Despre produsele Paula’s Choice – Exfolianți chimici

Alegerea exfoliantului chimic potrivit și aplicarea lui

Fiindcă pielea reacționează diferit la ingredientele chimice vă recomand să achiziționați mostre de acizi exfolianți înainte să achiziționați produsele propriu-zise, mai ales dacă nu ați mai folosit exfolianți chimici și nu sunteți siguri ce produs vă este potrivit. Alegerea tipului de exfoliant depinde foarte mult de preferințele texturii produsului și de reacția pielii la produs. Persoanele alergice la aspirină (acid acetilsalicilic) nu tolerează foarte bine produsele cu BHA (acid salicilic). Testați înainte de a cumpăra produsele.

Cele două produse care conțin BHA 1% le recomand persoanelor care nu au probleme majore cu pielea și doresc un exfoliant ușor pentru întreținere zilnică sau persoanelor extrem de sensibile care doresc să folosească exfolianți, iar BHA 2% le provoacă iritații sau descuamări exagerate.

Skin Perfecting 1% BHA Gel Exfoliant 100ml, pH 3.4 – potrivit tenului normal, mixt sau gras. Este un produs pe bază de apă și se absoarbe repede în piele, dacă însă aplicați prea mult produs, pielea va rămâne cu o senzație lipicioasă care dispare după ce aplicați următorul produs. Ideal pentru tenul normal sau mixt, ușor sensibil, cu rozacee sau dermatită.

Skin Perfecting 1% BHA Lotion Exfoliant 100ml, pH 3.2 – potrivit tenului normal, mixt sau uscat. Lasă pielea cu senzația de hidratare. Ideal pentru tenul normal sau ușor uscat, sensibil, cu rozacee și dermatită.

Cele 5 produse care conțin BHA 2% sunt exfolianți cu concentrație maximă recomandată de acid salicilic, avantajele aplicării acestor acizi le-am descris în articolul spre care există link mai sus. Dacă aveți multe puncte negre, mai ales puncte negre greu de extras și/sau acnee sau afecțiunea pe care doriți să o ameliorați este moderată/gravă, concentrația 2% BHA este mult mai potrivită.

Toate cele 5 produse pot fi folosite pentru orice tip de ten, eu recomand variantele lichide, mai ales dacă doriți să îl aplicați dimineața și aveți tenul gras.

Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant  100ml, pH 3.4 –  potrivit tenului normal, mixt și gras, cu tendințe acneice, produs pe bază de apă care se absoarbe repede în piele. Dacă aplicați prea mult pielea va rămâne cu o senzație lipicioasă care dispare după ce aplicați următorul produs. În cazul în care ați încercat BHA 2% lichid și observați descuamări repetate pe piele (deși folosiți hidratare potrivită), gelul poate fi o variantă mai bună.

Skin Perfecting 2% BHA Lotion Exfoliant 100ml, pH 3.4 – potrivit tenului normal, mixt sau uscat, lasă pielea cu senzația de hidratare. Persoanele cu ten sensibil, cu puncte negre, porțiuni de ten uscate și porțiuni de ten cu exces de sebum ar trebui să încerce această variantă. La fel și persoanele cu ten normal, mix sau uscat și eczeme, rozacee sau dermatite.

Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant 30ml și 118ml, pH 3.2 – potrivit tenului normal, mixt sau gras, conține un ingredient care favorizează penetrarea acidului salicilic în piele, iar datorită pH-ului scăzut este cel mai potent exfoliant cu BHA produs de Paula’s Choice. Se absoarbe repede, dar dacă aplicați prea mult este posibil ca pielea să rămână lipicioasă, senzație care dispare după ce aplicați următorul produs. Este ideal pentru tenul gras, cu puncte negre și/sau tendințe acneice. Nu este potrivit tenului sensibil sau cu rozacee.

CLEAR Regular Strength Anti-Redness Exfoliating Solution 2% Salicylic Acid 30 ml și 118ml, pH >3.2 – potrivit tenului normal, mixt sau gras, are textură lichidă, dar datorită PH-ului mai mare, are potențial exfoliant puțin mai mic decât varianta Extra Strenght, dar mai mare decat a gelului cu BHA 2%. Poate fi o variantă bună pentru tenul gras, cu puncte negre și tendințe acneice (sau rozacee, dermatită, eczemă), dar cu o ușoară sensibilitate.

CLEAR Extra Strength Anti-Redness Exfoliating Solution 2% Salicylic Acid  30 ml și 100ml, pH 3.2 – este identic cu Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant, diferă doar ambalajul și numele produsului.

Resist Daily Pore-Refining 2% BHA Treatment 88 ml, pH 3.5 – potrivit tenului normal, mixt sau gras, cu tendințe acneice și riduri, este produsul meu preferat cu acid salicilic. Mult mai blând decat Skin Perfecting BHA 2% Liquid, dar totuși are textură lichidă. Este un BHA formulat complex, conține și peptide, ingrediente reparatoare și antioxidanți, iar textura nu este deloc lipicioasă.

PC4Men Soothe + Smooth 88 ml, pH 3.5 – este identic cu Resist Daily Pore Refining 2% BHA Treatment, diferă doar ambalajul și numele produsului. Paula’s Choice a creat gama PC4Men și acest produs pentru bărbații care doresc produse etichetate pentru bărbați.

RESIST Weightless Body Treatment 2% Beta Hydroxy Acid 210ml, pH 3.2-3.6 – un produs destinat îngrijirii corporale, poate fi folosit și pe ten. Textura lui este mai puțin emolientă decat loțiunea Skin Perfecting BHA 2% Lotion și are putere mare de penetrare. Este potrivit pentru toate tipurile de piele, iar pentru uz facial este mai potrivit tenului normal, mixt sau uscat.

RESIST Daily Smoothing Treatment 5% Alpha Hydroxy Acid 50ml, pH 3.5-3.8 – potrivit pentru toate tipurile de ten, conține 5% acid glicolic si 0.5% acid salicilic. Acidul salicilic din acest produs are doar rol anti inflamator, concentrația este minimă și nu are putere de exfoliere. Acidul glicolic este ideal pentru tenul normal și uscat, dar dacă sunteți alergici la acid salicilic și nu puteți folosi BHA sau dacă doriți să folosiți doua tipuri de acizi pentru beneficii multiple, AHA-ul 5% este o variantă bună.

Skin Perfecting 8% AHA Gel Exfoliant  30 ml (ediție limitată) și 100ml, pH 3.5 – potrivit pentru toate tipurile de ten, conține 8% acid glicolic.

RESIST Weekly Resurfacing Treatment 10% Alpha Hydroxy Acid 60ml pH 3.5-3.8 – potrivit pentru toate tipurile de ten, este cel mai puternic AHA produs de Paula’s Choice pentru ten și poate fi folosit de maxim 3-4 ori pe saptămână. Conține 10% acid glicolic și oferă o exfoliere puternică. Ideal a fi folosit în combinație cu Resist Daily Smoothing 5% AHA.

RESIST Skin Revealing Body Lotion 10% AHA 210ml, pH 3 – un produs destinat îngrijirii corporale, lasă pielea cu senzația de hidratare. Conține 10% acid glicolic. Poate fi folosit și pe tenul uscat sau normal, nu mai mult de 4 aplicări pe saptămână. Alegeți acest produs pentru aplicări pe ten doar dacă ați folosit anterior concentrații mai mici de AHA.

Lista exfolianților chimici cu BHA, de la cel mai puțin potent, până la cel mai potent exfoliant.

1. Skin Perfecting 1% BHA Lotion
2. Skin Perfecting 1% BHA Gel
3. Skin Perfecting 2% BHA Lotion
4. Skin Perfecting 2% BHA Gel
5. Clear Regular Strength 2% BHA
6. Resist Daily Pore Refining 2% BHA
7. PC4Men Soothe + Smooth (identic cu Resist Daily Pore Refining 2% BHA)
8. Resist Weightless Body Treatment 2% BHA
9. Skin Perfecting 2% BHA Liquid
10. Clear Extra Strength 2% BHA (identic cu Skin Perfecting 2% BHA Liquid)

Atenție: Citiți articolul Produse destinate îngrijirii pielii și integrarea lor în rutina zilnică înainte de a începe folosirea exfolianților chimici.

137 comentarii

Scrie un comentariu
  • Buna ziua. Am comandat de la PC Clear anti -redness exfoliating ambele variante, regular si extra strength. Cu care dintre ele recomanzi sa incep ? Am mai folosit ca tratament doar Epiduo in perioada februarie -iulie, cu rezultate bune, insa nu pe deplin multumitoare. Am foarte multe puncte negre pe frunte si pe nas. Ca si intretinere, dermatologul vizitat a recomandat sa ma spal doar cu Cleanance Hydra ( laptele de curatare ) si apoi apa micelara ( Bioderma Sensibio ). Pot continua folosirea acestora si sa incep cu PC ? Multumim mult pt sfaturi

    • Mihaela, ai nevoie de un singur exfoliant. Incearca varianta Regular si daca nu esti multumita de rezultate incearca varianta Extra (aceasta din urma este mai potrivita tenului gras). Nu uita de protectia solara pe care trebuie sa o aplici – citeste te rog indicatiile de folosire ale exfoliantilor.Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.