să obţineţi o spumă care curăţă faţa cu blândeţe. Este o opţiune bună şi pentru persoanele cu pielea sensibilă, perfect pentru persoanele care folosesc un machiaj minim (nu va îndepărta prea bine un fond de ten cu acoperire medie/mare), este o opţiune ideală pentru spălarea feţei dimineaţa. Nu conţine coloranţi, iritanţi şi parfum. Lasă pielea curată fără să o usuce şi poate fi folosit pentru orice tip de ten.

În România, acest produs se găseşte la Sensiblu, din păcate preţul lui de 30 de lei este dublu faţă de preţul din Marea Britanie, dar este un preţ foarte bun pentru un produs de curăţat eficient, eu îl recomand cu căldură. Câteodată îl găsiţi şi la reducere.
Dacă achiziţionaţi produsul să verificaţi că este acesta Cleansing WASH (există şi varianta Lotion) fără pompă care este un demachiant foarte bun.

Notă: Fotografia şi produsul îmi aparţin.

Compania Boots a schimbat ambalajul și denumirea acestui produs, acum se numește Boots Simply Sensitive Foaming Cleansing Wash. Lista de ingrediente a rămas neschimbată, produsul este unul din preferatele mele pentru curățarea tenului. Din păcate nu mai este disponibil în România.

PHA – Poly Hydroxy Acids

În căutarea unei forme cât mai eficiente de AHA, mai eficiente însemnând cu o putere mai mare de pătrundere în pori şi cu o probabilitate de iritare mai mică, s-a descoperit şi mai apoi promovat o substanţă pe nume Gluconolactone. Compania care a patentat această substanţă se numeşte NeoStrata, iar ei susţin ca are acelaşi efect ca şi AHA cu riscuri mult mai mici de iritare. Diferenţa semnificativă dintre AHA şi Gluconolactone este că acesta din urmă are o structură moleculară mai mare care îi limitează pătrunderea în piele şi care normal îi reduce riscul de a produce iritaţii. Este totuşi PHA mai bun pentru piele decât AHA?

Citește mai departe

BHA – Beta Hydroxy Acid – Acid salicilic

BHA este un acid solubil în lipide (ulei), această proprietate unică face ca el să pătrundă prin sebum şi să ajungă în profunzimea porilor de unde exfoliază celulele moarte acumulate în exces care pot bloca porii. BHA-ul este folosit cu succes în ameliorarea punctelor negre şi pustulelor prezente în principal în cazul tenului normal/gras şi mixt. Acidul salicilic îndepărtează impuritățile, excesul de sebum și celulele moarte acumulate în exces (toate acestea se solidifică și formează punctele negre), diminuează aspectul porilor dilatați, curăță porii în profunzime, ceea ce duce la un aspect luminos al pielii. Citiţi aici toate beneficiile exfolierii.

În acelaşi timp, BHA (acid salicilic) are potențial iritant mai mic decât AHA, datorită relaţiei acidului cu aspirina, aspirină (acid acetilsalicilic) care are proprietăţi anti-inflamatorii ce se regăsesc  într-o anumită măsură şi în proprietățile acidului salicilic. Un alt avantaj pe care îl are BHA-ul este faptul că are un uşor efect anti-bacterian, iar combinaţia lui cu benzoyl peroxide este perfectă (BHA folosit seara şi benzoyl peroxide dimineaţa, sau invers, sau chiar aplicate împreună).

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.