Arhiva 23 iunie 2015

1
Soluții pentru tenul gras, cu exces de sebum

Soluții pentru tenul gras, cu exces de sebum

servetele matifianteCe este sebumul și ce duce la apariția excesului de sebum?

Sebumul este hidratarea naturală, generată de glandele sebacee. Cantitatea de sebum prezentă pe ten este cea care determină tipul de ten. De la persoană la persoană, fiecare dintre noi are mai multe sau mai puține glande sebacee. Astfel, persoana cu mai multe glade sebacee va avea mai mult sebum pe suprafața pielii, iar persoana cu mai puține glande sebacee va avea prea puțin sebum pe suprafața pielii.

Cele mai multe persoane au ten mixt, de obicei cu exces de sebum pe zona T (frunte, nas, bărbie) și fără exces de sebum pe obraji. Ceea ce înseamnă că pe zona T există mai multe glande sebacee decât în mod normal, iar pe obraji există sau un număr echilibrat de glande sebacee (obraji fără sebum, fără senzație de uscăciune) sau un număr prea mic de glande sebacee (obraji uscați).

Mai mult decât atât, toate produsele pe care le aplicăm pe piele pot duce la uscăciunea nenaturală a pielii, generată sau de iritanți (de exemplu produse care conțin alcool, mentă, camfor, sulf; săpunuri, produse cu uleiuri esențiale, etc) sau de produse tratament (cum ar fi ingredientele antibacteriene, anumite medicamente cu aplicare locală, etc).

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.