Arhiva 25 septembrie 2023

1
Produse preferate cu protecție solară pentru ten normal, mixt și gras – 2023

Produse preferate cu protecție solară pentru ten normal, mixt și gras – 2023

Deși formulele au evoluat în cei 15 ani de când folosesc zilnic protecție solară pe pielea expusă la lumină, pe tenul meu nici măcar cele mai matifiante produse sau cele mai apoase nu opresc excesul de sebum pe tot parcursul zilei. După câteva ore de la prima aplicare observ o cantitate mare de sebum pe zona T, înainte de reaplicare trebuie întotdeauna să îndepărtez sebumul cu șervețele absorbante de sebum de preferat.

Tenul meu este mixt, cu zona T cu exces de sebum și zona ochilor este normală. Are luminozitate naturală care se vede și după aplicarea protecției solare sau altor produse cosmetice.

În continuare nu tolerez filtrele sintetice clasice: avobenzone, oxybenzone, etc, însă tolerez filtrele de generație nouă în jurul ochilor: Tinosorb, Uvinul, Mexoryl, etc. Pielea mea este predispusă la apariția petelor, de aceea prefer să folosesc două produse cu SPF când ies din casa, unul peste celălalt. Majoritatea produselor cu protecție solară pe care le folosesc conțin iron oxide, un ingredient important pentru pielea cu predispoziție la hiperpigmentări pentru că protejează de lumina vizibilă.

Anul acesta am găsit însă câteva opțiuni cu filtre sintetice de generație nouă pe care le tolerez foarte bine și care oferă un aspect final satinat. Le folosesc de obicei când petrec mult timp la birou sau ca hidratare înainte de aplicarea unui SPF mineral colorat.

Prefer produsele care se aplică ușor pe piele și lasă un aspect final mat natural satinat. Indiferent de puterea de matifiere a produselor cu SPF, după aplicare tenul meu are aspect luminos mai mult sau mai puțin. Deși am folosit în trecut Freziderm SPF 50, de câțiva ani am renunțat la SPF-urile în bază de silicon pentru că în cazul meu siliconul ’se topește’, iar în combinație cu sebumul care apare în scurt timp de la aplicare se transformă într-o ‘baltă de ulei’.

Pentru a reduce excesul de sebum vă recomand să încercați o pudră cu ingrediente absorbante de sebum, de preferat pudră pulbere translucidă, pe care să o aplicați cu un burete pentru machiaj de tipul Powder Puff. Pudra se poate aplica înainte de protecția solară și/sau după protecția solară, presată cu atenție pe piele și apoi îndepărtat excesul cu o pensulă pentru pudră.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.