Sfaturi de aplicare a produselor protecție solară

protectie solara

Pentru ca un produs destinat protecției solare să protejeze cu adevărat de soare este extrem de important să conțină ingredientele necesare protecției de întreaga gamă UV și să fie aplicat corect.

 Ce înseamnă aplicare corectă?

1. Produsele protecție solară trebuiesc aplicate cu 20 de minute înainte de a ne expune la radiațiile solare, practic cu 20 de minute înainte de a ieși din casă. Produsele cu SPF mineral (bazate pe titanium dioxide și zinc oxide) pot fi aplicate cu câteva minute înainte de expunerea la radiațiile solare.

2. Produsul pentru protecția solară se aplică ultimul în rutina de îngrijire a tenului. După câteva minute de la aplicarea lui se pot folosi produse de machiaj, dacă este cazul. Prin produse de machiaj mă refer la fond de ten, pudră, fard, etc.

3. Produsul protecție solară se aplică în cantitate generoasă! Cantitate generoasă înseamnă 1.25ml pentru aplicare pe ten (1/4 lingurița de ceai). 1.25 ml înseamnă o cantitate aproximativ egală cu o migdală mare. În cazul în care aplicați o cantitate mai mică sunteți protejați de soare mai puțin decât numărul SPF înscris pe ambalajul produsului.

4. Produsul protecție solară se aplică cu mișcări de netezire, din centrul feței spre linia părului, iar pe corp cu aceleași mișcări de netezire. Mișcările circulare nu sunt ideale pentru aplicarea produselor cosmetice.

 Sfaturi generale:

1. Nu vă bazați doar pe fondul de ten pentru protecția solară, indiferent de numărul SPF pe care îl are.

2. În cazul în care folosiți fond de ten sau pudră alegeți ca aceste produse să conțină și ele SPF.

3. Produs protecție solară SPF 15 + fond de ten SPF 15 + pudră SPF 15 nu rezultă o protecție solară egală cu SPF 45, din păcate.

4. Radiațiile solare trec și prin geam, nu sunteți protejați de UV în mașină și nici în casă (în cazul în care aveți multă lumina naturală în casă).

5. Produsele cu factor de protecție sub 15 nu sunt eficiente pentru protecția solară.

6. Pentru vară alegeți un produs cu protecție solară mai mare de 30. În funcție de numărul SPF și de timpul în care sunteți expuși radiațiilor UV, produsele protecție solară se reaplică pe piele.

7. Dacă ați înotat reaplicați protecția solară, întotdeauna! Produsele water resistant vă protejează de soare timp de 40 de minute cand sunteți în apă, dar nu sunt towel resistant.

8. Aplicați protecție solară în fiecare zi din an, indiferent de anotimp! Chiar dacă nu este timp însorit radiațiile solare sunt prezente în atmosferă și ne afectează pielea!

9. Seara îndepărtați produsele protecție solară cu un produs de curățare eficient. Nu aplicați produsele protecție solară seara!

Notă: Fotografia reprezinta cantitatea de produs protecție solara necesara pentru ten, este preluată cu mulțumiri de la skinacea.com.

Citiți vă rog un articol complet despre protecția solară și despre produsele cu protecție solară, ce conține sfaturi despre protecția pielii bebelușilor, pentru persoanele cu pete, în timpul sarcinii.

135 comentarii

Scrie un comentariu
  • Pt ten gras/mixt cu demodex ce protectie solară sa incerc?am folosit bioderma aqua fluide,era singura care nu ma irita,dar asum ma irita si asta.Am încercat tot ce se poate din farmacii corect formulat si niciuna nu mi prieste.Va rog sa ma ajutati ca sunt disperată!si de la paula am testat tot si nimic nu merge.Singura pe care nu am testat o este crema portocalie cu spf 50. Recomandați mi o crema adecvată pt ten gras,cu rozacee si demodex.De pe beautypedia nu stiu ce sa cumpăr pt ca sunt oarecum derutată
    Sunt multe si nu stiu care e ok si aspre card sa ma îndrept.Va rog mult,ajutati ma!multumesc mult!!Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.