Arhiva 2018

1
Review produse Paula’s Choice lansate în 2018
2
Gama Defense de la Paula’s Choice – Review
3
Poluanți, factori de mediu și ingrediente cosmetice anti-poluare
4
Peptide, aminoacizi și Paula’s Choice Peptide Booster
5
Îngrijirea buclelor și părului creț cu Metoda Curly Girl concepută de Lorraine Massey
6
Mâncărimi, scuame, mătreață și dermatită pe scalp – Cauze și soluții
7
Construiește-ți rutina de îngrijire a pielii – Workshop la București
8
Ulei hidrofil pentru curățarea și demachierea pielii
9
Pasagera la Cosmobeauty 2018 – Impresii și prezentări
10
Reminder – Prezentări despre îngrijirea pielii 8 și 9 martie, București

Review produse Paula’s Choice lansate în 2018

Spre deosebire de 2017, când s-au lansat o mulțime de produse, anul acesta doar 9 produse Paula’s Choice au fost lansate în România. Ca de obicei, în prima parte a lunii decembrie, toate noutățile Paula’s Choice au reducere specială.

Anul trecut, în articolul despre produsele din 2017, vă spuneam că în următorii ani vor apărea tot mai multe produse cu formule anti-poluare. Nu numai că au apărut multe formule anti-poluare și că o mulțime de producători au schimbat 2-3 ingrediente sintetice cu ingrediente naturale în formule deja existente pe care le-au redenumit anti-poluare, dar acest nou trend este abia la început și cred că în următorii ani vom vedea tot mai multe ingrediente noi cu proprietăți anti-poluare și formule interesante în categoria produselor naturale.

În ultimul timp am observat tot mai multe studii care dovedesc efectele anumitor plante sau extracte de plante asupra pielii și părului. În special în comunitatea Natural Hair Movement și a persoanelor care urmează metoda Curly Girl, preferința pentru produsele naturale este evidentă, iar producătorii au învățat că e bine să formuleze ce se cere, nu doar ce cred ei că s-ar vinde pentru că au descoperit formule inedite și au studii care dovedesc eficiența produselor etc.

Citește mai departe

Gama Defense de la Paula’s Choice – Review

Produse cosmetice cu efecte anti-poluare

Așa cum spuneam în articolul Poluanți, factori de mediu și ingrediente cosmetice anti-poluare, pentru ca un produs cosmetic să aibă efecte anti-poluare trebuie să conțină ingrediente dovedite prin studii independente, ca eficiente în neutralizarea efectelor poluanților și repararea daunelor cauzate de aceștia atunci când ajung în contact cu pielea.

Indiferent că trăim într-un oraș suprapopulat sau în cabana din mijlocul pădurii, fiecare dintre noi este expus zilnic la poluanți, atât în spații deschise cât și în interiorul locuințelor. Preocuparea pentru produsele anti-poluare din ultimii ani are un motiv real, mai ales pentru că nivelul de poluare crește de la an la an.

Antioxidanții sunt o categorie principala de ingrediente de care pielea are nevoie în fiecare zi și ar trebui să fie prezenți în toate produsele de îngrijire a pielii, ei fiind prima apărare a pielii împotriva radicalilor liberi generați de poluanți și lumina albastră emisă de dispozitivele cu ecran LED.

Pentru efecte vizibile pe piele, împreună cu antioxidanții, în formulele anti-poluare sunt folosite diverse alte ingrediente cu efecte în prevenirea și repararea semnelor de îmbătrânire prematură a pielii (principala problemă generată de poluanți), cum ar fi ingrediente nutritive, ingrediente reparatoare și ingredientele care uniformizează culoarea pielii.

Defense Anti-Pollution Factors

Paula’s Choice și multe alte branduri care oferă formule complexe cu efecte dovedite au inclus în produsele lor întotdeauna antioxidanți, ingrediente reparatoare și nutritive și toate aceste formule ajută pielea să lupte împotriva efectelor poluanților. Noutatea vine o dată cu apariția unor ingrediente anti-poluare specifice (mai multe detalii în articolul Poluanți, factori de mediu și ingrediente cosmetice anti-poluare) și cocktailuri de ingrediente cu efecte anti-poluare studiate și confirmate.

Citește mai departe

Poluanți, factori de mediu și ingrediente cosmetice anti-poluare

Poluanti si anti poluanti

Factorii de mediu și efectele lor asupra pielii

În ultimii ani au apărut tot mai multe studii care arată că factorii din mediul extern și lumina albastră emisă de dispozitivele electronice cu ecran (telefoane mobil, laptop, tabletă) duc la formarea unor molecule denumite specii reactive ale oxigenului sau compuși reactivi de oxigen și implicit la apariția stresului oxidativ* în piele și în întregul organism.

Compușii reactivi ai oxigenului includ radicali liberi și neradicali, fiecare dintre aceste categorii conține molecule foarte diferite, iar fiecare factor de mediu induce formarea unor compuși reactivi ai oxigenului diferiți, cu efecte specifice asupra pielii. De exemplu, fumul de țigară generează in principal neradicali, mai precis oxigenul singlet, iar particulele de praf din aer generează in principal radicali liber, mai precis radicalul hidroxil.

*Practic stresul oxidativ este un dezechilibru între moleculele de oxigen/compuși reactivi de oxigen și antioxidanții naturali prezenți în piele, iar în viața de zi cu zi suntem expuși la o mulțime de factori poluanți: fumul, smogul (în special ozonul din smog), noxele de la automobile, impurități din aer (particule nongazoase), gaze (dioxid de carbon, dioxid de azot etc), metale grele, hidrocarboni aromatici, compuși organici volatili (majoritatea din aerosoli) și alte elemente care pot induce stresul oxidativ, în special radiațiile solare și lumina albastră emisă de telefoane.

Citește mai departe

Peptide, aminoacizi și Paula’s Choice Peptide Booster

Paula’s Choice Peptide Booster nu este singurul produs cu peptide din rutina mea de îngrijire, însă este singurul cu o formulă concentrată de opt peptide, aminoacizi și antioxidanți. Boosterele de la Paula’s Choice sunt produsele mele preferate de îngrijire, perfecte pentru tenul meu care preferă texturi fluide, ușor de asimilat, cu multe ingrediente active.

Peptide Booster

În lista de ingrediente a boosterului am evidențiat cu mov peptidele și cu verde aminoacizii.

Water, Glycerin, PEG-8 Dimethicone, Tripeptide-1, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Palmitoyl Hexapeptide-12, Myristoyl Hexapeptide-16, Myristoyl Pentapeptide-17, Hexanoyl Dipeptide-3 Norleucine Acetate, Azelaoyl Bis-Dipeptide-10, Glycoproteins, Phospholipids, Adenosine, Dipotassium Glycyrrhizate, Valine, Glycine, Alanine, Glutamic Acid, Serine, Threonine, Yeast (Faex) Extract, Isoleucine, Proline, Histidine, Phenylalanine, PCA, Phytic Acid, Panax Ginseng Root Extract, Sodium PCA, Psidium Guajava Fruit Extract, Euterpe Oleracea Fruit Extract (acai), Ahnfeltiopsis Concinna Extract (algae), Dextran, Hydrolyzed Silk, Lecithin, Glyceryl Polymethacrylate, C12-16 Pareth-9, Trideceth-12, Sodium Lactate, Carbomer, Aspartic Acid, Polysorbate 20, Butylene Glycol, Caprylyl Glycol, PEG-8, C11-15 Pareth-7, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Phytosteryl/Octyldodecyl Lauroyl Glutamate, Ectoin, Citrate Buffer, Trimethylsiloxyamodimethicone, Phenoxyethanol, Sodium Hydroxide, Ethylhexylglycerin.

Citește mai departe

Îngrijirea buclelor și părului creț cu Metoda Curly Girl concepută de Lorraine Massey

O revoluție în îngrijirea părului, pornită de la nevoia de a fi acceptat

Pornind de la nevoia de a-și îngriji părul creț într-un fel în care să fie acceptat în mediul social din care făcea parte, în 2001 stilista Lorraine Massey a scris cartea Curly Girl: The Handbook în care prezintă povestea părului ei creț și părerea ei despre cum ar trebui îngrijit părul creț, numită ulterior metoda Curly Girl. Deși unele din recomandările ei erau cunoscute (de exemplu spălarea părului fără șampon/detergenți agresivi nu este ‘inventată’ de Lorraine), Lorraine a fost promotoarea unei adevărate revoluții când vine vorba de părul creț, fără să vrea.

Curly Girl The HandbookÎn afară de prezentarea unor informații importante despre diferite tipuri de păr creț și recomandări pentru spălarea, stilizarea, îngrijirea zilnică, colorarea și tăierea părului creț, Lorraine încurajează femeile să își iubească buclele și părul așa cum este el, comparându-l cu o rochie croită din cel mai delicat material, pe care o purtăm în fiecare zi. Pentru Loraine a fi creață nu este un trend și nici un moft, este un stil de viață.
Fiind ușor accesibilă, cartea a inspirat foarte multe femei (și bărbați) să își accepte podoaba capilară așa cum este ea, iar rezultatele celor care au urmat metoda Curly Girl au convins milioane de oameni să renunțe la îndreptarea părului și să descopere cât de creț este de fapt părul lor, îngrijind corect buclele. În cartea ei, Lorraine dedică un capitol îngrijirii părului bebelușilor și copiilor care au bucle, unde descrie cum poți proteja forma buclelor copilului în timpul zilei și cum ar trebui spălat și hidratat părul.

Citește mai departe

Mâncărimi, scuame, mătreață și dermatită pe scalp – Cauze și soluții

Scuamele (denumite popular coji sau mătreață) observate pe scalp sunt o problema destul de comună, care apar indiferent dacă părul/scalpul este gras sau uscat, iar de cele mai multe ori apariția acestora pe scalp este cauzată de un cumul de factori.

În multe cazuri aceste scuame sunt însoțite de prurit (mâncărimi) sau chiar inflamații, fiind simptome ale unor afecțiuni ale scalpului (dermatita seboreică, dermatita alergică de contact etc) și necesită îngrijire și ingrediente speciale pentru ameliorarea simptomelor.

Mătreața este un termen general folosit pentru a descrie mai toate afecțiunile care au ca simptome scuame (coji) pe scalp, însă în termeni medicali, mătreața nu are legătură cu scuamele cauzate de produsele aplicate pe păr.

Descuamarea și mâncărimile scalpului pot fi simptome ale unor probleme foarte diverse cum ar fi: deshidratarea scalpului, dermatite, eczeme, infecții fungice, psoriazis etc, în multe cazuri vizita la medic este necesară pentru recomandări avizate.

Indiferent de motivul descumării și mâncărimilor de pe scalp, recomandările de mai jos te pot ajuta să ai un scalp cât mai sănătos, evitând pe cât posibil scuamele și mâncărimile.

Citește mai departe

Construiește-ți rutina de îngrijire a pielii – Workshop la București

În luna mai 2018 voi fi prezentă la București alături de echipa Paula’s Choice, pentru un workshop dedicat îngrijirii pielii.

Data: Sâmbătă, 12 mai
Ora: 14:00 – 18:00
Locația: WeLoveDigitalUnirii, București, Strada Radu Vodă, nr.17

Programul evenimentului

Workshop ‘Construiește-ți rutina de îngrijire a pielii’ – 14:00 – 16:00

Partea 1. Îngrijirea tenului – de la rutina de bază la tratamente complexe

Stabilirea tipului de ten și identificarea problemelor pielii
Pași necesari pentru o piele sănătoasă
Alegerea produselor cosmetice
Categorii de ingrediente benefice pielii și efectele acestora
Combinații de produse cu ingrediente active, pentru efecte îmbunătățite
Recomandări pentru folosirea produselor cu ingrediente active
Construirea rutinei de îngrijire a pielii pas cu pas
Alegerea produselor complementare și introducerea lor în rutină

Citește mai departe

Ulei hidrofil pentru curățarea și demachierea pielii

Diana m-a întrebat despre uleiul hidrofil într-un comentariu. Înțeleg confuzia în legătură cu acest tip de produs și am răspuns în articolul de jos celor mai frecvente întrebări asociate cu uleiurile hidrofile.

Am auzit despre uleiul hidrofil, am încercat să mă informez ce reprezintă și dacă este sigur pentru a fi aplicat pe față, dar nu m-am lamurit. Ți-aș fi recunoscătoare daca mi-ai spune ce reprezintă acest ulei. Diana

Ce este un ulei hidrofil?

În contextul unui produs cosmetic, termenul hidrofil înseamnă solubil în apă. Uleiurile hidrofile sunt acele produse cosmetice care au în compoziție emulgatori și unul sau mai multe uleiuri vegetale (și/sau uleiuri sintetice, și/sau substanțe naturale sau sintetice uleioase). Uleiurile pentru curățarea pielii formulate pentru a fi solubile în apă se îndepărtează de pe piele cu apă.

Emulgatorii (emulsifianții) sunt substanțe care au proprietatea de a amesteca lichidele inmiscibile (care se separă), în cazul nostru apa și uleiurile/substanțele uleioase, rezultatul fiind o compoziție omogenă.

ulei hidrofil demachiere

La contactul cu apa, uleiul formează o emulsie lăptoasă care se poate îndepărta de pe piele prin clătire cu apă. În imagine este un ulei hidrofil amestecat cu apă, rezultatul fiind emulsia lăptoasă.

Citește mai departe

Pasagera la Cosmobeauty 2018 – Impresii și prezentări

Vă mulțumesc pentru că ați participat la cele două prezentări de la expoziția Cosmobeauty 2018 și mulțumesc Isabelei Vasile și echipei Rouge Media pentru invitație și încredere. Timp de 4 zile la expoziția Beauty a Primăverii din București s-au prezentat tendințe în domeniu, sute de standuri cu produse cosmetice și aparaturi, workshop-uri și cursuri de formare.

Am cunoscut oameni minunați, am descoperit câteva produse interesante (fără parfum!), m-am bucurat să văd că există brand-uri la expoziție care aveau pe primul raft protecția solară și mi-am propus ca anul viitor să revin poate cu un stand pentru consultanță.

În acest fel pot răspunde la întrebări și pot construi rutine de îngrijire, celor care au nevoie de ajutor. Ce părere aveți?

Citește mai departe

Reminder – Prezentări despre îngrijirea pielii 8 și 9 martie, București


Vă invit să participați la cele două prezentări despre îngrijirea pielii și alegerea produselor cosmetice susținute joi și vineri la Cosmobeauty. Cea mai relevantă Expoziție Beauty a Primăverii sărbătorește 10 ani printr-un eveniment special, organizat pe parcursul a 4 zile dedicate frumuseții, de pe 8 până pe 11 martie.

Adresa: Crystal Palace Ballrooms, sala București – Calea Rahovei 198A, sector 5. Vis-à-vis de Piața de Flori George Coșbuc.

Nu sunt necesare rezervări pentru participare, la sfârșitul prezentărilor voi construi câteva rutine de îngrijire a pielii. În plus, am pregătit o surpriză pentru cine dorește să cumpere produsele Paula’s Choice.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.