Arhiva 14 aprilie 2013

1
Sophyto Tocotrienol Organic Antirid Super Concentrat – Review
2
Construirea rutinei de îngrijire a tenului

Sophyto Tocotrienol Organic Antirid Super Concentrat – Review

Sophyto-Tocotrienol-antirid-super-concentrat-pentru-tenIngrediente: *prunus armeniaca (apricot) seed oil, *punica grantum (pomegranate) seed oil, *rubus idaeus (raspberry) seed oil, *vaccinium oxycoccos (cranberry) seed oil, *rosa canina (rosehip) seed oil, tocopherol, ubiquinone (Coenzyme Q10), rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract – *Organic, 99%

Sophyto Tocotrienol este compus din uleiuri vegetale benefice tenului, cu proprietăți în special antioxidante. În plus conține vitamina E (antioxidant) și o concentrație mică de Coenzima Q 10. Extractul de rozmarin are potențial iritant, dar concentrația prezentă în acest produs este inofensivă, dacă totuși există probleme la utilizarea produsului aș spune că se pot datora uleiului de zmeură (raspberry) care în rare cazuri nu este tolerat. Bineînțeles era mai bine dacă nu conținea extractul respectiv.

Este potrivit tenului normal, puțin uscat sau mixt, mai puțin pentru zonele de ten gras. Se absoarbe ușor în piele, iar mirosul fructat datorat uleiurilor persistă câteva minute după aplicare. Vă recomand să îl folosiți seara, după sau înainte de crema hidratantă, în funcție de preferințe. Dimineața poate fi aplicat înainte de protecția solară, doar de persoanele cu ten uscat.

Citește mai departe

Construirea rutinei de îngrijire a tenului

Nu există o regulă general valabilă când e vorba de rutina zilnică de îngrijire a tenului, dar există câțiva pași simpli pentru a construi corect o rutină.

După cum bine știți, rutina de îngrijire diferă de la persoană la persoană, vă prezint mai jos un exemplu de rutină, cea mai complexă posibil:

Dimineața:

1. Produs de curățare solubil în apă (cleanser)
2. Toner
3. Produs tratament (dacă este cazul)
4. Hidratare (sub formă de ser poate fi aplicată pe orice tip de ten sau cremă în cazul în care aveți ten uscat; nu este necesară tenului gras sau pe zonele de ten unde există exces de sebum)
5. Protecție solară (în cazul în care aveți tenul normal, mixt sau gras acest produs, dacă este formulat corespunzător va asigura hidratarea necesară tenului).
6. Fond de ten (dacă folosiți)

Seara:

1. Demachiant (dacă ați folosit fond de ten)
2. Cleanser (indiferent dacă ați folosit machiaj sau nu)
3. Toner
4. Exfoliant chimic (majoritatea tipurilor de ten pot beneficia de aplicarea exfolianților, în funcție de nevoile tenului)
5. Produs tratament (dacă este cazul)
6. Hidratare
7. Ser

Rutina de mai sus este completă și complexă. Produsele tratament aplicate seara pot fi aplicate alternativ sau chiar concomintent. De exemplu, dacă aveți acnee puteți aplica dimineața acid salicilic pe post de exfoliant și seara benzoyl peroxide cu rol de antibacterian și adapalene (Differin) cu rol de retinoid.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.