Listă cu produse exfoliante chimic

Listele cu produse au fost șterse deoarece nu mai sunt de actualitate. Veți găsi review-uri aici: Review – produse cosmetice și aici veți găsi o mulțime de review-uri: Beautypedia. Întotdeauna verificați lista de ingrediente a produsului pe care doriți să îl achiziționați, comparativ cu cele listate în review, este posibil să apară diferențe.

365 comentarii

Scrie un comentariu
  • Buna,

    Indraznesc si eu sa te intreb daca merita incercat un astfel de exfoliant, hand-made, cu urmatorul continut:
    apă minerală plată (55.5%), apă de hamamelis (30%), glicerină (1.5%), gumă xanthan (0.2%), acid salicilic natural – BHA (10%), acizi de fructe AHA (3%, conservant cosgard (0.6%). Teoretic acest ser ar trebui sa aiba un ph de 3.5-4.

    Multumesc in avans pentru raspuns!

    • Lenke,
      Parerea mea despre produsele hand made am scris aici: https://pasagera.ro/cum-se-fac-produsele-cosmetice-hand-made.html
      Personal nu as aplica acel produs pe ten, dar fiecare alege cum crede ca e mai bine.
      Nu se foloseste apa minerala plata in produsele cosmetice, apa de hamamelis este iritanta, acid salicilic natural nu este un ingredient INCI, acizi de fructe AHA nu este un ingredient INCI (pot fi orice aceste ingrediente), nu ai stabilizator de pH si nici solutie buffer. Mai mult, daca acest produs contine 10% BHA cu pH 3.5-4 atunci e un peeling foarte slab, in nici un caz un exfoliant pentru uz zilnic.

  • Am citit toate articolele despre exfoliere si tot nu stiu daca am nevoie de AHA sau BHA. Folosesc Brevoxyl, hidratare, spf. As fi vrut Retin-A, dar nu se mai gaseste, iar la Differin nu am acces (citisem intr-un comentariu, dar nu mai stiu la ce articol de-ale tale, cum ca in Franta se elibereaza fara reteta, este adevarat?), iar Isotrexin nu ma atrage (trebuie sa citesc iar articolul tau, prima oara cand l-am citit m-a speriat ingredientul activ care incepe cu litera E, plus ca are multi iritanti (?)).

    Vad ca pe la pagina 4 de comentarii la acest articol iti scrisesem ca am produsul Neutrogena din lista cu exfolianti BHA, pe vremea aia nu suportam pe ten nici Brevoxyl, nici Skinoren, nici Retin-A. L-am folosit cam un an si tenul era vizibil schimbat, eu cred ca nu mai aveam atata sebum pe ten, ajunsesem aproape de un ten normal, nu uscat, nu gras.

    Ma rog, ideea e ca eu cred ca imi trebuie AHA pentru semnele lasate de acnee (rosii si iesite in relief) si pentru roseata din obraji (inca nu am ajuns cu cititul la articolul specific), iar BHA ca e bun in combinatie cu Benzoyl Peroxide.

    Ti-am scris o gramada de comentarii cu intrebari, plus pe mail, si tot nu am reusit sa am o rutina adecvata, mereu lipseste cate un produs. Iti citesc blogul de la primul articol si iau notite, am ajuns abia la „crema de zi – crema de noapte”, din ce am mai citit articolele pe sarite, am ajuns la concluzia ca am ten gras, am semne lasate de pustulele stoarse, am un nodul pe gat (de la acneea nodulo-chistica), care in timp s-a micsorat, datorita tratamentului adecvat, pe obraji am roseata, iar porii sunt largi/dilatati (nu sunt sigura care e termenul).

    • Alexandra,
      Iti trebuie BHA, nu AHA. Pentru petele post acnee cel mai bun este azelaicul in combinatie cu BHA. Benzoyl Peroxide este pentru pustule, nu are efect pe pete. Daca ai rozacee nu incepe sa folosesti retinoizi medicamentosi. Alege un produs cu multi anti iritanti (cum ar fi Redness Relief) si neaparat protectie solara minerala.

      • Pai nu sunt pete, sunt semne care ies din relief, ma gandesc ca petele sunt pur si simplu pe pete, iar semnele sunt cele care ies din relief. Ma voi orienta spre un produs cu bha. Vad ca este unul si cu bha, si pentru redness, e un fel de 2 in 1?

          • In regula, il voi citi cat de curand.

            Am primit o crema de la L’Oreal, iar unde aproape de mijlocul listei de ingrediente se afla acid salicilic. Sincer, nu cred ca e un exfoliant cu bha, insa am zis sa fac o incercare si sa ma interesez. Ultimele ingrediente sunt tip fragrance, iritanti. Nu contine alcooli „rai”. Am trimis mail la L’Oreal Romania si L’Oreal UK sa ii intreb care e concentratia acidului salicilic si care este ph-ul produsului. Cei din UK mi-au raspuns la mail, insa nu mi-au raspuns efectiv la intrebari. Iti dau copy-paste la raspunsul lor, mie una mi se pare foarte neprofesional.

            „Dear Ms Cenuse

            Thank you for your e-mail regarding Triple Active Anti-Shine.

            I would like to assist you with your enquiry.

            The Triple Active Anti-Shinerepresents an important advancement in skin care/cosmetics technology. We have tested this cosmetic/skin care product extensively in rigorous and objective tests using our advanced tools and methods for measuring the efficacy of product, as well as subjective tests on hundreds of people with all types of skin types.

            These studies are not routinely published in peer-reviewed scientific journals and the information is proprietary to L’Oréal.

            As a responsible company, L’Oréal complies fully with the UK regulations, the EU Directive as well as the European cosmetics industry guidelines.

            All cosmetic products placed on the market in the UK (and throughout the EU) are regulated by European legislation, the Cosmetics Directive (76/768/EEC). The legislation requires that all claims must be adequately substantiated and this information is open to review by the national regulating authorities.

            We can assure you that the Triple Active Anti-Shine products perform as described and can be used with complete confidence. I can also advice that the PH levels will change on contact with the skin.

            Thank you for your interest in our company.

            Kind regards,

            Daisy Perry
            Wednesday 30 July 2014”

          • Alexandra,
            E clar ca femeia aia habar nu are ce inseamna un exfoliant. E foarte posibil ca pH-ul sa nu fie acid si nici concentratia sa nu fie corecta pentru hidratare.

          • Buna, Corina,

            I-am dat alt mail tipei de in care i-am scris ca am deja crema si ca vreau doar sa stiu concentratia de acid salicilic si ph-ul produsului, ca sa imi dau seama daca e un exfoliant bha.

            Iata si raspunsul ei:
            „Dear Ms Cenuse

            Thank you for your e-mail.

            I am afraid I am unable to confirm the pH of the product and the concentration in percent of salicylic acid as this is proprietary information.

            As you have previously been advised, the pH of the product will change on contact with the skin.

            I am sorry I am unable to assist you further.

            Kind regards,

            Natalie Cox
            Monday 11 August 2014”

            Am dat mail si celor de la L’Oreal romania, ei nu au raspuns deloc. Nu ma deranjam atat daca era crema analizata pe beautypedia, acum sunt si mai curioasa in legatura cu ph-ul si concentratia. Da chiar, tu ziceai la un moment dat ca folosesti o hartie speciala ca sa afli ph-ul unui produs, unde o pot gasi?

          • Alexandra,
            Hartie de pH exista pe internet, eu am si aparat de masurat pH-ul, cumparat tot de pe net. Unul din motivele pentru care am ales sa lucrez cu Paula’s Choice este transparenta lor. Toate produsele au pH si concentratii de acizi sau ingrediente active ca informatii disponibile pe site-ul lor.

  • Salut Corina. de ceva timp folosesc un gel petru acnee-piele problematica, un produs SynCare, imi poti spune te rog ce parere ai despre ingredientele acestuia. Multumesc anticipat 🙂
    Aqua, Glycerin, Alcohol denat., Ricinioleamidopropyl Betaine, Dimethicone, Silybum Marianum Extract, Xanthan Gum, Arnica Montana Flower Extract, Sodium Lactate, Lavandula Angustifolia Oil, Algin, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil, Cymbopogon Citratus Extract, Sesamum Indicum Seed Extract, Retinal

  • Buna! Ma poti ajuta cu un sfat te rog? Am gasit acest exfoliant care contine atat acid salicilic cat si acid glicolic si as dori tare mult sa aflu daca e bun. Este vorba de Gelul Peeling de la Pellamar (sunt produse romanesti). Aceastea sunt ingredientele :

    AQUA, PROPYLENE GLYCOL, ALOE VERA GEL, SALYCILIC ACID, MINERAL SALTS AND AMINO ACIDS FROM PELLOID MUD EXTRACT (PELL AMAR) , GLYCOLIC ACID, ETHYLHEXYLGLYCERIN / PHENOXYETANOL,CARBOMER, XANTAN GUM, AMINO METHYLPROPANOL.

    Am gasit la descrierea produsului ca Ph-ul ar fi 3.8.

    Multumesc frumos!

  • Asta e descrierea produsului ce se gaseste pe site-ul magazinului online. Mie mi se pare ciudat faptul ca in compozitia chimica acidul salicilic e afisat inaintea celui glicolic, ceea ce inseamna ca acesta s-ar regasi intr-o concentratie mai mare, contrar descrierii.
    Acid glicolic 10% si acid salicilic 0,5%.

    • Lorenna,
      Exista doua posibilitati: Sau lista de ingrediente este scrisa gresit, sau concentratiile specificate de ei nu sunt corecte. Oricum ar fi, ceva nu este in regula.
      Daca produsul respectiv ar avea concentratiile si pH-ul specificat de producator, atunci produsul ar fi un exfoliant cu aplicare saptamanala (sau chiar de 2-3 ori pe saptmana), cu AHA 10%. Nu se limpezeste. BHA-ul 0.5% are rol doar anti inflamator in acest caz.

  • Bună! As vrea sa știu si eu cateva produse exfoliante bune pentru pistrui (pete pigmentare). Mentionez ca am tenul mixt. Mulțumesc anticipat!

  • Buna seara !Imi spuneti va rog ,care e cauza porilor mariti ,in special pe obraz,in jurul nasului?Pielea de pe langa nas arata congestionata,nu fina .Care ar fii solutia pt acest aspect,tiinand cont ca tenul meu este ultrasensibil si cu rozacee.
    Uleiul de jojoba simplu aplicat pe ten e ok?
    Specific ca tolerez aspirina netamponata pe ten,insa nu prea bine bha 2%.
    Multumesc mult!

    • Reina,
      Incearca http://www.paulaschoice.ro/calm-redness-relief-1-bha-lotion-exfoliant.html. Porii dilatati sunt cauzati de o combinatie intre urmatorii factori: exces de sebum (glande sebacee care produc din diverse motive prea mult sebum), radiatii solare, distrugerea elastinei si colagenului – acestia sunt cei mai importanti. Chiar daca factorii sunt eliminati ameliorarea porilor dilatati este un proces de durata.
      Sper ca aplici protectie solara in fiecare dimineata, in strat generos.



Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.