Produsele cosmetice „hipoalergenice” sunt mai bune pentru pielea sensibilă?

Cuvântul „hipoalergenic” este un nonsens, în lumea cosmeticii acest cuvânt este doar o altă invenţie din domeniul publicităţii şi al marketingului, termen care ar dori să sugereze că acel produs este posibil să cauzeze mai puţine reacţii alergice decât alte produse şi de aceea ar fi mai bun pentru pielea sensibilă sau cu probleme. A sugera nu este acelaşi lucru cu a afirma, iar în acest caz cu siguranţă produsele cosmetice „hipoalergenice” nu sunt cu nimic mai potrivite pentru pielea sensibilă.

Nu există niciunde în lume, nici o metodă acceptată de testare a acestui termen, iar producătorii de cosmetice nu au nici o restricţie de ingrediente, nici o regulă, nici o indicaţie, nimic care să determine dacă un produs se poate încadra în categoria „hipoalergenice”, aşa cum nici măcar nu există această categorie. O companie poate spune despre un produs că este „hipoalergenic” pentru că nu există nici o lege/regulă, niciunde în lume, care să îi interzică acest lucru, companiile producătoare de cosmetice nu au nevoie să aducă nici o dovadă că produsele sunt „hipoalergenice” sau nu – de altfel, ce dovadă să aducă, atunci când nu există nici un fel de regularizare a acestui termen?

Ce e mai rău este că, din cauză că nu există o regularizare a acestul termen inventat de industria cosmetică, găsim pe piaţă o grămadă de produse cosmetice etichetate „hipoalergenic” care conţin ingrediente care pot cauza alergii severe.

Când o să citiţi o etichetă a unui produs cosmetic, să ştiţi că „hipoalergenic” nu înseamnă nimic mai mult decât marketing.

Acest articol îmi aparţine şi a fost postat prima data ca şi guest post pe blogg-ul Coltul Cameliei. Fiind o informaţie de bază l-am folosit şi pe blogg-ul meu.

Bibliografie
Ostomy and Wound Management
Food and Drug Administration www.fda.gov
The Beauty Bible, Paula Begoun

Un comentariu

Scrie un comentariu


Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.