Review produse Paula’s Choice lansate în 2018

Spre deosebire de 2017, când s-au lansat o mulțime de produse, anul acesta doar 9 produse Paula’s Choice au fost lansate în România. Ca de obicei, în prima parte a lunii decembrie, toate noutățile Paula’s Choice au reducere specială.

Anul trecut, în articolul despre produsele din 2017, vă spuneam că în următorii ani vor apărea tot mai multe produse cu formule anti-poluare. Nu numai că au apărut multe formule anti-poluare și că o mulțime de producători au schimbat 2-3 ingrediente sintetice cu ingrediente naturale în formule deja existente pe care le-au redenumit anti-poluare, dar acest nou trend este abia la început și cred că în următorii ani vom vedea tot mai multe ingrediente noi cu proprietăți anti-poluare și formule interesante în categoria produselor naturale.

În ultimul timp am observat tot mai multe studii care dovedesc efectele anumitor plante sau extracte de plante asupra pielii și părului. În special în comunitatea Natural Hair Movement și a persoanelor care urmează metoda Curly Girl, preferința pentru produsele naturale este evidentă, iar producătorii au învățat că e bine să formuleze ce se cere, nu doar ce cred ei că s-ar vinde pentru că au descoperit formule inedite și au studii care dovedesc eficiența produselor etc.

Înainte de a vă povesti despre produsele lansate de Paula’s Choice în 2018 trebuie să vă dau o veste proastă despre schimbările legislative din Europa cu privire la ingrediente cosmetice. Este posibil ca retinolul să fie acceptat în produsele cosmetice în concentrație maximă 0.3% pentru produsele destinate îngrijirii tenului. În Norvegia s-a adoptat deja această propunere și motivul este simplu, același pentru care s-au impus concentrații maxime de BHA de 2% în Europa și s-a interzis vânzarea peelinguri cu acizi care să poată fi folosiți acasă în sigurată, fără să fie nevoie de preparare.

În Europa nu se folosesc produsele cu protecție solară atât de mult ca în SUA – din acest motiv toleranța pielii la ingredientele active este mult scăzută în Europa, în România majoritatea produselor cu protecție solară sunt scoase de pe rafturile magazinelor la sfârșitul verii pentru că expiră fără să fie cumpărate. Europenii, nu numai că nu aplică protecție solară în fiecare zi, dar aplică produsele cosmetice mai frecvent decât pielea lor poate tolera ingredientele active din formule, sunt mai puțin interesați de lista de ingrediente și încă mai cred că pot repara semne avansate de îmbătrânire a pielii cu ultima cremă minune – la polul opus, americanii apelează mai frecvent la intervențiile estetice, de la simplele injecții cu Botox până la transformări complete asupra corpului.

Cred că un echilibru între europeni și americani ar fi cea mai bună variantă, dar până să ajungem acolo este posibil să vedem tot mai multe ingrediente active interzise complet în Europa sau concentrații maxime mult mai scăzute decât cele actuale. Imediat ce se confirmă aceste vești despre retinol, voi scrie un articol pentru a vă anunța, dacă doriți să cumpărați Clinical 1% Retinol cât mai este disponibil.

Revenind la formulele pe care producătorii le lansează pe piață pentru că așa cer consumatorii, și anul acesta Paula’s Choice a lansat un produs care a avut câteva critici la lansare. E vorba despre șervețele demachiante Gentle Cleansing Cloths (anul trecut produsul controversat a fost crema pentru ochi, iar anul viitor vom auzi părere intesante despre noul scrub de la Paula’s Choice).

Câteva persoane au acuzat-o pe Paula că a formulat un produs comercial, servetele umede pe care în trecut le-a blamat. Adevărul este că Paula nu a blamat niciodată șervețele umede în general, a avut critici doar la adresa acelor șervețele umede care conțin parfum sau alte ingrediente iritante pentru piele. De altfel, dacă ați citit cărțile Paulei Begoun, știți că ea recomandă pentru îndepărtarea machiajului rezistent la apă folosirea unui prosop curat și ud împreună cu produsul de curățare, sau o bucată de muselină. Și mai știți că ea nu critică scruburile în general, ci doar pe acelea care conțin parfum, iritanți și particule abrazive dure din sâmburi de fructe care pot leza pielea.

Gentle Cleansing Cloths

Ingrediente: Water (Aqua), Isohexadecane (solvent/emollient), Butylene Glycol (slip agent/hydration), Isononyl Isononanoate (emollient), Dimethicone (hydration), Methyl Glucose Sesquistearate (emollient), PEG-20 Methyl Glucose Sesquistearate (emollient cleansing agent), Glycerin (skin-replenishing), Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract (antioxidant/skin-soothing), Punica Granatum (Pomegranate) Extract (antioxidant), Allantoin (skin-soothing), Panthenol (hydration), Avena Sativa (Oat) Kernel Extract (skin-soothing), Disodium EDTA (chelating agent), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Phenoxyethanol (preservative), Sodium Benzoate (preservative), Sodium Dehydroacetate (preservative), Sorbic Acid (preservative).

Șervețelele umede nu sunt neapărat necesare în rutina de îngrijire a tenului și din punctul meu de vedere nici nu pot fi folosite ca singură soluție pentru curățarea tenului dimineața și seara, în fiecare zi. În articolul despre curățarea tenului spuneam că nu recomand șervețelele demachiante pentru că majoritatea celor care folosesc șervețele aplică presiune prea mare pe piele când le folosesc și pentru că șervețele lasă pelicula pe piele. Pentru cine însă preferă acest tip de produse pentru curățarea pielii sau demachiere și le folosește corect, șervețelele umede pot fi folosite în diverse situații.

Din punctul meu de vedere șervețelele umede sunt ideale pentru îndepărtarea machiajului de pe piele, iar după demachiere se continuă procesul de curățare al pielii cu un produs de curățare solubil în apă care îndepărtează de pe piele rezuduurile de machiaj și curăță sebumul și impuritățile de pe piele.

În urmă cu mulți ani am testat câteva șervețele umede și nu mi-au plăcut din diverse motive: nu am găsit formule fără parfum, șervețelele nu erau suficient de moi sau nu erau suficient de umede. Am renunțat foarte repede la ele pentru că am preferat întotdeauna să mă demachiez cu uleiuri solubile în apă, iar pentru curățarea zilnică a tenului meu care era pe atunci foarte gras aveam nevoie de un produs cu putere mai mare de curățare.

Am încercat Gentle Cleansing Cloths pentru că testez toate produsele noi de la Paula’s Choice, mai puțin cele pentru ten foarte uscat. Fără prea mari așteptări, le-am deschis, le-am pus în dulăpiorul din baie și am crezut că o să se usuce înainte să le termin și nu o să mai cumpăr alt pachet. L-am folosit a doua zi dimineața, cel mai potrivit moment pentru o curățare blândă a tenului (seara prefer un produs care poate curăța în profunzime, chiar și protecția solară cu filtre minerale pe care o aplic zilnic).

Gentle Cleansing Cloths sunt foarte diferite de tot ce am încercat eu în trecut, sunt foarte moi, suficient de umede încât pot fi folosite pentru a curăța tenul cu blândețe și a îndepărta machiajul rezistent la apă chiar și machiajul ochilor. Ca toate produsele Paula’s Choice, șervețelele umede nu conțin parfum. În plus, materialul din care sunt confecționate este biodegradabil și natural, foarte blând cu pielea.

Paula’s Choice spune despre acest produs că asigura curățare blândă și hidratare lejeră, după curățare pielea este infuzată cu ingredientele hidratante și calmante: extract de rodie, pantenol, extract de mușețel, alantolină etc. Agenții de curățare sunt extrem de blânzi: un singur agent de curățare, care are rol dublu emolient și surfactant și Disodium ETDA, un agent de chelare care poate îndepărta de pe piele metalele din apa dură. Cea mai importantă parte a curățării este obținută prin îndepărtarea mecanică de pe piele a impurităților.

Deși se pot folosi fără clătire, la fel cum se pot folosi și soluțiile micelare, eu vă recomand să clătiți pielea cu apă călduță, indiferent ce produse și metodă de curățare alegeți. În situații în care nu aveți acces la apă, șervețele umede sunt o soluție perfectă pentru curățarea tenului.

Spală-te pe mâini înainte de a curăța tenul cu șervețelele umede. Dacă nu ai acces la apă poți folosi șervețele umede pentru uz general sau gel dezinfectant pentru mâini.

Pentru sănătatea pielii, este nevoie să ne spălăm pe față de două ori pe zi, dimineața și seara. Curățarea excesivă poate duce la deshidratarea pielii. Șervețelele umede (sau soluțiile micelare) sunt cele mai potrivite pentru a curăța tenul de mai multe ori pe zi, dacă este necesar.

La prima folosire, după ce am curățat tenul, am clătit cu apă călduță și am continuat cu rutina de îngrijire a pielii de dimineață: toner, boostere, protecție solară. Mi-a plăcut felul în care mi-a curățat pielea, mi-a plăcut textura moale a materialului din care sunt confecționate (celuloză naturală), dar toate aceste calități nu au fost suficiente să îmi schimb produsul pe care îl folosesc de obicei dimineața: cleanser cremos, pentru ten normal/uscat.

Gentle Cleansing Cloths sunt foarte versatile, am găsit o mulțime de alte momente în care le-am folosit și de atunci am mereu un pachet în dulăpiorul din baie și 2-3 mostre în porfardul din geantă. O mostra conține un șervețel umed. Pentru că nu le folosesc zilnic și aș vrea să nu se usuce înainte să le termin, le-am pus într-o punguță, am scos tot aerul din ea și am sigilat-o. Mai jos câteva situații în care am folosit șervețelele umede, în majoritatea cazurilor am avut acces la apă, am clătit pielea, am uscat cu șervețele de hârtie și am aplicat protecție solară dacă eram în timpul zilei.

  • demachierea tenului și ochilor, seara
  • în avion. Pielea mea se usucă în timpul zborurilor lungi, de aceea atunci când mă urc în avion îmi curăț pielea și aplic o cremă foarte hidratantă pe care o îndepărtez înainte de aterizare. E mai ușor să folosesc șervețelele umede decât să mă spăl pe față în baia avionului.
  • după vizita la dentist
  • demachiere înainte de sport/înot
  • curățarea pielii după sport/înot
  • oricând îmi simt pielea murdară în timpul zilei, în călătorii în țările mai puțin dezvoltate unde nivelul de poluare și praf din atmosferă este foarte ridicat
  • la mare, pe plajă sau la piscină, pentru a îndepărta sarea și protecția solară de pe ten, în timpul zilei. Reaplic imediat protecție solară minerală.
  • după ce aplic produsele de stilizare a părului. În ultimul timp am o rutină de îngrijire a părului complexă, testez o mulțime de produse pentru păr creț și unele dintre ele mi-au cauzat probleme. Știam că unele ingrediente din produsele pentru păr, cum ar fi polimerii și unturile pot bloca porii, dar nu m-am așteptat să văd pustule pe pielea mea pentru că de câțiva ani nu am avut probleme cu acneea și tenul meu nu mai este gras, este mixt.

Din păcate unele ingrediente îmi blochează porii – nu știu sigur care sunt acelea și nici nu e atât de important în acest moment pentru că am găsit o soluție pentru a evita această problemă. După ce aplic toate produsele de stilizare pe păr îmi curăț tenul cu un șervețel umed. După ce usuc părul îmi curăț din nou tenul cu un șervețel umed, iar dacă e zi, clătesc cu apă călduță și aplic protecție solară. În acest caz, rutina de dimineață pentru ten – curățare, toner, boostere, protecție solară – am urmat-o dimineața la prima oră, iar cele două curățări suplimentare din timpul zilei, cu șervețele umede, sunt suficient de blânde și nu îmi usucă pielea. Dacă îmi spăl părul seara, îmi curăț tenul cu un șervețel umed după ce aplic produsele de stilizare, iar după ce am uscat părul îmi curăț tenul cu produsul pe care îl folosesc de obicei seara.

Gentle Cleansing Cloths nu face parte din rutina zilnică de îngrijire a tenului meu, dar le folosesc la nevoie frecvent. În cele mai multe cazuri de mai sus foloseam soluții micelare, dar îmi este mai ușor cu șervețelele și le prefer pe acestea. Șervețelele umede sunt potrivite pentru toate tipurile de ten.

Dacă îți plac șervețele umede, dar îți dorești curățare în profunzime poți pune pe șervețel orice produs de curățare și puțină apă pentru a-l emulsiona și poți folosi șervețelul îmbibat în cleanser pentru a curăța pielea. Clătește apoi cu multă apă călduță.

Peptide Booster

Ingrediente: Water (Aqua), Glycerin (skin-replenishing), PEG-8 Dimethicone (texture enhancer), Tripeptide-1 (skin-restoring), Palmitoyl Tripeptide-1 (skin-restoring), Palmitoyl Tetrapeptide-7 (skin-restoring), Palmitoyl Hexapeptide-12 (skin-restoring), Myristoyl Hexapeptide-16 (skin-restoring), Myristoyl Pentapeptide-17 (skin-restoring), Hexanoyl Dipeptide-3 Norleucine Acetate (skin-restoring), Azelaoyl Bis-Dipeptide-10 (skin-restoring), Glycoproteins (hydration), Phospholipids (skin-replenishing), enisonedA (skin-restoring), Dipotassium Glycyrrhizate (skin-soothing), Arginine (amino acid/hydration), Valine (amino acid/hydration), Glycine (amino acid/hydration), Alanine (amino acid/hydration), Glutamic Acid (amino acid/hydration), Serine (amino acid/hydration), Threonine (amino acid/hydration), Yeast (Faex) Extract (skin-soothing/hydration), Isoleucine (amino acid/hydration), Proline (amino acid/hydration), Histidine (amino acid/hydration), Phenylalanine (amino acid/hydration), PCA (skin-replenishing), Phytic Acid (antioxidant), Panax Ginseng Root Extract (plant extract/antioxidant), Sodium PCA (skin-replenishing), Psidium Guajava Fruit Extract (guava fruit/antioxidant), Euterpe Oleracea Fruit Extract (acai/antioxidant), Ahnfeltiopsis Concinna Extract (algae/hydration/texture enhancer), Dextran (natural sugar/hydration), Hydrolyzed Silk (texture enhancer), Lecithin (skin-restoring fatty acid), Glyceryl Polymethacrylate (film-forming agent), C12-16 Pareth-9 (emulsifier), Trideceth-12 (emulsifier), Sodium Lactate (hydration), Carbomer (texture enhancer), Aspartic Acid (amino acid/hydration), Polysorbate 20 (emulsifier), Butylene Glycol (texture enhancer), Caprylyl Glycol (texture enhancer), PEG-8 (texture enhancer), C11-15 Pareth-7 (emulsifier), Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride (texture enhancer), Phytosteryl/Octyldodecyl Lauroyl Glutamate (hydration), Ectoin (hydration), Citrate Buffer (pH adjuster), Trimethylsiloxyamodimethicone (texture enhancer), Phenoxyethanol (preservative), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Ethylhexylglycerin (hydration).

Peptide Booster este eroul de anul acesta, din punctul meu de vedere. De la prima aplicare l-am integrat în rutina de dimineață, îl aplic în fiecare zi împreună cu restul boosterelor, astfel: aplic Resist Advandced Replenishing Toner + Hyaluronic Acid Booster + Peptide Booster + 10% Niacinamide Booster + Resist Brightening Essence, apoi aplic protecția solară. Boosterele de la Paula’s Choice au formule unice și inovative, iar Peptide Booster nu este mai prejos: 8 peptide diferite, aminoacizi și ingrediente reparatoare care acționează împreună pentru a revitaliza pielea ternă, a îmbunătăți fermitatea și culoarea pielii. Este potrivit pentru toate tipurile de ten, are textură fluidă și pipetă pentru dozare precisă. Detalii în articolul review Pepide Booster.

Gama Defense Anti-Pollution

Defense Paula's Choice

Gama Defense este conține 4 produse de bază care împreună formează o rutină de îngrijire concentrată pe repararea semnelor de îmbătrânire a pielii cauzate de poluanții din aer și lumina albastră emisă de dispozitivele electronice cu ecran cât și prevenirea acestor semne prin repararea și întărirea barierei naturale împotriva factorilor de mediu.

Despre fiecare produs din gama Defense puteți citi în articolul Gama Defense de la Paula’s Choice – Review, conține comparații cu alte produse Paula’s Choice, detalii despre ingrediente și experiența mea cu cele 4 produse. Fiecare dintre produsele Defense este unic în portofoliul Paula’s Choice, mie mi-au plăcut toate și le-am integrat în rutina de îngrijire zilnică a pileii.

Defense Hydrating Gel-to-Oil Cleanser

Ingrediente: Aqua, Sodium Cocoyl Glycinate (cleansing agent), Cocamidopropyl Hydroxysultaine (cleansing agent), Sodium Lauroamphoacetate (cleansing agent), Cocamidopropyl Betaine (cleansing/lather agent), Glycerin (skin-replenishing), Sorbeth-230 Tetraoleate (texture enhancer/emulsifier), Decyl Glucoside (cleansing agent), Pentylene Glycol (hydration), Sodium Chloride (stabilizer/texture enhancer), Disodium Cocoyl Glutamate (cleansing agent), Lauric Acid (cleansing agent), Lactic Acid (hydration), Sodium Lauroyl Oat Amino Acids (skin-soothing), Sorbitan Laurate (cleansing agent/emulsifier), Sodium Cocoyl Glutamate (cleansing agent), Disodium EDTA (chelating agent), Aloe Barbadensis Leaf Juice (hydration), Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract (antioxidant), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (skin-soothing), Linoleic Acid (skin-restoring), Phospholipids (skin-restoring), Glycine (amino acid/hydration), Alanine (amino acid/hydration), Serine (amino acid/hydration), Valine (amino acid/hydration), Isoleucine (amino acid/hydration), Proline (amino acid/hydration), Threonine (amino acid/hydration), Cocoyl Proline (hydration), Sodium Citrate (pH adjuster), Sodium PCA (skin-replenishing), Sodium Lactate (hydration), Arginine (amino acid/hydration), Glycine Soja (Soybean) Sterols (antioxidant/hydration), Caprylic/Capric Triglyceride (skin-replenishing), PCA (amino acid/hydration), Histidine (amino acid/hydration), Phenylalanine (amino acid/hydration), Lactoperoxidase (hydration), Glucose Oxidase (hydration), Aspartic Acid (amino acid/hydration), Phenoxyethanol (preservative), Ethylhexylglycerin (preservative).

Defense Hydrating Gel-to-Cream Cleanser textură de gel care la contactul cu apa se transformă într-o emulsie cremoasă, cu putere mare de curățare – îndepărtează chiar și protecția solară minerală. Este potrivit pentru toate tipurile de ten, eu îl folosesc doar seara.

Defense Antioxidant Pore Purifier

Ingrediente: Aqua, Propanediol (solvent/hydration), Butylene Glycol (texture enhancer/hydration), Ethoxydiglycol (solvent), Glycerin (skin-replenishing), Ascorbyl Glucoside (vitamin C/antioxidant), Panthenol (hydration), Salicylic Acid (exfoliant), Camellia Sinensis (White Tea) Leaf Extract (antioxidant), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (skin-soothing), Potassium Azeloyl Diglycinate (skin-brightening), Coffea Arabica (Coffee) Fruit Extract (antioxidant), Ceramide NP (skin-replenishing/restoring), Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract (antioxidant), Panax Ginseng Root Extract (antioxidant), Niacinamide (skin-restoring), Phytic Acid (antioxidant), Epigallocatechin Gallate (antioxidant), Adenosine (skin-restoring), Ubiquinone (coenzyme Q10/antioxidant), Calendula Officinalis (Englisch Marigold) Extract (skin-soothing agent), Lonicera Caprifolium (Honeysuckle) Flower Extract (skin-soothing agent), Sodium Hyaluronate (skin-replenishing), Lecithin (skin-restoring), Centella Asiatica Extract (antioxidant/skin-soothing), Sucrose Stearate (emulsifier), Glycine Soja (Soybean) Seed Extract (antioxidant), Hydrogenated Lecithin (skin-restoring), Carbomer (texture enhancer), Tetrasodium Glutamate Diacetate (chelating agent), Caprylic/Capric Triglyceride (skin-replenishing), Caprylyl Glycol (emollient), Polysorbate 20 (emulsifier), Polyglyceryl-10 Stearate (emulsifier), Hydroxyethylcellulose (texture enhancer), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Ethylhexylglycerin (preservative), Phenoxyethanol (preservative).

Defense Antioxidant Pore Purifier este singurul ser de la Paula’s Choice care conține 0.5% acid salicilic și un derivat de acid azelaic pentru luminozitate și care nu conține siliconi. Are textură fluidă, se absoarbe imediat în piele, este potrivit pentru toate tipurile de ten. Îl folosesc seara, înainte de crema hidratantă. Din toate serurile de la Paula’s Choice acesta este preferatul meu (le-am folosit pe toate), în competiție cu Resist Omega+ Complex Serum. Cel mai probabil voi folosi serul de la Defense primăvara/vara și serul de la Resist toamna/iarna.

Defense Essential Glow Moisturizer SPF 30 

Ingrediente: Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate (emollient), Zinc Oxide (6.12 % nano, sunscreen), Titanium Dioxide (5.25 nano, sunscreen), Glycerin (skin-replenishing), Isononyl Isononanoate (emollient), Butylene Glycol (texture enhancer), Cetearyl Alcohol (emollient/texture enhancer), Potassium Cetyl Phosphate (emulsifier), Dimethicone (hydration), Glyceryl Stearate (texture enhancer), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (skin-soothing), Actinidia Chinensis (Kiwi) Fruit Extract (antioxidant), Argania Spinosa Kernel Oil (non-fragrant antioxidant plant oil), Tetrapeptide-30 (skin-restoring agent), Linoleic Acid (skin-restoring agent), Resveratrol (antioxidant), Ascorbyl Glucoside (vitamin C/antioxidant), Niacinamide (skin-restoring), Tocopheryl Acetate (vitamin E/antioxidant), Magnesium Ascorbyl Phosphate (vitamin C/antioxidant), Bisabolol (skin-soothing), Tocopherol (vitamin E/antioxidant), Phospholipids (skin-restoring agent), Lecithin (skin-restoring agent), Glycine Soja (Soybean) Sterols (antioxidant/hydration), Xanthophylls (antioxidant), Pullulan (texture enhancer), Sodium Gluconate (hydration), Xanthan Gum (texture enhancer), Sclerotium Gum (texture enhancer), Alumina (texture enhancer), Caprylic/Capric Triglyceride (skin-replenishing), Citric Acid (pH adjuster), Triethoxycaprylylsilane (texture enhancer), C13-14 Isoparaffin (solvent), Acrylates Copolymer (film-forming agent), Polyhydroxystearic Acid (dispersing agent), Caprylyl Glycol (hydration), Polyacrylamide (film-forming agent), Ceteareth-20 (texture enhancer), Aluminum Stearate (texture enhancer), Laureth-7 (emulsifier), Ethylhexylglycerin (preservative), Phenoxyethanol (preservative).

Defense Essential Glow Moisturizer SPF 30 oferă protecția solară minerală, cu aspect final luminos este invizibilă pe pielea mea și o folosesc în zilele reci din an. Vara eu prefer protecție solară SPF 50 și oricum pe tenul meu care vara este mai gras, aspectul final luminos nu este cea mai potrivită alegere. Îmi place cum se întinde pe piele și îmi place că nu este albicioasă. Este potrivită pentru toate tipurile de ten, mai puțin pentru tenul foarte gras. E prima cremă pe care fiul meu o aplică pe piele fără să se plângă.

Defense Nightly Reconditioning Moisturizer

Ingrediente: Aqua, Glycerin (skin-replenishing), Ethylhexyl Palmitate (emollient), Hydroxyethyl
Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer (texture enhancer), Isoamyl Laurate (emollient), Prunus Serotina (Wild Cherry) Fruit Extract (antioxidant), Almond/Borage/Linseed/Olive Acids/Glycerides (skin-replenishing/plant extracts), Medicago Sativa (Alfalfa) Extract (antioxidant), Sesamum Indicum (antioxidant), Hydrolized Eruca Sativa (Arugula) Leaf (antioxidant), Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil (non-fragrant plant oil), Hydrolized Algae Extract (hydration), Palmitoyl Hexapeptide-12 (skin-restoring), Palmitoyl Dipeptide-10 (skin-restoring), Sodium Hyaluronate (skin-replenishing agent), Ceramide NG (skin-replenishing agent), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (nonfragrant plant oil), Cocoyl Proline (hydration), Tocopherol (vitamin E/antioxidant), Allantoin (skin-soothing), Trehalose (hydration), Eclipta Prostrata Extract (antioxidant), Potassium Azeloyl Diglycinate (skin-brightening), Opuntia Ficus-Indica Stem Extract (antioxidant), Melia Azadirachta Leaf Extract (antioxidant), Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate (hydration), Moringa Oleifera Seed Oil (non-fragrant plant oil), Alaria Esculenta Extract (antioxidant/texture enhancer), Adenosine Phosphate (skin-restoring), PEG-10 Phytosterol (texture enhancer), Tribehenin (hydration), Hydrolized Vegetable Protein (emollient), Sorbitan Olivate (olive-derived hydration), Sodium Gluconate (mineral-derived hydrator), Zinc Gluconate (mineral-derived hydrator), Copper Gluconate (mineral-derived hydrator), Magnesium Aspartate (mineral-derived hydrator), Cetearyl Olivate (olive-derived hydration), Isoamyl Cocoate (emollient), Caprylic/Capric Triglyceride (skin-replenishing), Polyglyceryl-10 Caprylate/Caprate (emulsifier/stabilizer), Microcrystalline Cellulose (texture enhancer), C12-15 Alkyl Benzoate (emollient), Xanthan Gum (texture enhancer), Pentylene Glycol (hydration), Butylene Glycol (hydration), Sodium Citrate (pH adjuster), Phenoxyethanol (preservative), Potassium Sorbate (preservative), Ethylhexylglycerin (preservative).

Defense Nightly Reconditioning Moisturizer este o cremă hidratantă cu textură fluidă, potrivită pentru toate tipurile de ten, mai puțin pentru tenul foarte gras. O folosesc doar în anotimpul rece, în lunile calde de vara prefer produse hidratante mai lejere, vara aceasta am folosit doar serul Defense, a fost suficient de hidratant pentru tenul meu.

Clear Oil-Free Moisturizer

Ingrediente: Aqua, Ethyl Macadamiate (hydration), Glycerin (skin-replenishing), Cetearyl Alcohol (texture enhancer), Propanediol (hydration), Triethylhexanoin (skin-smoothing), Sodium Acrylates Copolymer (texture enhancer), Glyceryl Stearate (thickener), PEG-100 Stearate (thickener), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (skin-soothing), Hydrolyzed Pumpkin Seedcake (skin-replenishing), Vaccinium Angustifolium (Blueberry) Fruit Extract (antioxidant), Euterpe Oleracea Fruit Extract (antioxidant), Prunus Serotina (Wild Cherry) Fruit Extract (skin-soothing/antioxidant), Niacinamide (skin-restoring), Tripeptide-29 (skin-restoring), Ceramide NP (skin-replenishing), Ceramide AP (skin-replenishing), Ceramide EOP (skin-replenishing), Sodium Hyaluronate (skin-replenishing/hydration), Phytosphingosine (skin-restoring), Cholesterol (skin-replenishing), Panthenol (hydration), Sodium PCA (skin-replenishing), Adenosine (skin-restoring), Lecithin (skin-restoring/hydration), Arginine (amino acid/hydration), Sodium Lauroyl Lactylate (emulsifier), Sodium Gluconate (hydration/chelation), Citric Acid (pH adjuster), Isohexadecane (solvent/texture enhancer), Xanthan Gum (thickener), Carbomer (thickener), Phenoxyethanol (preservative), Ethylhexylglycerin (preservative).

Clear Oil-Free Moisturizer a fost lansat în urmă cu două săptămâni și este crema hidratanta care lipsea din gama Clear Anti-Acnee. În gama Clear, o gama simplă, destinată tenului afectat de acnee sunt următoarele produse: produsul de curățare, tratamentul pentru pete și pustule cu acid azelaic, doi exfolianți cu 2% acid salicilic (unul pentru tenul gras, unul pentru toate tipurile de ten, chiar și sensibil), protecția solară (obligatorie) și nouă cremă hidratantă Clear Oil-Free Moisturizer.

Sincer mă bucur că au completat gama Clear și că au ales o formulă specială pentru tenul mixt sau gras, acneic. Crema pe care o recomandam cel mai des în aceste cazuri, Skin Balancing Invisible Finish Moisture Gel este suficient de lejeră să poată fi folosită pentru tenul acneic, însă Clear Oil-Free Moisturizer este formulată cu ingrediente care pot reduce inflamația pustulelor și ajută la estomparea petelor cauzate de pustule.

Deși este special formulată pentru tenul afectat de acnee, Clear Oil-Free Moisturizer merită încercată chiar dacă nu ai tenul afectat de acnee, fiind ideală pentru tenul gras sau mixt cu zone deshidratate și pentru tenul sensibilizat de ingrediente active.

Are textură lejeră, se absoarbe imediat în piele și nu lasă peliculă grasă sau lipicioasă – pe pielea mea Skin Balancing Moisture Gel se simte doar puțin mai hidratantă decât Clear Oil-Free Moisturizer, iar dimineața nu am reziduuri de cremă și nici sebum pe piele, se absorb complet. Toate celelalte produse hidratante de la Paula’s Choice sunt absorbite mai mult sau mai puțin de pielea mea, următoarea după cele două este Calm Moisturizer Normal to Oily Skin.

Cele mai importante proprietăți și ingrediene ale acestei loțiuni sunt:

  • Nu conține uleiuri/unturi și siliconi – deși siliconii aduc multe beneficii pielii, în cazul tenului afectat de acnee orice ingredient poate bloca porii și poate cauza erupții. Unturile, uleiurile și chiar siliconii sunt ingrediente care pot fi problematice pe tenul acneic, de aceea este mai bine să le evitați.
  • Conține ingrediente calmante care ameliorează roșeața cauzată de pustule și iritația cauzată de tratamente anti-acnee.
  • Conține ingrediente reparatoare și nutritive care hidratează pielea, în special pielea iritată și sensibilizată din cauza tratamentelor anti-acnee.
  • Conține niacinamide, cu efecte în estomparea porilor dilatați și estomparea petelor cauzate de acnee.
  • Conține ceramide, antioxidanți și sodium hyaluronate, ingrediente care repara bariera naturală și ajută la desensibilizarea pielii și protejarea împotriva deshidratării.

Tenul meu nu mai este afectat de acnee, iar puținele pustule care mi-au apărut anul aceste din cauza produselor pentru păr, nu au avut ca urmări pete pentru că am aplicat în fiecare seară Vitamina C 25% după ce s-au vindecat, iar în 2-3 săptămâni petele au dispărut. Chiar și așa, fără să am nevoie de beneficii anti-acnee, Clear Oil-Free Moisturizer este produsul cu cea mai lejeră textură de la Paula’s Choice, perfectă pentru tenul meu pe timpul verii.

Conține toate ingredientele de care pielea mea are nevoie pentru hidratare și reparate, conține și niacinamide, ingredient care mă ajută cu porii dilatati, este un produs potrivit tenului meu cu exces de sebum, vara. În anotimpul rece însă, când pielea mea are doar foarte puțin exces de sebum pe zona T și obrajii necesită extra hidratare pentru a feri pielea de efectele frigului de afară și aerului uscat din casă, Defense Nightly Moisturizer este mult mai potrivit.

Clinical Ceramide Enriched Moisturizer

Ingrediente: Aqua, Sodium Ascorbyl Phosphate (vitamin C/antioxidant), Cetyl Alcohol (emollient), Ascorbyl Glucoside (vitamin C/antioxidant), Neopentyl Glycol Diheptanoate (texture enhancer), Potassium Cetyl Phosphate (emulsifier), Glyceryl Stearate (texture enhancer), PEG-100 Stearate (texture enhancer), Glycerin (hydration), PEG-12 Glyceryl Dimyristate (texture enhancer), Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2 (emollient), Dimethicone (hydration), Glyceryl Ascorbate (vitamin C/antioxidant), Tetrahexyldecyl Ascorbate (vitamin C/antioxidant), Retinol (skin-restoring), Ceramide NP (skin-replenishing ingredient), Ceramide NS (skin-replenishing ingredient), Ceramide AP (skin-replenishing ingredient), Ceramide EOP (skin-replenishing ingredient), Ceramide EOS (skin-replenishing ingredient), Cholesterol (skin-replenishing ingredient), Caprooyl Phytosphingosine (skin-replenishing ingredient), Caprooyl Sphingosine (skin-replenishing ingredient), Squalane (emollient), Punica Granatum Fruit Extract (pomegranate antioxidant), Pongamia Glabra Seed Oil (non-fragrant plant oil), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (skin-soothing), Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract (antioxidant), Tocopheryl Acetate (vitamin E/antioxidant), Carnosine (skin-restoring), Panthenol (hydration), Sodium PCA (skin-replenishing), Butylene Glycol (texture enhancer), Sodium Citrate (pH adjuster), Ceteareth-25 (emulsifier), Polysorbate 20 (emulsifier), Ethylhexyl Stearate (texture enhancer), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Trideceth-6 (emulsifier), Propyl Gallate (antioxidant), Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer (texture enhancer), Sodium Polyacrylate (film-forming agent), Behenic Acid (texture enhancer), Disodium EDTA (chelating agent), Phenoxyethanol (preservative), Caprylyl Glycol (preservative), Chlorphenesin (preservative).

Clinical Ceramide Enriched Moisturizer este crema hidratantă cea mai complex formulată de la Paula’s Choice, cu o listă impresionantă de ingrediente: 0.1% retinol (la fel de mult ca Resist Intensive Wrinkle Repair Serum), 7% vitamina C și 5 tipuri diferite de ceramide. Împreună, aceste ingrediente formează un amestec numit CollagenSuport Complex și are ca efecte principale repararea semnelor de îmbătrânire a pielii, uniformizarea culorii pielii, îmbunătățirea fermității și estomparea ridurilor. Este potrivită pentru toate tipurile de ten, iar în articolul dedicat acestui produs veți găsi detalii despre ingrediente, acțiunea acestora și comparație cu alte produse hidratante de la Paula’s Choice.

Am folosit acest produs imediat după lansare, în anotimpul rece, însă pe perioada verii prefer texturi mult mai lejere. Un alt motiv pentru care nu folosesc această cremă hidratantă este concentrația mare de ingrediente active. Pentru că seara folosesc exfolianți, retinoizi și alte tratamente, prefer ca hidratarea să aibă o formulă fără prea multe ingrediente active, mai ales retinol. Cred că acest produs este ideal pentru persoanele cu semne avansate de îmbătrânire a pielii, în special celor care preferă un singur produs cu beneficii complexe.

Daily Replenishing Body Cream

Ingrediente: Aqua, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil (non-fragrant antioxidant plant oil), Cetyl Alcohol (texture enhancer/emollient), Stearyl Alcohol (texture enhancer/emollient), Glycerin (skin-replenishing), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter Extract (emollient/antioxidant), Butylene Glycol (texture enhancer), Dimethicone (hydration), Glyceryl Stearate (texture enhancer), PEG-100 Stearate (texture enhancer), Persea Gratissima (Avocado) Oil (non-fragrant plant oil), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil (non-fragrant plant oil), Ceramide AP (skin-replenishing), Ceramide NP (skin-replenishing), Ceramide EOP (skin-replenishing), Squalane (olive-derived emollient), Cholesterol (skin-replenishing), Allantoin (skin-soothing), Tocopherol (vitamin E/antioxidant), Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil (non-fragrant antioxidant plant oil), Camellia Oleifera Leaf Extract (antioxidant), Epilobium Angustifolium Flower/Leaf/Stem Extract (skin-soothing), Hydrolyzed Acacia Macrostachya Seed Extract (antioxidant), Phytosphingosine (skin-restoring), Myristoyl Tripeptide-31 (skin-restoring), Lecithin (skin-restoring fatty acid), Panthenol (hydration), Hydrogenated Lecithin (skin-restoring fatty acid), Caprylyl Caprylate/Caprate (coconut-derived emollient), Ethylhexyl Olivate (olive-derived emollient), Lactic Acid (hydration), Cyclohexasiloxane (texture enhancer), Cyclopentasiloxane (texture enhancer), Cellulose Gum (sugar-derived hydrator), Maltodextrin (sugar-derived hydrator), Sodium Lauroyl Lactylate (hydration), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer (film-forming agent), Carbomer (texture enhancer), Behenyl Alcohol (plant-derived emollient), Myristyl Alcohol (plant-derived emollient), Lauryl Alcohol (plant-derived emollient), Arachidyl Alcohol (plant-derived emollient), Phenoxyethanol (preservative), Benzoic Acid (preservative), Dehydroacetic Acid (preservative).

Folosesc Daily Replenishing Body Cream de la lansare în luna aprilie, e singura cremă hidratantă de corp folosită anul acesta, am folosit deja două tuburi. Are textură foarte lejeră, se întinde ușor pe piele și se absoarbe imediat. Conține ceramide, peptide, aminoacizi, antioxidanți și uleiuri din plante: jojoba, avocado, sâmburi de strugi și unt de shea. Pielea mea este uscată pe corp și deși are textură lejeră, Daily Replenishing este suficient de hidratantă pentru mine. Este potrivită pentru toate tipurile de piele, chiar și pentru pielea sensibilă.

Dacă ai ten uscat poți aplica acest produs și pe ten, este mult mai bine formulat decât multe produse pentru ten de prin magazine. Același lucru este valabil pentru toate produsele pentru corp de la Paula’s Choice, pot fi folosite pe ten fără probleme. Paula’s Choice formulează toate produsele la fel, formulele pentru corp sunt la fel de bune ca cele pentru ten. Chiar și exfolianții pentru corp de la Paula’s Choice pot fi folosiți pe ten.

Schimbări la Paula’s Choice

În afară de produsele noi lansate în 2018, la Paula’s Choice au fost câteva schimbări care merită amintite.

Resist Clear Skin Hydrator are formulă nouă, diferențele însă sunt minore în lista de ingrediente și textura produsului. Culoarea cremei este acum albă, înainte era un alb maroniu.

Clear Pore Normalizing Cleanser are formulă nouă, diferit de cea anterioară. Vechiul Clear Cleanser conținea triclosan, un antibacterian care acum nu mai este permis în Europa, iar noul Clear Clear Cleanser conține acid salicilic în loc de triclosan, un exfoliant BHA care în produsele de curățare are rol antibacterian și purificator, nu acționează ca un exfoliant care se aplică pe piele și nu se clătește. Am folosit vechea formulă în anii în care tenul meu era afectat de acnee și m-a ajutat, am încercat noua formulă și seamănă foarte mult ca textura cu vechea formulă, curăță în profunzime și nu usucă pielea.

Anul acesta Paula’s Choice a schimbat foarte mult design-ul grafic al ambalajelor, urmând ca în 2019 toate produsele să aibă ambalaj nou. O dată cu ambalajele noi au apărut câteva schimbări pozitive și negative: tot mai multe produse sunt ambalate în cutii, ceea ce e bine într-un fel, pentru siguranța cumpărătorului, dar nu este bine pentru mediul înconjurător – cutiile sunt din carton și nu sunt necesare pentru funcționarea corectă a produsului, sunt doar costuri adiționale în procesul de producție. Pentru că ingredientele sunt acum tipărite pe cutii, tot mai puține produse au ingredientele tipărite pe recipiente. Din fericire, dacă nu ai păstrat cutia, poți găsi ingredientele pe site-ul Paula’s Choice.

4 comentarii

Scrie un comentariu
  • Multumesc foarte mult pentru ca iti rupi din timpul tau sa scrii aceste articole atat de utile, frumos detailate si explicite.
    Lectura de seara a fost asigurata.
    Am luat si eu crema cu ceramide si ma bucur enorm ca imi merge bine cu ea. Iubesc textura super mult.
    Imi lipseste booster-ul, imi trebuie neaparat si e mai mult decat evident ca va trebui sa sa incep testarea noilor produse anti-poluare.
    Ma tot gandesc….imi mergea asa de bine cand foloseam numai produse PC…nu stiu de ce sunt mereu tentata sa incerc altceva….marketing si reclama bat-o vina.
    Te pup

    • Hannelore, multumesc pentru aprecieri.
      Da, marketingul si instagramul mi-au umplut dulapul de produse pentru par, multe care sunt nepotrivite pentru mine, dar pana nu incerci nu poti sti ce anume functioneaza si ce nu. Insa atunci cand gasesti formula castigatoare, e bine sa ramai la ea.
      In afara de machiaj si produse cu SPF eu folosesc de ani buni doar Paula’s Choice, inca nu m-am plictisit de ele pentru ca sunt destule produse care imi sunt potrivite daca vreau un alt ser, un alt cleanser etc. Gama Defense chiar merita incercata, crema cu protectie solara si serul sunt cu adevarat speciale ca textura si formula.

  • Bună Corina,
    Sunt curioasă pentru că am gasit in ingredientele produsului Clear Moistuizer pe la începutul listei Cetearyl Alchool.
    Mulțumesc.



Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.