Ooh La Spa Ultimate Detox Salt Scrub – Review

Descrierea produsului  (tiparită pe ambalaj): Un mix luxuriant de săruri și uleiuri hidratante ce catifelează pielea.

Ingrediente: Sodium Chloride, Paraffinum Liquidum, Glycine Soja (Soybean) Oil, Glyceryl Stearate SE, Polysorbate 20, Sillca, Parfum, Pogostemon Calin Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil, Citrus Aurantifolia (Lime) Oil, Citrus Medica Limonum (Lemon) Oil, Copaifera Officinalis (Balsam) Resin, Cupressus Sempervirens (Cypress) Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Oil, Piper Negrum (Black Pepper) Oil, Citrus Nobilis (Mandarin) Oil, Cymbopogon Martini (Lemongrass) Oil, Thymus Vulgaris (Thyme) Oil, Myrtus Communis (Myrtle) Oil, Sargassum Pallidum Extract, Fucus Vesiculosus Extract, Chondrus Crispus Extract, Laminaria Digitata Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Maris Sald (Dead Sea Salt), Tocopheryl Acetate, BHT, Amyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Limonene.

Gramaj: 550 g. Preț: 49.99 lei

Părerea mea:

Din punct de vedere al formulei chimice acest produs este un scrub pe bază de parafină lichidă (nu este solubil în apă) și nu se îndepărtează de pe piele prin limpezire cu apă. Parafina lichidă și uleiul de soia lasă la suprafața pielii o peliculă care dă senzația de piele hidratată. Particulele abrazive conținute în scrub sunt formate din sare comună în concentrație majoritară, iar sarea de la marea Moartă se regăsește în produs în concentrație foarte mică. Toate uleiurile esențiale conținute în produs sunt iritante pentru piele, din fericire concentrația lor este mică și poate fi problematică doar pentru pielea sensibilă (datorită faptului că produsul se limpezește de pe piele).

În general îmi fac singură scrub-urile cu ulei de sâmburi de struguri și mălai, dar pentru zilele când nu am nici măcar un minut la dispoziție să prepar un scrub mi-am dorit să am un produs pe care să îl pot folosi fără prea multe pregătiri. Am încercat diverse scrub-uri în bază de apă, dar  prefer un scrub cu o textură mai compactă și cu multe particule fine, ușor abrazive.

Scrub-ul Ooh La Spa are o textură cremoasă, grunjoasă, particulele abrazive sunt fine și nu zgârie, îndepărtează eficient celule moarte din stratul superior al pielii (atât cât poate îndepărta un exfoliant mecanic).

Mirosul este dulce amărui, persistă mult timp în aer și chiar pe piele dacă nu se curață pielea după folosirea scrub-ului. Personal nu sunt interesată de mirosurile produselor folosite, singurele produse parfumate de îngrijire a pielii pe care le folosesc sunt gelurile de duș și scrub-urile, dintre toate Ooh La Spa este pe departe cel mai parfumat produs pe care îl folosesc.

După câteva testări am găsit cel mai potrivit mod de aplicare a produsului: Îmi curăț pielea cu un gel de duș, limpezesc, aplic scrub-ul și masez pielea cu mișcări circulare ușoare (personal nu folosesc scrub-ul în zona axilei și zonele intime), limpezesc, apoi îmi curăț pielea din nou cu o cantitate mică de gel de duș. În acest fel îndepărtez de pe piele o mare parte din parafină și aproape toate uleiurile esențiale care rămân la suprafața pielii. În zilele în care folosesc acest scrub nu simț nevoia folosirii uleiului hidratant, iar repetarea pasului de folosire a gelului de duș îmi lasă pielea cu senzația de hidratare, iar pelicula de ulei rămasă la suprafața pielii nu este deranjantă și nu trebuie  îndepărtată cu prosopul.

Scrub-ul este ambalat într-un borcan greu de sticlă, se închide etanș. Nu este un produs pe care să l-aș lua cu mine în călătorii, greutatea și mărimea nu sunt potrivite în acest scop, însă ca produs de folosire frecventă este ideal din acest punct de vedere.

Prețul este mediu comparat cu cantitatea generoasă. Singurul lucru pe care l-aș schimba în legătură cu acest produs este concentrația de uleiuri esențiale, aș preferă ca produsul să nu conțină iritanți. Nu cunosc nici un scrub comercializat în magazine care să nu conțină ingrediente parfumate (nu înseamnă că nu există).

Notă: Acest articol exprimă părerea personală despre scrub-ul Ooh La Spa Ultimate Detox Salt Scrub,  primit pentru testare din partea magazinului online Makeup Shop și nu este un articol reclamă.

Un comentariu

Scrie un comentariu
  • Borcanul de scrub Ooh La Spa este extrem de generos – 550 de grame de produs, într-un borcan de sticlă ce poate fi reutilizat după terminare. Mi-aduce aminte de borcanele de dulceață, mai ales că are și un capac care se închide etanș, securizat. Singurul inconvenient este greutatea. Eu îl țin lângă cadă, de frică să nu îl sparg.Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.