Arhiva 22 februarie 2011

1
Ingrediente cell communicating
2
Ingrediente reparatoare (skin identical)
3
Antioxidanţi
4
Free Radical Damage – impactul negativ al radicalilor liberi asupra pielii
5
Cum se realizează hidratarea pielii

Ingrediente cell communicating

Ingredientele de tip cell  communicating au un rol important în funcţionarea normală a celulelor pielii. Aceste ingrediente cell communicating au abilitatea de a comunica celulelor pielii să arate, să funcţioneze şi să se comporte cât mai aproape de cum ar face-o o celulă sănătoasă şi abilitatea de a opri anumite substanţe din a comunica celulelor să se comporte anormal.

Citește mai departe

Ingrediente reparatoare (skin identical)

Suntem învăţaţi de industria cosmetică să ne hidratăm pielea cât mai mult, totuşi pielea uscată nu are de-a face cu cât o hidratăm ci mai degrabă cu ajutorul pe care i-l dăm să păstreze nivelul de hidratare.

Termenul de „ingrediente identice pielii” (skin – identical ingredients) se referă la substanţele dintre celulele pielii (numite tehnic matricea intercelulară), cele care ţin celulele conectate între ele şi ajută la menţinerea structurii externe a pielii. Ca să înţelegeţi mai bine: imaginaţi-vă pielea ca pe  un zid format din cărămizi şi cimentul care le ţine împreună. Celulele pielii sunt cărămizile, iar cimentul dintre ele este format din ingrediente de tip „skin – identical”. Un ciment stabil şi puternic este ceea ce face pielea să fie catifelată, hidratată şi suplă.

Citește mai departe

Antioxidanţi

Antioxidanţii sunt compuşi naturali ce au posibilitatea de a reduce efectele toxice ale radicalilor liberi, adică de a neutraliza moleculele de oxigen instabile, ajutând corpul să nu-şi distrugă celulele.

Antioxidanţii sunt o parte esenţială a unui produs hidratant, reduc impactul negativ al soarelui, aerului şi poluării asupra pielii. De asemenea, orice produs care pretinde că ar fi anti -aging sau anti – rid ar trebui să aibă în compoziţie numeroşi antioxidanţi pentru a fi eficient.

Citește mai departe

Free Radical Damage – impactul negativ al radicalilor liberi asupra pielii

Factorii externi care au efect nociv asupra pielii sunt soarele, aerul şi poluarea, fumul/fumatul. Unii dintre acești  factori ne sunt necesari pentru a trăi, dar totuși au un impact negativ asupra pielii pentru că produc la nivel celular substanţe biochimice toxice numite radicali liberi.

Antioxidanţii au rolul de a reduce acest impact negativ denumit „free radical damage”. Free radical damage are loc la nivel molecular, nu se vede, nu se simte, dar este unul dintre cele mai distructive procese care afectează şi cauzează îmbătrânirea corpului şi pielii. Este de asemenea responsabil pentru multe probleme de sănătate de la cancer la boli cardiace şi neurodegenerative.

Citește mai departe

Cum se realizează hidratarea pielii

Un produs hidratant ar trebui să hidrateze, corect?

Atunci ce ar trebui să facă un serum, un produs anti-aging, un produs hrănitor, unul pentru fermitate, tratament intensiv, etc? De fapt, pentru a fi de ajutor pielii, indiferent de numele produsului sau de forma în care se comercializează (cremă de ochi, loţiune, ser, chiar şi tonifiant) acesta trebuie să conţină ingrediente care:

1. păstrează structura pielii intactă prin reducerea impactului negativ cauzat de radicalii liberi (câteva elemente ce produc radicali liberi: soarele, poluarea, fumul  şi oxigenul din aer)
2. întăresc bariera naturală a pielii
3. ajută toate celulele pielii, proteinele (celule imunitare, colagen, elastină) să funcţioneze cât mai normal

Când un produs hidratant conţine ingredientele necesare pentru a obţine cele de mai sus, atunci şi doar atunci produsul poate menţine nivelul optim de hidratare de care are nevoie pielea, iar acest produs este şi un produs anti-aging veritabil pentru că o hidratare corectă menţine pielea cât mai mult timp tânără şi sănătoasă.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.