Arhiva 29 noiembrie 2013

1
Produse cosmetice – efecte pe termen lung

Produse cosmetice – efecte pe termen lung

Fiecare dintre noi încearcă să își construiască o rutină de îngrijire potrivită tipului de ten și nevoilor tenului cu scopul de a avea un ten cu aspect sănătos și fără probleme. Când spun aspect sănătos spun de fapt luminozitate, hidratare, culoare uniformă.

Multe persoane își construiesc o rutină cu produse foarte bine formulate, au efecte extraordinare în primele 6 luni apoi au impresia că tenul s-a obișnuit cu produsele și că nu mai văd efecte la fel de spectaculoase. O să încerc să explic efectele produselor cosmetice pe termen lung, pentru a înțelege că tenul nu se obișnuiește niciodată cu produsele cosmetice.

Produse de curățare, demachiante, soluții micelare
În cazul în care folosiți un astfel de produs, potrivit tipului de ten și nevoilor tenului din acel moment, produsul respectiv va fi eficient și benefic întotdeauna, chiar și după mulți ani de folosire. Singurul moment în care este necesar să schimbați un astfel de produs este momentul în care tipul de ten se schimbă (se poate întâmpla chiar de la un anotimp la altul) sau nevoile tenului se schimbă (ex: aveți acnee și folosiți un produs de curățare care conține un antibacterian; când acneea s-a vindecat puteți renunța și la cleanserul cu antibacterian sau îl puteți păstra pentru prevenirea apariției pustulelor). Am încadrat în această categorie și soluțiile micelare pentru că sunt produse de curățare, nu aduc alte beneficii tenului, indiferent de ce anume pretind producătorii.

Tonere
Tonerul este un pas opțional în rutina de îngrijire. Un toner corect formulat conține ingredientele de care pielea are nevoie pentru a fi sănătoasă și anume antioxidanți, anti iritanți, ingrediente cell communicating și ingrediente skin identical. Tonerul poate fi singura hidratare de care are nevoie tenul gras de exemplu și poate fi un produs care să ofere extra hidratare pentru orice tip de ten în momentele în care aveți nevoie de extra hidratare. Efectele benefice ale unui toner vor fi aceleași de la prima aplicare până la ultima aplicare, tenul nu se obișnuiește niciodată cu ingredientele de care are nevoie pentru a avea un aspect sănătos. Bineînțeles, în funcție formulele noi apărute în industria cosmetică și de tipul de ten puteți schimba tonerul, dacă și cel nou va avea în compoziție cele patru categorii de ingrediente amintite mai sus.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.