Arhiva 16 februarie 2011

1
Este nevoie să vă schimbaţi produsele cosmetice pentru a nu se „obişnui” tenul cu ele?
2
Produse dermatocosmetice, noncomedogenice şi testate dermatologic
3
Produsele cosmetice „hipoalergenice” sunt mai bune pentru pielea sensibilă?
4
Există produse de îngrijire a pielii care sunt cu adevărat mai bune decât Botoxul?
5
Toxina botulinică – Botox

Este nevoie să vă schimbaţi produsele cosmetice pentru a nu se „obişnui” tenul cu ele?

Tenul NU se „obişnuieşte” cu produsele cosmetice aşa cum nici corpul dumneavoastră nu dezvoltă rezistenţă la o dietă sănătoasă. Dacă morcovii sunt sănătoşi pentru noi, vor fi întodeauna sănătoşi, chiar dacă îi mâncați în fiecare zi. Acelaşi lucru este valabil şi pentru piele, dacă aplicaţi un produs benefic potrivit tipului de ten, acesta va fi întodeauna benefic.

Însa este nevoie sa îi daţi tenului o gamă diversificată de ingrediente benefice, aşa cum şi corpului trebuie hrănit cu o gamă largă de alimente sănătoase.

Unele afecțiuni cutanate pot totuşi dezvolta rezistență la produsele care conţin antibiotice sau antibacteriene, dar acestea sunt medicamente, nu produse cosmetice.

Produse dermatocosmetice, noncomedogenice şi testate dermatologic

Sună foarte ştiinţific, dar ştim ce înseamnă? Foarte multe femei sunt îndrumate în farmacii spre raftul cu produse dermatocosmetice, dar pe ce criteriu se încadrează produsele în această categorie, a dermatocosmeticelor? Când auzim că un produs este dermatocosmetic credem că acel produs are în compoziţie ingrediente cosmetice şi ingrediente farmaceutice şi de aceea este mai bun pentru piele, nu-i aşa?

Adevărul este că termenul dermatocosmetice este doar un termen pompos inventat de industria cosmetică pentru a revigora piaţa cu o „noutate”, acest termen nu are nici o bază legală, nici un sens, niciunde pe glob; şi cu siguranţă nu are nimic de a face cu ingredientele pe care le conţin produsele. Aceste produse nu au nimic în plus faţă de produsele cosmetice, termenul (ca şi în cazul termenului de hipoalergenic – vezi articolul anterior) nu este acceptat de nici o instituţie din domeniul cosmetic, dar cu toate acestea orice companie îşi poate prezenta orice produs doreşte ca şi dermatocosmetic pentru că nu este nimic ilegal în asta. Până la urmă este doar o altă formă de marketing în care ei nu afirmă nimic şi noi presupunem prea multe.

Citește mai departe

Produsele cosmetice „hipoalergenice” sunt mai bune pentru pielea sensibilă?

Cuvântul „hipoalergenic” este un nonsens, în lumea cosmeticii acest cuvânt este doar o altă invenţie din domeniul publicităţii şi al marketingului, termen care ar dori să sugereze că acel produs este posibil să cauzeze mai puţine reacţii alergice decât alte produse şi de aceea ar fi mai bun pentru pielea sensibilă sau cu probleme. A sugera nu este acelaşi lucru cu a afirma, iar în acest caz cu siguranţă produsele cosmetice „hipoalergenice” nu sunt cu nimic mai potrivite pentru pielea sensibilă.

Citește mai departe

Există produse de îngrijire a pielii care sunt cu adevărat mai bune decât Botoxul?

Reclamele din revistele de beauty afirmă de foarte multe ori că injectarea cu Botox poate fi periculoasă. Nu este nimic periculos atâta timp cât această injectare se realizează corespunzător cu indicațiile de folosire ale toxinei, într-un cabinet de către un medic dermatolog. Eficacitatea toxinei botulinice şi riscurile minime pe care le implică sunt documentate de ani buni, iar botoxul este folosit în tratamentul diverselor probleme: dureri de cap, ticuri ale ochilor, perspiraţie excesivă, scleroze, etc.

Pe de altă parte, nu există nici o documentaţie sau cercetare care să ateste că vreun produs de îngrijire a pielii poate avea un efect apropiat de cel al botoxului. Indiferent de ingredientele pe care le conţin produsele sau de promisiunile pe care le fac reclamele, acest lucru nu este posibil. Nici măcar Botoxul aplicat pe piele nu face ce face Botoxul injectat (mai precis nu face mare lucru).

Citește mai departe

Toxina botulinică – Botox

Ridurile se formează datorită mişcărilor repetate ale muşchilor feţei, aceste mişcări distrugând stratul de colagen. Botoxul este o toxină botulinică de tip A care acţionează asupra nervilor ataşaţi muşchilor, iar acţiunea ei vizibilă este paralizia parţială sau chiar totală a acestor muşchi, durata acţiunii ei fiind de la caz la caz, între 3 şi 5 luni.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.