Despre produsele Paula’s Choice – Exfolianți chimici

Alegerea exfoliantului chimic potrivit și aplicarea lui

Fiindcă pielea reacționează diferit la ingredientele chimice vă recomand să achiziționați mostre de acizi exfolianți înainte să achiziționați produsele propriu-zise, mai ales dacă nu ați mai folosit exfolianți chimici și nu sunteți siguri ce produs vă este potrivit. Alegerea tipului de exfoliant depinde foarte mult de preferințele texturii produsului și de reacția pielii la produs. Persoanele alergice la aspirină (acid acetilsalicilic) nu tolerează foarte bine produsele cu BHA (acid salicilic). Testați înainte de a cumpăra produsele.

Cele două produse care conțin BHA 1% le recomand persoanelor care nu au probleme majore cu pielea și doresc un exfoliant ușor pentru întreținere zilnică sau persoanelor extrem de sensibile care doresc să folosească exfolianți, iar BHA 2% le provoacă iritații sau descuamări exagerate.

Skin Perfecting 1% BHA Gel Exfoliant 100ml, pH 3.4 – potrivit tenului normal, mixt sau gras. Este un produs pe bază de apă și se absoarbe repede în piele, dacă însă aplicați prea mult produs, pielea va rămâne cu o senzație lipicioasă care dispare după ce aplicați următorul produs. Ideal pentru tenul normal sau mixt, ușor sensibil, cu rozacee sau dermatită.

Skin Perfecting 1% BHA Lotion Exfoliant 100ml, pH 3.2 – potrivit tenului normal, mixt sau uscat. Lasă pielea cu senzația de hidratare. Ideal pentru tenul normal sau ușor uscat, sensibil, cu rozacee și dermatită.

Cele 5 produse care conțin BHA 2% sunt exfolianți cu concentrație maximă recomandată de acid salicilic, avantajele aplicării acestor acizi le-am descris în articolul spre care există link mai sus. Dacă aveți multe puncte negre, mai ales puncte negre greu de extras și/sau acnee sau afecțiunea pe care doriți să o ameliorați este moderată/gravă, concentrația 2% BHA este mult mai potrivită.

Toate cele 5 produse pot fi folosite pentru orice tip de ten, eu recomand variantele lichide, mai ales dacă doriți să îl aplicați dimineața și aveți tenul gras.

Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant  100ml, pH 3.4 –  potrivit tenului normal, mixt și gras, cu tendințe acneice, produs pe bază de apă care se absoarbe repede în piele. Dacă aplicați prea mult pielea va rămâne cu o senzație lipicioasă care dispare după ce aplicați următorul produs. În cazul în care ați încercat BHA 2% lichid și observați descuamări repetate pe piele (deși folosiți hidratare potrivită), gelul poate fi o variantă mai bună.

Skin Perfecting 2% BHA Lotion Exfoliant 100ml, pH 3.4 – potrivit tenului normal, mixt sau uscat, lasă pielea cu senzația de hidratare. Persoanele cu ten sensibil, cu puncte negre, porțiuni de ten uscate și porțiuni de ten cu exces de sebum ar trebui să încerce această variantă. La fel și persoanele cu ten normal, mix sau uscat și eczeme, rozacee sau dermatite.

Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant 30ml și 118ml, pH 3.2 – potrivit tenului normal, mixt sau gras, conține un ingredient care favorizează penetrarea acidului salicilic în piele, iar datorită pH-ului scăzut este cel mai potent exfoliant cu BHA produs de Paula’s Choice. Se absoarbe repede, dar dacă aplicați prea mult este posibil ca pielea să rămână lipicioasă, senzație care dispare după ce aplicați următorul produs. Este ideal pentru tenul gras, cu puncte negre și/sau tendințe acneice. Nu este potrivit tenului sensibil sau cu rozacee.

CLEAR Regular Strength Anti-Redness Exfoliating Solution 2% Salicylic Acid 30 ml și 118ml, pH >3.2 – potrivit tenului normal, mixt sau gras, are textură lichidă, dar datorită PH-ului mai mare, are potențial exfoliant puțin mai mic decât varianta Extra Strenght, dar mai mare decat a gelului cu BHA 2%. Poate fi o variantă bună pentru tenul gras, cu puncte negre și tendințe acneice (sau rozacee, dermatită, eczemă), dar cu o ușoară sensibilitate.

CLEAR Extra Strength Anti-Redness Exfoliating Solution 2% Salicylic Acid  30 ml și 100ml, pH 3.2 – este identic cu Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant, diferă doar ambalajul și numele produsului.

Resist Daily Pore-Refining 2% BHA Treatment 88 ml, pH 3.5 – potrivit tenului normal, mixt sau gras, cu tendințe acneice și riduri, este produsul meu preferat cu acid salicilic. Mult mai blând decat Skin Perfecting BHA 2% Liquid, dar totuși are textură lichidă. Este un BHA formulat complex, conține și peptide, ingrediente reparatoare și antioxidanți, iar textura nu este deloc lipicioasă.

PC4Men Soothe + Smooth 88 ml, pH 3.5 – este identic cu Resist Daily Pore Refining 2% BHA Treatment, diferă doar ambalajul și numele produsului. Paula’s Choice a creat gama PC4Men și acest produs pentru bărbații care doresc produse etichetate pentru bărbați.

RESIST Weightless Body Treatment 2% Beta Hydroxy Acid 210ml, pH 3.2-3.6 – un produs destinat îngrijirii corporale, poate fi folosit și pe ten. Textura lui este mai puțin emolientă decat loțiunea Skin Perfecting BHA 2% Lotion și are putere mare de penetrare. Este potrivit pentru toate tipurile de piele, iar pentru uz facial este mai potrivit tenului normal, mixt sau uscat.

RESIST Daily Smoothing Treatment 5% Alpha Hydroxy Acid 50ml, pH 3.5-3.8 – potrivit pentru toate tipurile de ten, conține 5% acid glicolic si 0.5% acid salicilic. Acidul salicilic din acest produs are doar rol anti inflamator, concentrația este minimă și nu are putere de exfoliere. Acidul glicolic este ideal pentru tenul normal și uscat, dar dacă sunteți alergici la acid salicilic și nu puteți folosi BHA sau dacă doriți să folosiți doua tipuri de acizi pentru beneficii multiple, AHA-ul 5% este o variantă bună.

Skin Perfecting 8% AHA Gel Exfoliant  30 ml (ediție limitată) și 100ml, pH 3.5 – potrivit pentru toate tipurile de ten, conține 8% acid glicolic.

RESIST Weekly Resurfacing Treatment 10% Alpha Hydroxy Acid 60ml pH 3.5-3.8 – potrivit pentru toate tipurile de ten, este cel mai puternic AHA produs de Paula’s Choice pentru ten și poate fi folosit de maxim 3-4 ori pe saptămână. Conține 10% acid glicolic și oferă o exfoliere puternică. Ideal a fi folosit în combinație cu Resist Daily Smoothing 5% AHA.

RESIST Skin Revealing Body Lotion 10% AHA 210ml, pH 3 – un produs destinat îngrijirii corporale, lasă pielea cu senzația de hidratare. Conține 10% acid glicolic. Poate fi folosit și pe tenul uscat sau normal, nu mai mult de 4 aplicări pe saptămână. Alegeți acest produs pentru aplicări pe ten doar dacă ați folosit anterior concentrații mai mici de AHA.

Lista exfolianților chimici cu BHA, de la cel mai puțin potent, până la cel mai potent exfoliant.

1. Skin Perfecting 1% BHA Lotion
2. Skin Perfecting 1% BHA Gel
3. Skin Perfecting 2% BHA Lotion
4. Skin Perfecting 2% BHA Gel
5. Clear Regular Strength 2% BHA
6. Resist Daily Pore Refining 2% BHA
7. PC4Men Soothe + Smooth (identic cu Resist Daily Pore Refining 2% BHA)
8. Resist Weightless Body Treatment 2% BHA
9. Skin Perfecting 2% BHA Liquid
10. Clear Extra Strength 2% BHA (identic cu Skin Perfecting 2% BHA Liquid)

Atenție: Citiți articolul Produse destinate îngrijirii pielii și integrarea lor în rutina zilnică înainte de a începe folosirea exfolianților chimici.

137 comentarii

Scrie un comentariu
  • Buna!Am 18 ani si nu am nicio problema majora a tenului,mai putin niste puncte negre pe nas,nici acelea foarte vizibile.Ma gandeam sa imi comand tratamentul cu 10% AHA.Crezi ca ar fi potrivit?Sau ar trebui ceva si cu BHA pt punctele negre?

    • Buna Cristinallnaturall,
      Bine ai revenit! In produsele de mai sus sodium hidroxide este folosit ca si stabilizator de PH, exfoliantii au nevoie de PH intre 3 si 4 pentru a fi eficienti. Concentratia stabilizatorilor de PH este extrem de mica si pielea nu este afectata de ingredient in acest caz.
      Iritatia pielii cu soda caustica se produce in cazul in care ingredientul este folosit pe post de surfactant in produsele pentru curatat pielea/tenul.

      • Nu vreau sa intru intr-o discutie subiectiva, dupa mine in http://www.paulaschoice-eu.com/exfoliating-8-alpha-hydroxy-acid-gel.html este un minim de 4 procente de soda caustica in compozitie care… e destul de mult :).
        Asta nu inseamna insa ca e soda ca atare, din amestecul cu acidul au rezultat alti compusi care au caracteristici diferite. Ce as fi vrut sa subliniez e ca acelasi lucru se intampla si in sapun dar cu el nu esti de acord.

        In alta ordine de idei, unde ai gasit notiunea asta de stabilizator de pH? E traducere sau denumire comerciala? Eu stiu ca si in chimie si in medicina/farmacie se foloseste denumirea de tampon sau buffer. Numai ca bufferul nu ingheata pH-ul ci doar modifica gradul in care variaza acesta. Asta pana la un moment dat, cand concentratia de acid sau baza ii depaseste puterea si sistemul reactioneaza ca si cand n-ar fi tamponat…

        Noapte buna!

        • Buna Cristinallnaturall,
          Nu cred ca este nevoie sa explic cum functioneaza Sodium Hydroxide in acest produs si ce rol are el, cred ca stii foarte bine. Cat despre concentratiile necesare, sunt respectate conform reglementarilor FDA si CosIng.
          Exista termenii: buffer, solutie tampon, stabilizator de PH si corector de PH. In cazul produsul de mai sus Sodium Hydroxide corecteaza si stabilizeaza PH la 3.5, PH care este mentinut timp de cel putin 3 ani. Nu exista produse exfoliante eficiente care contin acizi exfolianti si nu contin concentratiile necesare de ingrediente menite sa corecteze si stabilizeze PH-ul.
          Este optiunea mea sa nu folosesc sapunuri de nici un fel pentru ca stiu ca sunt iritante (produsul finit) si bineinteles fiecare e liber sa creada ce doreste despre sapunuri si sa aleaga pentru el daca le foloseste sau nu. Sodium Hydroxide nu are acelasi rol in procedeul de saponificare si stiu foarte bine ca in urma saponificarii sapunul nu mai contine soda caustica in forma ei anterioare.
          Recomandarile din articolele mele sunt doar recomandari, nu sunt directive impuse de organele care reglementeaza producerea cosmeticelor, fiecare alege pentru el bazandu-se pe ce doreste (sfaturi din bloguri, cunostinte de chimie, sfaturile prietenilor, jurnale medicale, ziare de duzina, etc). Sapunurile si alte produse cu care eu nu sunt de acord se produc/comercializeaza si nu sunt interzise.

          • Salut!
            Sa stii ca teoretic n-ar trebui sa-mi explici ce face, practic insa, ce spui tu ca face stabilizatorul de pH nu e ceva comun in chimie. De aceea te-am rugat sa-mi dai sursa, ori e ceva complet nou, ori e doar o „perdea de marketing” care sa induca in eroare clientii si sa-i faca sa creada ca soda caustica stabilizeaza ceva fix 3 ani sau ca pH-ul variaza cu timpul.

            Cat despre recomandari n-am vrut nicicum sa-ti pun la indoiala gusturile, si eu sunt fix de aceeasi parere si anume ca fiecare face ce-i mai bine pentru el, cu cat mai in cunostinta de cauza, cu atat mai bine :). Insa daca FDA si Cosing si-ar face cu adevarat treaba nici eu si nici tu n-am mai avea obiectul muncii, nu?

            Noapte buna!

          • Buna Cristinallnaturall,
            Am cautat si am gasit in limba romana ingrediente corectori de aciditate si PH. Aceste ingrediente se folosesc in mai multe domenii de activitate.
            In limba engleza si pe site-ul FDA exista termenii PH stabiliser, PH corrector, PH adjuster si Buffering Agent.
            Buffering Agent(s)
            Ingredients that minimize the change in the pH of a solution when an acid or a base is added to the solution.
            pH Adjuster(s)
            Ingredients that are used to control the pH of cosmetic products.

            Produsele cosmetice trebuie sa isi pastreze calitatile timp de 36 de luni de la data fabricarii in cazul in care nu exista termen de expirare scris clar pe ambalaj. Produsele cosmetice trebuie sa isi pastreze calitatile timp de un anumit numar de luni de la data deschiderii ambalajului, in cazul exfoliantilor chimici de cele mai multe ori acest termen este de 12 luni.
            Logic este ca un produs X care contine un ingredient ce regleaza si stabilizeaza PH-ul (exfolianti, produsele de curatare care au PH 5.5, etc) sa fie stabile din punct de vedere chimic timp de 3 ani de la data fabricarii si timp de X luni (specificat pe ambalaj) de la data deschiderii ambalajului si inceperea folosirii produsului.
            Nu e marketing, e realitate.
            Obiectul muncii mele este de a invata cat mai multe femei sa isi cunoasca pielea si sa isi formuleze rutine de ingrijire potrivite tenului si afectiunilor de care sufera tenul lor.

  • Buna,
    Poti te rog mult sa imi spui si mie de unde pot achizitiona aceste produse?
    Te rog sa ma scuzi daca ai mai precizat acest lucru, si trebuie sa repeti.
    Multumesc mult!

  • Hey, Corina,

    Doresc sa.mi comand un exfoliant chimic cu BHA de la Paula’s Choice(si sa merg la dermatolog…in sfarsit) si sa ma ajuti sa aleg.
    Am o groaza de puncte negre pe toata fata, nu doar in zona T, pori dilatati, cosuri, semne de la cosuri, tenul gras, insa se usuca imediat de la orice cleanser inafara de cel cu pH 5 de la Eucerin, cred ca o sa.l recumpar dar se gaseste greu( Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Sodium Myreth Sulfate, Lauryl Glucoside, Citric Acid, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, Coco Glucoside, Glycol Distearate, Glycerin, Polyquarternium-10, Diammonium Citrate, Sodium Benzoate, Sodium Salicylate, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Alpha Isometyl Ionone, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Parfum)
    E ok pt mine? Exista si fara parfum dar nu cred ca in Ro.

    Tenul meu ma face sa cred ca 2% BHA lichid e cel mai bun pt mine dar…mi se descuameaza pielea(nu stiu de ce inca, o sa intreb si dermatologul….insa daca ma plimb pe afara cateva ore cand e insorit cateva zile la rand se amelioreaza, ceea ce ma face sa cred ca e dermatita seboreica :(. Mi.e teama sa nu fie prea puternic 2% si sa mi se cojeasca mai tare fata.
    Sau poate din contra, o sa ajute cu asta, pt ca el elimina pielea moarta si fiind mai potent o sa fie mai eficient?(stiu ca ai zis ca de cand folosesti paula’s choice nu mai ai dermatita…deci sigur a ajutat.) Nu vreau sa iau 1% si sa descopar ca n.are niciun efect……… 🙁
    Am folosit un timp Kelual crema(1 luna-2) si nu.mi treceau cojile…dar intr.un mod ciudat, nu prea mai aveam cosuri(puncte insa da). Banuiesc ca mai trecusera cosurile datorita acidului glicolic? Asta ma face sa ma gandesc ca nu am de ce sa ma tem de acidul salicilic…daca cel glicolic mi.a facut bine cel putin in cazul acneei, ma gandesc ca 2% BHA mi.ar face si mai bine, avand in vedere ca patrunde in pori.
    Deci, crezi ca mi.ar face mai mult rau 2% lichid sau sa.l iau? Sau poate sa iau 2%, insa gel, care e mai bland…dar e lipicios si contine trigliceride (parca), care sunt comedogene pt multi si nu.mi convine :/
    Eu nu stiu clar, dar cred ca ma inteleg bine cu acizii, acel cleanser de la eucerin fiind acid(combinat cu apa, mai putin acid, dar totusi, fata de un sapun, este). M.am inteles foarte bine cu el, aveam pielea moale.
    E o alegere grea….pt ca nu vreau sa comand mostre(comand de la cei din romania), sunt deja foarte scumpe pt mine produsele intregi(vreau sa iau si o crema…cu spf poate. care e mai potrivita in cazul meu?), asa ca nu pot sa mai dau bani si pe mostre, care si asa.s prea mici ca sa.mi dau seama care e mai bun si am nevoie de o solutie cat mai repede(deja ma rog de parintii astia sa ma duca la dermatolog de muuuuult timp si m.am saturat(ma afecteaza psihic si sunt dependenta de machiaj-care acopera oarecum semnele, etc insa arata urat din cauza cojilor 🙁
    Doresc sa.mi dea ceva pastile daca e..sa.mi regleze sebumul si ceva pt dermatita sau ce e ; as vrea mai degraba anticon(sper sa nu aibe efecte neplacute…n.am dezechilibru hormonal cica-ciudat, dar nu m.am verificat de chisturi inca, as vrea) pt ca de la accutane mi.e asa frica de cat o sa mi se cojeasca fata avand in vedere ca ea deja e asa…..
    Sunt foarte trista, simt ca nu o sa.mi treaca niciodata…si cand voi renunta la pastile(if i take them in the first place), o sa fie si mai grav. As vrea sa nu existe boli de piele..la nimeni…

    • Buna Artemis,
      Produsul de curatat de la Eucerin contine cativa iritanti la sfarsitul listei. Citeste articolul despre alegerea produsului de curatare.
      Cred ca cel mai bine ar fi sa achizitionezi mostre cu 1% gel respectiv 2% lichid BHA pentru a te asigura ca pielea tolereaza exfoliantul. In cazul in care presupui ca ai dermatita ar trebui sa consulti un dematolog.
      Dermatita mea s-a vindecat dupa o rutina zilnica de ingrijire corecta. Kelual nu are efect asupra punctelor negre.
      Aproape toate produsele de curatat tenul au PH intre 5 si 6.
      Crema cu SPF poti sa alegi una din cele prezentate in articolele despre SPF, cele ale Paulei au un pret mai mare (desi cantitate/pret sunt mai ieftine decat cele din Romania).
      Inainte sa iei anticonceptionale ar trebui sa ai motiv sa le iei, doar un ginecolog poate spune daca ai cumva ovare polichistice sau nu. Iar despre Roaccutane ar trebui sa discuti cu medicul dermatolog, problema cea mai mare nu este descuamarea fetei (nu toata lumea se descuameaza) ci efectele teratogene ale ingredientului asupra organismului pe durata nedeterminata.
      Daca simti si crezi ca nu o sa iti treaca niciodata exact asta se va intampla. Nu poti aduce in viata ta ceva in ce nu crezi, gandurile tale creeaza ziua de maine. Fii pozitiva, e unul din cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru piele ta. Alimentatia sanatoasa, hidratare suficienta, aer curat, miscare zilnica si lipsa stresului sunt cea mai simpla cale de a vindeca afectiunile cutanata in general. Ingrijirea la nivel local poate fi minima.
      Citeste te rog articolele din Cartea Pasagerei despre vindecarea pielii.

  • Buna Corina,
    folosesc gelul cu 2% bha de mai bine de un an…am vazut pe ambalaj ca valabilitatea este de 12 luni, il pot folosi in continuare?
    Mentionez ca l-am folosit in fiecare zi si inca mai am cam jumatate de tub..deci nu inteleg de ce un produs are asa o mare cantitate incat expira inainte de a-l termina? Sa-l arunc?
    Si inca ceva, desi il folosesc de un an, nu am rezultatele pe care mi le doresc…intr-adevar, exista rezultate, insa punctele negre inca mai sunt acolo, iar la o cosmeticiana buna nu ajung fiindca nu cunosc vreuna:D Deci, imi recomanzi o concentratie mai mare de bha?
    Multumesc mult!

    • Buna Unea,
      Produsul nu mai este la fel de eficient dupa 12 luni de la deschidere si este bine sa opresti folosirea oricarui produs cosmetic dupa data de expirare. Multe persoane aplica BHA-ul si pe picioare sau pe alte zone ale corpului, personal ma bucur ca produsul pe care il folosesc este in cantitate mare.
      Ai putea sa incepi sa folosesti lichidul, de doua ori pe zi.
      Concentratiile mai mari de BHA sunt peelinguri, poti sa incerci, dar nu poti sa iti faci peelinguri vara. O sa scriu un articol despre BHA 10% si 20% in luna august probabil.

  • Buna Corina,

    Spune-mi, te rog, pot folosi dimineata un exfoliant BHA si seara unul AHA? Crezi ca este prea mult? As vrea sa-mi cumpar Skin Perfecting 2% BHA Lotion Exfoliant, pe care sa-l folosesc dimineata, si Skin Perfecting 8% AHA Gel Exfoliant, pe care sa-l folosesc seara. Mentionez ca am tenul mixt, cu zone uscate si zone usor grase, si mai tot timpul am cate un cos activ.

    Multumesc

  • Buna!
    Asa cum am discutat in alte postari referitoate la rutina mea de ingrijire zilnica, ti-am urmat sfatul si am testat toate produsele. De altfel , mi-am comandat 2 mostre de BHA (1 % gel si 2 % lichid) si vad ca ambele sunt ok pentru tenul meu (ma refer la nici o reactie ciudata). BHA 1 % cred ca am aplicat un pic prea mult ca am vazut cam 2 – 3 bucatele de-alea albe pe ten, in rest totul ok, iar la BHA 2 % am aplicat mai putin (poate prea putin?) si simgurul lucru simtit a fost o usoara mancarime (la baza nasului, langa nari si putin deasura buzelor) care a trecut rapid. Acum, pentru tenul meu (gras, pori dilatati, fara pustule decat cateva in perioada de menstruatie) as vrea sa stiu pe care mi-l recomanzi sa-l cumpar si sa-l integrez in rutina caci ambele le simt ok pe ten?
    Multumesc tare mult!

    • Buna Roxana,
      2% lichid e ideal pentru tipul tau de ten. Atentie cu aplicarea in jurul narilor si pe buza superioara, mai bine eviti zona respectiva. Sa nu uiti de SPF.

  • Buna Corina,

    Momentan pielea mea prezinta ceva puncte negre, albe si o textura incarcata. Consider ca BHA 2% ar fi potrivit tenului meu si as vrea sa icep sa il folosesc. Ma gandeam sa introduc de asemenea si Retin A in rutina mea treptat dar momentan nu folosesc nici unul din produse. Intrebarea mea este daca ambele vor fi benefice tenului mei si considerand ca nu folosesc nici BHA 2% nici Retin A cu care ar fi mai bine sa incep?

    • Buna Anca,
      Poti incepe cu BHA 2%, gel sau lichid. Il introduci in rutina zilnica treptat, citeste articolul despre integrarea produselor cosmetice in rutina zilnica. Dupa ce tenul s-a obisnuit cu produsul si l-ai folosit cel putin o saptamana in fiecare seara incepi introducerea Retin-a-ului, seara, iar in ziua in care folosesti Retin-a poti aplica BHA-ul dimineata. In prima saptamana de Retin-a il aplici doar o data, apoi de doua ori, apoi de trei ori. Urmaresti atenta reactia pielii, vei observa de cate ori poti aplica Retin-a fara sa te iriti.
      Sa nu uiti de protectia solara zilnica si hidratarea potrivita tenului tau, e foarte important. Citeste si articolele despre retinoizi.
      Punctele albe se indeparteaza la cosmeticiana, este foarte putin probabil ca produsele cosmetice folosite zilnic sa aiba efecte asupra lor.

  • Buna.Vreau si eu sa te intreb daca Exfoliantul cu 2% de la PC m-ar putea ajuta cu o acnee suparatoare.Mentionez ca am tenul gras,puncte negre si imi apar multe cosuri,multe sub piele si dureroase.
    Multumesc

    • Buna Iulia,
      Da, gelul si lichidul, dar doar daca ai o rutina corespunzatoare tratarii acneei care sa contina, pe langa exfolianti, un ingredient antibacterian, protectie solara zilnica, hidratare potrivita tipului de ten, curatare blanda si eventual un retinoid.
      Despre rutina zilnica si pasii necesari pentru a vindeca acneea am scris in multe articole, citeste articole din categoria Acnee si Rutina zilnica.

  • Draga Corina,
    iti scriu din nou, acum inarmata cu produsele adecvate. As dori doar sa iti povestesc rutina mea si sa-mi spui daca gresesc undeva pentru ca simt ca undeva gresesc din moment ce acum mi-au aparut niste cosuri in zona maxilarului si sub barbie. In rest am observat imbunatatiri ale pielli pe nas mai ales, unde aveam multe puncte negre. Acum aproape ca nu mai exista, doar mici gaurele.
    Dimineata folosesc un produs solubil in apa de la Balea, astept apoi 10 min si ma dau cu BHA 2% de la Paula, dupa alte 10 min aplic o crema care contine peroxid de benzoil (mentionez ca locuiesc in Spania si cand am fost la farmacie sa intreb de Brevoxyl doamnele de acolo mi-au zis ca nu exista asa ceva si mi-au dat gelul acesta care se numeste Peroxiben), astept apoi inca 10 min aproximativ si aplic apoi Sunscreen-ul de la Paula cu 45 in cazul in care ies din casa.
    Seara ma spal din nou cu gelul de la Balea (nu ma machiez mai deloc deci nu consider ca am nevoie de vreun demachiant), aplic din nou BHA 2% si termin cu gelul Peroxiben. Astept desigur intre aplicarea produselor.
    Cateodata cand observ ca tenul este prea lucios ma spal din nou cu gelul de la Balea si aplic apoi crema Skin Balancing de la Paula.
    In primele zile alea tratamentului am observat ca ma „mancau” anumite zone de pe fata, erau de regula zone in care erau cele mai multe cosuri si zona maxilarului si sub barbie si apareau niste zone rosii. De vreo 2 zile a inceput sa mi se cojeasca zona imediata de sub buza inferioara si langa nas iar acum cand ma spal cu gelul de la Balea piele ma „strange” in anumite zone, desi celelalte probleme au disparut.
    Simt ca ceva nu fac bine, de aceea am nevoie de indrumarea ta.
    Mersi anticipat

    PS: Tratamentul l-am inceput acum o saptamana si 3 zile.

    • Buna Nicoleta,
      Faci mai multe lucruri gresit. In primul rand iti agresezi tenul. Tu aplici BHA 2% si Benzoyl peroxide in fiecare seara si dimineata. Ai citit articolul despre rutina de ingrijire a tipului tau de ten? Ai citit articolele despre BHA, exfoliere, Benzoyl Peroxide?
      Da, se poate aplica BHA 2% de doua ori pe zi, dar doar daca nu folosesti alte produse gen Benzoyl Peroxide, retinoizi, etc.
      Aceste produse se introduc treptat in rutina tocmai pentru a da timp pielii sa le accepte, citeste te rog articolul despre integrarea produselor cosmetice in rutina zilnica.
      Ce trebuie sa schimbi: sa aplici Benzoyl Peroxide doar pe pustule. Sa aplici exfoliantul dimineata si BP seara, iar seara poti aplica si exfoliant inainte de BP, astepti 15 minute intre aplicarile celor doua produse. Sa nu speli tenul de 3 ori pe zi, dupa ce cureti tenul aplici produsul tratament si aplici neaparat un produs hidratant dupa 10-15 minute. E foarte important. Daca nu vei folosi hidratare in timp tenul se va usca si descuama excesiv.
      Pruritul si roseata se datoreaza iritatiei la care a fost supusa pielea. In zona nasului si ochilor nu poti aplica nici un produs exfoliant. Da, te strange pielea pentru ca e iritata.
      Pana cand nu folosesti hidratare nu mai continua cu aceasta rutina, iar cand o sa folosesti crema hidratanta potrivita incepe prin a folosi treptat produsele.

  • Buna!Am varsta de 18 ani si am un ten accneic,cu tendinta de ingrasare si puncte negre,in plus am tenul rosiatic.Ce produse ar trebui sa folosesc?Multumesc!

    • Buna Maria,
      Pentru problemele tale citeste articolele despre acnee, rozacee si rutina zilnica de ingrijire a tenului acneic. Este detaliata lista de produse necesare pentru curatarea tenului, exfoliere, protectie solara, hidratare, produse antibacteriene.

  • Buna Corina,

    As vrea sa folosesc seara „Skin Perfecting 2% BHA Lotion Exfoliant” si te-as ruga sa imi spui daca dupa aplicarea sa mai este nevoie si de crema hidratanta. Am citit cateva pareri de pe site-ul de comenzi unde spuneau fetele ca nu simt nevoia unei creme hidratante deoarece lotiunea este are si efect hidratant.

    Multumesc!

    • Buna Amely,
      Cand vorbesc de hidratare nu vorbesc doar despre senzatia de hidratare pe care o ofera un produs. Important este sa aduci un aport de antioxidanti, ingrediente skin identical si ingrediente cell communicating. Eu as zice sa folosesti si o crema hidratanta sau un ser dupa aplicarea oricarui tip de exfoliant. Bineinteles tu faci cum doresti.
      Daca tenul tau prezinta multe puncte negre si este mixt eu ti-as sugera sa alegi gelul exfoliant.

  • Buna Corina,

    Tenul meu are puncte negre in zona T si mai ales pe aripile nasului insa nu foarte evidente, sunt cumva in piele, foarte greu de stors chiar si dupa aburi. De aceea nici nu merg la cosmeticiana sa mi le scoata, am fost o singura data si am ramas cu sechele 3 saptamani dupa ce a incercat una sa le elimine fara succes. Ma gandisem la lotiunea hidratanta din cauza senzatiei de „strangere” cam jumatate de ora dupa spalare dar daca crezi ca mi s-ar potrivi mai bine gelul BHA, o sa il aleg pe acela.

    Imi voi comanda si ser dar cred ca la o comanda viitoare. Deocamdata o sa incerc sa ma hidratez cu ulei de borago si poate imi voi lua si jojoba.

    O zi buna!

    • Buna Amely,
      Alege gelul, nu lotiunea. Senzatia de strangere se datoreaza produsului de curatare pe care il folosesti. Imediat dupa ce te-ai spalat pe ten ar trebui sa aplici produsele cosmetice din rutina ta zilnica.

  • Buna. Recent, am facut „o baie de aburi”, dupa care a urmat extragerea punctelor negre. Insa, ca niciodata, a inceput sa mi se cojeasca pielea de pe nas foarte tare. Tot am mai dat cu unghia cu diferite creme,exfoliante mecanice… crezi ca ar trebui sa continui cu BHA si AHA sau sa fac o pauza pana trece ? Ma gandesc ca subtiaza si mai tare pielea …

    • Buna Andreea,
      Pielea nu se subtiaza, de la suprafata ei se descuameaza doar celulele moarte, dar se poate sa fi agresat pielea in mod exagerat la extractie. Da, fa o pauza de exfolianti in zona respectiva, o saptamana. Foloseste doar un scrub usor (samburi de struguri si zahar macinat) o data la 3-4 zile.

  • Buna Corina,
    folosesc de luna de zile exfoliantul BHA 2% de la paula plus hidratare si protectie solara adecvate tipului meu de ten, totusi rezultatele întârzie sa apara. Punctele negre sunt tot acolo, parca se mai si înmultesc în unele zona ca de ex. zona maxilaurlui si sub barbie, cosuri mai am pe ici pe colo. Am observat totusi ca excesul de sebum din zona T s-a diminuat si parca pielea e mai luminoasa.
    Ceea ce ma îngrijoreaza cel mai tare si acesta este motivul principal pentru care iti scriu este aparitia unor cosuri dureroase în partea inferioara a tenului, barbie, zona maxilarului si sub barbie si zona de lânga urechi. Cosurile sunt mari, sub piele si zona se umfla. Mentionez ca este prima data când îmi aoar cosuri de genul asta. Am aplicat Peroxiben pe fiecare, se retrage o zi sau doua dupa care iese din nou.
    Sper sa ma poti ajuta.
    Mersi mult

    • Buna Nicoleta,
      E nevoie de mai mult timp pentru rezultate, mai ales daca punctele negre sunt foarte vechi si inchistate. De aceea, este mai bine sa urmezi un tratament cosmetic cu extractie de puncte negre.
      In mod normal nu ar trebui sa iti apara pustule de le BHA si ma indoiesc ca aparitia acestora este cauzata de exfoliant. Pentru a te convinge ar trebui sa renunti la exfoliant timp de o luna si sa studiezi reactia pielii.

  • Buna Corina! Datele sunt asa – ten de 32 de ani, normal-usor gras in zona T mai mult vara, fara cosuri vreodata, doar cu ceva puncte negre fine (si greu de extras, zice cosmeticiana), dar destul de tern. Vreau sa introduc treptat (pe parcurs ce termin tot ce am pe stoc) in rutina mea produsele Paula’s Choice, in mare parte gama Skin Balancing si cateva Skin Resist si am sa revin atunci cu intrebari, daca se poate.
    Acum am testat seturile de mostre din gamele de mai sus si as vrea sa-mi achizitionez un BHA 1% sau 2% si AHA 5%, pentru a le folosi alternativ, doar seara. Am nevoie sa-mi spui daca ar fi ok cum m-am gandit eu sa folosesc acesti exfolianti, precum si sa ma ajuti sa aleg concentratia si tipul de produs BHA. Daca ar fi sa merg pe 2%, n-ar fi potrivit oare Weightless Body Treatment with 2% Beta Hydroxy Acid pentru ten (ma gandesc eu ca e varianta mai economica)? Multumesc mult pentru toate informatiile de pe site si pentru acestea personalizate.

    • Buna Narcisa,
      Da, poti folosi BHA 2% Body Treatment, aplicat seara. Introduci produsul treptat in rutina zilnica, o data la cateva zile la inceput, pana cand ajungi la folosire zilnica.
      Pentru a ameliora aspectul tern al tenului incearca RESIST Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum.
      In caz ca vrei sa folosesti si AHA alege o concentratie de 10% aplicat de doua ori pe saptamana, tot seara, iar in zilele in care aplici AHA seara aplici BHA dimineata. AHA-ul il introduci la fel ca BHA-ul, treptat si doar cand tenul este acomodat cu BHA.

  • Revin totusi… Am citit despre rutina ta pentru ten si m-am gandit sa ti-o scriu si pe a mea, pentru a fi corectata. Dimineata folosesc gel de spalare a tenului, crema de ochi (offf, cearcanele..) si crema SPF 30 mai-septembrie si 15 in rest (acum constientizez ca doar gelul spumant nu e suficient, il voi inlocui cu cleanserul si tonerul PC Skin Balancing), seara (tinand cont ca ma machiez complet aproape zilnic) demachiant de ochi bifazic, demachiant ten tip crema, toner, ser sau crema de noapte (in functie de dispozitie si de cum imi simt tenul). Nu scriu marci si denumirea exacta a produselor pentru ca au tot variat de-a lungul timpului – nu stiu de ce am simtit eu nevoia sa le tot testez…acum ma consider norocoasa ca tenul meu nu s-a revoltat niciodata. Dupa cum scriam mai sus, intentionez inlocuirea produselor si completarea rutinei (dupa ce termin produsele pe care le folosesc deja si dupa ce castig la loto 😉 cu Skin Balancing Cleanser(ziua si seara), Toner (ziua), BHA (seara), Superantiox. Retinol Matt. Serum (seara), Daily Matt. Lotion SPF 15 (ziua), Skin Resist Advanced Replenishing Toner (seara), AHA (seara, in alternanta cu BHA), Superantiox. Concentrate Serum (seara, in alternanta cu serul SB), Antiaging ClearSkin Hydrator (tot seara, cand simt nevoia de hidratare) si NonGreasy SPF45 la vara. Pastrez demachiantul de ochi si crema de ochi (stiu ca a doua nu e necesara, dar ma simt eu bine folosind-o…). In rest, alimentatie sanatoasa pe cat posibil, odihna, hidratare din interior si TREBUIE sa ma las de fumat. Aaaa, am zis ca trebuie sa nu ma mai stresez? Cam asta. Ce zici, merge oare?

  • Buna, Corina!
    Folosesc de cateva zile BHA 2% liquid exfoliant de la paula’s choice si, in urma aplicarii, acesta formeaza o pelicula lucioasa si lipicioasa pe piele – chiar daca folosesc foarte putin, lucru care am inteles ca nu e tocmai normal sa se intample. Iar problema cea mai mare este ca nu mai pot aplica nimic dupa aceea, crema hidratanta se face numai ‘scame’ (astept 10 minute inainte de a o aplica). Am tenul mixt si cea mai mare problema a mea sunt punctele negre, prezente si in obraji. Ai idee de ce se intampla acest lucru cu exfoliantul? Inainte de a-l aplica nu fac decat sa ma spal pe fata cu un produs solubil in apa si sa astept cateva minute dupa aceea.
    Si inca un lucru care m-a mirat destul de tare este ca, desi nu am mai folosit exfolianti pana acum, piele mea nu reactioneaza in nici un fel dupa aplicare (4 seri la rand fara urma de iritatii, mancarimi, descuamare etc).

    • Buna AndreeaG,
      Ce produs solubil folosesti? Esti sigura ca este potrivit tipului tau de ten?
      BHA-ul lasa o pelicula lucioasa si lipiciosa, dar aceasta pelicula nu e deranjanta. Crema, daca este prea emolienta pentru tipul tau de ten se va strange in particule, asa cum descri. Important este sa intinzi crema cu miscari de netezire, dinspre nas spre linia parului, sa nu folosesti miscari circlare.
      Ma bucur ca nu ai avut reactii adverse 🙂 Eu sincer nu te inteleg, nu ai reactii adverse negative si iti faci griji? Descuamarile, iritatiile nu inseamna ca exfoliantul functioneaza, inseamna doar ca te iriti.

  • Nu imi fac griji, sunt doar surprinsa, pentru ca, spre exemplu, la toate produsele pentru tratarea acneei (retin a, brevoxyl, skinoren) pielea mea a reactionat destul de urat.
    Cleanser-ul este Formula 10.0.6 Best Face Forward daily foaming cleanser pentru ten gras. Este prima data cand il folosesc si nici nu pot spune daca imi place sau nu, mi se pare aproximativ la fel ca toate cele incercate pana acum (din care cele mai multe au fost dermatocosmetice). Crema hidratanta folosita seara este de la Melvita (gama de cosmetice eco bio etc din sensiblu) si nu sunt deloc impresionata/multumita, dar nici nu stiu ce alta crema sa mai incerc, pana acum nu am gasit nici una care sa mi se potriveasca, intotdeauna mi se pare fie ca imi incarca tenul prea tare, fie ca nu il hidrateaza suficient. Poate mi-ai putea recomanda ceva 🙂 (tenul meu este mixt si, din cate stiu eu, destul de sensibil)
    Inca o intrebare as mai avea: crezi ca m-ar ajuta sa folosesc si AHA in paralel cu BHA sau, avand in vedere tipul tenului si problema cea mai „sacaitoare” (punctele negre), nu crezi ca are rost?
    Iti multumesc si iti doresc o seara frumoasa!

    • Buna AndreeaG,
      Incearca Paula’s Choice Skin Balancing Invisible Finish Moisture Gel.
      Eu zic sa folosesti BHA-ul deocamndata si doar daca ai probleme cu petele post acnee sa incerci AHA.

  • Buna Corina,

    Citesc de cateva zile blog-ul tau si azi vreau sa imi comand si eu exfoliantii PC. Tenul meu in acest moment este mixt cu portiuni de ten normal si deshidratat uneori.Puncte negre am pe toata fata mai ales pe nas si in obraji. Acnee nodulo-chistica doar pe partea in care dorm si petele aferente de acnee. De asemenea am riduri pronuntate pe frunte si un mic inceput la cele din jurul nasului.
    Nu ma pot hotari care formula de 2% BHA este mai potenta pt cazul meu gel, lichid, lotiune? Si cu ce AHA sa incep cu cel de 8% sau cu cel de 10% de (gel sau alta formula) ? Un produs pt riduri? Stiu ca nu vor disparea si ca va fi o ameliorare dar nu vreau sa astept sa se agraveze. Pt botox in Bucuresti imi poti recomanda pe cineva?
    Cred ca sunt si eu prea zapacita ca nu stiu cu ce sa incep mai intai, adica eu am inteles cum sa introduc exfoliantii. Nu inteleg cum sa introduc si produsele anti aging in schema asta si tipul de formula al produselor.

    Ms mult. Pupici si o zi minunata!

    • Buna Geanina,
      2% lichid. Dupa ce folosesti de o vreme BHA-ul poti lua in considerare folosirea unui AHA, incepe cu concentratii mai mici de 10%.
      Produs pentru riduri poti alege Resist Anti Wrinkle Ser.
      Produsul pentru riduri nu are nevoie de o introducere treptata in rutina, il aplici in fiecare seara.
      Nu cunosc medici in Bucuresti, imi pare rau.

  • Buna,

    Folosesc exfoliantul Clear, varianta regular, de aproximativ 9 luni, aplicare zilnica. Totusi, nu pot sa spun ca tenul meu il tolereaza foarte bine, uneori pielea se inroseste dupa aplicare pentru cateva minute (la fel se intampla si cand l-am introdus si il foloseam mai rar). Nu o consider o reactie adversa insemnata, dar per total simt ca probabil 2% e cam mult pentru pielea mea. Am mers inainte cu produsul pentru ca tenul meu e gras, acneic, cu multe puncte negre foarte vechi….pe scurt, „clientul” perfect pentru 2%. Insa acum ca vine si frigul, as vrea sa-mi ascult pielea si sa trec pe 1% gel.
    Intrebarea mea e: daca aplic mai mult produs din 1% gel pe zonele mai incarcate, se poate considera ca e cam tot una cu o aplicare obisnuita de 2%? Asta ca sa impac si capra (= zone care teoretic au nevoie de o concentratie mai mare), si varza (= o oarecare sensibilitate a pielii la concentratia de 2%) 🙂

    Multumesc!

    • Buna Ginny,
      Foarte bine ca alegi varianta de 1%, poate vei ramane cu aceasta si vara pentru a evita iritarea pielii.
      Nu, daca aplici o cantitate mai mare de 1% el tot 1% este, nu devine 2% 🙂 Tot ce poti face este sa incarci tenul.
      Poti insa aplica 2% pe zonele unde tenul tolereaza mai bine concentratia si 1% pe restul fetei.
      Sau poti amesteca BHA 2% cu o picatura de crema hidratanta si astfel ii scazi putin concentratia si PH si nu mai este la fel de puternic exfoliantul.

  • Buna Corina,

    Ce ne poti spune despre aplicarea exfoliantilor iarna? Am vazut in rutina ta de toamna – iarna ca ii folosesti zilnic.

    Insa, am tot auzit in ultima vreme ca in perioadele mai reci ar trebui rarita folosirea acizilor exfolianti. Ce ne poti spune despre acest lucru?

    Dana

    • Buna Dana,
      Nu vad de ce ar trebui rarira folosirea exfoliantilor iarna, dimpotriva, rarirea exfoliantilor se face doar la nevoile tenului si cel mai des vara (de exemplu atunci cand mergi la mare si radiatiile solare sunt foarte puternice, iar protectia solara SPF 50 care protejeaza doar de 98% din raze nu este suficienta nici macar daca reaplici).

  • Buna! As avea nevoie de un exfoliant dar nu stiu de care. AM puncte negre si niste urme de la acnee, care dupa 3 lni de effaclar s-au diminuat dar nu au disparut complet. Ce exfoliant mi-ai recomanda? Multumesc

  • Buna Corina,
    as vrea sa ma ajuti si pe mine : problema cu care ma confrunt. Din nefericire am diagnosticul de cuperoza rozacee, o piele extrem de reactiva, puncte negre in zona T. De ceva vreme, cam 2 saptamani folosesc, la recomamdarea dermatologului Skinoren , doar seara dupa spalarea fetei cu apa, iar dimineata aplic crema Iwostin capillin SPH 20. Problema care a aparut dupa aplicarea Skinoren pe toata fata a fost usturime, piele rosie, iritata, drept care am renuntat si acum o aplic doar seara pe zona T. Punctele negre au mai disparut, dar apar uneori pete rosii, mai ales in zona pometilor care dispar doar la 2-3 zile. Citind postarile tale, am ajuns la concluzia ca ar trebui sa folosesc un exfoliant, dar nu stiu ce tip. Mi-as dori un sfat in acest sens. Multumesc.

  • Multumesc Corina,
    cum sa incep aplicarea BHA 1%, pe toata fata sau doar pe zonele cu puncte negre, respectiv zona T?
    Iar Iwostin e o varianta buna?

    • Buna Mariana,
      Exfoliantul il folosesti pe toata fata. Il poti folosi doar pe punctele negre daca doresti, dar el este formulat pentru a fi folosit pe toata fata.
      Nu cunosc produsele Iwostin care contin exfolianti, poti citi articolele despre exfolianti pentru a intelege ce anume trebuie sa contina un produs pentru a fi exfoliant eficient.

  • Buna,

    De un an folosesc gelul exfoliant BHA 2% de la PC si acum a venit vremea sa-mi altul. Problema e ca nu stiu daca sa continui cu acelasi exfoliant deoarece nu vad nici o diferenta in cazul punctelor negre. Am un ten mixt si pana acum 2-3 luni foloseam exfoliantul de mai sus doar seara, iar acum il aplic si dimineata. Ma gandeam sa incerc exfoliantul lichid cu BHA 2%, fiind mai acid poate e mai eficient tenului meu. Sau sa ma indrept SI spre un AHA? Daca ai vreun sfat ti-as fi recunoscatoare.

      • Buna, Corina,

        In ce sens este acest produs mai puternic? La ce rezultate sa ma astept de la el daca il folosesc pe fata, prin comparatie cu exfoliantul lichid cu bha 2%? Concentratia de bha este tptusi aceeasi

          • Daca e aceeasi concentratie, atunci de ce potentialul de exfoliere este mai profund? Cand asemenea raspuns vine din partea unei persoane care a adus PC in Romania la acest nivel, atunci consumatorii au astetari mai mari. Merita un raspuns complet, serios si argumentat.

          • Simona,
            La intrebarea ta exista raspuns pe site-ul Paula’s Choice Romania, chiar la produsul RESIST Weightless Body Treatment 2% BHA.
            ‘Prin ce este diferit RESIST Weightless Body Treatment with 2% BHA de alte produse de tip BHA 2% din gama Paula’s Choice?

            Diferența principală consta în formula de bază și nivelul pH-ului. Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid și Skin Perfecting 2% BHA Lotion conțin același procent de acid salicilic, dar nivelul pH-ului lor este ușor mai ridicat. Pentru că pielea feţei este în general mai sensibilă decât pielea corpului, Paula a ales să formuleze un tratament corporal Weightless Body Treatment 2% BHA cu un nivel al pH-ului mai mic decât alte produse Paula’s Choice BHA 2%. Acest lucru nu numai că mărește abilitatea acidului salicilic de a exfolia, dar face acest produs deosebit de benefic pentru utilizare pe zonele cu piele rugoasă, îngroșată, cum ar fi coatele, genunchii și călcâiele. Baza loțiunii de tratament corporal RESIST Weightless Body Treatment 2% BHA este semnificativ mai puţin emolientă decât Skin Perfecting 2% BHA Lotion și cu totul diferită de 2% BHA Liquid şi 2% BHA Gel.’

            Practic exista in acest moment 5 produse diferite cu o concentratie de 2% BHA. In ordinea abilitatii de a exfolia, de la cel mai putin potent la cel mai potent, ele sunt: BHA 2% Lotion, BHA 2% Gel, CLEAR Regular Strenght BHA 2%, BHA 2% Liquid (formula identica cu CLEAR Extra Strenght BHA 2%), RESIST Weightless Body Treatment 2% BHA. Practic fiecare din aceste produse are pH diferit si formula care include ingrediente ce influenteaza penetrarea produsului in piele. Din acest motiv rezultatele obtinute cu fiecare produs pot fi diferite in functie de tenul pe care se aplica produsul.

            Sper ca am raspuns intrebarii tale. Pe viitor te rog sa incerci sa cauti informatiile pe site-ul oficial http://www.paulaschoice.ro sau sa adresezi acest tip de intrebari la info@paulaschoice.ro, deoarece chiar daca eu am adus Paula’s Choice in Romania nu inseamna ca acest blog apartine companiei Paula’s Choice Romania. Blogul este construit din pasiune, in timpul meu liber si exprima strict parerile mele despre ingrijirea tenului. Folosesc produsele Paula’s Choice si le recomand pentru ca sunt formulate foarte bine si pentru ca am avut rezultate excelente cu ele. In acelasi timp recomand multe alte produse formulate foarte bine, indiferent daca le-am folosit sau nu.

  • Intre 2% BHA Lotion si CLEAR Regular Exfoliant ce ai recomanda? 2% BHA lichid a fost prea dur pentru tenul meu, BHA Gel nu mi-a placut, iar cele cu 1% BHA au silicon in compozitie, cu care nu ma inteleg grozav, deci mi-au mai ramas aceste doua optiuni. Initial ma gandeam la lotiune, dar eu am tenul mixt cu tendinta acneica si curand va veni vreme frumoasa si ma gandesc ca va fi prea emolient..

  • Buna Corina,
    As dori si eu un sfat,eu am tenul mixt cu puncte negre si cateva urme recente de la acnee in zona maxilarului ce crezi ca ar fi mai potrivit pentru mine 2% BHA gel sau Resist Weightless Body Treatment with 2% BHA

  • Buna Corina,

    Folosesc de ceva timp, in urma recomandarii dermatologului, un preparat cu urmatoarele ingrediente: tretinoina 0.05%, acid salicilic 0.5, acis lactic 1%, zinc 2%, eritromicina 2%, baza ad 100g, bepantene. Mi-a fost recomandata aplicarea la 2 zile, pentru a usura curatarea fetei (intre 3 reprize de extragere a punctelor negre, la cate o luna). Doctorul a zis ca pot folosi acest preparat ca exfoliant pe termen lung, pentru ca in Romania nu exista vreun exfoliant mai bun. Crezi ca este indicat sa fac acest lucru sau imi recomanzi sa imi achizitionez un exfoliant al Paulei (si care)?
    Mentionez ca am tenul mixt, cu multe puncte negre, iar pielea este destul de sensibila.
    Multumesc!

    • Buna Roxana,
      Exfoliantul pe care ti l-a recomandat medicul nu exfoliaza suficient, AHA 1% e degeaba, iar BHA 0.5% este extrem de slab ca concentratie ca sa vezi efecte pe piele. Plus ca nu stiu ce PH are produsul. Mai contine si antibiotic si tretinoid, din punctul meu de vedere combinarea acestor ingrediente nu este ok pentru ca ele functioneaza la PH-uri diferite. Bineinteles faci cum doresti.
      Din fericire in Romania exista exfolianti foarte buni. De la Paula’s Choice iti recomand BHA 2% gel, aplicat pe zona cu punctele negre, o seara da, o seara nu.



Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.