Am acnee, cum procedez?
De-a lungul anilor, cele mai multe persoane care mi-au cerut ajutorul în rezolvarea problemelor pielii se confruntă cu afecțiuni cutanate care au ca simptome pustule cu puroi (denumite popular coșuri). Diagnosticul nu a fost acnee în toate cazurile, pentru că există multe alte afecțiuni care seamănă cu acneea, dar nu sunt acnee. Citește articolul despre tipurile de acnee.
Indiferent de diagnostic, dacă ai acnee sau te confrunți cu simptome specifice acneei, este nevoie să acorzi atenție deosebită îngrijirii pielii tale. De cele mai multe ori pustulele cu puroi apar pe tenul cu exces de sebum și pot fi însoțite de puncte negre, iritație, descuamări, pori dilatați.
Pentru tratamentul pustulelor cu puroi sunt necesare câteva reguli simple, ce trebuie respectate cu strictețe.
1. Reguli de igienă:
- Nu atinge tenul cu mâinile în timpul zilei, niciodată! Nu lăsa părul să atingă tenul (în special în timpul nopții)! Dacă ai senzații de prurit (mâncărime) pe piele, folosește un șervețel.
- Nu folosi prosoape de bumbac (doar dacă le schimbi zilnic), folosește prosoape de hârtie. Tamponează ușor pielea după curățare, cu prosopul, nu freca!
- Schimbă fața de pernă des, folosește-o o seară pe o parte, seara următoare pe partea celalaltă, iar seara următoare schimb-o cu una curată.
- Spală-te pe mâini înainte de a te spăla pe față și înainte de a vă aplica orice produs cosmetic pe piele.
- Evită extracția pustulele acasă, mai ales dacă ai unghii lungi, poți răni pielea. Rănile se vindecă extrem de greu, dacă se vindecă. De multe ori rănile se transformă în cicatrici atrofice. Ideal ar fi să nu extragi pustulele acasă, dar dacă trebuie neapărat să faceți acest lucr protejați degetele cu șervețele apoi urmați pașii de aici: http://www.acne.org/pop.html. După extracție aplică presiune minimă 4-5 minute asupra locului cu un şerveţel curat și uscat (4-5 minute este timpul mediu de coagulare al sângelui), apoi când locul e uscat aplică un produs antibacterian (mai jos sunt prezentate ingredientele antibacteriene).
2. Reguli de alimentație:
- Evită carnea de porc, prăjelile, mâncărurile grele, fast food, grăsimile saturate etc. Evită băuturile acidulate sintetice (Cola, Pepsi etc).
- Consumă multe fructe și legume cât mai aproape de starea lor naturală. Bea apa!
- Evită orice aliment care cauzează apariția pustulelor (dacă e cazul, vezi mai jos exemple)
3. Reguli de îngrijire a tenului:
Nu există un singur produs miraculos sau un singur ingredient care să amelioreze pustulele sau să vindece acneea și NU va exista vreodată. Există un singur medicament administrat oral care vindecă 50-80% din cazurile cu diagnostic acnee, dar și în timpul administrării tratamentului cu acest medicament tenul trebuie îngrijit corect, cu o rutină adecvată (medicamentul este Roaccutane).
De aceea trebuie să construiești o rutină corectă de îngrijire a tenului care să conțină și produse care ameliorează pustulele. Pentru îngrijirea tenului acneic cele mai bune rezultate s-au observat în urma folosirii acidului salicilic împreună cu un antibacterian și un retinoid.
O variantă pentru rutina zilnică tenului poate fi următoarea:
Dimineața: curățarea tenului cu produs solubil în apă, toner, tratament, protecție solară.
Seara: curățarea tenului cu același produs solubil în apă, toner, tratament, hidratare (+reparare bariera naturală sau +anti aging sau +tratament pete solare).
Ingredientele tratament cu aplicare locală care au impact asupra pustulelor cu puroi sunt:
- Antibacterienele: există două și anume benzoyl peroxide și acid azelaic. Antibacterienele au efect doar asupra pustulelor (acidul azelaic are și efecte în estomparea petelor post acnee), aplică-le doar pe pustule, ele ajută leucocitele în lupta cu bacteriile care duc la formarea pustulelor.
- Exfolianții chimici, mai precis BHA (acidul salicilic). Prin proprietatea de a curața porii, acidul salicilic nu dă voie sebumului să se acumuleze în pori, îndepărtează celulele moarte din pori, distruge mediul propice pentru multiplicarea bacteriei ce cauzează pustule.
- Retinoizii medicamentoși cu aplicare locală – sunt indicați în cazurile în care tenul prezintă multe pustule. Retinoizii cosmetici (cum ar fi retinol 1% pot înlocui cu succes retinoizii farmaceutici)
- Antibioticele – în cazul în care pustulele se datorează unei anumite bacterii care se dezvoltă pe ten, doar la recomandarea medicului, în urma analizelor bacteriologice.
- Tratamente specifice pentru afecțiuni specifice care duc la apariția pustulelor (Demodex, fungi ce produc foliculită, etc).
Propunere rutină care să conțină două sau toate dintre ingredientele de mai sus:
Dimineața: curățare ten, toner, antibacterian pe pustule (și pete dacă alegi acidul azelaic), protecție solară.
Seara: curățare ten, toner, exfoliant acid salicilic (singur sau alternativ cu un retinoid), hidratare.
În rutina de mai sus este important să incluzi ingrediente reparatoare, anti iritanți și antioxidanți pentru a susține pielea în procesul de vindecare, pentru a evita uscăciunea și iritația cauzată de ingredientele anti acnee și pentru a întări bariera naturală a pielii. Tonerul tău trebuie să conțină aceste ingrediente, la fel și crema hidratană, crema cu protecție solară și restul produselor folosite.
Atenție! Tonerele anti acnee (majoritatea) conțin alcool sau astrigenți. Alege doar tonere care au în compoziție ingrediente care restaurează și întăresc bariera naturală a pielii, anti iritanți și antioxidanți.
În funcție de retinoidul ales (farmaceutic cum ar fi Retin-A, Differin etc sau cosmetic Clinical 1% Retinol etc), produsul se poate aplica de 1-2 ori în cazul retinol 1% sau de mai multe ori pentru retinoizii farmaceutici. Frecvența de aplicare se stabilește în funcție de indicațiile producătorului, sensibilitatea și toleranța pielii, efectele observate.
Există și produse cu concentrații mai mari de retinol (1.5%) însă puține sunt persoanele care tolerează o concentrație atât de mare fără efecte secundare.
Îngrijirea tenului cu acnee papulo pustoloasă şi nodulo chistică – Rutina zilnică – Articolul conține detalii despre rutina și include produse opționale care ajută în cazurile de acnee cum ar fi masca cu aspirină.
Rutina de îngrijire depinde de toleranța tenului, de reacția tenului la ingredientele respective și de gravitatea afecțiunii cutanate. De exemplu: este posibil ca tenul să nu tolereze aplicări zilnice de exfolianți sau retinoizi, în acest caz poți face o zi pauză între aplicări (sau chiar mai multe zile).
Este însă posibil ca tenul să aibă toleranță mare și să poți aplica în fiecare dimineață un antibacterian și/sau un exfoliant și în fiecare seară un retinoid – sunt rare aceste cazuri și este bine să introduceți cu atenție și răbdarea ingredientele active în rutina zilnică.
Este extrem de important să își cunoști tenul și să recunoști primele semne ale unei reacții adverse cauzate de ingredientele anti acnee.
Produsele pe care le alegi trebuie să fie formulate corect, fără iritanți și trebuie să fie potrivite tipului tău de ten și particularităților tenului tău. Alegerea produselor cosmetice (sau medicamentelor pentru tratarea pustulelor) se bazează doar pe aceste criterii.
Oricât de bine formulat este un produs cosmetic, dacă nu este potrivit tenului tău nu trebuie să îl folosești. Pentru a afla dacă este nu potrivit tenului tău trebuie să cunoști ingredientele pe care nu le tolerezi, care îți blochează porii și apoi să încerci pe piele produsele care îndeplinesc criteriile de mai sus.
Achiziționarea mostrelor pentru produsele cosmetice este recomandată, în special dacă îți bazezi alegerile pe alte criterii decât lista de ingrediente a produselor.
Pentru a avea rezultatele dorite aplicarea produselor tratament cu consecvență și răbdare cât și urmărirea cu atenție a reacției pielii este cheia reușitei. Majoritatea persoanelor care au acnee (chiar și unele persoane care au acnee de mulți ani) caută produsul/produsele miraculoase care va vindeca acneea în 2-3 luni.
De cele mai multe ori lupta cu pustulele durează mulți ani și trece uneori prin perioade în care tenul arată mai bine, însă rutina de îngrijire a tenului cu pustule ESTE de fapt acel tratament de care pielea are nevoie pentru a vindeca acneea, la care adăugăm produse/medicamente specifice dacă e cazul și care împreună cu un stil de viață și o alimentație echilibrate au cele mai bune șanse de reușită.
O dată ce tenul meu s-a transformat din ten gras cu pustule (acnee papulo-pustuloasă, nodulo-chistică și comedoniană) în ten cu tendințe acneice (rare papule sau pustule în funcție de schimbările hormonale lunare) și apoi în ten fără acnee, dar cu exces de sebum și puncte negre (pentru care folosesc cu succes acidul salicilic), din rutina mea am îndepărtat doar antibacterianul – nu am pustule și nu am nevoie de un ingredient antibacterian.
Acidul salicilic este și va fi mereu prezent în rutina mea pentru beneficiile multiple (regenerare celulară, colagen nou, anti inflamator, curățare puncte negre, estompare pori dilatați), iar retinoidul farmaceutic (Differin), cel pe care l-am folosit ani buni l-am înlocuit cu varianta cosmetică, retinol 1% pentru beneficiile anti aging și cell communicating.
Bineînțeles de-a lungul anilor rutina mea s-a schimbat constant în funcție de schimbările și nevoile tenului meu.
Idei greșite despre produsele anti acnee
1. Aplic un tratament anti acnee, mă ustură, deci acționează asupra pielii – fals. Citește articolul Greșeli majore în îngrijirea tenului.
2. Folosesc retinoizi (în special Retin-a) și aceștia scot la suprafața coșurile din profunzime – fals. Este o reacție secundară la acel retinoid, întrerupe folosirea lui!
3. Produsele astrigente usucă pustulele – fals. Tenul se irită în urmă folosirii astrigenților (ex: alcool, lămâie), iar glandele sebacee vor produce și mai mult sebum.
Cum procedezi pentru a trata acneea? Foarte simplu:
1. Aplică regulile de igiena și alimentație.
2. Construiește o rutină corectă pe care tenul o poate tolera, cu produse potrivite tenului tău.
3. Află cauza apariției pustulelor, este cel mai important pas pentru că în multe cazuri, o data ce ai identificat cauza vei reuși să vindeci efectele (mai precis pustulele).
Identificarea cauzei apariției pustulelor este poate, cel mai dificil pas, dar dacă nu vei identifica corect cauza apariției lor, este foarte puțin probabil să tratezi complet și definitiv erupțiile de pe piele.
Dintre aceste cauze, cele mai comune sunt:
1. Folosirea produselor nepotrivite tenului – de la produsele cosmetice care blochează porii până la produse de machiaj (exemplu: fond de ten, baze de machiaj, pudra, etc – cu texturi grase, cremoase sau solide), orice produs poate cauza pustule. Nu poți ști dacă un produs îți este potrivit sau nu înainte să îl aplici pe piele.
2. Atingerea feței în timpul zilei cu mâinile, părul sau chiar cu telefonul. Noaptea poți lega părul într-o coadă lejeră pentru a evita contactul cu fața. Nu uita, fața de pernă se schimbă des.
3. Folosirea produselor care conțin iritanți (alcool, uleiuri esențiale, mentă, camfor, sulf, etc), scrub-urilor (în special cele agresive). Tot mai multe studii arată nu numai că repararea barierei naturale este extrem de importantă în vindecarea pielii ci și că, pe fondul unei bariere naturale afectate de iritanți bacteriile se multiplică și produc pustule foarte ușor.
Deși mulți dintre cei care aplică iritanți pe piele vor spune că iritația nu se vede și nu se simte (da, este posibil la început), în timp iritanții afectează grav bariera naturală a pielii, ducând chiar la sensibilizare, fotosensibilizare, roșeață, descuamări, usturime. Iritația este cumulativă și se agravează în timp, așa cum și repararea pielii este cumulativă.
4. Lipsa unei rutine zilnice corecte care să includă (cel puțin) curățarea tenului, protecția solară, exfolierea chimică și hidratarea – deși pare absurd multe cazuri cu pustule rare pe ten și-au găsit rezolvarea în folosirea unei rutine corecte cu acid salicilic și retinol, fără alte tratamente.
5. Produsele de styling (conțin polimeri care pot bloca porii), produsele cosmetice cu texturi nepotrivite (creme grase, produse de machiaj solide sau cremoase, unturi etc)
6. Lipsa igienei stricte, extracția pustulelor în condiții precare (lezarea pielii) poate duce la agravarea problemei.
7. Lipsa demachierii tenului seara și preferința de a dormi cu fond de ten pe piele – poate duce la apariția pustulelor sau chiar eczemelor, conjuctivitei etc.
Alte cauze:
1. Ovarele micropolichistice
2. Bacterii (P. acnes, stafilococi, etc) care se multiplică în exces pe piele sau chiar acarianul Demodex
3. Dereglări hormonale (de obicei testosteronul este vinovat)
4. Alimentația nesănătoasă
5. Cauze interne (de exemplu inflecții stomacale cu Helicobacter)
6. Intoleranță la gluten sau alte alimente
7. Alergii sau reacții alergice la anumite ingrediente (care vin în contact cu pielea sau sunt consumate ca alimente)
8. Pasta de dinți cu fluor
Pentru a determina cauza apariției pustulelor este necesar să faci următoarele investigații (în funcție de complexitatea problemei):
1. Vizită la ginecolog pentru a determina dacă ai sau nu ovare micropolichistice
2. Analiză de testosteron liber
3. Analiză bacteriologica din pustule
4. Exudat nazal și faringian
5. Coprocultură și examen coproparazitologic
6. Testul de alergii, inclusiv de intoleranță la gluten, lactoză, etc.
7. Demodex – această investigație se face doar dacă tenul prezintă multe pustule și este iritat.
În cazul în care apariția pustulelor este localizată doar în anumite zone ale tenului uneori este mai simplu de aflat cauza. De exemplu apariția pustulelor:
- în zona urechilor – poate fi cauzată de atingerea pielii cu ecranul telefonului sau de produsele de styling
- în zona gurii – poate fi o dermatită periorala cauzată de pasta de dinți cu fluor
- în zona frunții – poate fi cauzată de produsele de styling aplicate pe breton sau chiar de breton
- în zona gâtului – de vină poate fi o eșarfă, detergentul pe care îl folosești pentru a spăla hainele, bijuteriile
- în zona bărbiei – poate atingi zona des în timpul zilei, te sprijini pe bărbie etc.
- în zona obrajilor și/sau bărbie – poate fi de vină contactul cu o mască de protecție (frecvent în cazul tehnicienilor dentari, medicilor etc)
Ia în calcul toate informațiile pe care le ai despre tenul tău, urmărește cu atenție frecvența cu care apar pustulele și întrebă-te: ce am mâncat ziua trecută, unde am fost, ce produse am aplicat pe ten, etc.
Dacă toate analizele de mai sus nu arată o cauza evidentă a apariției pustulelor, ai o igiena și rutină corectă de îngrijire a tenului, ai o alimentație sănătoasă, faci mișcare, bei suficientă apă, dar totuși ai multe pustule poți încerca pe perioade de timp scurte, următoarele:
1. Timp de o lună nu consuma produse lactate, în special lapte.
2. Timp de o lună nu consuma produse care fermentează, murături. Nu consuma conserve și alimente semipreparate.
3. Timp de o lună nu consuma zahăr și/sau cacao și produse care includ aceste ingrediente
Tenul cu tendințe acneice (se manifestă în perioada premenstruală) nu are foarte multe șanse de vindecare definitivă a tendinței acneice. Apariția pustulelor se datorează creșterii nivelului testosteronului în perioada premenstruală și nu poate fi controlată prin produse cosmetice.
Tot ce poți face este să aplici regulile de igienă și alimentație și să îngrijești tenulul cu o rutină corectă care să ducă la un ten cu mai puține pustule ca de obicei și la vindecarea acestora într-un timp mai scurt.
Îngrijirea tenului cu tendinţe acneice – rutina zilnică
Articolele de mai jos completează informațiile prezentate și te pot ajuta în alegerea tratamentului tău pentru vindecarea acneei sau afecțiunilor care au ca simptome pustule cu puroi.
Tipuri de acnee
Ce cauzează acneea papulo pustuloasă
Mituri despre acnee
Cum tratăm acneea
Ce să nu faci când ai acnee
Soluţii pentru cicatricile post acnee
Pete post acnee – Prevenire și tratament
Soluții pentru acneea copiilor – Pubertate și adolescență
Cum reducem excesul de sebum
Îngrijirea tenului cu tendinţe acneice
Produse destinate îngrijirii pielii și integrarea lor în rutina zilnică.
Pe blog vei găsi în categoria acnee multe articole despre ingrediente active – chiar și acelea care nu sunt eficiente, experiența mea cu acneea de-a lungul anilor, rutina mea de îngrijire care în timp m-a dus la vindecarea completă a acneei (alături de o alimentație sănătoasă, stil de viață sănătos, mișcare și reducerea stresului).
Buna seara ,
Am fost si eu la dermatolog pentru o problema destul de jenanta ca si femeie , adica , cosurile sau mai bine spus „damburile rosii” de pe fese. Ma confrunt cu aceasta problema de aproximativ 4 ani de zile in care am tot fost la medici dermatologi dar dupa mai multe incercari de creme scumpe si cunoscute tot nu mi-au trecut. Initial la prima vedere am fost diagnosticata cu Foliculita , care evident cu antibiotic si crema mi-a trecut in 3 saptamani insa acele cosuri mi-au aparut din nou … Din pacate nu stiu ce pot sa fac sa scap de ele sau cu ce sa ma dau … am fost sfatuita recent sa folosesc IsotrexIN si Acid Salicilic preparat in casa pentru rezultate mai bune. Cam cat timp trebuie sa folosesc IsotrexIN ? Exista vre-o crema, unguent , pastile care ma pot scapa de aceasta problema extrem de jenanta ? Am tot citit pareri si discutii pe internet insa fara succes. Banuiesc ca am un tip de acnee pe fund … ca altfel nu imi pot explica. Ma puteti ajuta cu un sfat ?
Multumesc mult !
Alina,
Ca in orice caz de afectiune cutanata trebuie sa afli cauza. Sa urmaresti cand anume iti apar pustule si sa incerci sa intelegi de ce se intampla acest lucru. Este posibil ca problema sa fie cauzata de detergentul cu care iti speli hainele, de balsam, de actiunea mecanica (de frecare) a hainelor de piele, de anumite tipuri de materiale (de exemplu cele sintetice), etc.
Dupa aceea poti incepe o forma de tratament, identica cu cea de sus: ai nevoie de acid salicilic (nu stiu cum crezi ca il vei prepara in casa, poti incerca daca vrei dar nu vei reusi sa obti un acid activ, din pacate) – exemplu: http://www.paulaschoice.ro/body-care/clear-exfoliating-body-spray-2-bha.html si de un antibacterian – poti incerca Skinoren 15% Gel si de un retinoid (daca vrei Isotrexin poti sa il folosesti pe acela). Le poti alterna.
Atata timp cat nu vei depista si elimina cauza tratamentul trebuie aplicat pe timp nedeterminat, din pacate.
Daca ai avut diagnostic de foliculita banuiesc ca acel medic a cerut si analiza bacteriologica. In urma analizei poti afla mai multe despre afectiunea ta.
Buna Corina,
De 8 luni iau anticonceptionale recomandate de medicul endocrinolog pentru dereglari hormonale,mai precis estrogen scazut si testosteron liber crescut,avand acnee si menstruatie neregulata,probleme pe care totusi nu le-a rezolvat.De o luna am inceput sa mananc sanatos,sa fac miscare,sa iau suplimente si se vede clar o imbunatatire a acneei,de aceea am decis sa renunt la anticonceptionale.As vrea totusi sa stiu daca exista vrun supliment,planta pentru aceste dereglari homonale,pentru scaderea testosteronului.
Multumesc frumos!
Andreea,
Eu nu cunosc. Personal am rezolvat problema cu o rutina corecta, miscare, alimentatie sanatoasa si multa multa liniste a mintii (meditatie, yoga, etc).
Sunt o multime de plante cu efecte de reglare hormonala, cum ar fi, palmier pitic( saw palmetto), vitex agnus cactus, zmeur, primula( evening primrose), ulei din seminte de in( flaxseed oil) etc., dar nu te astepta sa ai un raspuns rapid de la ele….si e bine sa consulti un fitoterapeut spre exemplu, insa chiar si asa, nimeni nu iti va garanta ca ti se va regla problema dereglarii hormonale…trebuie sa le incerci si sa ai muuuuulta rabdare! Pupici si sanatate!
Buna ,am tenul foarte gras si o acnee mai usoara (punctulete mici albe si uneori e rosu cred ca e o acnee rozacee ) am fost la medicul Dermatolog si acum i-au pastile Acneaid si folosesc dimineata si seara crema Effaclar Duo+ si crema Noreva Exfoliac ! Cremele le folosesc in felul urmator prima data aplic crema Effaclar Duo + las 30 min-1 H si apoi aplic crema de la Noreva ! Ce parere ai despre acestea sunt corect aplicate ? si despre pastile ce parere ai? Multumesc !
Despre Effaclar am scris pe site, cauta articolul. Nu stiu ce contine Noreva. Acneaid capsule sunt compuse din plante, fara cercetari care sa arate actiunea lor anti acneica (mai pe romaneste – le iei degeaba). Din pacate nu vei obtine absolut nimic cu acest tratament recomandat. Despre rozacee poti citi articolul dedicat – cauta-l cu motorul de cautare. Despre acnee mai citeste o data, de data asta cu mare mare atentie, articolul de mai sus.
Buna, am citit cam tot ce a fost de citit pe aici (si iti multumesc pe aceasta cale) o sa-ti scriu si eu legat de problema mea si daca ai sa-mi dai cateva sfaturi ti-as fi recunoscatoare! Am 26 de ani si de vreo 3 ani ma lupt cu o acnee usoara sa zic asa! Mentionez faptul ca in perioada pubertatii am avut un ten impecabil! Am un ten gras cu puncte negre, roseata (mereu un aspect de piele iritata) cu care ma lupt de zor! Anul trecut am fost la dermatolog si am facut un set de analize si o ecografie abdominala…dupa ce m-am prezentat inapoi cu rezultatele, a tras concluzia de ovare polichistice!!! Ca sa fiu pe deplin sigura de acest diagnostic am vizitat si un medic ginecolog cu aceleasi rezultate si mi-a spus ca nu poate fi vorba de ovare polichistice…dar mi-a recomandat sa urmez tratamentul prescris de doctorita respectiva! Zis si facut! Am primit tratament pe 3 luni cu Minoz(o pastila pe zi), Metrocreme dimineata, Skinoren seara si anticonceptionale Yaz!Mentionez ca am intrerupt anticonceptionalele dupa a 2 a luna pentru ca nu le-am tolerat! Dupa primele saptamani am inceput sa vad rezultatele, tenul era mai luminos, roseata a disparut si cosurile s-au dus si ele! Totul ideal pana cand au trecut cele 3 luni si am terminat minoz-ul (cu cremele am continuat sa ma dau si dupa cele 3 luni dar fara minoz nu aveau nici un efect) Au inceput sa-mi apara iar roseata si cosurile! Ce sa faaac? Am fata, decolteul si spatele mereu iritate si cu pustule! Multumesc!
Simona,
Te rog sa faci toate analizele de mai sus, poti incepe cu analiza din pustule. Pentru a afla daca ai sau nu ovare micropolichistice ai nevoie de o ecografie realizata de un medic ginecolog.
Roseata ta este parte din procesul inflamatoriu cauzat de bacteriile care se dezvolta in exces pe piele si duc la aparitia pustulelor si este agravata de lipsa protectiei solare, mai ales daca tu inca folosesti Skinoren – acidul azelaic din Skinoren este fotosensibilizant. (Citeste te rog articole despre protectia solara si importanta ei).
Sfatul meu este sa citesti articolul de mai sus cu atentie, de mai multe ori si sa pui in aplicare ideile si recomandarile pe care le poti gasi in mai multe articole din categoria Acnee.
Buna Corina. Te urmaresc de vreo 4 ani, mi-am creat o rutina de ingrijire dupa informatiile gasite pe situl tau, folosesc doar produce PC si cele recomandate de tine sau Paula. Am avut acnee, am tinut-o in frau cu benzoyl peroxide si BHA 2%, am incercat mai multe produse, ordinea lor etc pana am gasit o rutina care imi facea bine. Puncte negre aveam si inainte pe frunte, nas si pometi. Am ramas insarcinata, am avut cel mai curat ten din adolescenta pana acum. Dupa ce am nascut a devenit un calvar. Am aceeasi rutina, mai schimb ordinea produselor, dar fata mea e plina de cosuri cu puroi, puncte negre mari iesite in relief. Am BHA2% lichid si crema de corp si benzoyl peroxide 2,5% si 5%. Acidul azelaic nu imi prieste. Nu stiu cum sa procedez ca arat mai rau ca in adolescenta cand ma dadeam cu spirt pe fata 🙁 a aparut un produs nou in UK dar nu ii gasesc ingredientele principale in dictionarul Paulei: http://www.boots.com/en/Dermalex-Acne-Treatment-30g_1811893/ Ce imi recomanzi sa fac?
Rutza,
Din cate imi dau eu seama, singurul ingredient din acest produs care ar putea fi catalogat ca si medicament (dupa cum observ produsul este vandut ca si medicament) este acidul galactaric numic si acid mucic insa eu nu gasesc nici un studiu care sa arate ca ar fi eficient (sau macar ca a fost testat) pentru acnee. Poti incerca daca doresti.
Eu cred ca problema ta este de natura hormonala pentru ca dupa nastere schimbarile hormonale sunt dramatice in anumite cazuri, mai ales daca inca alaptezi. Ai multa rabdare si bucura-te de copilul tau, in timp vei gasi si solutia pentru pielea ta.
Buna ziua, am inceput sa folosesc de o saptamana pentru tenul meu acneic cele 3 produse tratament de pe acne.org ( cleanser, benzoyl peroxide, moistuizer ),efectele intr-un timp asa de scurt fiind considerabile, incepand sa nu-mi mai apara nimic pe fata, tenul fiind curat, nemaisperand ca la 31 de ani, avand tot timpul probleme cu tenul, sa mai gasesc o solutie pt el. In schimb ca si efect secundar, pielea este fff iritata, rosiatica, foarte uscata, simtind pielea in tensiune si de cat de uscata este, devine foarte ridata, inclusiv pe gat, ( mentionez ca nu arata asa, avand un ten mixt, acneic, ), la atingere se simte ca si cum ai atinge o reptila, e solzoasa, se decojeste, si ma mananca foarte tare, in speta pe obraji ( unde imi apareau cosuri razlete ), barbie si gat, insa pe nas si frunte, zona T de fapt unde erau problemele mari , nu m-am decojit dar simt pielea tensionata, cu toate ca am folosit pasul 3 al lor din tratament si tot pe nas si frunte zona luceste foarte mult ( exces de sebum presupun ). Sunt normale efectele acestea secundare, cum ma sfatuiti sa procedez, in continuare simtind un mare disconfort fata si gat, zonele unde am folosit tratamentul. Va rog, daca puteti,sa-mi recomandati o crema de hidratare, aceasta din tratament consider ca nu este eficienta uscandu-mi parca mai rau pielea si ma si ustura fata atunci cand o aplic, va rog o recomandare si de un produs de curatare. Multumesc anticipat pentru raspuns. Ana-Maria
Ana-Maria,
Sper ca ai aplicat protectie solara in fiecare dimineata!!! Nu stiu cat de des si ai folosit benzoyl peroxide, dar este evident ca ai suferit o iritatie destul de serioasa. Opreste aplicarea acestuia si scrie un mail la info@paulaschoice.ro pentru a cere o propunere de tratament. Nu ai nevoie doar de hidratare ci si de reparare a barierei naturale a pielii care acum este grav afectata. Citeste si articolul despre benzoyl peroxide pe blog.
In primul rand doresc sa va multumesc pentru raspuns.
Recent descoperind blog-ul pasagera.ro, informatiile gasite aici sunt de un real ajutor, si transmit felicitari pentru daruirea si bunavointa de a transmite din cunostintele si experienta cumulata de-a lungul timpului, un sincer multumesc.
Am realizat de ce am avut atatea probleme si ce greseli faceam cu tenul meu pana la varsta de 31 ani, mamica fiind intre timp, si ca acestea pot fi rezolvate in cele din urma, iar mix-urile de produse folosite la recomandarile medicilor, farmacistilor, naturistilor, etc au fost total nepotrivite, si mai mult rau au facut permanent.
De la momentul la care am scris primul mesajul si pana acum a trecut exact o luna de cand am inceput tratamentul cu kit-ul de 3 produse de pe acne.org, pe care l-am aplicat de doua ori pe zi, dimineata si seara, iar la soare nu am fost expusa in aceasta perioada, mai precizez si ca alte produse nu am mai folosit pentru ten in afara de cele din kit-ul tratament, implicit nici protectie solara, puneam machiaj dupa folosirea tratamentului.
Urmatoarele 2 saptamani de aplicare, dupa ce am vazut reactiile fetei si v-am si scris, am renuntat sa ma mai dau cu cele 3 produse pe obraji si gat, si pielea si-a revenit dupa primele 3 zile.
La o luna de urmat acest tratament, cum spuneam rezultatele sunt considerabile, dar in continuare pe nas si frunte, zona luceste foarte mult ( exces de sebum presupun ), nu mai este iritata, rosiatica sau uscata, doar pe gat cand mai dau din cand in cand se mai inroseste, se decojeste si ma mananca foarte tare.
Pentru ca am citit in scurt timp, atat de multa informatie pe blog, m-am zapacit un pic, imi doresc sa fac o investitie in produse Paula’s Choice, insa am ajuns intr-un punct in care nu stiu ce ar fi potrivit pentru mine in dorinta de a urma o rutina de ingrijire zilnica cat mai corecta si as avea o rugaminte: sa ma ajutati, daca se poate, cu o schema / un program de rutina zilnica de ingrijire a tenului si recomandarea produselor care ar trebui in acest sens pentru ten mixt acneic-zona T cu exces de sebum, unde apareau si probleme acneice, -obrajii si ochi ten normal fara exces de sebum, dar cred ca tot tenul este deshidratat subcutanat ( daca m-am exprimat corect ) + aparitia de riduri sub ochi pe care as dori sa le tratez cat de cat, sa nu devina foarte pronuntate + gat unde imi mai apar cosuri.
Ce pasi ar trebui urmati si daca trebuiesc introduse treptat produsele, eventual sa pot folosi ca si alternativa la un produs propus, benzoyl peroxide, pana il termin, sa nu-l fi cumparat degeaba.
Multumesc anticipat pentru raspuns, cel astept cu mare interes.
Cu stima,
Ana-Maria
Ana Maria,
Te-ai expus la soare pentru ca fiecare raza de lumina aduce o cantitate de radiatii solare pe suprafata Pamantului. Expunerea la radiatii se intampla in fiecare moment cand este lumina afara si nu uita, nici in casa nu esti protejata, doar daca ai geamuri cu protectie UV.
Pentru cerere de rutina te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro si citeste cu mare atentie detaliile de folosire ale fiecarui produs si cum anume se introduce el in rutina, disponibile pe site-ul paulaschoice.ro.
Buna ziua! se poate ca Staphylococcus hominis sa fie responsabil pentru acnee?am facut recent analiza din pustula si a iesit la rezultat. Mi-am facut si celelalte investigatii mai putin exudat si este singurul care ar fi in neregula din ce am reusit sa depistez pana acum.am acnee din perioada pubertatii, am urmat 2 cure de roacutanne,intr-adevar a fost minunat ca efect dar nu de durata, am luat si anticonceptionale o perioada, antibiotice care mi s-au prescris dupa ureche de medici fara niste investigatii amanuntite, adopt si o rutina de ingrijire corespunzatoare si tot nu ii dau de cap. daca ar fi acest Staphylococc cauza as incerca autovaccinul, cred ca este singura varianta care mi-a mai ramas neincercata.
Cerasela,
Acest stafilococ traieste in mod normal pe suprafata pielii si poate cauza focare de infectie doar in cazurile de sistem imunitar extrem de slabit (nu cred ca este cazul, ai avea multe alte simptome inainte sa apara infectia).
Daca totul este ok din punct de vedere fizic incearca orice altceva decat ai incercat pana acum. Nu ma refer la rutina de ingrijire, care sper ca este corespunzatoare (BHA, retinol 1% sau Differin, antibacterian, SPF, hidratare, etc) ci la felul tau de a percepe aceasta problema si modul in care iti afecteaza viata. Orice problema a noastra este un semnal de alarma. Afla ce incearca organismul tau sa iti transmita privindu-l ca un tot unitar: corp, minte si suflet.
Buna! Am citit undeva ca e buna: infuzia cu ceai de menta sau musetel, pasta din bicarbonat de sodiu si apa calda, sa ma dau cu pasta de dinti pe acnee si multe alte chestii! Mi-a spus cineva de niste produse „Deuteria” pentru ten gras si acneic, ce parere ai despre ele? M-ar ajuta? Recomanda-mi tu niste produse cu efect rapid te rog mult!!
Cristina,
Eu sper ca in 2016 nu mai pune nimeni pasta de dinti sau alimente pe fata pentru tratamente anti acnee.
Citeste te rog acest articol: https://pasagera.ro/greseli-majore-in-ingrijirea-tenului.html
Nu exista produse cu efect rapid pentru acnee, citeste cu atentie articolul de mai sus.
Daca pe timpul sarcinii nu am avut pustule, ci doar un ten gras cu puncte negre, înseamnă ca trebuie sa fac analiza de testosteron? Dupa ce am născut au reapărut. Multumesc!
Alina,
In timpul sarcinii nivelul hormonilor este complet diferit decat in mod normal, am fost si eu o fericita insarcinata fara pustule pe fata, dar imediat ce am terminat cu alaptarea problema a revenit.
Trebuie sa faci toate analizele necesare pentru a afla cauza acneei, chiar si cele hormonale. Cele mai multe cazuri de acnee sunt cauzate de dereglari hormonale sau de schimbari hormonale majore (pubertate, sarcina, alaptare, menopauza, traume majore, etc).
Eu am inceput zilele astea o cura cu derminax si o s-o fac 2 luni. O sa incerc sa imi schimb si stilul de viata, dar asta mi se pare cel mai greu lucru, daca nu imposibil…:(
Marinela,
Stilul de viata sanatos este o cerinta pentru a avea un ten sanatos, o minte sanatoasa si un corp sanatos. Este o alegere, indiferent de cat de greu pare. Totul este o alegere.
Parerea mea despre Derminax nu este deloc buna, multe afirmatii mincinoase pe acel site, din pacate. Sa fim seriosi, cum anume un supliment alimentar poate indeparta cicatricile post acnee nu inteleg. Din pacate acest produs nu este nici singurul nici ultimul din gramada de produse care sunt vandute ca solutie pentru acnee si care nu au nici o baza medicala, inferent de afirmatiile site-ului care le vinde.
Buna Corina am tot urmat sfaturile pe care le zici si cu produse la de la paula…. dar in zadar nu imi mai dispar cosurile de pe fata , la un moment dat luam 3 luni contraceptive yasmin din cauza unui chist parca mi a disparut putin fata sa curatit si de pete si de cosuri am luat vreo 2 luni pauza a aparut totul la loc deci e groaznica fata mea fruntea barbia sunt groaznice. Am inceput sa iau iarasi contraceptive sa scap de problema asta ca ma strseaza si ma face sa ma simnt aiurea , dar barbia oricum imi ramane cu niste corsuri mari sub piele si dureroase . numai stiu ce sa fac am fsot la dermatolog mi a dat un atibiotic dar nu m a ajutat . Poate fi o boala de mica sa mi influenteze tenul acuma streptodermie ? te rog frumos , astept un raspuns si sa mi dai niste indicii ce a s ptea face
Dana,
Pentru multe persoane rutina de ingrijire nu este suficienta pentru a avea rezultate. Asa cum am explicat si in articolul de mai sus este important sa ai o rutina corecta si sa afli cauza. Administrarea contraceptivelor si antibioticelor fara analize specifice si fara a intelege impactul acestora asupra organismului si asupra pielii pe termen lung. Sfatul meu este sa ai o rutina corecta (cu acid salicilic, antibacterian si retinoid plus curatare, hidratare, spf si orice mai ai nevoie) si sa alegi o serie de analize pentru a determina cauza. Poate fi orice, de la alergii la intoleranta la anumite alimente pana la dereglari hormonale sau infectii in organism. De asemenea mare mare atentie la alimentatie. Citeste din nou articolul cu atentie si restul articolelor din categoria Acnee, sper sa iti fie de folos.
Buna Corina! Te apreciez pentru tot efortul depus! Eu am fost diagnosticata cu acnee, de un an de zile merg la un dermatolog. Am primit diverse antibiotice aplicate local (cu clindamicina și biseptol). Acneea s-a calmat, ba chiar credem ca m-am vindecat…când de vreo 3 luni am coșuri și chisturi zi de zi. Am făcut analize Pt hormoni, toate sunt in parametri normali. Ovare polichistice nu am. Am făcut și analiza din pustule unde mi-a ieșit „citrobacter freundii – prezent”. Știi sa îmi spui ceva despre bacteria aceasta? Am căutat dar nu am găsit nimic despre ea… îți mulțumesc mult!
Mihaela,
Citrobacter freundii nu este un microb gasit foarte des pe piele. Ar fi bine sa iti faci un exudat nazal si faringian, coprocultura si examen coproparazitologic. Viziteaza medicul dermatolog cand ai toate analizele si cere un tratament potrivit pentru cazul tau. De asemenea cere repetarea analizezi bacteriologice intr-un alt laborator cu recoltare din mai multe pustule. Cere si analiza de Demodex.
Buna Corina,
Dupa intalnirea de la Bucuresti am inceput sa folosesc produsele PC recomandate de tine si so far so good 🙂 sunt foarte incantata :)si mi-as dori sa continui cu diverse produse PC si pe viitor.
As avea totusi nevoie de un sfat(intrucat aveam ceva produse prin casa cumparate anterior), daca aceste 2 produse sunt cumva benefice pielii sau le pot arunca linistita. Ele sunt o crema si o masca,ambele anti-acneice. Eu m-am uitat peste ingrediente inainte, nu e nimic rau, dar nici nu imi dau seama daca astfel combinate sunt benefice pielii.
Masca pentru Acnee –
Aqua, Glyceryl Stearate, PEG-100 stearate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Caprylic/Capric Triglyceride, Caolin, Chamomile Recutita Extract, Glycerol, Mineral Salts and Amino AcidsFrom Pelloid Mud Extract, Soluble Collagen, Stearic Acid, Tocoferyl Acetate ( Vit E) and Lecithin, Sodium Gluconate, chamomile Oil,Mentho, Ethylhexyglycerin/Phenoxyethanol,C177891
Crema anti-acneica –
Aqua, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate,Isopropyl Myristate, Sweet Almond Oil, Salix Alba ( Willow) Bark Extract/Propylene Glycol/Sorbitol, Mineral Salts and Amino Acids From Pelloid Mud Extract, PEG-40 H Castor Oil/Ichthammol, Glycerol, Lavandula Augustifolia Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Colagene, Elastin, Ethylhexylglycerin/Phenoxyethnol, Lecithin/Tocoferyl/Acetate.
Merci mult!
Alexandra Balota
Alexandra,
Masca contine Menthol? Daca e asa atunci renunta la ea. Crema nu te ajuta cu nimic, chiar contine un ulei care are indice oleic mare, poate bloca porii tenului acneic. Ingredientul lor activ si anume Salix Alba Bark Extract (extractul de scoarta de salcie) are rol anti inflamator, insa acest extract este de fapt incercarea de a imita acidul salicilic, obtinut din scoarta de salcie. Citeste acest articol: https://pasagera.ro/bha-beta-hydroxy-acid.html
Buna ziua!
As dori daca se poate si nu va deranjeaza, sa va cer o parere despre un tratament cu o lotiune de tamponare si de uscare a cosurilor care au in compozitie apa deionizata, alcool izopropilic, sulfat de sodiu, oxid de zinc, proteine serice hidrolizate, proteine hidrolizate drojdie, piridoxina, Niacinamide, Panthenol, propilenglicol, alantoina, Biotin respectiv alcool izopropilic, apă deionizată (Aqua), Calamine, camfor, sulfului coloidal, acid salicilic, glicerina, oxid de zinc, dioxid de titan, talc (ar fi ultima incercare de a ameliora problema pe care o am..dupa sute de incercari si nici o solutie sunt putin cu moralul la pamant ) . Oriunde am intrebat nu mi s-a dat nici un raspuns exact..In cazul meu am acnee de toate tipurile( pe un ten mixt) , in special chistica..am incercat cat eram mai tanara foarte multe tratamente naturiste, schimbarea dietei, a modului de viata.. Am fost la mai multi medici dermatologi , am inteles ca problema este hormonala(cam cu atat m-am ales dupa zecile de vizite la medic), avand probleme la ovare si mi s-a spus ca singurul tratament ar fi cel cu anticonceptionale ( cu care eu personal nu sunt de acord, dar pe care nici nu as putea sa il iau din alte motive de sanatate ). Asadar, dupa toate tratamentele (excluzand in mare parte pastilele; cel mai mult am folosit skinoren sau zynerit) am observat ca acneea nu imi trece niciodata in totalitate si cosurile subcutanate revin de fiecare data chiar si in timpul tratamentului..ceea ce a inceput sa devina frustrant. Tin sa mentionez ca nu imi apar cosuri pe toata zona fetei, imi apar in special pe barbie, in zona nasului spre pometi sub nas si pe spate, pe corp.
Sunt descurajata si nu stiu ce as putea sa fac sa remediez macar dimensiunea acestor „monstruleti” care apar pe ten atunci cand imi e lumea mai draga si care mai sunt si foarte durerosi ( de cele mai multe ori nu pot sa dorm cu fata pe perna sau pe spate pentru ca ating zonele afectate). As fi foarte recunoscatoare daca as putea sa primesc o parere de la cineva care chiar se pricepe ( increderea mea in vizitele la medic a scazut drastic dupa atatia ani de incercari-tratamentele incercate le tineam pe perioade lungi si totusi schimbarile erau foarte putin vizibile sau deloc ) !
Multumesc mult !
Anca,
Imi pare rau sa aud ca esti dezamagita si descurajata pentru ca uiti ceva foarte important: pentru fiecare problema exista o solutie. Din pacate solutiile despre care tu imi povestesti sunt dezastruoase (mai putin Skinoren), tratamentele lotiune vor irita pielea si nu vor vindeca acnee. Te rog incearca sa citesti articolele din categoria Acnee, poti incepe cu acesta de mai sus pe care te rog sa il citesti cu atentie. Poti citi si experienta mea, eu am avut acnee si furunculoza pe tot corpul.
Buna , nu stiu cu ce sa incep…si eu ma confrun cu acneea , am doar pe maxilare si cateva in timpul cm pe gat, am incercat tot ce exista pe piata si nimic , am senzatia ca se joaca acneea asta cu mine , cand imi trece pe partea dreapta apare pe partea stanga si tot asa, am tenul gras si cred ca voi comanda de la paula’s choice , sper sa reusesc sa ies la liman ptr ca , cateodata am senzatia ca intru in depresie Nu mai rezist cu ele … plus medici aici in UK unde locuiesc spun ca e pe baza hormonala si stres, as crede ptr ca stresul nu lipseste nici o zi din rutina mea din pacate .Nu stiu daca cineva imi va citi mesajul , as dori sa stiu care anume trebuie sa comand ptr tenul gras si sa imi fac o rutina zilnica Multumesc!
Buna Corina, te rog din inima sa ma ajuti cu o rutina zilnica pentru fiica mea care cred ca nu mai are mult si v-a ajunge in depresie din cauza acneei care se incapataneaza sa reziste, dupa toate incercarile de tratament. Nu are rost sa mai insist aici cati medici dermatologi si cate tratamente. Are 25 ani, nu sunt ovare polichistice, iar acneea se accentueaza inainte de menstra;tenul este mixt. Ultimul tratament a fost in urma cu 4 luni astfel: azitromicina, sebium hydra, sebium gel curatare, sebium serum, mask plus. DEGEABA. Daca imi poti da o adresa de mail pot trimite foto pentru o mai buna exemplificare. Te rog din inima ajuta-ma, esti ultima speranta. Multumesc. Gabi
Gabi,
Te rog scrie la info@paulaschoice.ro, trimite si fotografii.
Bună, Corina! Am helicobacter, dar gastroenterologul la care am mers a spus că nu e musai sa fie tratat, și că toată lumea il are. Și am acnee urâtă, de care nu scap. Să fie legătură? Să merg la un alt gastroenterolog sau la dermatolog sa spun de helicobacter? La dermatolog am tot fost, și-au uitat la fata mea și mi-au dat tratament. Acum o să merg la un laborator și o să-mi fac cu plata toate analizele de mai sus, și după o să caut un dermatolog bun. În fine, până la urmă helicobacter trebuie neapărat tratat??? Mulțumesc!
Anne,
Helicobacterul traieste in mod normal in organismul nostru, insa atunci cand se dezvolta in exces poate cauza probleme, iar unul din efectele negative poate fi aparitia eruptiilor pe piele. Da, trebuie sa incerci tratamente, dar eu ti-as recomanda sa apelezi la variante mai blande decat medicina alopata pentru ca nu este un micro organism de care te poti scapa foarte usor, din pacate. Alimentatia este extrem de importanta, la fel si odihna si incercarea de a te lipsi de stres, stresul agraveaza orice problema a corpului.
Ce tratament ai folosit pt SOP?poți sa d etaliezi,te rog frumos?
Buna Corina
Actual, ma confrunt cu foarte multe comedoane pe tot tenul fetei, cosulete pe sub piele si puncte negre care se transforma in cosulete active.
Luna trecuta am decis sa fac analize pentru a descoperi cauza acneei care ma supara de 5 ani.
La ginecologie nu au gasit chisturi pe ovare, la endocrinologie analizele au iesit f bune.
Acum ceva ani mi-a iesit Stafilococ auriu-proba din cosulet. Explicatia primita la dermatologie a fost ca nu poate fi factor pt aparitia acneei.
Am observat ca schimbarea mediului, a apei are influente negative. 3 luni in strainatate au insemnat acnee mai activa si un par mai gras.In plus, mi s-a mai spun sa incerc sa mai renunt la lactate si branzeturi ca poate fi asta o cauza.
Momentan folosesc
dimineata
cleanser clear pore PC
Skinoren -nu in fiecare dimineata. Il folosesc de doi ani cu intreruperi
Spf 30 PC
Fond de ten loreal (accord parfait)-nu are scrise ingredientele si nici pe internet nu gasesc + lancome non comedogenic.
fondul de ten de la PC are acoperire medie, se vad petele rosii
Blush si pudra de la firma Isadora (din germania, non comedogenice ingredientele par foarte ok)
Seara: apa micelara bioderma
Cleanser
Bha/aha o seara una, o seara cealalta
Crema hidratanta PC
Mentionez ca am facut recent o curatare a tenului dupa care de obicei tenul arata bine maxim o luna.
Am folosit retinol1% o data pe saptamana dar cred ca este puternic pt mine ca se descuameaza pielea.
Ce ma sfatuiesti sa fac?
Multumesc mult! Iti apreciez munca!
Ramona,
Din pacate schimbarile de mediu pot afecta tenul negativ, eu mereu patesc acest lucru. In rutina ta eu as adauga Resist Niacinamide 10% aplicat 2 picaturi in crema hidratanta in fiecare seara. Este un cell communicating puternic, te va ajuta si cu petele post acnee. Insa insista cu retinolul, macar o data la 10 zile, aplicat in crema hidratanta seara, o picatura. Bineinteles in seara respectiva nu folosi exfoliant.
BHA ar fi bine sa folosesti http://www.paulaschoice.ro/skin-care/exfolianti-aha-bha/resist-daily-pore-refining-treatment-2-bha.html sau http://www.paulaschoice.ro/skin-care/exfolianti-aha-bha/skin-perfecting-2-bha-liquid-exfoliant.html daca ai toleranta buna la BHA si ten gras. De asemenea ar fi bine daca ai incerca un produs cu benzoyl peroxide, poate este mai eficient decat acidul azelaic din Skinoren, cu rol de antibacterian.
Te rog sa imi spui daca ai facut analize de testosteron. De asemenea te incurajez sa faci si alte analize propuse in articolul de mai sus si sa persisti in a gasi cauza pentru ca ea exista cu siguranta. Incearca sa ai o alimentatie cat mai sanatoasa, sa faci miscare si sa iti acorzi timp in fiecare zi. Stresul nu ne ajuta, din pacate.
Buna Corina, te rog din inima sa ma ajuti cu o rutina zilnica pentru fiica mea care cred ca nu mai are mult si v-a ajunge in depresie din cauza acneei care se incapataneaza sa reziste, dupa toate incercarile de tratament. Nu are rost sa mai insist aici cati medici dermatologi si cate tratamente. Are 25 ani, nu sunt ovare polichistice, iar acneea se accentueaza inainte de menstra;tenul este mixt. Ultimul tratament a fost in urma cu 4 luni astfel: azitromicina, sebium hydra, sebium gel curatare, sebium serum, mask plus. DEGEABA. Daca imi poti da o adresa de mail pot trimite foto pentru o mai buna exemplificare. Te rog din inima ajuta-ma, esti ultima speranta. Multumesc. Gabi
Gabi,
Te rog scrie mesajul tau si trimite poze la info@paulaschoice.ro, vei primi in cel mai scurt timp raspuns. Insa vindecarea acneei nu presupune doar o rutina de ingrijire, presupune aflarea cauzei si eliminarea ei (daca este posibil a fi eliminata) si presupune un stil de viata echilibrat, o rutina corecta, miscare, alimentantatie sanatoasa. Te rog citeste articolele despre piele si vindecarea ei pentru a intelege ce anume este necesar pentru a obtine o piele sanatoasa. Multa sanatate!
Bună Pasagera! Folosesc produsele de la PC pentru ten gras acneic și anume cleanser, exfoliant 2% BHA, azelaic acid, protectie solară, însă ca si hidratant seara, ai recomanda vreun produs de la Bioderma? Mulțumesc!
Can,
Imi pare tare rau, nici o formula Bioderma nu este la fel de avansata ca formulele Paula’s Choice incat sa stiu despre ea si sa o recomand, insa exista cateva formule ok calitate/pret. Te rog foloseste-te de dictionarul de ingrediente: http://www.paulaschoice.com/cosmetic-ingredient-dictionary/ pentru a gasi varianta potrivita tenului tau, verifica lista de ingrediente a produselor, eu din pacate nu cunosc numele produselor. Poti cauta review-uri pe beautypedia.com, cred ca sunt si de la Bioderma.
Buna ziua. Cum as putea folosi 2% BHA de la Paula daca as folosi pe ten peroxid de benzoil si un retinoid? Adaferin ( crema sau gel) este echivalent cu Differin ? Ce parere aveti despre Benzacne ( benzoyl peroxide 5%) in locul lui Brevoxyl pe are nu il gasesc si in locul lui Duac gel care contine si clindamicina 1% ? Va multumesc
Claudia,
Aplici BHA seara alternativ cu retinoidul, aplici BP dimineata. Daca aplici Duac atunci va trebui sa incerci sa aplici BHA dimineata. Duac si Differin poti aplica doar seara. Nu aplica doua produse tratament unul peste celalalt. Testeaza fiecare produs separat, ajusteaza numarul de aplicari in functie de toleranta pielii tale. Asigura-te ca aplici protectie solara corect (https://pasagera.ro/sfaturi-de-aplicare-a-produselor-protectie-solara.html) si ca ai hidratarea potrivita pentru a preveni uscaciunea pielii cauzata de tratamentele anti acnee. Aplica Duac doar daca ai o analiza care sa arate ca iti este de folos clindamicina.
Buna Corina! am auzit despre un medicament care ar fii bun pt acnee… acneaid se numeste. tu ce parere ai? ar merita sa il incerc? 🙁
Mihaela, Acneaid Gel nu poate fi tratament pentru acnee. Aceasta este lista de ingrediente: Ochrocarpus longifolius (flori de Ochrocarpus), Borax, Glycyrrhiza glabra (extract de lemn dulce), Oxid de Zinc. Nu exista studii care sa dovedeasca eficienta acestor ingrediente in tratamentul acneei, din pacate. Florile de Ochrocarpus longifolius contin substante cu actiuni antibacteriene, dar nu exista studii pe cazuri de acnee si in general florile se folosesc in medicina ayurvedica. Borax este de fapt sodium borate decahydrate, un ingredient care poate duce la sensibilizarea pielii, are pH intre 9 si 11.
Acneaid capsule este un supliment alimentar cu extracte din plante, poti incerca daca doresti, iti recomand insa sa te documentezi inainte sa administrezi orice fel de plante pentru a evita interactiuni cu alte substante, reactii alergice etc.
Buna ziua,
Numele meu este Oana si as dori sa va cer parerea in urmatoarea problema: tocmai ce am achizitionat doua dintre produsele PC, este vorba de Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant si Resist Anti-Aging Clear Skin Hydrator, pe care le voi adauga in rutina mea zilnica. Pentru acneea mea cea de toate zilele, folosesc Duac gel sa o tin sub control. Alte produse pe care le folosesc sunt Effaclar H La Roche-Posay pentru hidrare si o crema Avene spf 50. Intrebarea mea este urmatoarea: cum le pot combina in rutina zilnica? Eu ma gandeam astfel: seara Duac si Resist Anti-Aging Crear Skin Hydrator, iar dimineata Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant, Effaclar H si spf-ul. Este OK?
Multumesc,
O zi frumoasa!
Oana,
Trebuie sa incepi folosirea exfoliantului treptat, aplicand la inceput de 2-3 ori pe saptamana. Daca tenul tau reactioneaza foarte bine poti aplica 2% BHA in fiecare dimineata, insa nu uita ca exfolierea excesiva nu este benefica pielii.
Buna. Am nevoie de ajutorul tău. Am acnee, intr-adevăr nu este o formă gravă, dar este insuportabilă. Am folosit Duac Gel, Mask Gel plus (care mi-a dat rezultate minunate cândva, dar acum nu mai are niciun efect), Skin Perfecting 2% BHA de la Paula’s Choice (îl folosesc in continuare), Triacneal, Skinoren, bineînțeles folosesc protecție solară și îmi curat tenul.. dar parca nimic nu funcționează. Am fost și la dermatolog de 3 ori și nu m-au ajutat deloc produsele recomandate de aceștia. Nu știu ce sa mai folosesc, Brevoxyl nu se mai găsește din câte am văzut.
Un sfat?
Anamaria, incearca mini produsul https://www.paulaschoice.ro/produs/clinical-1-retinol-treatment/ aplicat o data pe saptamana, seara. In restul serilor aplica BHA 2%, iar dimineata aplica Skinoren pe pustule.
Ai aflat cauza acneei?