Experienţa personală – îndepărtarea tatuajului

La vârsta de 16 ani mi-am făcut primul tatuaj pe omoplatul drept, roşu cu negru de dimensiuni 15cm/20cm. Maşina de tatuat cu care a lucrat persoana respectivă era improvizată, acul era bold şi tuşul era Rotring, tuş de scris pe hârtie. Nu e nevoie să îmi spuneţi că am fost inconştientă când am făcut asta, ştiu deja.

După 2 ani tatuajul a început să se comporte ciudat. În primul rând când se schimba vremea mă durea umărul, în al doilea rând la fiecare duş fierbinte liniile tatuajului se umflau destul de mult. La 20 de ani am ajuns la concluzia că trebuie să îl îndepărtez.

Cu recomandare am ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri şi m-a văzut un domn doctor la care din câte am înţeles nu se ajunge uşor. Dânsul s-a uitat la tatuaj şi mi-a spus că nu mă poate opera pentru că e prea mare şi o să rămân cu cicatrici. Mi-a spus de asemenea că nu îşi explică faptul că mă doare umărul, dar tatuajul se irită la apa caldă pentru că tuşul este foarte adânc în piele, ajungând până la stratul de grăsime. Mi-a spus că trebuie să îl îndepărtez deoarece există riscul ca din cauza acelui tuş să fac cancer de piele. M-a îndrumat spre Clinica Lasermed la doctorul Niculae.

Am sunat la Lasermed şi mi-am făcut o programare la doctorul Niculae. Dânsul m-a văzut şi a spus că putem începe şedinţele cu laser cu CO2, mi-a explicat că nu doare pentru că mi se aplică o cremă cu efect analgezic şi că cel mai probabil nu voi avea cicatrici. Mi-a spus că tatuajul nu va fi îndepărtat complet şi că nu ştie cât de mult va fi îndepărtat, rămâne de văzut în timp.
Ziua în care a avut loc prima şedinţa a decurs astfel:

Am ajuns la clinică şi asistenta d-lui doctor mi-a aplicat o cremă analgezică peste tatuaj şi mi-a spus să revin peste o oră (prima surpriză, nu ştiam că durează o oră să îşi facă efectul). Am localizat o cafenea în apropiere şi m-am plictisit timp de 50 de minute, apoi m-am întors la clinică. Am ajuns în sfârşit în sala de operaţii. Laserul arată ca un pix care în loc de pastă are o rază de lumina. Senzaţia nu era neapărat de durere, am simţit de fapt puţin mai multă durere decât atunci când mi l-am făcut. În încăpere a început să miroase a carne arsă destul de repede. Doctorul mă tot întreba dacă sunt ok, am aflat ulterior că cei mai mulţi pacienţi se manifestă destul de zgomotos, iar eu am stat cuminte şi nu m-am plâns de nimic.

La sfârşitul intervenţiei care a durat între 20 şi 30 de minute mi s-a aplicat pe zona respectivă o cremă granulata cu uree apoi un bandaj de dimensiuni 30cm/50cm. M-am îmbrăcat şi am plecat urmând să revin a doua zi pentru schimbarea bandajului (altă surpriză, nu ştiam de bandaje). În maşină (nu conduceam eu) a început să mă doară foarte tare umărul şi să mă usture zona tatuată. După 4 ore, de sub bandajul aplicat la clinică a început să curgă sânge. Am sunat să întreb dacă e normal, dar nu mai era nimeni decât un medic pentru urgenţe care mi-a spus că pot veni să mă vadă. Am ajuns înapoi, mi-a desfăcut bandajul, a zis: vai de mine! şi atât. M-a liniştit că nu s-a întâmplat nimic doar că rana a supurat mai mult decât normal, m-a bandajat şi mi-a urat mult noroc.

Seara mi-am dat seama că cineva trebuie să mă spele pentru că bandajul meu era pe jumătate de spate şi oricum dacă ridicam mână mă durea foarte tare.Tatuajul a supurat în continuare în cursul nopții şi durerile s-au intensificat însă am reuşit să adorm cu un somnifer.

A doua zi, dimineaţa, bandajul era îmbibat de sânge şi plasmă. Am ajuns la clinică mai repede decât doctorul, dar oricum pe dânsul nu l-am mai văzut până la următoarea intervenţie (altă surpriză). Asistenta dânsului (foarte drăguţă şi amabilă) mi-a spus că nu-i nimic, se întâmplă să mai supureze rana. Apoi a făcut un lucru pe care nu o să îl uit niciodată: cu crema aceea granulată cu uree (ureea este extrem de iritantă pe pielea sănătoasă, imaginaţi-vă ce face pe carne vie) a început să mă frece pe rană. Am crezut că o să leşin de durere, mi-au dat lacrimile ca unui un copil mic. Bineînţeles că nu mi-a spus nimeni despre partea asta. Când a terminat m-a rebandajat cu aceeaşi cremă cu uree şi mi-a arătat bandajul cu care stătusem peste noapte: pe compresele sterile se vedea clar tatuajul, exact conturul negre şi în mijloc roşu. Nu mi-a venit să cred cât de mult pigment s-a îndepărtat de la prima şedinţă.

A urmat altă zi cu bandaj îmbibat în sânge, dar nu atât de rău ca în prima zi. Altă noapte nedormită, alţi nervi cu spălatul şi cu durerile de umăr. La a două şedinţa de schimbat bandaje la clinică am avut parte de acelaşi tratament: frecat cu granule de uree. Mi-a explicat că trebuie să ţină rană deschisă cât mai mult timp, e singurul fel în care pigmentul poate fi îndepărtat.

Am avut parte de bandajare şi uree timp de 7 zile după care trebuia să mă bandajeze cineva acasă de două ori pe zi. Acei cineva care m-au bandajat pe mine mă încurajau că arată bine, dar nimeni nu a crezut că o să se vindece rana fără alte urmări. Compresele se lipeau de rană şi îmi turnau apa oxigenata să le dezlipească, apoi cu apa oxigenata spălau toată zonă respectivă după care mi se aplică baneocin (antibiotic) primele 3 zile şi dermazin (cicatrizant) următoarele. Schimbatul bandajului dura 10 minute şi se făcea cu pauze pentru că durerea era insuportabilă.

Bandajele erau necesare până când rana se vindeca, în cazul meu 3 săptămâni de la şedinţa de laser, dar am aflat că sunt caz fericit. Chiar doctorul mi-a spus că mă vindec repede şi frumos.
Rezultatele au fost bune şi am revenit după 6 săptămâni pentru o nouă şedinţa, nu sunt genul de persoană care să se dea bătută. Totul s-a repetat, mai puţin faptul că zona nu a supurat atât de mult că prima dată şi că acum ştiam la ce să mă aştept.

Am făcut în total 13 şedinţe la capătul cărora doctorul a spus că laserul cu CO2 nu mai are nici un efect asupra tatuajului meu şi că trebuie să îl încercam pe cel cu rubin. În acel moment tatuajul era îndepărtat în proporţie de 90%, nu mă mai durea umărul când se schimba vreme şi nici nu se mai irita de la apa caldă. Am acceptat să fac o şedinţa cu laser cu rubin care s-a desfăşurat în mod banal: procedura cu laser a fos la fel apoi am fost bandajată fără crema cu uree. Mi-a spus că a două zi trebuie să îmi dau jos bandajul şi nu mai este nevoie de altă îngrijire specială a zonei. Am făcut fotografii înainte şi după, eu nu am sesizat nici o diferenţă.

În tot acest timp am citit foarte mult din domeniul laserului şi ştiam că în România nu sunt lasere performante. Am abandonat aşadar clinica Lasermed pentru ca doream in continuare rezultate şi găsisem o clinică în Germania care avea ultima tehnologie de laser şi eram hotărâtă să merg pentru o şedinţă, dar s-a întâmplat ceva în viaţa mea mai important decât tatuajul. În următorii ani lucrurile s-au schimbat de prea multe ori că să mai revin la ideea clinicii din Germania.

Procesul de îndepărtare a tatuajului a durat aproximativ un an şi opt luni, iar în jumătate din acest timp eu am avut bandaje şi m-am spălat pe păr în chiuvetă. După 6 luni deja mă puteam spăla singură şi pe corp, nu aveam nevoie decât de schimbatul bandajelor de două ori pe zi. Mi s-a spus că trebuie să feresc tatuajul de soare 1 an de la ultima şedinţă şi când am fost la mare l-am acoperit mereu în strat gros de produs cu SPF 50. Costurile au fost mari, dar depind de mărimea tatuajului şi nu are rost sa dau cifre mai ales că s-au schimbat cu siguranţă. Totuşi, cu cat este tatuajul mai nou şi tuşul mai la suprafaţa pielii cu atât veţi avea rezultate mai bune. Am văzut tatuaje din generaţia nouă îndepărtate după doar 4 şedinţe.

Când m-am reîntors în Timişoara eram deja împăcată cu tatuajul meu care încă se vedea, puţin ce-i drept, dar nu aveam nici o cicatrice însă pielea era vizibil agresată. După câţiva ani am hotărât că tot ce pot să fac ca să îl ascund este SĂ ÎMI FAC ALT TATUAJ peste el. Bineînţeles că noul tatuaj este făcut într-un salon autorizat, cu maşină şi tuşuri profesionale. Noul tatuaj nu m-a deranjat niciodată şi l-a acoperit pe vechiul foarte bine, doar dacă ştii şi te uiţi foarte atent îţi dai seama că este un cover.

Nu îmi pare rău ca am urmat procedurile cu laser, îmi pare rau că nu s-a reuşit îndepărtarea totală. Am ataşat două fotografii: prima este cu tatuajul cel nou în faza de contur, se vede clar tatuajul cel vechi roşu şi negru; cea de-a doua fotografie este cu tatuajul finisat, lumina nu este prea bună însă.

Notă: Comentariile clinicilor sau persoanelor care promovează clinici/medici pentru îndepărtarea tatuajelor nu voi fi publicate. Vă rog să vă faceți reclamă pe site-urile voastre.

113 comentarii

Scrie un comentariu
 • Buna ziua tuturor 🙂 Va scriu cu o mana bandajata deoarece am scos un tatuaj, chirurgical. De ce chirurgical? Pentru ca n-aveam rabdare sa-l scot cu laser si-l vroiam scos ACUM! Ce-i drept, dr. a putut sa-mi scoata doar jumatate din el, iar luna viitoare voi avea alta interventie. Nu mi-e teama de cicatrici, deoarece in zilele noastre se pot scoate, ce-i drept, pielea mea nu va fi la fel ! Adica o cicatrice tot se va mai putea observa! Dar decat TATUAJ, mai bine Cicatrice !!! Succes tuturor care doresc sa-si scoata tatuajele!
  P.S. Acum avem in Romania si lasere bune! Nu se mai foloseste crema cu uree . Am facut o sedinta cu laser la un tatuaj colorat, iar tatuajul s-a decolorat foarte mult! Dar asa cum spuneam mai devreme, nu am rabdare… vreau sa nu le mai am ACUM!

  • Buna Alina,
   Cand mi-am scos eu tatuajul doar ultima sedinta am facut-o cu laserul cu rubin, fara crema cu uree. E normal ca in 2012 sa existe lasere mult mai performante.
   Multa sanatate, iti doresc sa nu ramai cu cicatrici.

  • salut:). am si eu o prostie de tatuaj pe spate:( imi doresc enorm sa scap de el.spune-mi te rog,cat ai platit pentru o sedita cu laserul??multumesc

 • Buna , si eu am fost in urma cu cativa ani,am facut doar 6 sedinte din 12 ptr ca intre timp am ramas fara bani. Am avut doua tatuaje facute acum 16 ani in acelasi mod,numai ca eu nu am avut aceasta experienta urata. Am fost la acelasi medic,nu am patit niciodata nimic,nu am avut reactii adverse ,iar tatuajele abia daca se mai vad. Eu banuiesc ca ai fost atentionata de la inceput referitor la reactiile adverse si la posibilele probleme. Mie una chiar mi s-a spus ,iar acum daca voi face rost de bani ma voi duce din nou ptr a duce la bun sf ceea ce am inceput.

  • Buna Madalina,
   Asa cum am scris in articol, nu am fost atentionata despre nimic, din fericire rezultatul procesului este ok, dupa cum observi din fotografii.

 • Buna …urmez si eu etapele scoaterii a 2 tatuaje in paralel .. unul pe glezna si celalalt in partea de sus a piciorului insa nu am avut asemenea probleme… Tratamentul cu laser il fac la Iasi la Roderma si la cel de pe glezna deja se vede diferenta abia dupa a 2-a sedinta.. nu am patit ceea ce ai patit tu doar ca s-a inflamat si m-a durut o zi … la cel de sus abia am facut prima sedinta pentru ca e albastru si acestea ies mai greu …insa aici am o mica problema mi-au aparut niste besici mici cu apa insa nu ma doare si nu e nici anormal… nu am nevoie de bandaje doar de o crema care cicatrizeaza oarecum …. urmatoarea sedinta va avea loc peste 5 saptamani si pretul nu este foarte mare , pe ambele tatuaje in 3 sedinte am dat 240 de euro… pretul scazand cu fiecare sedinta … asa ca cei care doresc sa scoata un tatuaj pot apela cu incredere la doctorul Andrei de la clinica Roderma din iasi

 • Hey… si eu am avut tatuaj pe umarul stang si l-am scos in 3 ore gratis :))) E cam exact aceeasi metoda numa k varianta mai dura si mai rapida… Smirghel dur 😛 Mi-am dat jos tatuajul cu tot cu piele si un pic de carne… era facut tot cu aparat improvizat… si a durat cam o luna pana s-a vindecat dupa ce am dat jos pielea… dupa aia mi-am facut alt tattoo la salon… Pana la urma am ajuns la concluzia ca daca ai un tatuaj care nu iti place acopera-l! :))) Anyway… dupa aia mi-am mai facut 3 tatuaje…. (intre timp mi-am luat cateva aparate si m-am apucat si eu ). Cu tatuajele nu e de joaca… dureaza putin sa le faci dar cand vrei sa scapi de ele….

 • Asta e un mesaj usor offtopic pentru ca eu nu am tatuaj, dar ce pot sa va asigur eu (in urma unei experiente personale) este ca toate tratamentele cu laser dor, nu neaparat in momentul tratamentului pentru ca esti data cu crema anestezica dar dupa dureri exista.
  Eu am facut 5 sedinte cu laserul Fraxel pentru indepartarea unei cicatrici si pielea isi revine, dar eu 2 saptamani aratam ca arsa in zona respectiva.
  Rezultatele se vad totusi si a meritat banii investiti dar sfatul meu este sa va informati si sa cautati clinici cu recomandari de la oameni care au facut acolo proceduri similare.

 • Salut … imi pare foarte rau in legatura cu tot ce ai indurat … Mi-as dori sa pot discuta putin cu tine despre acest subiect, fiindca se pare ca ai multa experienta. Daca mi-ai putea raspunde m-ai ajuta mult.

 • salutare,aveti idee cat de tare ar putea sa doara un tratament laser la nivelul incheieturii mainii partea superioara?mi-am facut un tatuaj acum 8 ani,intre timp treburile s-au schimbat,lucrez in relatii cu publicul,nu pot purta o camasa cu maneca scurta…
  ideea e ca s-a deschis in Arad un salon de tatuaje si de scos tatuaje cu laser yag, http://laserclear.ro/
  asta e site-ul lor dar mi-a fost rusine sa intreb cat de tare doare.cat despre cicatrici am inteles de la voi si de pe net ca nu raman…
  deci pe o scara de la 1 la 10 cat de tare v-a durut pe o zona similara cu antebrat-incheietura?

  • Buna I,
   Intrebarea este: cat de mult vrei sa scapi de el? 🙂
   Se pune crema pentru anestezie, durerea e suportabila zic eu, depinde si de tipul de laser folosit. Nu stiu nimic despre salonul respectiv.

 • m-am hotarat si eu in sfarsit sa-mi scot un tatuaj. Eu sunt din timisoara dar nu stiu la care clinica sa merg. degeaba caut pe internet pentru ca si medicii pun persoane sa comenteze pe net cum ca ei sunt fosti clienti si sunt foarte multumiti de medicul respectiv
  Dar totusi ma gandesc la dr. Popovici Nadita. dar m-am gandit ca poate ai putea si tu sa-mi dai un sfat. nu zic ca gata merg pe raspunderea ta …. doar un sfat

  • Buna!Uite eu chiarmaine am programare la clinica doamnei doctor.Aceeasi situatie..tatuaj facut cu un aparat improvizat,tus rotring..ma rog anii de rebeliune.Am noroc ca e foarte mic,adica o initiala pe deget.Am cautat clinici din Timisoara pentru a indeparta tatuajul,iar intr-un final am ajuns la Derma Skin.Am putine emotii,dar asta este,fiecare greseala se plateste.

 • Buna, si eu ma duc la acelasi Doctor sa imi scot tatuajul , am facut deja 4 sedinte cu laseru dar nu am avut nici un fel de durere, nu trebuie sa folosesc nici o crema dupa tratament probabil ca foloseste alt laser in cazul meu.Tatuajul meu este negru facut de un profestionist, dar nu vad nici o imbunatatire in aceste 4 sedinte , tatuajul pare vechi acum si s-a intins putin culoarea, am deja 8 luni de cand am inceput tratamentul(trebuie sa fac pauza 2-3 luni intre sedinte)dar repet nu vad o mare schimbare asa ca am apelat la un chirurg pt a-l scoate chirurgical si mi-a spus ca nu ma va opera (tatuajul fiind pe coloana, incepand de la cervicala , firele mi s-ar desprinde tot timpul, si dupaia as da de alte probleme) .Este evident ca la noi in tara nu avem lasere atat de performante ca in alta parte.daca poti sa imi dai adresa de la clinica din Germania unde te-ai fi dus tu sa il scoti ti-as fi recunosatoare, sau daca cineva stie de o clinica in tara sau in alta parte unde as putea face dermabraziune. Multumesc

  • Buna Alexandra,
   Dermabraziunea nu are efect asupra tatuajelor. Dupa cum am spus mai sus am renuntat sa ma duc in Germania, doar la Bucuresti am urmat sedintele de indepartare a tatuajului, majoritatea cu laser CO2.

 • Salut . Sunt din Constanta. Am şi eu un tatuaj făcut acum 12 ani, cu un aparat improvizat , habar n+am ce tuş s-a folosit . De câţiva ani vreau sa scap de el, fiind pe umăr la vedere,eu lucrez în învăţământ…..deci e chiar aiurea sa apar în fata copiilor tatuata . În Cţa am găsit pe net o clinică care are laser şi scoate tatuaje dar cei drept nu ştiu nimic de ea. Mă gândeam că poate ştiţi voi mai multe.Aştept un semn. Merci

 • Salut
  Abia acum am dat de postarea ta si ma intreb daca ma poti ajuta cu un raspuns
  Am si eu doua tatuaje de inlaturat,ma rog,am consultat un dr de la clinica Nordestetica,insa am plecat un pic cam trist de la el,spun asta pt ca pe site e o prezentare mare ai laudata,cum ca inlatura 100%si fara nicio problema orice tatuaj,jnsa cand am ajuns la el,mi-a expus 1000si una de probleme,bine as fii incercat si asa cu orice risk insa,Pretul a cam lasat de dorit,250€per sedinta per tatuaj ceea ce personal consider ca este cam piperat tinand cont ca pt mine cel putin,mi-ar fii trebuit 8sedinte x500€=4000€
  Am vazut in poza postata de tine ca fostul tau tatuaj fusese inlaturat destul de bine dc ai ales sa faci altul in loc?
  Cautand acum pe net am dat de o alta clinica ce foloseste lumina intens pulsata sau laser q switched,edte tot una cu laserul folosit de tine?ceea ce prezinta aceasta clinica intr-un filmulet postat pe net,pare ca nune laserul clasic care arde pielea,ci …altceva,cred ca voi incerca aici si pretul minar pare ok
  Ce vreau sa te intreb pe tine,am vazut ca nu ai specificat pretul,dar in mare,se apropia de cel de la Nordestetica si anume 250€/sedinta?
  Multumesc

  • Buna Vasile,
   Tatuajul meu era vizibil, arata ca o pata practic si nu se mai putea face nimic pentru a-l indeparta, cel putin nu in Romania, de aceea am ales sa imi fac altul ca sa il acopar.
   Nu, IPL si laserul q switched sunt diferite de ce am folosit eu. Da, pretul per sedinta platit de mine la Lasermed se apropie de suma respectiva, la pret de lista, dar am beneficiat de discount pentru ca a fost nevoie de atat de multe sedinte. Acum nu mai stiu ce preturi au.

 • sunt din resita am avut un tatuaj pe mana stanga am cautat mult sa gasesc pe cineva care sa ma scape de el si pana in final am cam reusit ,am gasit salonul din arad care este ok la pret si se vad si rezultate dupa a doua sedinta pot spune ca saptezeci la suta din tatuaj sa dus in ritmul asta mai fac o sedinta si am scapat poate nu ma cred nimeni dar numai eu stiu cat am urat acest tatuaj si am fost dispus sa fac ori ce sa scap de el .e adevarat ca am avut si rani pe masura dar acum e ok ,

 • Buna ziua,
  As dori daca se poate sa ma ajutati cu o parere sau un sfat. Sora mea si-a tatuat sprancenele acum 2 luni, dar din pacate „lucrarea” este una oribila… atat aspectul, cat si forma si grosimea sprancenelor este una total gresita. A facut o singura sedinta, din fericire, si ma gandesc ca poate totusi o sa se indeparteze mai usor/mai repede. Culmea este ca eu am sfatuit-o sa faca acest pas intrucat nu gasea pe cineva care sa o penseze frumos… Doamna la care am mers penseaza foarte bine, dar tatuajul a iesit tare urat… Va rog sa imi spuneti cum credeti ca se poate indeparta treptat fara a lasa leziuni sau cicatrici la nivelul pielii si sa revina la sprancenele ei naturale. V-as trimite si o poza ca sa vedeti exact cum arata, dar nu am idee cum pot sa o atasez… Am cautat pe site-ul Elemental, http://www.elemental.eu/ro/cautare?orderby=position&orderway=desc&search_query=aha&submit_search=Caut%C4%83, exfolianti chimici AHA si acid lactic care din cate am inteles ajuta la depigmentarea pielii. Cum se pot folosi acesti exfolianti? Exista vreo speranta pentru ameliorarea rezultatului in urma tatuajului? Va multumesc.

  • Buna Alina,
   Poti citi si articolul despre sprancene tatuate. Eu nu iti recomand sa incerci sa iti faci exfolianti din acizi concentrati, vei obtine apa chioara pentru ca nu vei avea stabilizatori de PH pe care sa ii adaugi in acid.
   Fiind zona ochilor ii recomand surorii tale sa consulte un medic inainte sa apeleze la peelinguri, efectele negative sunt grave si pot fi permanente.
   Exfoliantii cu concentratii normale nu au efecte asupra tatuajelor – poti citi articolele despre exfolianti.

 • Hey,

  Multumesc ca ti-ai spus experienta.
  Ma batea gandu’ sa-mi fac un tatuaj dar citind prin ce ai trecut mi-am dat seama ca nu mai vreau.

  Nici nu-ti imaginezi cat bine face aste post oamenilor care-l citesc.

  MULTUMESC DIN SUFLET!

  C

 • Mult curaj … eu tocmai am dat peste povestea ta findca si eu am 2 tatuaje facute la o varsta frageda si cautam o solutie sa le pot scoate. Sincer imi scot unul chear acasa fara ajutorul nimanui cu acul si cu ce pot, dar nu prea da rezultat si ma doare ff tare. Nu stiu ce sa mai fac dar prin ce ai trecut tu nu vreau sa trec…..sper sa nu te razi de ideea mea stupida .

  • Nicol,
   Eu nu rad de experienta nimanui. Totusi, as vrea sa iti spun ca te expui la un risc foarte mare de infectare a zonei incarcand sa indepartezi un tatuaj acasa, indiferent cum ai de gand sa faci asta. Mai mult, indepartarea tatuajelor cu metode home made este imposibila.

 • Si eu am un tatuaj pe care ma bate gandul sa il scot intrebarea mea este,cam cat te-au costat toate procedurile astea,am cautat pe net dar nu spune ca pretul se stabileste la consult si nu cred ca creau sa ma duc deocamdata la vreo clinica.

 • si eu mi-am facut un tatuaj, doar ca aveam varsta de 14 ani (tot prin aceleasi metode ca ale tale si tot aceeasi zona), dupa 1 an si cam 7 – 8 luni, am vrut sa il scot, l-am scos foarte simplu : am batut tus alb peste si apoi o metoda mai veche ce se folosea inainte… fara dureri, cicatrici si fara timp indelungat… 😀

  • Buna ziua,
   Din pacate orice metoda ‘home made’ de a indeparta tatuajele poate duce la infectii sau afectiuni grave ale pielii, iar tatuajele nu sunt indepartate complet.

 • buna…am si eu 2 tatuaje micute gen inel pe degetele de la mana dreapta..le am facute de ceva timp si acum au inceput sa se „decoloreze”…as vrea sa le scot,imi poti da un sfat?

 • Poate o sa ti se para putin ciudat..:( Cand eram in liceu un coleg m-a intepat cu in pix si a ramas un punct albastru de care st disperata sa scap:( e vorba de un punct doar..cam cat crezi ca m-ar costa procedura cu laser? mai aveam varianta de a-l acoperi prin tatuare cu cerneala maro ..sa para o alunita..chinuita..:))asa ma gandisem..Ce ma sfatuiesti sa fac? Ce alte variante as mai avea ?

 • Buna! Si eu am inceput acum o luna sa imi scot un tatuaj cu laser. Aveam un tatuaj facut tot pe la 16 ani..un trandafir pe umar…pe care, pe la 18 l-am acoperit cu un alt tatuaj si mai mare ..acum am 27…m-am hotarat ca trebuie sa fac ceva cu acest tatuaj (un cover) dar mai intai trebuie decolorat cel pe care il am…si am inceput sedintele cu laser. Sunt la a doua sedinta dar nu sangereaza, nu ma doare…nu se intampla ceva exagerat. Probabil ca o sa am nevoie de cel putin 5-6 sedinte. Niciodata un laser nu va sterge definitiv un tatuaj…doar il decoloreaza sa poti face cover peste.
  Dupa prima sedinta am asteptat pana mi s-a vindecat locul respectiv si abia apoi am mers pentru urmatoarea sedinta. Nu mi-au trebuit bandaje,

   • Ai dreptate! Asta inseamna ca nu trebuie sa fim speriati de laser daca ne bate gandul sa facem asa ceva.
    Eu recomand laserul daca bate pe cineva gandul sa isi „transforme” un tatuaj…sunt total contra metodelor „traditionale” .

 • Buna Corina. As vrea sa te intreb despre TCA. Am gasit pe ebay in concentarii de pana la 70% si spune ca poate indeparta/decolora tatuaje, alunite si pielea patata. Ce stii despre el? Are nevoie de un anumit PH ca sa functioneze?

 • Of știu ca e cover știu ca e făcut in salon profesionist dar fiimio de 3 ani are mai mult talent decât tatuatorul asta. Eu cred ca am 70% din corp acoperit de tatuaje le ador si sunt pasionata de tot ce înseamnă piercing si tatto inițial am crezut ca poza e la așa nu. Fara supărare.

  • Ileana,
   Te asigur ca tatuajul arata bine, cel putin dupa standardele mele 🙂 Dupa ce pielea nu mai este iritata si inflamata arata foarte bine. Dar na, fiecare cu gusturile lui, e ok sa nu iti placa.

 • Bunaaa… nu stiu a cui este aceasta poveste.. dar am nevoie URGENT sa vb cu Domnisoara/Doamna care a trecut prin aceste chestii …. Va rog din tot sufletul sa ma contactati daca doriti , intrucat am 2 intrebari pt D-vs daca nu va este cu deranj. Din pacate nu am adresa de e-mail decat contul de fb si tel … tocmai din cauza aceasta m-am logat cu, contul de facebook… va rog daca se poate contactati-ma pe Facebook . Cu multumiri anticipate va doresc o zi buna !

 • wow.. am ajuns pe aceasta pagina cautand de fapt un desen pentru al 5-lea tatuaj. Foarte interesant, multe informatii importante. imi place mult desenul ales pentru a-ti acoperi ceea ce a ramas. am 3 luptatoare pe spate si o masca.
  ..”minte-n cap”… asta e o treaba complet subiectiva. personala, individuala, cum sa spun… le-am facut pe toate la 25 de ani si nu regret absolut nimic. am 30 acum. tata se gandeste de un an sa-si faca si el unul… deci.. 🙂
  nu stiu, personal as indeparta ceva numai daca ar fi foarte urat. in rest.. poate ca e vorba despre acceptare. accept ceea ce am fost, ceea ce am gandit atunci, a fost autentic, a fost din suflet, a fost parte din mine si din nimeni altcineva. tipul care mi-a daruit masca mi-a distrus 5 ani din viata. 20-25. am decis s-o tatuez tocmai pentru a accepta intr-un final totul si pentru a merge mai departe. E un semn ca niciodata nu trebuie sa uit prin ce am trecut, ca am invatat ceva si ca trebuie sa merg mai departe…

 • Buna Federova! Sincer ma regasesc in povestea ta :))ai suferit la fel de mult ca mine. M am hotarat sa scriu si eu experienta urata prin care am trecut ani intregi din cauza unui tatuaj. De fapt am 2 tatuaje spre nefericirea mea….totul a inceput asa. Eu lucram intr un salon de tatuaje dar ma ocupam doar de partea cu informatiile pt clienti, programari etc. Aici mi am facut primul tatuaj si primul cercel :))) aveam incredere in seful meu care facea tatuaje. Dupa o perioada am lucrat altceva am plecat dar m am intors cu gandul sa mi fac 2 tatuaje. Primul era pe spate iar al doilea era in partea din fatza zona inghinala, voiam sa acopar un tatuaj negru care nu mi mai placea. Nu mi a explicat nimeni k negru se acopera doar cu negru asa k eu mi am ales ceva colorat. Dupa ce mi l a batut de 5 ori intr o luna, am vazut k nu se acopera…si i am reprosat k nu am fost informata in privinta asta. Cel de pe spate a fost ok pana la ultima sedinta in care cel care m a tatuat a avut ideea „geniala” de a adauga putina culoare fluorescenta; si binenteles am adaugat in ambele tatuaje. Eu am plecat din nou in afara si cand am fost la plaja mi s au umflat ambele si ma usturau groaznic. Nu stiam ce sa fac:(( am fost la 5 dermatologi intr o intr o luna. Fiecare imi spunea alta poveste…fiecare imi dadea alt tratament…nu mai rezistam!!! 3 ani am trait asa. Mi se umfla si la dusul cu apa calda. Am stat numai cu crema in zona respectiva si tipla de aia transparenta sa nu murdaresc hainele. Niciun tratament nu a avut efect singura crema care functiona si il retragea era o crema din spania se chema clovate aici cred k se cheama dermovate daca nu ma insel k dupa 3 ani am venit in tara si am fost si aici la dermatolog. Actiunea acestei creme era sa depigmenteze pielea. Era ok pe tatuaj dar pe langa el imi subtia pielea din jurul lui si se facea zona aceea ft alba si pielea ft sensibila. Tot ce scriu se intampla cu ambele tatuaje…Repet nimeni nu mi a dat niciun diagnostic in afara si nici un tratament. Respectivul tatuator nu era de gasit dupa ce l am anuntat prin ce trec a zis k m am iritat….in fine. Aici in tara a trebuit sa mi taie o parte din tatuaj sa faca analize la laborator sa vada despre ce e vorba, in acel moment doamna dermatoloaga mi a spus k a avut cazuri asemanatoare dar cu keloid. Respectivii clienți faceau alergie la anumite colori si se umflau doar anumite portiuni nu tot tatuajul si credeam k si eu am aceeasi problema dar nu era asa. Eu am tot dat vina pe culorile fluorescente…dar nici asta nu era…dupa o săptămâna a venit rezultatul si mi a spus ca pielea mea nu suporta corp strain si o sa se irite asa pana cand o sa l elimin. Cand zic corp strain nu vb de tatuaj ci de bacatele de plastic care intrasera sub piele in momentul in care ma tatua. Stiu ca folosea grip de pastic(pt cine nu stie este partea de jos a aparatului) si nu e indicat sa l foloseasca de multe ori pt ca acul tot frecadu se acolo impinge sub piele bacatele ft mici din gripul acela. Asta a fost explicatia.! Concluzia: nu se poate trata…trebuie sa suport asta si sa ma dau cu crema pana cand pielea mea va accepta sau a doua varianta sa tai toata portiunea cu tatuajul prin metoda chirurgicala si sa mi pun in loc piele din alta parte a corpului….deci orice as fi facut era ca naiba. Deja era destul cat am suferit. Eu am asteptat ink un an si surpriza! Pielea mea nu mai reactiona alergic nici la plaja…asa k m am hotarat sa ma duc sa le scot cu laser. Am inceput deja cu cel din zona inghinala k e oribil s a intins tusul de nu se mai intelege nimik; am facut deja 2 sedinte, fiecare sedinta costa 300lei si nu se stie de cate am nevoie…dar vad ca funcționează. Simt k ma taie cand trece cu laserul pe acolo dar vreau sa nu le mai vad never. Si atat m am documentat din cauza asta k actuala mea meserie este de tatuator acum :)))vb serios am si diploma cu asta ma ocup acum. Aveti grija pe mana cui va lasati fetelor ca dupa va costa de 1000 de ori mai mult aceasta gresala. La revedere!

 • Buna! Eu mi-am facut un tatuaj acuma recent si nu stiu cum as putea sa scap de el. Am vazut un anunt in care scria ca tatuajele pot fi îndepărtate cu o crema creata de Dl Oxford Skin . Nu stiu ce sa zic, va cer parerea. Ce ziceți , ar merita banii acesta crema creata de Dl Oxford Skin? Va multumesc!

  • Nu stiu ce contie acel produs, dar cu siguranta nici un produs cosmetic nu poate indeparta un tatuaj. Uneori nici macar cu laser nu se pot indeparta!

   • Buna! Am nevoie de sfatul tau te rog!! Mi am facut si eu un tatuaj acum o saptamana si vreau sa il scot cu disperare. Am facut deja prima sedinta cu laser acum 3 zile. Imi poti da fb tau te rog? Mi e frica sa nu ramana cicatrici

    • Gabriela,
     Ma poti contacta prin formularul de contact, nu ofer consultanta pe Facebook, imi pare rau. Medicul tau trebuie sa fie in masura sa iti raspunda la toate intrebarile, inclusiv despre cicatrici, eu nici macar nu te-am vazut, nu stiu cum te-as putea ajuta.

 • Buna ! Cunoaste cineva vreo solutie medicinala cu care as putea scoate un tatuaj la sprancene facut de 2 ani? Daca l-as scoate as face fir cu fir deja. Merci mult!Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.