Sfaturi și instrucțiuni de aplicare – peelinguri chimice
În articolul Peelinguri chimice cu AHA sau BHA am povestit câte ceva despre acest tip de peelinguri, despre beneficiile lor, concentrațiile folosite și PH-ul necesar ca exfolierea să fie posibilă. Mai multe articole despre acizii exfolianți: Îngrijire ten – Exfoliere.
Înainte de a aplica orice tip de peeling pe ten trebuie să:
1. Citiți cu atenție intrucțiunile de folosire a produsului, producătorii sunt obligați să atașeze fiecărui produs de acest gen instrucțiuni de folosire, detaliate.
2. Faceți un test de sensibilitate pe o porțiune mică de piele, pe încheietura mâinii de exemplu. Dacă aveți ten sensibil faceți un test și pe o porțiune mică de piele de pe linia maxilarului. Dacă nu există reacții adverse după 48 de ore de la efectuarea testului puteți folosi produsul. Testul se efectuează urmând întocmai instrucțiunile de aplicare ale acidului.
Vă recomand să efectuați testul de sensibilitate chiar dacă ați folosit peelinguri asemănătoare, indiferent de concentrația sau producătorul lor.
Cea mai potrivită perioadă din an pentru efectuarea peelingurilor chimice este toamnă târziu, iarna și primăvară devreme, când radiațiile solare nu sunt foarte puternice. Este foarte important să nu aplicați peelinguri vara (bineînțeles, în cazul în care sunteți familiari cu aceste proceduri și cunoașteți foarte bine din experiență și din documentație acizii exfolianți, efectele lor, etc, puteți efectua peelinguri oricând doriți, în acest caz acest articol oricum nu vă este de folos).
În ziua următoare efectuării peelingului evitați, pe cât posibil, să ieșiți din casă, iar dacă trebuie să ieșiți din casă, chiar și pentru câteva minute, protejați-vă cu factor de protecție maxim (SPF 45-50), în acest fel riscurile de reacții adverse datorate radiațiilor solare sunt nule. În cazul în care stați în locuință cu ferestre mari, luminate natural, aplicați factor de protecție SPF 20-30.
Peelingurile se folosesc timp de 6-8 săptămâni, aplicate o dată pe săptămână. După acest interval faceți pauză două săptămâni apoi puteți aplica produsul alte 6-8 săptămâni. Începeți folosirea peelingurilor cu concentrații mici (BHA 10%, AHA 20-30%), puteți crește concentrația peelingului după 6 aplicări. Nu folosiți peelinguri chimice mai mult de 32 de săptămâni pe an.
Este recomandat ca peelingurile să se aplice seara sau cel puțin după-masa, depinzând de radiațiile solare prezente în atmosferă la data efectuării peelingului.
Alegerea peelingului se face în funcție de tipul de ten și de afecțiunile cutanate pe care doriți să le ameliorați:
În articolul Alegerea exfoliantului chimic potrivit și aplicarea lui am detaliat proprietățile acizilor exfolianți.
În cazul în care nu ați folosit niciodată exfolianți chimici, folosiți peelinguri chimice cu concentrații mai mici (BHA 10% sau AHA 20%) cel puțin 6-8 aplicări, ulterior puteți aplica 6-8 sedințe cu concentrații mai mari (BHA 20% și AHA 30%). Dacă veti crește concentrațiile acizilor sau nu depinde doar de reacția pielii și de rezultatele avute.
În cazul în care folosiți exfolianți chimici în rutina zilnică puteți începe cu concentrații de BHA 10-20% sau AHA 20-30%. Puteți crește aceste concentrații dacă nu aveți rezultate mulțumitoare.
Interdicții de folosire și interacțiuni cu alte ingrediente:
Nu folosiți un peeling chimic dacă:
– ați epilat zona de piele pe care doriți să îl aplicați în ultimele 48 de ore;
– ați urmat un tratament cosmetic cu extracția comedoanelor în ultimele 48 ore;
– sunteți însărcinată sau alăptați;
– ați urmat un peeling enzimatic în ultima săptămână (mă refer aici la peelingurile enzimatice care exfoliază cu adevărat, sunt efectuate de cosmeticiană/dermatolog, de obicei);
– ați urmat un tratament cu microdermoabraziune, laser, IPL, etc în ultima săptămână – cereți sfatul specialistului care a efectuat procedurile respective pentru a ști când puteți folosi un peeling chimic;
– ați urmat un tratament cu isotretinoin (Roaccutane, Sortret, etc) în ultimele 6-12 luni – depinde de produsul aplicat;
– aveți herpes;
– aveți afecțiuni cutanate pe zona tratată (dermatite, eczeme, acnee severă papulo-pustolasă sau nodulo-chistica, psoriazis, rozacee, etc);
– aveți mai puțin de 17 ani.
Nu folosiți peelinguri chimice cu acid salicilic dacă sunteți alergici la aspirină.
Nu folosiți alte produse cu acizi exfolianți (AHA, BHA sau PHA), ingrediente antibacteriene, retinoizi puternici cu 24 de ore înainte de aplicarea peelingului și 24 de ore după aplicarea lui. Este recomandat ca în timpul tratamentului cu peelinguri chimice să nu folosiți tretinoin (Retin-a).
Nu aplicați produse cosmetice după folosirea peelingurilor, altele decât ulei de jojoba sau aloe vera (sau cele recomandate de producătorul peelingului), pentru a evita eventualele iritații datorate interacțiunilor cu ingredientele pe care acestea le conțin.
Nu folosiți scrub-uri sau măști faciale astrigente (argilă de exemplu) sau măști cu aspirină în ziua următoare aplicării peelingului chimic.
Nu aplicați peelingurile chimice sub ochi, în zona ochilor, pe pleoape, buze sau foarte aproape de mucoasa nazală.
Nu aplicați peelingurile pe pielea rănită, infectată, cicatrici keloide.
Bărbații care aplică peelinguri pe ten trebuie să nu se radă cu 24 de ore înainte și după aplicarea produsului.
Instrucțiuni de aplicare (sunt generale, pot diferi de la producător la producător):
Curățați tenul cu un produs de curățare solubil în apă, bineînțeles efectuați prima dată demachierea dacă ați folosit machiaj. Este foarte important ca pielea să fie curată. Așteptați 20-30 de minute înainte de a aplica peelingul, timp în care pielea își revine la PH-ul ei natural. Acești pași sunt necesari indiferent de producător.
Puneți 1ml de produs într-un recipient de sticlă, curat și uscat. Această cantitate este suficientă pentru aplicarea pe ten, dar pentru aplicări pe zone mai mari veți avea nevoie de cantități diferite.
Vă recomand să folosiți o pensulă cu peri sintetici pentru aplicarea produsului (în general producătorii de peelinguri comercializează și pensule), însă se poate aplica și cu degetul prin mișcări de tamponare, nu frecați pielea. Atenție: nu uitați să vă spălați pe mâini după aplicarea produsului cu degetele, nu uitați să spălați pensula cu multă apă.
Timp de acționare:
Depinde foarte mult de indicațiile producătorului, dar în general se recomandă, pentru prima aplicare a unui peeling, un timp de acționare de un minut sau două ( din momentul începerii aplicării). Timpul de aplicare poate fi crescut cu un minut sau două pe săptămână, ajungând la un maxim de 10 minute. Timpii de aplicare diferă de la produs la produs datorită diferențelor de concentrație și PH.
Îndepărtarea acidului și instrucțiuni post peeling:
În cazul peelingului cu acid salicilic trebuie să îndepărtați produsul cu multă multă apă călduță (mai mult rece decât caldă, mare atenție la temperatură apei deoarece apa prea caldă poate da senzația de usturime profundă). După ce ați îndepărtat produsul cu apă, spălați zonă tratată cu un produs solubil în apă foarte blând (atenție: e foarte important ca acest produs să nu conțină iritanți) pentru a îndepărta toate rezidurile de ingrediente. Acordați deosebită atenție acestui pas.
În cazul peelingului cu acid glicolic sau lactic trebuie să neutralizați acțiunea acidului cu un neutralizator achiziționat de la același producător. Apa nu oprește acțiunea acizilor AHA. Este posibil ca producătorul să recomande neutralizare de două ori, respectați întocmai instrucțiunile. După neutralizare se așteaptă 1 minut și apoi se limpezește tenul cu multă apa călduță. În continuare se aplică aceleași instrucțiuni ca și în cazul îndepărtării acidului salicilic.
După îndepărtarea peelingului nu trebuie să folosiți alte produse chimice până dimineața următoare. În cazul în care simțiți pielea foarte uscată aplicați ulei de jojoba, iar în cazul în care pielea este iritată sau ustură aplicați gel de aloe vera, în forma lui pură.
În zilele următoare aplicarii peelingului este indicat să folosiți un produs hidratant care să conțină mai mulți emolienți.
Este foarte important să vă protejați de soare în fiecare zi, indiferent de anotimp, pe toată durata tratamentului cu acizii exfolianți și cel puțin 6 săptămâni după încetarea aplicărilor.
Posibile reacții adverse:
În timpul aplicării este posibil să apară o senzație de usturime ușoară și înroșire a pielii, senzații care pot persista pe tot timpul de acționare a acidului. Aceste senzații se diminuează și dispar treptat după încetarea acțiunii peelingului. Dacă nu sunt respectați timpii de acționare, instrucțiunile de aplicare sau indicațiile post peeling este posibil ca pielea să se irite puternic și să se descuameze grav. În acest caz, tratați pielea cu foarte mare atenție, cu ingrediente anti iritante (o lista completă găsiți în articolul Rutina zilnică de îngrijire a tenului iritat) și nu îndepărtați crustele (dacă se formează) pentru că este posibil să apară cicatrici sau hiper pigmentari ale pielii.
În timpul îndepărtării peelingurilor este posibil ca senzația de usturime să se amplifice, dar durează doar în timpul neutralizării/îndepărtării cu apa a produsului.
În multe cazuri, deși se respectă intrucțiunile de folosire ale peelingurilor, pielea se poate descuama ușor. În acest caz puteți folosi un scrub cu ulei de sâmburi de struguri și zahăr măcinat (sau orice alt scrub cu particule abrazive mici, care nu conține iritanți) după 48 de ore de la aplicarea peelingului.
În cazul în care pielea este bronzată și folosiți peelinguri, pielea tratată va reveni la culoarea ei naturală mai repede decât pielea netratată.
Notă: Vă recomand să nu achiziționați peelinguri chimice care nu vin însoțite de un pliant sau o broșură ce conține toate informațiile necesare folosirii produsului. De asemenea nu achiziționați peelinguri chimice în bază de alcool.
Vă recomand să folosiți cu precauție acest tip de produs. Instrucțiunile de mai sus pot fi diferite în funcție de producătorul peelingului și sunt destinate persoanelor care își aplică peelinguri chimice la domiciliu. În cazul în care optați pentru aplicări de peelinguri în saloane cosmetice sau cabinete dermatologice veți primi instrucțiuni detaliate despre tipul de peeling folosit, efectele tipului de acid pe tenul vostru, indicatii post peeling, etc.
Buna Corina,
Ce parere ai despre microneedling (inductia de colagen prin rollere cu microace)?Recomanzi aceasta procedura?Din cate am citit am aflat ca se poate face si de una singura acasa?Tu ce parere ai?Mentionez ca as folosi aceasta metoda pt atenuarea cicatricilor post-acneice
Buna Cristina,
Citeste articolul despre Dermapen. Nu iti recomand microneedling acasa.
Bună Corina. Aş vrea să încep din nou peeling-urile luna viitoare şi nu ştiu dacă trebuie să încep iar cu 3 minute, sau pot direct 10 minute. Menţionez că în primăvară am ajuns la 12 minute. Mulţumesc.
Buna Mary,
Incepe cu 5 minute.
Buna Corina! Ce crezi despre Dermaflannel de la Bravura London? E posibil un prosop sa exfolieze ca un exfoliant? In afara de peelinguri (care vad ca nu mai sunt pe site) ce mai recomanzi de la ei?
Raluca M,
Am si eu Dermaflannel, e un prosopel care exfoliaza celulele moarte din straturile superioare ale pielii. Mai eficient decat un scrub, la fel de eficient ca peria Clarisonic. Totusi, Dermaflannel nu exfoliaza in profunzime, nu actioneaza ca un exfoliant chimic si in nici un caz nu are efecte asupra puctelor negre. Mai mult, in cazul persoanelor cu ten acneic acest tip de exfoliere mecanica este interzisa.
Bravura London comercializeaza din nou acizii, ii vei gasi pe site.
Buna Corina,
Mi-a facut un peeling cu Bha 20% sub supravegherea unui dermatolog, Dna Doctor l-a lasat sa actoneze 1 min dupa care a mai reaplicat timp de cateva sec pe ici colo. Pana am ajuns acasa roseala a disparut, tin sa mentionez ca am folosit spf dupa ce am plecat din cabinet, dar seara dupa ce m-am spalat pe fata in unele locuri pielea a redevenit rosie si pana dimineata a prins cojite, am folosit crema hidratanta in dim urmatoare iar urmatoarea seara am aplicat Differin+ Skin Recovery Replenishing Moisturizer With Antioxidants, sunt in a 3 a zi de la aplicare si cojitele dau semne de desprindere. Oare or sa-mi ramana semne in zonele unde s-a ars prea tare pielea, ce pasi sa urmez mai departe?
Crisu,
Nu aplica Differin pana cand tenul nu isi revine. In mod normal cu SPF aplicat in fiecare dimineata si crema hidratanta seara va fi ok, nu ar trebui sa iti ramana cicatrici. In cazul in care observi ca tenul nu e ok, discuta cu medicul care ti-a facut peelingul.
Buna Corina, am nevoie de un sfat te rog am urme de la acnee, gauri ramase nu f mari dar destul de vizibile ce imi recomanzi ca ar trebui sa fac pt a scapa de gauri si sa am un aspect mai neted al pielii?
Multumesc frumos.
Inna,
Citeste articolele: Tipuri de cicatrici si Pete si cicatrici post acnee.
Buna Corina! Mi-am achizitionat produsul Glico-A cu aha in concentratie de 12% de la Isis. Am vazut intr-un comentariu de-al tau ca ai facut si analiza acestui produs si nu prea il recomandai din cauza iritantilor. Insa, mi-au placut foarte mult efectele asupra tenului unei prietene. Vroiam sa te intreb cum sa aplic corect acest tratament dermatologic. Cat este recomandat sa il las dupa aplicare sau daca il indepartez cu apa? Iti multumesc anticipat. O seara minunata.
Cristina,
Produsul respectiv nu este un tratament dermatologic, este un exfoliant cu AHA. Foarte important este sa aplici protectie solara in fiecare dimineata.
Produsul il poti aplica seara, de cateva ori pe saptamana, pe tenul curat, iar dupa 5-7 minute poti aplica o crema hidratanta. Nu se limpezeste.
Buna Corina ,
Multumesc pentru raspuns.
Pana acum am folosit produsele Bioderma , care nu m-au satisfacut pe deplin.Exceptie face Sebium Solutia micelara. Iar cremele hidratante , de cele mai multe ori , aveam impresia ca imi infundau si mai tare porii.Dar imi ziceam ca Bioderma este un brand bun, ca este doar impresia mea ca nu functioneaza etc.In fine….
Vreau sa incerc produsele PC.
Varsta : 30 ani , ten gras , aspect neuniform ,pori infundati si vizibili , nu am acnee , dar marea problema sunt porii si punctele negre. Porii imi dau acel aspect de ten tern , incarcat si lipsit de stralucire .
Intentionez sa achizitionez ”Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant ” , pentru a-l aplica dimineata dupa cleanser.
Si ma mai intereseaza o crema sau un serum , pentru seara , inainte de culcare…
Cum n-am probleme majore cu tenul , ma interesa un exfoliant bun si o crema pentru seara.Exfoliantul cred ca l-am gasit….iar in privinta cremei, speram ca ma poti ajuta tu !
Iti multumesc in avans…si astept raspunsul tau , ca sa-mi pot procura produsele PC
Delia,
Skin Perfecting BHA 2% Liquid se aplica seara, inainte de de crema hidratanta. Crema hidratanta incearca Skin Balancing Invisible Finish Moisture Gel.
Nu uita sa aplici protectia solara in fiecare dimineata, indiferent de anotimp.
Deci n-as putea folosi Retin a si 2%BHA liquid de la PC? Sau e vorba doar de BHA in concentratii ridicate?
Irina,
E vorba despre concentratiile mari de acizi, despre peelinguri mai precis.
hey!nu stiu exact ce solutie sa folosesc ca sa imi fac un peeling acasa …am mai facut peelinguri in trect.ma gandeam la GLICOSAN P 40% -Gel acid glicolic Ph 1,5-2
Peeling exfoliant cu acid glicolic cu concentratie de 40% e indicat pentru ridurile pielii imbatranite.
Dupa o curatare atenta, aplicati peelingul pe partile de tratat cu o pensula, evitand zonele indicate in contraindicatii, pentru a preveni arsurile.
La primele semne de arsura sau de roseata difuza, aplicati „Neutroglicosan” pentru neutralizarea actiunii acidului.
Amalia,
Habar nu am ce contine crema respectiva, dar daca astepti pana la semnele de arsura sau roseata difuza inainte sa aplici neutralizatorul e grav.
Incearca daca vrei, indeparteaza dupa cateva minute de pe piele, dupa ce ai neutralizat acidul.
Am cumparat Acid lactic 80% si nu am neutralizator.
Cat sa introduc in sampon de ex, sau intr-o crema?
Cum sa diluez solutia pentru peeling?
Cu ce sa neutralizez?
Multumesc.
Celina,
Citeste te rog din nou, cu atentie articolul de mai sus si acesta: https://pasagera.ro/peeling-chimic-cu-aha-sau-bha.html
Apoi citeste-l pe acesta: https://pasagera.ro/produse-de-curatat-care-contin-exfolianti-aha-si-bha.html
Cum adica sa diluezi solutia pentru peeling. Adica sa diluezi acidul pentru a obtine o concentratie mai mica? Nu te sfatuiesc sa faci acest lucru decat daca stii in ce este solubil acidul lactic si cum se realizeaza corect dilutia.
La ultima intrebare gasesti raspuns in articolele indicate. AHA-ul se neutralizeaza cu bicarbonat de sodiu farmaceutic (nu alimentar).
Tu ai cumparat un ingredient cosmetic, care nu este acelasi lucru cu un peeling chimic. Nu te sfatuiesc sa aplici acest ingredient pe piele in forma lui pura.
In primul rand felicitari pt blog, este f interesant. La sfaturile de aici am cumparat exfoliant BHA si crema de zi cu factor de protectie 30 de la Paula’s choice de care sunt f multumita. Totusi dupa sarcina am ramas cu niste pete maro pe frunte si deasupra gurii, care nu trec cu nimic. AI vreo idee cu ce as putea da sa scap de el sau sa ma resemnez? Ms
Raluca,
Incearca http://www.paulaschoice.ro/skin-care/produse-concentrate/resist-25-vitamin-c-spot-treatment.html. Bineinteles SPF-ul este obligatoriu, in strat generos, in fiecare dimineata. Si exfoliant ar fi foarte bine sa folosesti.
Am intrat pe site-ul lor sa comand un peel cu acid lactic dar au o singura varianta de 10%. Am inteles ca vind si in conc de 30%, dar numai persoanelor care detin buisness.
Cunoasteti o alta firma safe de unde pot cumpara peelinguri cu acid lactic in conc de 50% ?
Multumesc frumos anticipat.
Petrov,
Din pacate nu si nu cred ca vei gasi pentru ca este ilegal a se vinde catre consumatorul final peelinguri cu AHA si BHA. Doar exfolianti de uz zilnic se pot vinde in Europa catre consumatorul final.
Sunt asistent medical generalist si stiu procedurile, nu sunt o persoana fara cunostinte in medicina. Sunt multe pe amazon de cumparat, dar multe au rewie-uri fake.
Petrov,
Pentru un magazin nu conteaza daca cunosti sau nu procedurile sau daca ai sau nu cunostinte in medicina. Pentru ei exista o legislatie care imparte oamenii in 2: consumatorul final (unde te incadrezi si tu) si medicul/cosmeticiana (persoane care au dreptul sa foloseasca acest tip de produse).
Multmesc pentru raspuns. Preturile in salon pentru un peeling sunt mult prea mari in concordanta cu tehnica si cantitatea de produs folosita.
Cred ca ma voi limita doar la conc de uz zilnic.
Multumesc din nou pentru raspuns.
Petrov,
Da, la salon pretul unui peeling este exagerat, mai ales comparativ cu costurile de achizitie.
Buna seara,
As aprecia foarte tare daca m-ai putea ajuta cu cateva clarificari legate de peeling-ul chimic vs peeling-ul enzimatic.
Ce le diferentiaza?
Cand se recomanda unul si cand celalalt, la modul general?
Modul de actiune al acestora este diferit?
Multumesc anticipat!
Cristina,
Uite articol despre peelingul enzimatic, sper sa iti fie de folos: https://pasagera.ro/enzimele-si-peelingul-enzimatic.html.
Eu nu recomand peelingurile enzimatice.
aş dori sa mi comand glycolic acid in concentraţie de 50%,dar nu am gasit de la bravura london.oare nu este pe stoc sau nu au in concentratie mai mare de 30%? la fel si Bha am găsit doar in concentratii mici
Denisa,
De o vreme buna in Europa s-au modificat concentratiile pentru peelinguri, astfel ca BHA 2% este maxim ce vei gasi (Atentie, exista alte concentratii, dar nu este BHA, sunt ingrediente care sunt inrudite cu BHA-ul), iar la AHA vei gasi si concentratii mai mari. Nu stiu despre 50%, poti sa ii intrebi pe ei.
Ce parere ai despre acest peeling de la Oz Naturals ––- Water (Aqua), Glycolic Acid, Sodium Hydroxide, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Potassium Sorbate, Hexylene Glycol.
Concentratie 50% iar ph-ul am inteles ca este 1.5-2 …
http://www.oznaturals.com/dp/B00ZEGXBMO
As vrea sa mi iau si un peeling cu bha deoarece inca mai am ceva probleme cu acneea pe langa cicatrici dar nu gasesc nimic care sa fie fara alcool.Ai putea sa mi recomanzi ceva,eventual de la PC? Chiar daca e in concentratie mai mica efectul poate fi acelasi dar folosit pe un termen mult mai lung?
Denisa,
Poti sa incerci acel peeling, daca are pH atat de mic este chiar foarte puternic, mare atentie cu el. Nu uita de neutralizator, iti trebuie si ala si nu stiu daca vine impreuna cu produsul. Pentru cicatricile formate in urma acneei, peelingurile sunt cam degeaba, din pacate.
Folosirea zilnica a exfoliantilor pe termen lung are efectele dorite pentru a ameliora acneea, chiar sunt mai indicate decat peelingurile. Nu stiu ce tip de ten ai, dar poti incerca Resist Daily BHA 2%, mini produs, dupa ce citesti cu atentie detaliile de aplicare.
Buna pacat ca nu m-am documentat mai bine despre peeling. Foloseam crema glyco A de la isis pharma laboratoires. Si era ok. Dar saptamana trecuta m-am lacomit si am zis sa incerc un peeling mai puternic. M-am luat de pe net o fiola de acid glicolic 80% si acid lactic 60% si le-am combinat – 3ml fiecare. Am aplicat rapid cu degetele o pelicula. Nu stiam cat trebuie tinut si am stat mult prea mult 30 min. M-am spalat pe fata dupa ce trecuse arsura care nu era foarte incomfortabila. Doua zile am ramas cu roseata abia dupa aceea m-am dat cu crema spf 50. In fine mi-au aparut bubite pe fata ca dupa o alergie solara. De marti seara de abia vineri adica zi a inceput o descuamare puternica. Nu mai am roseata dar mai am bubitele incep sa treaca. M-am dat in fiecare zi cu unt de cocos toata ziua pe fata sa fie emolient si pielea absorbea tot. Azi am pus o masca din praf de argila si apa. Dupa uscare si limpezire frecand usor cu degetele fara sa irit s-a dus un strat consistent de piele. Ce as putea sa aplic ca sa treaca mai repede? Mentionez ca sunt si insarcinata. Am incalcat toate regulile de buna practica pt ca nu m-am informat. Trebuia sa incerc pe o portiune de obraz macar. Heelp!
Laura,
Nu mai pune argila. Uite: https://pasagera.ro/ten-iritat-rutina-zilnica-de-ingrijire-si-masuri-de-urgenta-pentru-ameliorarea-iritatiei.html. Sper sa nu ramai cu pete.
Buna Corina,
Eu sunt din Cluj, aici este dr.Mugea care are produce cu acid G. Ce stii despre ele?
Multumesc
Mihaela,
Nu stiu nimic, imi pare rau. Eu in ultimii doi ani am facut doar documentare pe afectiuni cutanate, nu mai stiu ce produse se vand in Romania.
Buna! Iarta-ma ca iti comentez la o postare asa veche,dar sunt disperata…nu neaparat de felul in care arat ..ci de timpul acordat remedierii tenului fara efect! Nu am probleme grave din punctul meu de vedere sau al medicilor la care am apelat(care nu m-au ajutat cu nimic, ba chiar mi-au facut mai mult rau !)dar sunt stresante si persista de mult timp. Si pe site-ul tau am gasit solutia peelingului chimic, dar nu stiu ce anume am nevoie ..daca am probleme pt un peeling superficial sau unul profund..am un fel de comedoane..puncte albe care sunt dupa stratul de piele ..dar unele pot iesii daca le storc, altele imi cauzeaza rani daca incerc. Si nici eu numai stiu ce sa cred sau la cine sa apelez ….Daca mi-ai putea recomanda un tratament scump sau nu, un medic bun din Bucuresti ..sau doar ti-ai spune o parere personala ti-as fii foarte recunoscatoare!! Speri sa imi raspunzi si scuze,inca o data.. ca am postat comentariul aici
Raluca,
Nu cunosc dermatologi in Romania in care sa am incredere. Eu am cabinet in Timisoara, te astept cu drag.
Buna Corina!
recent mi-am achizitionat un aparat pt epilare definitiva acasa pentru picioare. Nu este la fel de eficient ca cel de la salon (m-am epilat la salon in alte zone ale corpului) insa sunt multumita si de aceste rezultate. Trebuie sa-l folosesc o data pe luna. as dori sa folosesc si un peeling chimic pentru a scapa de petele lasate de firele sub piele si foliculita, si pt a preveni viitoarele avand in vedere ca folosesc lama de ras. Intrebarea mea este cum as putea sa alternez cele doua, la ce intervale de timp avand in vedere ca nu este recomandat peelingul chimic la aceasta metoda de epilare?
Multumesc!
Yvette,
La distanta de doua saptamani ar trebui sa fie ok, insa urmareste cu mare atentie reactia pielii, nu stiu ce concentratii si ce acizi doresti sa folosesti.
Buna ziua ,
Am inceput sa folosesc Exfoliatul Bha 2% de la Paula’s Choice , este senzational , atat pt tenul meu care sufera in ultimul timp de o roseata si o usoara iritatie. Insa ieri am facut greseala , dupa rutina de curatare de a aplica exfoliatul pe buze , astfel trezindu-ma cu un herpes. Neavand in viata mea asa ceva , ma cam sperie aparitia lui, si nici nu stiu cum sa procedez in tratarea lui. Sa opresc folosirea exfoliatului? Sa ast pur si simplu sa treaca?
Iti multumesc pt sfaturi si pt site .
O zi frumoasa
Anissia
Anissia,
Esti sigura ca este herpes sau este o leziune a buzelor cauzata de exfoliantul chimic? Intreb pentru ca herpesul este cauzat de un virus si exfoliantii chimici nu au nici un fel de efect asupra virusilor si nici nu pot activa virusii. Pentru tratarea locala a herpesului poti incerca plasturi de la farmacie, sau aciclovir. Mentine zona curata, nu aplica produse cu ingrediente active foarte aproape de buze. Nu este nevoie sa opresti folosirea exfoliantului.
Este foarte posibil sa ai herpes dar acesta cu siguranta nu are legatura cu exfoliantul. Iar daca nu este herpes atunci trateaza zona respectiva cu multi anti iritanti si bineinteles aplica protectie solara pe buze (un balsam cu SPF) pentru ca acum buzele tale sunt foarte vulnerabile la radiatiile solare.
Buna Corina,
Spune-mi, te rog, daca exfoliantii PC ( skin perfecting 2% bha si skin perfecting 8 % aha – folosesc produsele alternativ) pot fi aplicati pe alunite. Am o alunita la 1,5 cm de coltul exterior al ochiului si, in general, incerc sa evit sa dau cu exfolianti pe ea dar se mai intampla sa uit….
Multumesc!
Monica,
Exfoliantii nu sunt problematici pe alunite insa mare atentie sa nu aplici foarte aproape de coltul ochilor sau de zona ochilor.
Buna! folosesc peeling Glyco-a 12%…in prospect nu scrie ca trebuie sa il indepartez dupa aplicare. ce ar trebui sa fac?
multumesc!
Andreea, Glyco-A contine 12% AHA, dar are pH mare si nu este un peeling. AHA 10-12% sunt tratamente saptamanale, nu se indeparteaza de pe piele. In functie de toleranta pielii, se poate aplica mai des.