Arhiva 24 mai 2011

1
Despre riduri

Despre riduri

În mintea consumatorilor de cosmetice există o legătură puternică între pielea uscată şi riduri. În realitate însă pielea uscată şi ridurile sunt două lucruri care nu au legătură unul cu celălalt. Ştiu că această afirmaţie poate fi greu de crezut pentru că toate reclamele vorbesc despre diminuarea ridurilor pielii uscate, dar dacă trataţi pielea conform cu acest mit şi aplicaţi doar emolienţi pentru a îmbunătăţii aspectul ridurilor nu veţi avea nici un rezultat notabil.

Există foarte multe studii care arată clar că ridurile şi pielea uscată nu sunt legate din punct de vedere cauza – efect. La fel de multe studii au arătat că pielea uscată este de cele mai multe ori rezultatul agresării pielii cu diverse metode sau produse care sunt de fapt cauza producerii ridurilor. Cu alte cuvinte pielea uscată este în primul rând un simptom al altor factori care cauzează ridurile.

Dacă pielea uscată nu cauzează ridurile atunci ce le cauzează? Ridurile sunt linii permanente care se accentuează din cauze externe (soarele şi poluarea) şi cauze interne (genetică, mişcările musculare, scăderea nivelului de estrogen şi diminuarea grăsimilor din zona respectivă). Niciunde în afară de reclame nu se vorbeşte despre pielea uscată ca şi cauză a ridurilor.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.