Detergenții din șampoane și efectele lor asupra părului și scalpului. Șampon cu sau fără sulfați.
Partea a doua a acestui articol o găsești urmând acest link: Șampon, cowash, low poo și alte produse pentru curățarea tenului.
Din mai multe motive am renunțat la sulfați și astfel am ajuns să descopăr că nu este ușor să alegi un șampon fără sulfați și fără alte ingrediente cu potențial de a usca părul și de a irita pielea scalpului. Până la urmă alegerea produselor pentru păr trebuie să se bazeze tot pe lista de ingrediente, la fel cum alegem produsele pentru ten.
În imagine sunt câteva din șampoanele pe care le-am folosit înainte de a renunța la sulfați și după ce am renunțat la sulfați.
Există agenți de curățare care sunt la fel de degresanți pentru păr cum sunt sulfații
Sulfații sunt agenți de curățare incluși în majoritatea șampoanelor și îi recunoaștem ușor după denumire: Sodium Lauryl Sulfate prescurtat SLS, Sodium Laureth Sulfate prescurtat SLES, Ammonium Laureth Sulfate prescurtat ALES, Sodium Coco Sulfate etc.
În articolul despre îngrijirea părului creț spuneam că ar fi bine să spălăm părul creț cu șampon fără sulfați. Această ‘regulă’ a fost scrisă de Lorraine Massey în 2001, când sulfații erau folosiți în proporție de 80% în șampoane pentru simplu motiv că nu existau prea mulți surfactanți principali care să fie folosiți de chimiști – în 2018 există o mulțime de studii despre surfactanți și reacția lor asupra pielii și părului și există o mulțime de surfactanți diferiți de sulfați, fiecare dintre ei cu avantaje și dezavantaje.
Pasagera
Cristina, Acidul lactic in sampoane nu este daunator pielii bebelusilor si nu are efectele pe care le are acidul lactic…