Rutina mea de îngrijire zilnică a tenului – vara 2012

Tenul meu este mixt – normal în mare parte, puțin gras pe frunte și nas. Iarna tenul este mai mult normal, iar vara tendința de îngrășare a pielii este mai mare. Mai jos am prezentat rutina mea de îngrijire zilnică a tenului, urmată în vara aceasta.

Dimineața:

Îmi curăț tenul cu un produs solubil în apă, tamponez ușor pielea cu un prosop curat pentru a o usca. Aplic Skin Balancing Toner pentru hidratare ușoară. Aștept 5 minute pentru ca tonerul să se absoarbă în piele. Aplic BHA 2%. Aștept 10 minute pentru ca exfoliantul să se absoarbă în piele. Dacă am timp aplic Skin Balancing Super Antioxidant Mattifying Concentrate Serum, dacă nu am timp trec direct la aplicarea protecției solare.

Folosesc mai multe produse pentru protecție solară, depinzând de programul din ziua respectivă. În lunile de primăvară, vară, toamnă, dacă ies din casă și este însorit aplic Extra Care Non-Greasy Sunscreen SPF 45, dacă este timp ploios sau înnorat aplic Barely There Sheer Matte Tint SPF 20 sau Ultra-Light Weightless Finish SPF 30 Sunscreen Spray. Dacă nu mă expun deloc razelor solare aplic Barely There Sheer Matte Tint SPF 20. Iarna aplic Barely There Sheer Matte Tint SPF 20 sau Ultra-Light Weightless Finish SPF 30 Sunscreen Spray.

Dacă nu am timp să mă machiez aplic doar o pudră, dacă am timp încep cu machiajul ochilor și apoi cu un strat foarte subțire de fond de ten (dacă nu cumva am aplicat SPF colorat).

Seara:

Dacă am fost machiată încep cu demachierea ochilor cu un demachiant bifazic Yves Rocher, apoi îmi demachiez tenul cu unul din uleiurile demachiante de la Shu Uemura. Mă spăl pe ten cu un produs solubil în apă, apoi îmi curăț tenul cu  soluția micelară Bioderma Sensibio H2O. Îmi limpezesc tenul și tamponez pielea cu un prosop curat pentru a o usca.

Aplic RESIST Advanced Replenishing Toner Skin Remodeling Complex după care aștept 5 minute. Aplic AHA 10% într-o seară, iar în următoarea aplic Differin. Aștept 10-15 minute pentru ca produsul să se absoarbă în piele. Aplic crema hidratantă RESIST Anti-Aging Clear Skin Hydrator, aștept 5-10 minute apoi aplic serul RESIST Super Antioxidant Concentrate Serum sau un mix de uleiuri făcut de mine.

Informații suplimentare:
O dată pe săptămână folosesc pentru exfoliere mecanică peria Clarisonic, seara sau dimineața, după spălarea tenului cu produsul solubil în apă. E mai simplu și mai rapid de folosit decât un scrub.

Mă asigur de fiecare dată înainte de a aplica un produs pe ten că am mâinile curate. Tonerele le aplic pe degete și apoi pe ten. Exfoliantul AHA îl aplic pe degete apoi pe ten, iar pentru BHA am achiziționat o pompă tip spray cu ajutorul căreia îl aplic pe degete apoi pe ten sau direct pe ten, cu atenție.

Demachiantele Shu Uemura conțin o concentrație minimă de iritanți, dar sunt cea mai bună variantă pentru demachiere din toate încercate până acum. Nu îmi plac demachiantele cremă. Aceste produse-ulei se aplică pe tenul uscat, se întind pe toată fața apoi se udă palmele și se masează tenul ușor, cu mișcări circulare. Se produce un fel de pastă albă care îndepărtează machiajul foarte bine și care se limpezește cu apă. Lasă reziduri de ingrediente pe piele ca orice alt demachiant.

Soluția micelara o folosesc chiar dacă nu m-am machiat, mai mult pentru a mă asigura că am îndepărtat toate ingredientele conținute în SPF-urile water resistant.  Prefer acest tip de curățare decât să insist cu produsul de curățare solubil în apă.

Nu pot aplica exfolianții în jurul ochilor și nici Differin, mă irită.

Folosesc BHA 2% pentru a preveni punctele negre. Folosesc AHA 10% și Differin pentru a ameliora  cicatricile post acnee si pentru uniformizarea culorii tenului.

Pentru zilele în care merg la sală la prima oră rutina mea de îngrijire a tenului este descrisă în acest articol.

Produse de curățare a tenului, solubile în apă, preferate:
Boots Simply Sensitive Cleansing Wash Gel
Boots Simply Sensitive Foaming Cleansing Wash
Paula’s Choice Skin Balancing Cleanser

Tonere folosite zilnic:
Skin Balancing Toner
RESIST Advanced Replenishing Toner Skin Remodeling Complex

Exfolianți folosiți zilnic:
Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant
RESIST Weekly Resurfacing Treatment with 10% Alpha Hydroxy Acid

Produs hidratant:
RESIST Anti-Aging Clear Skin Hydrator

Protecție solară:
Extra Care Non-Greasy Sunscreen SPF 45
Ultra-Light Weightless Finish SPF 30 Sunscreen Spray – nu se mai produce
Barely There Sheer Matte Tint SPF 20

Seruri:
RESIST Super Antioxidant Concentrate Serum
Skin Balancing Super Antioxidant Mattifying Concentrate Serum

Demachiant pentru ochi:
Yves Rocher Demachiant Expres pentru Ochi Sensibili

Demachiant pentru ten:
Shu Uemura Cleansing Oil

Soluție micelară:
Bioderma Sensibio H2O

Produse speciale:
Differin
Mix de uleiuri: jojoba oil, borage oil, cranberry seed oil, evening primrose oil, grapeseed oil, hemp seed oil, pomegranate oil, rose hip oil, soybean oil, sunflower oil, wheat germ oil, vitamina E naturală.
Peelinguri chimice – despre ele voi scrie un articol separat.

Îmi doresc ca Paula’s Choice să producă un SPF 45-50 colorat foarte deschis la culoare și matifiant, e singurul produs care mi-ar trebui.

174 comentarii

Scrie un comentariu
 • As mai avea o intrebare….aseara a fost a doua oara cand m-am dat cu glyco-a si nu m-a usturat deloc,este ceva neaparat sa ma usture putin fata?Nu as putea sa o aplic in fiecare seara sau numai dupa 2 saptamani dupa cum scrie pe prospect?Iti multumesc frumos,o duminica placuta!

  • Buna Ana,
   Nu trebuie neaparat sa te usture. Ai aplicat pe tenul complet uscat si bineinteles curat? Modul de aplicare a produselor este personal si depinde de reactia tenului la produs.

 • Ti-am citit articolele despre Paula’s choise si m-am hotarat sa imi comand si eu,doar ca nu stiu exact ce.Produsul solubil in apa,pot sa o folosesc si seara si dimineata?Eu m-am gandit ca un BHA 2%,si un produs solubil in apa ar fi ok.Ca si crema hidratanta olay daily fluid e ok?Din pacata nu mai am cutia de la crema ca sa iti scriu ingredientele.Iti multumesc pentru rabdarea cu care imi clarifici tot.Apreciez enorm de mult la tine (sper ca nu te deranjeaza ca vorbesc la per tu),faptul ca ne ajuti atat de mult doar ca sa descoperim ce inseamna sa avem grija de tenul nostru cu adevarat,faci toate astea fara niciun interes.De cateva zile iti citesc articolele si abia acum imi dau seama cat de important e sa folosim produse fara iritanti pt tenul nostru.Inainte eram ferm convinsa ca doar ce e scump e si bun,insa imi dau seama incet ca nu e deloc asa.Scuze ca te asaltez cu atatea intrebari 😀

  • Buna Ana,
   Nu poti folosi exfolianti fara protectie solara zilnica. Identifica-ti tipul de ten si apoi cauta rutina de ingrijire propusa pentru tipul de ten respectiv, vei intelege cum arata o rutina mai simpla, a mea nu este un exemplu foarte bun pentru ca este construita in timp.
   Da, de obicei se foloseste acelasi cleanser dimineata si seara, eu insa prefer sa folosesc doua cleansere diferite, din diverse motive.
   Daca vei folosi o crema in fiecare seara sau nu depinde doar de tine si de reactia tenului tau pe care eu nu o pot ghici.
   Ai incredere in tine, ai deja toate raspunsurile, ai incredere in reactiile pielii tale si va fi bine.Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.