Arhiva 5 martie 2011

1
Crema de zi – crema de noapte
2
Ten gras, mixt sau foarte puţin uscat

Crema de zi – crema de noapte

Singura diferenţă care există între o cremă de zi şi una de noapte este faptul că cea de zi ar trebui să conţină factor de protecţie solară, iar cea de noapte nu. Există credinţa că pielea se regenerează în mod diferit noaptea faţă de zi. Chiar dacă ar fi adevărat, deşi nu există nici un studiu care să ateste acest lucru, totuşi care ar fi ingredientele necesare pielii doar noaptea?
Pielea se regenerează 24 de ore pe zi, iar singurul lucru diferit în timpul zilei este influenţa negativă a radiaţiilor solare.

Nu vă lăsați păcăliți de termenii de marketing din industria cosmetică, studiați cu atenție lista de ingrediente a produselor cosmetice înainte de achiziționarea lor și asigurați-vă ca au în compoziție ingredientele necesare pielii.

Cum se realizează hidratarea pielii

Ten gras, mixt sau foarte puţin uscat

Pentru a asigura pielii normale/grase tot ce are nevoie pentru a fi cât mai sănătoasă (antioxidanţi, ingrediente skin-identical, ingrediente cell-comunicating – citiți articolul Cum se realizează hidratarea pielii) trebuie să folosiţi produse care nu sunt emoliente şi anume loţiuni cât mai fluide şi soluţii lichide (serurile şi tonifiantele sunt excelente baze hidratante atât timp cât sunt formulate potrivit cu ingredientele menţionate mai sus şi fără iritanţi). Cremele grase, emulsiile şi unguentele pot fi problematice pentru tenul gras.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.