Soluții pentru acnee – Roaccutane
Am încercat să sintetizez în acest articol cât mai multe informații despre medicament, dar este important și vă rog să citiți prospectul cu atenție. (prospectul în limba română a fost modificat de curând)
Isotretinoinul este o substanță derivată din vitamina A (despre alte substanțe derivate din vitamina A am scris aici). În România această substanță se comercializează sub formă de capsule moi sub numele de Roaccutane și Sotret. Singura diferență notabilă între cele două produse este producătorul, Roaccutane fiind mai popular, produs de Roche Pharma Germania, iar Sortret este produs de Ranbaxy Laboratories Limited India. Se comercializează cu diferite concentrații de isotretinoin (10mg, 20mg).
În general eu prefer să folosesc numele de Roaccutane când mă refer la acest tip de medicament pentru că este un termen folosit mai des decât Sotret, Accutane, etc.
Roaccutane oprește producerea de sebum de către glandele sebacee apoi micșorează temporar aceste glande la dimensiunile pe care le aveau în primul an de viață. Acest lucru previne acumularea în exces de sebum și celule moarte în foliculul pilos, acumulare ce duce la pustule și ulterior chiar la chisturi. După întreruperea administrării acestei substanțe, glandele sebacee își reiau activitatea normală și încep să se mărească, dar niciodată (mai precis doar în cazuri rare) nu vor mai fi atât de mari ca la începutul tratamentului, din acest motiv șansele ca afecțiunile cutanate avute înaintea tratamentului să reapară sunt foarte mici.
Cât de eficient este Roaccutane?
Datorită acțiunii simple și rapide, Roaccutane poate vindeca chiar și cea mai severă afecțiune inflamatorie cutanată cu o șansa de reușită de peste 90%. Majoritatea pacienților ce au urmat un tratament de acest gen pe o perioadă de 4-6 luni au observat că afecțiunea inflamatorie ce o aveau pe piele nu mai pune probleme semnificative și poate fi tratată după terminarea tratamentului, daca mai este nevoie, prin alte metode aplicate local, dar aproape 1/5 din pacienți au semnalat o recidivă a afecțiunii inflamatorii în următorii doi ani după oprirea tratamentului,.
În general tratamentul durează între 4 și 6 luni, iar un nou tratament poate fi început după 2 luni de pauză. Interesant este că pielea continuă să se vindece și după încetarea tratamentului și încă nu se știe exact de ce.
Pentru cine este potrivit Roaccutane?
Roaccutane este potrivit pentru orice pacient cu afecțiuni inflamatorii cutanate care a încercat în prealabil toate tratamentele posibile fără rezultate notabile. În general se recomandă cazurilor de acnee gravă, dar în principiu acest medicament vindecă o gamă largă de afecțiuni inflamatorii cutanate create de bacterii. Femeile însărcinate și cele care doresc să devină mame curând nu pot folosi acest medicament. În prospect citiți lista detaliată a persoanelor care nu pot folosi Roaccutane.
Acest medicament se eliberează în România doar cu rețetă și în timpul tratamentului pacientul este în permanentă legătură cu medicul dermatolog, (cel puțin așa ar trebui).
Cum se administrează tratamentul?
Aceasta este una din întrebările la care producătorii, medicii și cercetătorii au răspunsuri diferite. Există chiar o schemă de tratament care spune că ar trebui administrat 0.5mg/ kg corp/zi. La greutatea mea (48kg) ar trebui să iau 24mg/zi. Asta înseamnă 2 capsule de câte 10 mg pe zi, cel puțin la începutul tratamentului. În prospect se descrie în detaliu această schemă de tratament care poate fi schimbată pe parcurs de către medicul ce vă recomandă medicamentul.
Alți medici nu țin seama neapărat de greutate ci de severitatea afecțiunii pacientului și de vârsta acestuia.
Durata tratamentului este alt subiect asupra căruia medicii, producătorii și cercetătorii nu s-au pus de acord deoarece deși un tratament de 16 până la 24 de săptămâni este recomandat de producător, prea puțini sunt medicii (din întreaga lume) care prescriu tratamente de 16 săptămâni. Majoritatea prescriu minim 24 de săptămâni și sunt unii medici care recomandă chiar tratamente de 52 de săptămâni în cazuri excepționale.
Riscurile administrării Roaccutanului
De ce, după toate rezultatele obținute, acest medicament nu este prescris decât unui număr mic de pacienți?
Medicamentul a fost prescris prima dată în anii ’70 în Franța înainte să se facă testele necesare pentru a stabili cât de nocive pot fi efectele secundare. În următorii ani, mai mult de 800 de copii din 1000 născuți de mame ce urmau un tratament cu Roaccutane în timpul sarcinii, s-au născut cu malformații. De aceea, în acest moment, producătorul recomandă folosirea a cel puțin unei metode de contracepție pe timpul administrării Roaccutanului și timp de o lună după oprirea tratamentului. În 2001 s-au publicat două studii care avertizau asupra riscurilor folosirii unui medicament teratogen (teratogen se referă la o substanță sau proces care cauzează malformații la nou născuți) deoarece au existat totuși femei care au rămas însărcinate în timpul tratamentului ingnorând ce se știa deja despre medicament.
Medicii sunt puțin mai prevăzători decât producătorul și majoritatea spun că șase luni după încetarea tratamentului este necesar să folosiți contracepție, iar unii cercetători spun că o femeie ar trebui să aștepte minim doi ani înainte să rămână însărcinată.
Pacienții de sex masculin care urmează acest tratament nu sunt afectați în acest fel, s-au făcut teste și cantitatea de isotretinoin găsită în spermă este mult prea mică pentru a afecta o viitoare sarcină a partenerei.
În unele state din SUA acest medicament se obține de la medic doar cu dovada unui test de sarcină negativ și se eliberează doar numărul de capsule necesare pentru o lună de tratament. În multe țări se cere o declarație pe proprie răspundere cum că înțelegeți riscurile acestui medicament și că folosiți metode contraceptive, bineînțeles doar dacă este cazul.
În afară de acest risc major (care nici măcar nu este un risc în cazul pacienților de sex masculin și în cazul pacientelor care nu intenționează să aibă copii) folosirea isotretinoinului are mai multe efecte secundare despre care puteți citi în prospect, eu o să încerc să propun câteva soluții ce ar putea ameliora unele dintre ele. Important de știut este că la sfârșitul tratamentului toate efectele adverse vor înceta în decurs de câteva săptămâni.
Datorită acestor efecte adverse medicamentul este recomandat cu precauție de către medici și sunt medici care nu îl recomandă deloc.
Este păcat însă că un medicament atât de eficient a fost pus într-o lumină proastă pentru că nu s-au făcut suficiente teste înainte să fie folosit. Până la ora actuală Roaccutane rămâne medicamentul cu cea mai mare rată de eficiență, iar schema de tratament este cea mai simplă de urmat în tratarea multor afecțiuni inflamatorii cutanate. În general este recomandat pentru tratarea acneei, dar orice alte afecțiuni inflamatorii cauzate de orice tip de bacterie (ex: stafilococul auriu) pot fi tratate cu succes și o îngrijire corectă ulterioară tratamentului poate asigura vindecarea afecțiunii dacă mai este cazul. După cum bine știți tratamentele tradiționale pentru astfel de afecțiuni implică în general o serie de analize de sânge și din pustule, o igienă strictă și mai ales o serie de tratamente care sunt mai mult sau mai puțin eficiente, dar care cu siguranță au nevoie de o adevărată strategie pentru a ști dacă funcționează sau nu.
În general oamenii sunt prost informați despre acest medicament exagerându-se efectele negative (nu mă refer la efectele teratogene) și nepublicând studii care arată cât de simplu și eficient este totuși tratamentul cu Roaccutane. Mulți medici sunt de părere că dacă nu ar fi existat riscurile malformațiilor la naștere atunci acest medicament ar fi fost prescris la fel de des ca și antibioticele, chiar dacă unii medici nu prescriu deloc acest tratament așa cum am spus și mai sus. Nu e nici o surpriză faptul că tot mai mulți pacienți de sex masculin folosesc Roaccutane.
Până la urmă cu toții știm că există cazuri de acnee (sau alte afecțiuni) atât de grave încât persoanele respective nici după ani de tratament nu văd rezultate notabile. Deși sunt tratamente care funcționează cu succes (benzoyl peroxide, retinoizi, exfolianți, antibiotice, etc), în multe cazuri tratamentele doar țin sub control afecțiunea, dar pustulele sunt tot acolo și apar regulat. Din păcate la întrebarea: „O să îmi dispară afecțiunea respectivă o dată cu înaintarea în vârstă?” nu există un răspuns general valabil și puteți avea parte de ani întregi de tratamente chiar și la vârsta înaintată.
Cred că, urmând toate precauțiile necesare și cu atenția sporită asupra efectelor secundare, un tratament de scurtă durată cu Roaccutane este un preț mic de plătit pentru a evita nenumarate tratamente în încercarea de a vindeca o afecțiune încăpățânată cu condiția să fiți candidatul ideal și să fiți sub supravegherea unui medic pe tot parcursul administrării de Roaccutane.
În timpul tratamentului cu Roaccutane este important să folosiți factor de protecție maxim și mai ales să vă feriți în permanență de soare pentru că substanța duce la fotosensibilizarea pielii. De asemenea trebuie să opriți folosirea oricărui alt tratament inclusiv tratamente faciale sau exfolianți. Tot ce puteți folosi cu precauție este un scrub ușor făcut în casă cu zahăr măcinat și ulei de sâmburi de struguri de exemplu. Produsele care conțin retinol trebuie folosite cu atenție și doar în ultimele săptămâni ale tratamentului. Atunci se poate relua și folosirea zilnică a exfolianților dacă pielea le acceptă. În timpul tratamentului trebuie să încetați administrarea altor forme sau derivate de vitamina A (ex: Retin-a, Differin, etc), inclusiv suplimentele alimentare. Există complexe de vitamine care nu conțin vitamina A dacă doriți să administrați un complex de vitamine și minerale în timpul tratamentului cu Roaccutane.
Zonele uscate de piele trebuie îngrijite cu ingrediente hidratante. Dacă vi se usucă mucoasa nazală sau chiar sângerează puteți aplica petroleum jelly(vaseline) pe mucoasă, frecvent. Nu folosiți produse care irită pielea (citiți vă rog articolul despre iritanți, este important). Ochii uscați pot fi tratați cu lacrimi artificiale (atenție: produsele gen Visine nu vă ajută ci pot chiar înrăutăți situația). Durerile de cap sau de încheieturi pot fi ușor ameliorate cu un analgezic.
Este important ca în timpul tratamentului cu Roaccutane să se consume multă apă, să se evite alimentele care suprasolicită ficatul (prăjelile de exemplu) și să se consume multe fructe și legume.
În fiecare lună este indicat să faceți analize de sânge pentru a verifica nivelul colesterolului. De asemenea analizele pentru verificarea funcționării corecte a ficatului sunt necesare lunar, iar pentru protecția ficatului puteți folosi hepatoprotectoare. Medicul vostru ar trebui să vă țină sub observație tot timpul tratamentului și să vă îndrume în cazul în care este nevoie să schimbe tratamentul și în orice moment în care aveți nevoie de îndrumare.
Despre Roaccutane și depresie
Experiența personală – Roaccutane
Articolul are un scop informativ! Nu începeți un tratament cu medicamente decât după un consult de specialitate și la indicațiile medicului curant!
Buna, pasagera! Am si eu o intrebare care ma framanta de ceva vreme.. mai am o luna si închei tratamentul cu roaccutanne. De cand am inceput tratamentul a început sa imi cada par (nu exagerat de mult, din fericire). Acum am parul mai rar decat inainte de inceperea tratamentului si a inceput sa mi se vada scalpul . Intrebarea mea este daca parul incepe sa ae regenereze dupa incheierea tratamentului sau pot sa imi iau ramas bun de la el inca de pe acum. Sunt baiat si am 19 ani. Menționez ca am început sa observ ca imi cade parul prin luna a 8-a de tratament(luam 2 pastilute roz pe zi). Iti multumesc
Buna Luca,
Da, efectele secundare de acest gen dispar dupa intreruperea tratamentului.
Buna..Si eu sunt una din persoanele care au ajuns la acest tratament.Din efectele adverse pot spune ca la inceputul tratamentului (1 an de zile mi-a fost recomandat-intr-o luna il voi termina) am avut mici dureri de spate dar care au trecut dupa o saptamana doua,mi s-au uscat buzele(pentru mine a fost si este f eficient balsamul de buze de la Tis),colesterolul mi-a crescut(medicul mi-a micsorat doza) cat despre depresii pot spune ca este o tampenie ceea ce se scrie pe multe forumuri(mai ales partea cu sinuciderea)
Mentionez ca am inceput tratamentul cu 4 pastile pe zi timp de 3 luni,apoi 3 pastile samd.
Buna, Corina !
Sunt 99% convins ca vreau sa urmez tratamentul cu Roaccutane, insa as mai dori niste informatii, avand in vedere ca tu ai urmat acest tratament. Povestea mea este asta :
Sunt baiat, am 22 de ani, tenul gras (si deshidratat destulul de puternic din cauza tratamentelor anti-acneice pe care le urmez de la 14 ani). Pe langa acnee (care de la 14 ani pana acum a fost prezenta non stop pe fata mea), de vreo 3-4 luni de zile am si o dermatita urata (tenul meu se cojeste in permanenta, cand mi-e lumea mai draga ma trezesc cu „fulgi” pe frunte, in jurul nasului, pometi). Am fost la dermatolog, mi-a dat niste antibiotice si niste creme, care bineinteles ca n-au dat rezultat. Mi-a recomandat pana la urma Roaccutane, desi cred ca mai mult se uita la acneea mea, decat la motivul pentru care ma dusesem acolo : dermatita. Intrebarea mea este : poate Roaccutane-ul sa ajute, in vreun fel, pe langa tratarea acneei, si la tratarea dermatitei, sau macar sa o amelioreze in mare parte ?
De cand cu aceasta dermatita, acneea nu mai este chiar atat de evidenta (poate pentru faptul ca nu mi-am mai pus toate prostiile de creme pe fata si am inceput sa folosesc dermatocosmetice), am niste pete rosii de la nenumaratele chisturi avute, dar nimic serios, insa chisturi/pustule tot mai apar din cand in cand, intr-o forma usoara, asa ca m-am decis sa apelez la Roaccutane pentru a scapa definitiv de problema aceasta, si ma gandeam ca poate impusc doi iepuri dintr-o lovitura.
Cateva intrebari despre tratament :
1. Eu avand tenul gras si deshidratat, folosesc de la Ivatherm gelul spumant purifiant (IVAPUR) si crema hidratanta pentru ten gras si sensibil deshidratat in urma tratamentelor (IVAPUR HIDRA). Roaccutane imi va usca pielea, si ma intrebam daca pot folosi aceeasi crema, sau trebuie sa folosesc o crema pentru ten normal/uscat ?
2. Mi-ai recomandat sa folosesc ulei de jojoba pentru hidratare (care a avut un efect foarte bun impotriva acneei si a rosetii, insa scuamele imi mananca viata). Pot folosi, in timpul tratamentului cu Roaccutane, uleiul de jojoba seara, in loc de crema hidratanta, sau n-am voie sa-l mai pun pe fata ?
3. De asemenea, o data la 3-4 zile, imi fac o baie de aburi din infuzie de musetel pentru a-mi inmuia pielea, pentru ca mai apoi sa pot inlatura scuamele produse de dermatita. Pot continua acest obicei in timpul tratamentului, fara ca fata mea sa se irite si sa devina rosie ?
4. Sunt o persoana sportiva. Avand in vedere ca medicamentul produce dureri musculare si de oase, exista riscul sa mi se fisureze vreun os daca ridic greutati ? Sau ar fi mai bine sa las sala deoparte pe perioada tratamentului si sa incep dupa terminarea lui ?
5. Legat de par si de caderea acestuia, este un proces ireversibil ? Adica daca pe timpul tratamentului am parul foarte rar, asa va ramane forever, sau e ca si la chimioterapie, parul are de suferit, dupa care se regenereaza complet ? Nu de alta, dar n-as vrea sa scap de complexul tenului si sa dau de cel al cheliei 🙂
6. Majoritatea oamenilor care au urmat tratamentul spun ca pielea lor a ramas sensibila si uscata de atunci, chiar si dupa mult timp de la incetarea lui. Daca pielea oricum o am sensibila, in privinta uscarii la ce sa ma astept ? O fata terna, care va avea non-stop nevoie de hidratare intensa ? Sau cu timpul se va crea un echilibru si tenul va redeveni cel de dinaintea acneei ?
O zi buna si iti multumesc pentru toate sfaturile bune pe care ni le oferi :*
Razvan,
Daca dermatita ta este seboreica atunci da, se va vindeca in urma tratamentului cu Roaccutane pentru ca se vor opri glandele sebacee. Totusi, atentie mare: dupa cateva luni de la terminarea tratamentului glandele sebacee incep sa produca din nou sebum, iar daca nu ai o rutina corecta este posibil sa te trezesti cu aceiasi problema.
1. Vei avea nevoie de un produs de curatare foarte foarte bland, fara iritanti (am analizat multe produse pe blog, poate iti sunt de folos). Vei avea nevoie de aplicarea protectiei solare minerala in fiecare zi, aplicata corect (citeste te rog articolul). Imediat ce tenul va incepe sa se usuce trebuie sa alegi produse pentru ten uscat.
2. Da, poti aplica ulei de jojoba seara. Citeste te rog cele 3 articole despre Roaccunate, am scris despre ce anume nu poti folosi in timpul tratamentului.
3. Aburii sunt iritanti din pacate, e posibil sa iti irite si mai rau tenul.
4. Nu cred ca exista riscul sa ti se fisureze un os, dar e mai bine sa nu faci sport prea mult in timpul tratamentului.
5. Toate efectele secundare dispar dupa terminarea tratamentului. In rare cazuri efectele secundare persista mai mult timp.
6. Pielea ramane sensibila si uscata pentru ca nu s-a administrat corect tratamentul. In cazul in care ai grija de tenul tau in timpul tratamentului nu vei avea tenul uscat dupa incetarea tui. De exemplu eu am ten gras din nou. Roaccutane actioneaza diferit in functie de organism si chiar nu iti poate spune nimeni cu certitudine ce anume se va intampla cu tenul tau in timpul si dupa tratament.
Am fost la dermatolog si mi-a dat sa iau 10 mg/zi timp de 2 saptamani, iar dupa a doua saptamana mi-a zis sa maresc doza la 20 mg/zi (daca ma simt bine), asta in conditiile in care eu am 60 kg, deci ar fi trebuit sa iau 30 sau 60 mg/zi, nu ? De asemenea mi-a prescris Silimarina Forte pentru protejarea ficatului, 1 pastila/zi si mi-a spus sa folosesc in continuare produse pentru ten gras (chiar daca acesta se va usca), asa ca mi-a dat Sebium Hydra (crema antiinflamatoare si hidratanta, complementara tratamentului medicamentos in acneea severa). Ce parere ai despre aceasta schema, nu este cam mica doza pentru greutatea si problemele mele (acnee de 9 ani, dermatita + ten foarte gras) ? Pe mine unul ma face sa fiu destul de sceptic.
PS Ai zis ca ai din nou tenul gras, si voiam sa te intreb daca este la fel de gras ca inainte de tratament, sau exista o imbunatatire in aceasta privinta ?
Razvan,
Daca medicul ti-a prescris 20mg/zi e mai bine sa ramai la doza asta, el cunoaste multe informatii pe care eu nu le cunosc sau poate ca pe viitor iti va mari doza. La partea cu produsele pentru ten gras nu sunt de acord, o sa vezi in timp ca aceste produse nu vor fi suficiente.
Din pacate tenul meu este acum la fel de gras ca inainte de tratament, dar a trecut mai bine de un an de cand am terminat tratamentul. Fiecare reactioneaza altfel la medicament, unele persoane nu mai au nicioadata ten gras. Fii optimist.
Buna,
Astazi am luat prima pastila. Sper sa fie totul ok. In legatura cu uleiul de jojoba…chestia e ca mie nu-mi intra prea bine in piele, adica o calmeaza, nu-mi apar cosuri de la el, nu-mi mareste porii, nu-mi irita fata, dar nu intra total in piele (spre exemplu, n-as putea sa ies asa pe strada). Am vazut ca si pe prospect scrie ca este indicat sa folosesti uleiuri si creme hidratante, dar avand in vedere ca nu este absorbit prea bine de pielea mea (si avand cam aceiasi structura cu sebumul uman) nu inseamna ca strica tot rostul Roaccutaneului, si anume o piele fara sebum in exces ?
Razvan,
Cu siguranta nu vei iesi pe strada cu jojoba pe piele pentru ca trebuie sa folosesti protectie solara in fiecare dimineata. Jojoba aplici seara, o picatura, pe tenul curat si usor umed.
Oricum as aplica uleiul de jojoba (o picatura nu prea am cum pentru ca nu mi-ar ajunge sa-l intind nici macar pe frunte, folosesc cam un sfert de lingurita), tot nu intra in piele. Inhibarea glandelor sebacee este singurul mod in care actioneaza Roaccutane ? Pentru ca daca este, atunci uleiul de jojoba nu ma ajuta prea tare.
Mie mi-a spus dermatologul ca Roaccutane „iti schimba pielea”…prin ce fel o realiza chestia asta, nu prea inteleg.
Razvan,
Roaccutane nu iti schimba nimic, doar opreste glandele sebacee din producerea de sebum. Ai nevoie de hidratare, jojoba e foarte potrivit pentru a fi aplicat seara. Repet, pe tenul ud o singura picatura e suficienta, incearca. Un sfert de lingurita e extrem de mult.
Ok, iti multumesc ca m-ai lamurit asupra modului in care functioneaza medicamentul 🙂
Imi poti spune o parere despre urmatoarele creme hidratante, care crezi ca ar fi mai potrivita pe durata tratamentului ?
https://ivatherm-shop.ro/crema-hidratanta-de-fata-ivatherm
https://ivatherm-shop.ro/ivahidra-crema-pentru-piele-foarte-uscata-ivatherm
https://ivatherm-shop.ro/aquafil-rich-crema-hidratanta-ivatherm-apa-termala-herculane
https://ivatherm-shop.ro/aquafil-rich-crema-hidratanta-ivatherm-apa-termala-herculane
https://ivatherm-shop.ro/crema-hidratanta-multiperformanta
Citind descrierile, parca as merge pe Aquafil Rich (desi iau de 4 zile Roaccutane si pielea mea este la fel de grasa), dar in acelasi timp as miza si pe cea cu SPF 20. Ce parere ai ?
PS Picatura aia de jojoba de tenul ud va fi destul, sau va trebui sa aplic obligatoriu si crema hidratanta dupa ?
Multumesc 🙂
Razvan,
Imi cer scuze, din cauza volumului mare de comentarii in asteptare nu fac analize ale produselor cosmetice, te rog sa folosesti dictionarul de ingrediente pentru a-ti face o idee despre produsele respective.
Oprirea glandelor sebacee se intampla dupa 2-3 saptamani. SPF trebuie sa aplici indiferent de anotimp, din prima zi de Roaccutane. Vara ai nevoie de SPF 50.
Aplici jojoba in functie de nevoile pielii. Este posibil sa nu ai nevoie de o alta crema hidratanta seara.
Buna,
Nu-ti cer sa faci un review al acelor produse, ci doar asa, la o prima vedere, care ar fi mai potrivita in tratamentul cu Roaccutane. Am avut niste mostre de Aquafil Rich si mi-a placut crema, hidrateaza fara sa ingrase tenul excesiv (si am testat-o acum, cand inca am tenul gras, deci cand se va usca cred ca va fi si mai ok), insa nu are SPF. Cealalta crema, cea cu SPF, are in compozitie ulei de masline, cu care pielea mea nu se impaca prea bine.
Munca mea presupune 8 ore de stat in fata calculatorului, deci trebuie neaparat SPF, mai ales de cand folosesc Roaccutane. Cred ca asta este si motivul pentru care pielea mea se irita si inroseste pe parcursul unei zile de munca, faptul ca stau 8 ore in fata unui monitor fara protectie solara. Deci ce imi recomanzi, sa iau acel Aquafil Rich + SPF separat (insa am vazut ca nu prea recomanzi SPF-urile de la Ivatherm, si mi-e cam teama sa combin crema Ivatherm cu SPF-ul de la o alta firma), SAU sa folosesc Sensibio AR BB Cream SPF 30 (Inhiba sinteza VEGF, calmeaza, hidrateaza, fotoprotejeaza, camufleaza imperfectiunile, uniformizeaza tenul, catifeleaza pielea) de la Bioderma ? As fi mers instant pe aceastra crema, pare sa fie exact ce-mi trebuie, mai ales ca mi s-a inrosit si mai tare tenul de cand folosesc Roaccutane, insa sunt aproape sigur ca nu este atat de hidratanta pe cat imi va trebui mie, mai ales ca uscaciunea aia severa cauzata de tratament inca n-a sosit.
Multumesc 🙂
Razvan,
Pe site exista foarte multe review-uri de produse cu protectie solara pe care le poti gasi in farmacii. Citeste-le te rog. Mai mult, abordeaza ingrijirea tenului in functie de nevoile lui din acest moment, nu din viitor. Ai ten uscat? Alege protectie solara pentru ten uscat. Ai ten gras? Alege protectie solara pentru ten gras. In cazul tau, datorita tratamentului cu Roaccutane, eu as alege un SPF pentru ten normal, mixt. Daca citesti articolul despre experienta mea cu Roaccutane o sa vezi cum am procedat cu ingrijirea tenului pe parcursul tratamentului.
Buna,
Ti-am citit articolele, dar crede-ma, pentru mine e o lume cu totul noua, si sunt bagat total in ceata in legatura cu aceste creme hidratante care contin SPF. Majoritatea produselor listate de tine in acel articol sunt necunoscute pentru mine, iar mie imi trebuiesc doar dermatocosmetice (as vrea sa ma axez pe Bioderma sau Ivatherm, am luat Effaclar H de la La Roche Possay si fata mea e vraiste, iritata, rosie si ma ustura de mor), pielea mea este extrem, extrem de sensibila. Am citit review-ul facut de tine la produsele Bioderma cu protectie solara, si avand in vedere ca mi-ai recomandat protectie solara pentru ten normal-mixt, am zis ca acesta este cel mai bun pentru mine : http://www.farmaciastejara.ro/bioderma-photoderm-max-ultrafluid-spf-50-incolor-p-6418.html
Dar, nu este acest SPF 50+ mult prea mult pentru mine in momentul de fata ? Este totusi iarna. Pot aplica mai putin (fata de cat ai scris in articolul despre cum se aplica protectia solara) ?
As fi dorit sa-mi iau Aquafil Rich de la Ivatherm, dar nu stiu daca un produs Ivatherm va reactiona bine in combinatie cu unul Bioderma (avand in vedere ca voi aplica protectia solara peste crema hidratanta).
Un lucru de care sunt nelamurit : Procedeul este – curat fata, aplic crema hidratanta dupa care protectia solara…dar la cat timp dupa ce am aplicat crema hidratanta aplic protectia solara ? Iar daca crema hidratanta nu intra complet in piele pana sa aplic protectia solara, ce fac, sterg fata cu un servetel mai intai ?
PS : Mi-am luat acea crema fotoprotectoare cu SPF de la Bioderma, teapa vietii, nu am fost atent si n-am vazut ca este colorata si arata practic ca un fond de ten pe fata mea. Nu am cum sa ies asa din casa, avand in vedere ca sunt baiat 🙂
Razvan,
Citeste acest articol: https://pasagera.ro/sfaturi-de-aplicare-a-produselor-protectie-solara.html. Ca sa ai SPF 50 pe ten trebuie sa aplici 1.25ml. Pentru iarna SPF 30 e suficient, aplici deci o cantitate mai mica din produsul tau si o sa fii protejat cu SPF 30.
Nu conteaza numele producatorului, conteaza formula produsului. Poti sa folosesti produse din branduri diferite fara probleme.
Atata timp cat tenul tau nu este uscat si nu ai nevoie de extra hidratare, dimineata aplici doar protectia solara, pe tenul curatat in prealabil. Daca o sa ai nevoie de extra hidratare atunci crema pe care o aplici trebuie sa se absoarba imediat in piele, astepti 1 minut si aplici protectia solara. Daca aplici un produs care nu se absoarbe in piele nu e potrivit pentru tipul tau de ten.
Toate aceste informatii le gasesti pe blog, te incurajez sa citesti articole.
Iti multumesc mult pentru raspunsuri, am sa achizitionez protectia solara de la Bioderma, sa vad ce iese 🙂
La mine chiar si cremele pentru ten gras nu sunt absorbite complet de piele, si mereu trebuie sa sterg fata cu un servetel dupa vreo 5 minute de la aplicare pentru a avea un aspect OK. Probabil ca nu sunt absorbite complet deoarece tind sa pun o cantitate cam mare pe ten, cu gandul ca il va hidrata mai profund (probabil gresit, nu?).
Desi inca nu mi s-a uscat pielea (sunt la a 12-a pastila de 10mg), cu siguranta voi avea nevoie de extra-hidratare, pentru ca tenul meu, desi gras, este foarte deshidratat, si daca nu aplic o crema hidratanta, o ia razna (devine foarte iritat si are un aspect tern).
Inca o data iti multumesc frumos pentru informatii 🙂
Razvan,
Cantitatea de SPF trebuie sa fie 1.25ml si daca produsul nu este potrivit poate lasa pelicula grasa pe suprafata tenului. Cantitatea de crema hidratanta este mult mai mica, un produs bun nu trebuie aplicat in exces pentru a hidrata, iar in cazul unui produs nepotrivit poti sa aplici oricat de mult, nu va hidrata tenul.
Incearca Paula’s Choice, vei observa diferenta.
Buna,
Am terminat prima luna de Roaccutane (10 mg in primele 2 saptamani, apoi 20 mg in urmatoarele 2). De 2 saptamani si ceva secretia de sebum s-a oprit, efectele asupra acneei si asupra parului (pe care trebuia sa-l spal pe fiecare zi sau la maxim 2 zile) sunt vizibile, iar in afara de buze uscate n-am resimtit absolut niciun alt efect advers. Problema vine insa de la dermatita seboreica de care sufar de vreo 4 luni, care se manifesta parca mai agresiv ca inaintea inceperii tratamentului. Nu inteleg cum este posibil ca atunci cand lovesti in cauza principala, si anume excesul de sebum, care nu mai este prezent pe fata mea de 17-18 zile, efectul sa se manifeste si mai agresiv ca inainte.
Rutina mea zilnica este aceasta : dimineata imi curat fata cu un gel spumant, aplic o crema hidratanta pentru ten uscat, iar seara imi curat fata cu acelasi gel spumant si aplic ulei de jojoba. Oare uleiul de jojoba sa favorizeze mentinerea afectiunii ? Din punct de vedere psihic (si fizic, de altfel) sunt la pamant, nu stiu ce sa mai fac.
As dori sa achizitionez un gel de curatare si o crema hidratanta cu SPF (am incercat sa aplic SPF si crema hidratanta separat, rezultatul este dezastruos, mi se fac zeci de cojite pe fata) Paula’s Choice, si ma gandeam ca imi poti spune care produse ar fi indicate pentru tratamentul cu Roaccutane, pentru ca eu m-am uitat pe produsele ei si nu ma pot decide absolut deloc.
Multumesc ! 🙂
Razvan,
Dermatita seboreica s-a transformat in altceva, iar asta se intampla pentru ca nu ai folosit protectie solara. Nu trebuie sa aplici SPF si crema hidratanta, SPF-ul este suficient dimineata. Spune-mi cum este tenul tau acum: normal sau uscat?
Buna,
Sincer, imi este destul de greu sa-mi dau seama ce tip de ten am in acest moment, pentru ca pur si simplu mi se formeaza o scoarta de piele lucioasa (nu grasa, doar lucioasa), care la cel mai mic gest al fetei se crapa si se formeaza multe cojite, deci nu prea imi pot da seama de starea naturala a pielii mele. Eu am folosit o crema pentru ten uscat cu care m-am impacat bine, dar avand in vedere ca afara nu mai este asa frig si vremea se va incalzi, cred ca pot folosi si o crema pentru ten normal.
Uleiul de jojoba m-a ajutat sa-mi uniformizez tenul, singurele zone rosii apar acolo unde sunt nevoit sa-mi smulg acele cojite. Si am observat ca atunci cand aplic o crema/SPF cu textura mai fluida, cojitele sunt muuuult mai evidente, imi trebuie ceva cu o textura mai densa.
Merci 🙂
Buna Razvan,
Alege ca produs de curatare Skin Recovery Cleanser, iar ca produs pentru protectie solara alege Skin Recovery SPF 30.
Buna,
Am terminat a 3-a luna de Roaccutane (20 mg pe zi), efectele adverse au fost zero (in afara de uscarea buzelor), si am scapat si de dermatita aia incapatanata. Cu acneea nu sunt rezultate spectaculoase, dar mai planuiesc sa urmez tratamentul inca 3 luni, poate va fi o schimbare mai evidenta. Parca tenul meu a inceput sa aiba o tendinta de ingrasare din nou (mica, ce-i drept) si cred ca este din cauza faptului ca odata cu venirea sezonului cald, pielea mea nu mai este uscata, ci normala, iar eu am folosit in continuare o crema hidratanta destinata tenului gras (Aquafil Rich), si simt ca pur si simplu nu mai intra in piele asa cum ar trebui. As vrea sa schimb lucrul acesta si sa trec pe o crema hidratanta pentru ten normal, si ma gandeam ca imi poti recomanda o crema Paula’s Choice.
PS Am folosit Skin Recovery Cleanser si este foarte bun, curata bine, nu irita si lasa o senzatie de hidratare, insa cu Skin Recovery SPF 30 nu m-am impacat deloc, lasa o pelicula alba, foarte lucioasa pe pielea mea, imi da senzatia de incarcare a tenului si imi produce si o oarecare roseata. Deci e clar, nu ma impac cu SPF-ul de nicio culoare, fie el aplicat separat, fie intr-o crema hidratanta, asa ca te-as ruga sa-mi recomanzi o crema hidratanta simpla, fara SPF.
Multumesc ! 🙂
Razvan,
Este doar alegerea ta de a nu folosi protectie solara in timpul tratamentului cu Roaccutane, sper sa nu ai efecte adverse grave in urma acestei decizii.
Crema hidratanta pentru ten normal – incearca Hydralight Moisture Infusing Lotion.
Buna,
Ce inseamna efecte adverse grave, mai exact ? Dpdv al aspectului, pielea nu prezinta semne de arsuri solare, si nici nu se inroseste atunci cand stau in soare (desi evit pe cat posibil acest lucru). Pot efectele adverse sa apara si dupa o anumita perioada, chiar si mai indelungata ? Pur si simplu pielea mea nu accepta lotiunile de protectie solara, nu e vreun moft sau ceva, arata groaznic atunci cand o aplic., pe langa faptul ca tenul arata foarte, foarte incarcat, imi mai produce si iritatii. Pana acum m-am impacat destul de bine doar cu crema hidratanta, am sa o incerc si pe cea recomandata de tine, merci !
Razvan,
Iti pot spune cu siguranta ca tenul se va irita fara protectie solara daca vei folosi Roaccutane in lunile urmatoare. Mai mult, tenul va deveni sensibil la soare si pot sa apara si pete cauzate de radiatiile solare.
Salut Corina ,
Eu m-am decis sa beau Roccutane , fiindca doresc sa scap de punctele negre si uleiul de pe nas, plus la asta imi apar cite 1-2 cosuri pe spate .Deci am fost la un medic particular , si m-ia recomandat Roccutane , am vrut sa te intreb daca este buna schema aceasta , fiindca am impresia ca e o doza prea mica pe care mi-a administrato
1pastila x6 ori pe saptamina -1 luna
1pastila de 5 ori pe saptamina -1 luna
si tot asa in descrestere merge pina ajung la 1 saptamina , cura de tratament este pe 1 an , mentionez ca pastila este de 10mg , mi se pare cam mica doza la inceput , pot sa imi spui parerea ta .. Mersi mult !
Adrian,
Nu pot face comentarii despre tratamentul prescris pentru ca nu cunosc discutia ta cu medicul.
Ce iti pot spune este ca punctele negre si excesul de sebum sunt o problema prea mica pentru a apela la un tratament atat de puternic cum este Roaccutane si ca in 50% din cazuri, dupa cateva luni de la intreruperea tratamentului glandele sebacee isi revin la forma initiala si e posibil sa reapara puncte negre si exces de sebum. Eu ti-as recomanda sa alegi un exfoliant chimic de tip BHA pentru ameliorarea problemelor tale.
buna,am si eu o problema 🙁 in anul 2011 am urmat timp de 6 luni tratamentul cu sotret care mi-a facut foarte bine si am fost foarte multumita de rezultate,dar acum dupa 3 ani cosurile reapar la forma la care au fost inainte de a lua sotret,adica foarte mari si dureroase 🙁 tratamentul cu sotret nu as vrea sa il reiau deoarece as vrea sa imi formez o familie si sa fac copii 🙂 intrebariile mele sunt urmatoarele: 1} ce as putea sa folosesc altceva impotriva cosurilor deoarece nu as vrea sa revin la supararile pe care mi le provocau acesti monstrii inainte sa iau sotret 🙁 sunt groaznici de durerosi ,de inestetici . 2) crede-ti ca efectul pastilelor in corp poate fii atata timp cat nu iti mai iasa niciun cos?iar dupa ce cosurile au inceput sa apara inseamna ca s-a eliminat substanta din corp si nu mai este niciun pericol pentru copil? astept raspunsul dumneavoastra.va multumesc mult 🙂
Lavinia,
Pentru tratament te rog citeste articolul ‘Am acnee, cum procedez?’ si restul articolelor din categoria acnee.
La restul intrebarilor din pacate raspunsul e unul singur: nu se cunosc efectele Roaccutanului pe timp lung, nu iti poate nimeni garanta ca substanta activa nu mai este prezenta in organism. Tot ce poti sa faci e sa te rogi sa fie ok cu sarcina, nu ai alte optiuni.
Bună. Medicul mi-a prescris 6 pastile de Roaccutane de 10 mg pe zi. Am 70 kg, este o doză ok ? După părerea mea e cam mult să încep din prima cu această doză. 🙂
Elvis,
Doza o recomanda dermatologul in functie de mai multi factori.
Cred ca ar fi intetesant sa va spun si eu povestea mea legata de Roacc… Il iau de 4 luni si am 45 de ani… La 40 de ani am luat inhibitori hormonali sa reduc niste chisturi ovariene si dupa ce le am oprit s a declansat iadul pe fata mea… Dedi stiam de Roaacc , nu m am incumetat sa il inghit pana in acest an , cand, un medic dermatolog de exceptie mi a explicat timp de o ora mecanismul bolii si care au fost efectele in cazul pacientilor sai. Nu va imaginati ce inseamna sa ai varsta mea si sa fii intrebata permanent ce am oatit de am asa ceva… Dat fiind ca am 60 de kg, medicul mi a presris 10 luni de zile 2 pastile/ zi. Singurele pb pe care le am sunt o usoara uscare a parului si a buzelor, in rest absolut nimic… Si sper sama numar , la fi alul tratamentului intre cei 80% pacienti vindecati. Asa ca, aveti incredere , e si gurul medicament care va poate ajuta sa scapati definitiv de acnee…
Buna Corina,
Dupa ce mi-am facut analizele am aflat ca am SOP.. de aici si excesul de testosteron, tenul f gras si tenul f acneic..
in prezent folosesc PC, protectie solara, BHA, AHA, tataemnt cu acid azelaic si AHA, ulei de jojoba si am observat o imbunatatire considerabila in ultima perioada..
in prezent imi aparat aprox 2 pustule cu puroi la 1-2 saptamani.. se acopera bine cu fdt..
problema mea este in zona obrajilor, sub pometi dupa vindecare imi lasa o cicatrice de tip icepick-boxcar..chiar si fara sa le extrag, sau sa se rupa singure cum mi se mai intampla.. aplic antibacterian.. crema hidratanta.. protectie solara.. dar chiar am ajuns la concluzia ca nu pot preveni aceste cicatrici..
Am acnee de aproximativ 6, cu perioade in care am crezut ca am scapat…dar in total 6 ani.mi-au tot aparut cosuri in aceleasi locuri si cred ca pur si simplu pielea mea nu mai se poate vindeca bine
asa ca am ajuns la concluzia ca singurul tratament este roaccutane. Crezi ca pentru o acnee hormonala cum e a mea ar functiona??
Monica,
Administrarea Roaccutanului nu inseamna ca dupa terminarea tratamentului nu vei mai avea acnee, din pacate.
Ai citit acest articol? https://pasagera.ro/pete-post-acnee-prevenire-si-tratament.html
Important este sa incerci sa reglezi hormonii.
Buna!
Am folosit Sotret de 3 ori.. de fiecare data mi a trecut acneea complet. Prima data am luat sub supravegherea dermatologului…analize..tot ce trebuie…in schimb am consumat alcool..destul de mult si de frecvent..la analize mereu erau bune..de fiecare data cand incetam tratamentul reaparea acneea. Urmatoarele 2 tratamente le am facut de unul singur.. au fost ok..nu am simtit nevoia sa ma sinucid..asa cum se spune despre medicament :)) ..insa dupa8 luni de la incetare incepe din nou sa mi apara acnee…destul de urat..ma gandesc… sa incep a 4 a oara tratamentul? A avut de fiecare data un rezultat formidabil…
O zi buna
Cosmin,
Depinde doar de tine. Personal nu cred ca aceasta substanta va avea alte efecte decat cele de pana acum. Eu te-as sfatui sa citesti articolul ‘Am acnee, cum procedez?’ si sa incepi un tratament cu aplicare locala si sa identifici cauza problemei tale.
salut !. as vrea sa stiu daca creatina respectiv aminoacizii (+ shake urile de proteine) afecteazá cu ceva tratamentul cu roaccutane(am 60kg , si iau 30mg pe zi). nu am probleme cu ficatul . multumesc !
Adrian,
In mod normal nu.
Buna ziua ! Am o probelma foarte mare cu acneea pe fata , imi ies in continu chisturi.Am fost le dermatolog si mi s-a spus ca am o forma vulgara de acnee iar singura solutie ar fi Roaccutane. Nu am incercat alte metode. Ce ma sfatuiti? Multumesc !
Alexandra,
Parerea mea despre Roaccutane o poti gasi in cele 3 articole scrise despre acest medicament. Personal nu as lua Roaccutane daca as vrea sa am copii ulterior ci as incerca orice este posibil pentru a afla si a trata cauza problemei mele. Poti citi: https://pasagera.ro/am-acnee-cum-procedez.html si https://pasagera.ro/de-ce-probleme-cu-tenul.html.
Buna! Sunt si eu sub tratamentul Roaccutane de 2 luni, fara foarte mari rezultate privind acneea, in sensul ca nu a incetat sa-mi apara, dar totusi cosurile pe care le aveam inchistate s-au mai retras. Problema mea este ca am ramas cu foarte multe pete rosii care in urma tratamentului mi s-au accentuat, aspect ce ma gandesc ca e favorizat si de faptul ca pielea e destul de iritata. De aceea, v-as ruga sa-mi recomandati un produs care sa-mi reduca roseate; am citit articolul dedicat petelor lasate de acnee si vreau sa stiu daca acestea pot fi folosite si in timpul tratamentului cu Roaccutane; ideea e sa nu mi se usuce si mai tare fata, dar nici n-as vrea un efect contrar, avand in vedere ca tenul meu este(sau a fost inainte de Roaccutane) foarte gras…Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Ionut,
Te rog citeste cu atentie cele 3 articole de pe site despre Roaccutane. Produsele cu ingrediente active nu pot fi folosite in timpul acestui tratament. Dupa ce vei termina tratamentul cu Roaccutane poti alege o rutina cu BHA, cu acid azelaic si un retinoid cu aplicare locala pentru estomparea petelor.
Buna, am inceput si eu ieri acest tratament cu Roaccutane este ultima mea sansa sincer sa fiu. De 2 ani am probleme cu cosurile si am deja 18 ani. Am incercat zeci de creme, geluri, diferite sapunuri pana la urma am ajuns sa fac injectie special adusã din Germania cu antibioticul Mezon am facut tratamentul si nu a avut efect. Sunt vegetarian nu mananc dulciuri nu beau sucuri nici mancare de la fast-food nu mananc. Am facut anu trecut analize de sange absolut totul a iesit foarte OK!! Nu am avut niciodata probleme de sanatate gen sa lesin, sau altceva. Am hotarat pana la urma sa cumpar acest medicament periculos Roaccutane fiindca e ultima mea sansa dar eu am luat acest medicament fara sa merg la un dermatolog deja imi e scârba sa merg a patra oara la diferite dermatologi in TM. Sute de euro am cheltuit pe nimic. Problema e ca nu stiu cum se ia medicamentul? La cate ore se ia? Eu il iau la 24 ore mereu am inteles ca se ia doua capsule intr-o zi chiar nu stiu, am mai si citit ca si dupa kg se ia pai eu am 63kg. Cam cum se ia medicamentul? Eu sunt plin si pe spate pe la trapez cu cosuri si pe fata am semne rosii. Multumesc frumos!
Norbert,
Imi pare tare rau, eu nu sunt medic si nu iti pot face recomandari despre cum anume se administreaza acest medicament. Poti citi insa articolul cu experienta mea despre Roaccutane, poate iti este de ajutor.
Am citit si inteleg doar ca nu stiu la cate ore se ia acest medicament! 🙁
Norbert,
Nu este important, nu este antibiotic.
Inteleg pai o sa iau dimineata si seara in total 20mg. Dar astazi am observat o problema am mai multe cosuri decat am avut acum 3 zile adica mi se vad mai bine pe fata semnele, unde am avut cosuri pete rosii sunt inrosite. Eu am citit ca la unele persoane asa a fost au aparut cosuri mai multe pe fata dar dupa un timp sau retras. Ce parere ai? Multumesc frumos!
Norbert,
Fiecare dintre noi reactioneaza diferit la acest tratament. Sper ca aplici protectie solara in fiecare dimineata si ca vei face analizele necesare.
buna.. spuneti-mi va rog la cit timp dupa un tratament cu roaccutane de 5 luni este posibil sa fac proceduri cu laserul fraxel pentru cicatrici? multumesc mult
Cristina,
La aceasta intrebare trebuie sa primesti raspuns de la medicul care ti-a propus procedura cu Fraxel, el decide. Sa fii foarte atenta ca nu cumva sa semnezi ca nu iti asumi responsabilitatea pentru reactiile negative.
Buna ziua! Iau tratmentul cu Roaccuttane din februarie. Am ajuns in faza in care mi s-a curatat fata complet, de maine incep cu o pastila pe zi, dar mentionez ca de vreo 4 zile nu le-am mai luat, deoarece am avut niste stari de ameteala si sunt convinsa 90% ca este efectul pastilelor deoarece ma simt mai bine acum cand nu le iau. Problema este ca nu i-am spus doctorului deoarece este plecat in concediu. Am observat ca mi-au iesit 2-3 cosulete pe fata, niste punctulete rosii. E vreo problema daca de maibe reiau tratamentul asa cum mi-a zis dl dr cu 1 pastila/ zi. Multumesc!
Diana,
Nu e nici o problema sa faci pauza cateva zile si apoi vei lua 1 pastila/zi. Ia legatura cu medicul tau cand acesta se intoarce din concediu.
Am o acnee de care ma chinui sa scap inca de la 14 ani(acum am 26 ani), dar fara niciun rezultat. In disperare de cauza am recurs si la acest tratament. Pe perioada cat am luat pastilele tenul meu era perfect, dar dupa…mai rau ca inainte de tratament. Efecte adverse? Daa…colesterol marit, probleme biliare pe care inainte nu le aveam, senzatii de sufocare gen atac de panica. Efectul este atat cat esti sub tratament…deci nu se merita.
Anya,
Iti multumesc ca ne-ai impartasit experienta ta, dar nu poti generaliza experienta ta ca general valabila. Roaccutane are 50% rata de succes, asta inseamna ca 50% din cei care au urmat tratament chiar si-au rezolvat problema cu Roaccutane (iar din acestia nu se prea stie cati au ramas cu probleme de alt gen, orice este posibil).
Buna, imi poti spune ate pastile contine o cutie ?
Aya,
Exista mai multe variante. De exemplu: Cutie cu 3 blistere din PVC-PVDC/Al a cate 10 capsule moi.
Poti cauta online prospect si poti intreba (chiar si telefonic) la orice farmacie.
Buna seara !Vad ca au trecut ceva ani de cand nu s-a mai vb despre acest subiect aici,dar imi incerc norocul.Am nevoie de ajutor.Sufar de acnee de aproape 2 luni .Doctora mi-a recomandat astazi acest tratament ,spunandu-mi ca este cel mai eficient .Mi-a spus ca este f.toxic si prezinta niste reactii adverse ,dar nu le-a precizat.Mi-a spus ca in 2-3 ani,voi scapa de toxine din organism .Acum,nu stiu ce sa fac. Trebuie sa scap neaparat de aceasta acnee,cat mai repede .Mentionez ca am doar 18 ani si fiind fata,imi este cam teama sa incep acest tratament .Astept pareri .Sa il incep sau sa folosesc altceva (daca cunoasteti alte produse eficiente pt tratarea acneei).Va multumesc !
Andreea,
Efectele adverse sunt descrise mai sus. Tot in articolul de mai sus am scris ca nu se stie de fapt in cat timp efectele teratogene sunt eliminate din organism.
Citeste te rog cu atentie articolul su comentariile.
Da, exista produse eficiente pentru tratarea acneei, uite articol: https://pasagera.ro/am-acnee-cum-procedez.html
Buna ,de doua zile am inceput si eu tratamentul cu roacutane ,dupa ce am incercat toate tratamentele posibile pe care mi le-au recomandat dermatologii si fara nici un rezultat,2ani am suferit de pe urma acneei care mi-a invadat fata ,si nici acum nu stiu care este cauza, sper din suflet ca acest medicament sa dea rezultate si sa opreasca sebumul care ma terorizeaza zilnic.
Bună, mă confrunt și eu de ceva timp cu acneea mai exact de 5 luni ,,am facut un tratament care a dat rezultate bune, doar că nu pot opri apariția pustulelor.Îmi spăl fața dimineata și seara cu SEBIONEX .Ce să fac? Vă rog ajutați-mă și pe mine .
Ninna,
https://pasagera.ro/am-acnee-cum-procedez.html Poti incepe cu acest articol.
Bună, mă confrunt și eu cu acneea de 5 luni, am făcut un tratament care mi-a ameliorat problema, însă nu pot opri apariția pustulelor. Deci dimineata și seara pentru spălarea feței folosesc Sebionex, usuc pielea apoi aplic o soluție pe pustule las citeva minute să se usuce apoi aplic o crema Cicastim deoarece fac peelinguri o dată la 2 săptămîni și îmi crapă pielea foarte tare. De ce pustulele trec, iar apoi ies iarăși? Vă rog ajutați-mă cu cîteva sfaturi, vreau să scap de ele, deja ma simt incomod cu ele. Aștept răspuns!!!
Ninna,
Uite: https://pasagera.ro/am-acnee-cum-procedez.html
Foarte rau iti ingrijesti tenul acum, din pacate.
Am de gand sa incep un tratament cu roaccutane din aprilie,,, si intrebarea mea este, il pot continua pe timpul verii ? o sa fie nevoie sau sunt de ajuns aprilie si mai, acum cer un sfat stiu ca nu sunteti medici dermatologi sau ceva de genu, acneea mea este doar pe o parte doua cosuri mari care nu trec de ceva luni se sparg nu trece locu se refac iara si toot asa,.. am deja jumate de an de cand nu mai scap de ele cred, in rest fata mea arata bine adica puncte negre albe insa cosuri destul de rar…
Buna ziua,
Te rog ca pe viitor sa folosesti numele tau. Recordurile de pe youtube nu pot scrie comentarii pe bloguri.
Roaccutane poate fi administrat tot timpul anului la recomandarea unui medic care trebuie sa ceara periodic analize.
Buna ziua,
Medicul dermatolog mi-a recomandat Roaccutane in tratarea acneei mele,asta dupa ce tenul nu a raspuns prea bine la tratamete locale si nici antibiotice .Initial mi-a fost recomandat inainte de a-mi prescrie antibioticile.Cum nici cu acestea aspectul tenului meu nu s-a imbunatatit ,acesta a spus ca singura cale de a scapa de acnee este Roaccutane.Nu am folosit ca tratamente locale benzoyl peroxide si nici exfolierile cu BHA.
Ce imi recomanzi , sa incerc tot tratamente locale sau sa ma incumet la Roaccutane. Am citit si lucruri bune si rele si in continuare nu stiu ce decizie sa iau. Am vazut produsele Paula’s Choice, daca imi recomanzi Roaccutane ce rutina mi-ai recomanda , am tenul destul de sensibil , nu stiu cum ar reactiona .De exemplu dupa 2 luni de Mask Plus Gel tenul meu s-a obisnuit cu produsul si nu s-a mai descuamat . O alta problema ar fi caderea parului cu care ma confrunt de cam 2 ani si cum Roaccutane determina caderea parului ce as putea sa fac?Aveam parul destul de des , acum e subtire si destul de sensibil. Un complex de vitamine m-ar putea ajuta?
Multumesc frumos !
Antonia,
Eu mi-am tratat acneea cu BHA, retinoizi si antibacteriene – tratament clasic. Si dupa ce vei citi cu mare atentie articolele mele despre Roaccutane vei intelege ca daca vrei sa ai copii nu este cea mai potrivita alegere. Mai multe decat atat, efectele secundare semnalate in timpul tratamentului pot fi severe de aceea este cel mai bine sa incerci orice altceva inainte de a incerca Roaccutane.
Pentru propunere de rutina poti scrie la info@paulaschoice.ro.
Pentru caderea parului te rog consulta un medic, sunt o gramada de cauze – vezi articol despre cresterea si caderea parului.
Buna Corina,
Te deranjez cu o intrebare la care nu gasesc raspuns..am acnee vulgara de 7 ani(am 23 ani), am incercat toate produsele de pe piata,in cel mai bun caz am reusit s-o tin in frau o perioada scurta de timp.Mi-am recoltat din pustule,mi-au zis ca nu am nimic patogen,decat 2 tipuri de bacterii,niste colonii.. Crezi ca Roaccutan ul ar avea vreun efect asupra acneei mele?
Diana,
Ma indoiesc ca ai incercat toate produsele de pe piata. Ai citit acest articol: https://pasagera.ro/am-acnee-cum-procedez.html
Poti citi cele 3 articole despre Roaccutane, pentru a intelege in ce fel actioneaza acesta si pentru a alege daca il vei folosi (bineinteles la recomandarea si sub indrumarea unui medic dermatolog caruia de altfel ar trebui sa ii ceri toate detaliile necesare pentru acest tip de tratament).
Pe scurt da, dar mare atentie la recidiva, mai ales daca acneea ta este cauzata de dereglari hormonale, paraziti interni, etc.
Buna ziua Corina. Am 22 de ani si am fost diagnosticat cu dermatita seboreica pe fata si scalp acum 2 ani , cel mai tare ma deranjeaza excesul de sebum de pe scalp si caderea parului din cauza acesta , am folosit si numeroase sampoane dar tot nu sa oprit din contra sa accentuat .am fost la numerosi dermatologi am urmat mai multe tratamente iar sebumul de pe fata sa oprit iar scalpul este uleios dupa 12 ore de la spalare . Va rog sa ma ajutati cu un tratament medicamentos sau sampon sunt disperat ca am început de calvitie din cauza acestei probleme ??? Mersi
Daniel,
Citeste articolele despre dermatita seboireica de pe blog. Din pacate cantitatea de sebum de pe piele si scalp este dictata de hormonii androgeni si nu poate fi eliminata prin produse cosmetice aplicate local. Rezolvarea ta este de domeniul endocrinologiei, nu al cosmeticii.
Dupa tratament cu Roacutane , reapare acneea din nou ? Sau la toti e diferit
Sansele de recidiva dupa tratamentul cu Roaccutane sunt mari, fiecare reactioneaza diferit in urma tratamentului.
Buna ziua as dori sami spuna careva daca am terminat tratamentul cu roacutane dupa cat timp pot sta la soare?
Anemary, poti expune pielea la soare cu protectie solara SPF 30 sau mai mare, dupa 2-3 saptamani de la oprirea tratamentului. In timpul tratamentului este bine sa feresti pielea de soare si este obligatoriu sa aplici protectie solara SPF 50 sau mai mare. Daca vrei sa ai o piele sanatoasa este bine sa nu te expui la soare cu intentia de a te bronza.
Citeste te rog acest articol: https://pasagera.ro/protectie-solara-si-produse-cu-spf.html
Buna, urmez si eu acest tratament mai am cam 1 luna de luat si perioada asta am fost in sfarsit fericita. De cateva luni sunt doar eu fara alti “monstrii” pe fata, cu toate ca am o gramada de cicatrici pe fata. Nu ii fac reclama deoarece este un medicament cu multe riscuri si unele le-am patit si eu,trebuie gandit inainte de a lua. Ideea e ca mai am o luna si dupa aceea practic ele pot reaparea din cate am mai citit si sunt putin stresata nu le-as mai lasa.. dar poate ma poti ajuta cum sa fac sa le evit dupa sotret? 6 luni nu pot aplica pe fata mai nimic chimical cel putin asa a zis medicul, mai ales ca tenul imi este sensibil. Ce creme sau solutii sa folosesc sa zicem “preventiv” sau acneea este ceva cu care ar trebui sa ma resemnez pe viata? Mersi
Alexandra, citeste acest articol: https://pasagera.ro/am-acnee-cum-procedez.html
Toate cremele sunt chimicale, chiar si aerul pe care il respiram, apa si corpul nostru – toate sunt formate din aceste chimicale sau mai precis elemente chimice si combinatii de elemente chimice.
Te rog citeste acest articol: https://pasagera.ro/greseli-majore-in-ingrijirea-tenului.html
Hello,
Si eu am folosit aceste medicament in urma cu 8 ani dupa ce aproape cedasem psihic in urma folosirii produselor anti acnee fara nici un rezultat.Cred ca voi fi vesnic recunoscatoare, chiar daca intr-adevar au fost niste efecte secundare….cel mai grav fiind faptul ca ficatul este putin ” deteriorat”, dar s-a putut regenera prin tratament. Sincer eram deprimata si complexata si este oribil sa fii nevoit sa iesi chiar si sa iei o paine cu stratul de fond de ten pe fata ca sa nu te simti hidos.Poate suna dur ce spun,dar multi ajungem sa ne simtim asa. Inca am cicatrici pe fata dupa atatia ani si inca imi ies cosuri desi am aproape 30 de ani, dar nu se compara cu ce a fost. Personal recomand medicamentul si intrebati totusi daca este nevoie sa il insotiti cu ceva de protectie a ficatului.Va pup!