Arhiva 1 aprilie 2011

1
Ce cauzează acneea papulo pustuloasă?

Ce cauzează acneea papulo pustuloasă?

Interacţiunea dintre o serie de factori fizici duce la îroşirea şi inflamarea foliculului care se finalizează prin apariţia unei pustule cu puroi (denumite popular coșuri). Ce cauzează însă acneea papulo pustuloasă nu se știe cu siguranță și este specific fiecărei persoane afectate de acnee, fiind identificate multiple cauze.

Factorii majori care contribuie la apariţia acneei sunt:

  • Activitatea hormonală (controlează glandele sebacee) –  în această categorie intră și sindromul ovarelor polichistice, schimbările hormonale din perioada pubertății, adolescenței, sarcină, perioada premenstruală
  • Producţia exagerată de sebum de către glandele sebacee – influențată de mai mulți factori
  • Ereditatea – deși acneea nu este o afecțiune ereditară pe care am moștenit-o, dar există studii care arată că putem moșteni factorii cauzatori sau factori care promovează acneea cum ar fi sensibilitatea pielii, dezechilibre hormonale, intoleranța pielii, reacții alergice etc.
  • Înmulţirea bacteriei P. acnes în exces în interiorul foliculului pilos – influențată de mai mulți factori printre care și excesul de sebum, acumularea de celule moarte în exces în pori, bariera naturală a pielii afectată de iritanți și tratamente agresive
  • Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.