Listă cu produse demachiante/ produse de curăţare
Listele cu produse au fost șterse deoarece nu mai sunt de actualitate. Veți găsi review-uri aici: Review – produse cosmetice și aici veți găsi o mulțime de review-uri: Beautypedia. Întotdeauna verificați lista de ingrediente a produsului pe care doriți să îl achiziționați, comparativ cu cele listate în review, este posibil să apară diferențe.
Buna, Corina!
Spune-mi, te rog, ce parere ai despre gelul de curatare de la Avene – Cleanance
Ingrediente: AVENE APĂ TERMALĂ (AVENE AQUA): APĂ (AQUA). DECIL GLUCOZID. POLISORBAT 20. COCOAMFODIACETAT DISODIC. CETEARET-60 MIRISTIL GLICOL.GLICERINĂ. SARCONIZAT LAURIL DE SODIU. CLORURĂ DE SODIU. METIL GLUCET-20. ACID BENZOIC. BROMURĂ DE CETRIMONIU. ULEI DIN SEMINŢE DE CUCURBITA PEPO (DOVLEAC) (ULEI DIN SEMINŢE DE CUCURBITA PEPO).EDTA DISODIC. PARFUM. VERDE 5 (CI 61570). ACID LACTIC. FENOXIETANOL. EDTA TETRASODIC. GALBEN 5 (CI 19140). GLUCONAT DE ZINC.
Buna Cristina,
Il gasesti analizat pe blog.
Scuze, nu il observasem desi vazusem articolul „Produse pentru curățat tenul, demachiante, scrub – Avene”. Voi fi mai atenta data viitoare.
buna ziua.As dori sa stiu si eu daca pot sa gasesc in romania acele produse care le-ati prenzentat la draga mea prietena si cat costa.multumesc
Buna Florentina,
Da, exista in Romania produsele, vezi articol despre Informatii si lista de preturi Paula’s Choice, in partea dreapta.
Buna as vrea sa stiu de unde asi putea cumpara CeraVe sau Neutrogena?
Buna Corina,
„Clinique – Liquid Facial Soap Extra Mild – ten uscat, ten foarte uscat, ten sensibil”
nu este un cleanser solubil in apa(sapun facial)? Si daca da, de ce este trecut la produse demachiante pt fata? Personal detin acest produs si il folosesc foarte rar pt a elimina ultimele urme de demachiant, produsul face parte din sistemul „3 steps” de la Clinique, iar dupa folosire simt ca ma strange pielea in conditiile in care eu am tenul mixt. Nu pare potrivit pt ten uscat si foarte uscat, chiar si pe Beautypedia am citit ca are multa sare si usuca tenul.
Te rog sa nu te superi, eu am impartasit experienta mea si nu stiu de fapt daca lista de mai sus e cu produse pe care le recomanzi sau este doar o lista de produse pt curatare.
Buna Mariana,
Acesta e produsul: http://www.paulaschoice.com/beautypedia-skin-care-reviews/by-brand/clinique/_/Liquid-Facial-Soap-Extra-Mild
Si aceasta e lista de ingrediente: Water Purified, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Butylene Glycol, Phenyl Trimethicone, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Hordeum Vulgare (Barley) Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seedcake, Dimethicone, Sodium Hyaluronate, Tocopheryl Acetate, Dipotassium Glycyrrhizate, Cholesterol, Sucrose Stearate, Sucrose, Caffeine, PPG-20 Methyl Glucose Ether, Urea, Sodium PCA, Linoleic Acid, Propylene Glycol Dicaprate, Chamomilla Recutita (Matricaria), Pentylene Glycol, Polyquaternium-51, Trehalose, Caprylyl Glycol, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Phenoxyethanol
Nu e nici sapun, nici foarte solubil in apa, se comporta mai bine ca un demachiant.
Probabil tu ai citit pe beautypedia despre alt produs.
Buna Corina,
Scuze, acesta este produsul la care ma refeream: http://www.paulaschoice.com/beautypedia-skin-care-reviews/by-brand/clinique/_/Liquid-Facial-Soap-Mild-Formula
Lista de ingrediente: Water, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Lauramidopropyl Betaine, Sodium Cocoyl Sarcosinate, Tea-Cocoyl Glutamate, Di-PPG-2 Myreth-10 Adipate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Sucrose, Sodium Hyaluronate, Cetyl Triethylmonium Dimethicone PEG-8 Succinate, Tocopheryl Ethyl Succinate Ethyldimonium Ethosulfate, Butylene Glycol, Chamomilla Recutita (Matricaria), Hexylene Glycol, Polyquaternium-7, Laureth-2, Caprylyl Glycol, Sodium Sulfate, Edta, Disodium EDTA, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol
Acesta este „mild”, iar celalalt „extra mild”, acesta fiind pt ten mixt, produs pe care eu il detin si despre care Paula scrie pe Beautypedia ca are multa sare(sodium chloride), pe locul 3 la ingrediente si ca din aceasta cauza usuca orice tip de piele.
Acum, te rog sa-mi spui parerea ta in legatura cu acest produs care este cleanser(spumeaza foarte tare aplicat si in cantitati mici) daca sa continui sa-l folosesc sau nu. Dupa cum am spus eu am ten mixt, dar doar fruntea luceste uneori nu si celelalte zone ale fetei.
Iti multumesc frumos!
Mariana
Buna Mariana,
Daca iti usuca pielea renunta la el.
Am gasit in magazinul DM din gama Balea MED Ultra Sensitive (Waschschaum für Gesicht und Körper) o spuma de curatare pentru fata si corp care are urmatoarele ingrediente:
AQUA – SORBITOL – GLYCERIN – CAPRYL/CAPRAMIDOPROPYL BETAINE – DISODIUM COCOYL GLUTAMATE – SODIUM COCOAMPHOACETATE – SODIUM CHLORIDE – CITRIC ACID – CAPRYLYL GLYCOL – ETHYLHEXYLGLYCERIN – DECYLENE GLYVOL – ISOPROPYL ALCOHOL – ALLANTOIN
Eu am studiat ingredientele in dictionarul de pe site si in afara de ISOPROPYL ALCOHOL care e cotat ca si POOR ingredientele par a fi ok. Ce parere ai tu? Asta ar fi o varianta foarte accesibila persoanelor care au DM si nu doresc sa dea foarte multi bani pe un produs pe care il folosesc zilnic. Spuma costa 14.99 lei si are 175 ml, flaconul are pompita. Ma gandesc ca fiind un produs care se clateste si alcoolul e la sfarsitul listei nu e foarte daunator sau ma insel?
Buna Ver@,
E ok, posibil sa usuce putin tenul, dar pentru 14.99 merita incercat.
Intervin si eu putin. Exista produsul respectiv si in varianta mica, de 50ml, tot flacon cu pompita. Aprox. 4,5 lei, la raftul in care au ei produse travel-size. Merita incercarea si cu produsul full-size, 15 lei nu-s mare paguba, dar cand tot incerci si iar incerci se aduna banutii irositi si mustrarile de constiinta 😛
Eu am incercat spuma, la primele 2 utilizari tenul (gras) m-a strans foarte, foarte putin, apoi a fost ok. Ma astept totusi ca dupa ce trece vara sa nu mi se mai potriveasca. Mai bland mi se pare gelul de curatare L’oreal – cel lansat acum cateva luni, in tub roz, tot fara iritanti.
buna sunt Mihaela.iti citesc blogul mai ceva ca o revista.as dori sa te intrb ce parere ai de produsele Bruno vassari pentru ten acneic.multumesc
Buna Mihaela,
Contin foarte multi iritanti si nimic care sa ajute tenul acneic.
Vad ca nu s-a mai comentat aici de ceva vreme, insa indraznesc sa intreb daca urmatorul produs este in regula pentru a-l folosi ca si cleanser pentru un ten uscat, cuperoza pe obraji: INCI: ANTHEMIS NOBILIS FLOWER WATER*, THERMAL AQUA, AQUA, DECYL GLUCOSIDE, GLYCERIN, SODIUM LACTATE, DISODIUM COCOYL GLUTAMATE, XANTHAN GUM, SODIUM PCA, SODIUM COCOYL GLUTAMATE, ACORUS CALAMUS ROOT EXTRACT.
Multumesc!
Lili,
E posibil sa iti usuce tenul, eu as zice ca e mai mult pentru ten mixt decat pentru ten uscat. Sa fii atenta ca nu are conservanti, va expira destul de repede de la data deschiderii.
Buna ,
am cautat si eu demachiantul (bifazic ) de la Balea cu o saptamana in urma …in DM ,chiar eram tare fericita ca in sfarsit am gasit si eu un demachiant ok formulat si destul de usor de achizitionat :)….cand colo …ce credeti ?!?….fetele din DM mi-au spus ca produsul nu se mai comercializeaza ….doar daca mai sunt „resturi” pe stoc pe la anumite magazine .
Voi stiti ceva despre asta fetelor ?
Corina felicitari pentru blog si pentru munca titanica…..ti-am mai trimis un mail dar cred ca inteleg de ce nu mi-ai raspuns….am gsit acest blog de putin timp,este foarte multa informative de asimilat si m-am apucat de citit …..iarta-ne , uneori ne dorim solutii mai rapide atunci cand gasim „aur curat” (referire la blog si la tine 🙂 ) dar trebuie sa avem rabdare sa citim mai mult ca sa aflam raspunsuri , si astfel sa iti respectam munca .
Am vazut ca demachiantul de la Farmec este recomandat….o sa il incerc si eu .
O sa te mai deranjez cu intrebari daca voi avea atunci cand reusesc sa asimilez macar o parte din informatiile de care am atata nevoie .Numai bine !
Maria I,
Cel de la Farmec si-a schimbat formula, dar e tot ok. Preferatul meu este Yves Rocher Demachiant Bifazic cu Albastrele. Poti chiar sa folosesti o solutie micelara, L’Oreal Sublime sau Garnier Solution Micellaire sunt ieftine si bune.
Iti multumesc pentru intelegere si pentru rabdare, sper sa gasesti pe blog raspunsuri la intrebarile tale.
Multumesc din suflet pentru raspuns Corina ….yeiiiiiiii…..mi-am luat baietelul de 1 an si 9 luni in brate si am sarit in sus de bucurie cand am vazut raspunsul ….:-).
Acum citesc despre produsele SPF. Nici nu stiu ce sa citesc mai intai 🙂 …..Ma intereseaza si pentru mine cat si pentru piticul meu mic…..descopar cu o mare tristete ca aproape tot ce am facut pana acum am facut gresit…
Astazi mi-am aruncat la gunoi 80 % din cosmeticalele pline de alcool si iritanti pe care le aveam …problema mea este ca sunt aproape pe zero adica mai am practic 1 produs (demachiant Toleriane ) si inca putin dintr-un alt produs ( apa micelara Bioderma pe care am „econimisit-o ) …ma tot uit pe comment-uri poate reusesc sa gasesc propuneri pentru un produs de curatare solubil in apa pentru ca nu am , sa merg astazi sa imi cumpar.Am inteles din lecturare ca Toleriane Dermo-Nettoyant pe care il am eu este defapt un demachiant nu un produs solubil in apa asa cum credeam eu pana acum …..
Mai am doua intrebari daca nu cer prea mult , unde chiar as avea mare nevoie de ajutorul tau deoarece sunt la inceput cu toate , o „profana” in domeniu si pana reusesc eu sa ma mai dezmeticesc si sa ma „prind” cum stau lucrurile pentru a reusi sa aleg pentru mine pe cont propriu ar’ insemna sa nu mai folosesc nimic …..oricum m-am inarmat …astazi dimineata mi-am luat agenda speciala pentru a-mi nota lucrurile importante 🙂 :
1. Pot folosi demachiantul Y.R. Bifazic cu Albastrele pe tot tenul in conditiile in care port machiaj(fond de ten in special) ?
2. Aceste doua produse din lista, pe care le-as putea procura mai usor sa zicem , le pot folosi in conditiile in care tenul meu este MIXT ??? ( putin mai uleios barbie si santuri nazale -mai rar pe frunte , normal sau uscat in rest ,puncte negre nas si santuri nazale spre pometi si cu aparitia unor cosuri putin dureroase in piele pe obraji spre urechi; riduri „laba gastei ” care sunt mai profunde):
– Eau Thermale Avene – Cold Cream Emollient Cleansing Gel – ten normal, ten uscat
– La Roche-Posay – Toleriane Purifying Foaming Cream – ten normal, ten uscat
Inca odata iti multumesc din toata inima mea pentru raspunsuri si pentru blogul acesta minunat pe care l-am descoperit.
Cand ajungi in Bucuresti te rog mult sa ne anunti pe Facebook din timp …am inteles ca ne putem programa pentru consultatii/consiliere la tine …doar ca nu stiu unde si cum pot face asta , si MI-AS DORI ENORM SA POT AJUNGE LA TINE …..Numai lucruri bune !!!
Maria,
In mod normal produsul tau de curatare indeparteaza fondul de ten, daca acesta nu este rezistent la apa. Poti sa procedezi in felul urmator: cureti tenul cu produsul de curatare solubil in apa, apoi verifici daca e curat cu o discheta demachianta imbibata in solutie micelara. Solutii micelare ieftine si bune: L’Oreal Sublime si Garnier Solution Micellaire. Solutia micelara o limpezesti de pe ten.
Demachiantul de la YR poate fi folosit pentru orice tip de ten, pentru a indeparta machiajul ochilor, insa poti la fel de bine sa alegi sa indepartezi machiajul ochilor cu solutia micelara.
Daca vrei sa alegi unul din cele doua alege LRP. Vei gasi pe site o gramada de review-uri ale produselor de curatare disponibile in Romania, listele sunt foarte vechi, dupa cum am scris.
De obicei anunt pe blog cand vin in Bucuresti. Te astept cu drag, poate la un seminar.
Buna.sunt mama unui baietel de 12 ani si te rog
Sami d-ai niste sfaturi cu privire la o protectie solara
Si o solutie ptr a mentine o igiena a tenului.
Mentionez ca am folosit sapunul cu sulf dar am obsarvat
Ca usuca tenul si zona t este cu putine comedoane si uneori prezinta
Mancarimi.am folosit si vit a.
Irina,
Am raspuns la primul tau comentariu, postat aici: https://pasagera.ro/ingrijirea-tenului-uscat-rutina-zilnica.html
Te rog foarte frumos sa verifici.
Buna,
Un demachiant usor de gasit in supermarketurile romanesti si budget-friendly este L’Oreal Sublime Soft Skin Perfecting Cleansing Milk. Ei afirma ca este pentru ten uscat si sensibil, pt. demachierea tenului si a ochilor, dar eu, avand tenul mixt, nu am nicio problema cu el daca ma spal dupa demachiere cu un produs solubil in apa. Ingrediente: Water, Paraffinum liquidum, Isopropyl myristate, Propylene glycol, Zea Mays oil, Carbomer, Triethanolamine, Leciyhin, Chondrus crispus, Disodium cocoamphodiacetate, Polysorbate 20, Pentaerithrityl Tetra-di-t-butyl Hydroxy-Hydrocinnamate, Methylparaben, Phenoxietanol, Ethyl-paraben, Parfum. Le-am verificat in Dictionarul de ingrediente si, cu exceptia parfumului de la final – era prea frumos daca nu-l includeau, n-am observat altceva problematic – Corina, te rog sa ma corectezi daca gresesc. Nici Triethanolamine nu pare problematic tinand cont ca produsul nu contine ingrediente care sa elibereze formaldehida. Contine emolienti, dar spalandu-ma ulterior banuiesc ca ii indepartez si ca de asta nu-mi blocheaza porii.
In schimb as vrea sa te intreb daca gelul de curatare din aceeasi gama (Water, glycerin, disodium cocoamphodiacetate, coco-betaine, peg-7 glyceryl cocoate, sodium laureth sulfate, glycol distearate, acrylates copolymer, citric acid, peg-55 propylene glycol oleate, peg-75 shea butter glycerides, polyquaternium-7, ppg-5-ceteth-20, propylene glycol, sodium benzoate, sodium chloride, sodium hydroxide) ar putea fi folosit de mine tinand cont ca am tenul mixt (si sensibil), nu uscat – ei spunand ca se adreseaza tenului uscat. In cazul demachiantul m-am gandit ca oricum il spal si asa a fost – n-am avut probleme, dar la cleanser … nu stiu daca e ok sa trec la asta.
Gama asta incepe sa-mi dea speranta ca pot exista si in Romania produse (aproape) noniritante -prima data am folosit servetelele demachiante, erau singurele de la care nu ma usturau ochii. In covarsitoare parte rafturile sunt pline de asa-zise produse targetate pt tenul mixt pline cu alcool care te fac sa lucesti mai tare si te irita, agravand in timp problemele tenului. In plus, produsele cu acelasi nume si ok in vest au aici formule pline de iritanti, cu cat mergi spre est e cu atat mai rau, ca si cum consumatorii din est trebuie pedepsiti – nu pot intelege logica.
Multumesc pt raspuns,
Anne,
E ok demachiantul si e corecta teoria cu parfumul. Daca produsul de curatare este L’Oreal Sublime Cream Gel Wash atunci acela e bine formulat. Nu stiu daca formula listata de tine e cea a produsului despre care vorbesc eu pentru ca nu imi amintesc formula produsului, stiu doar ca m-am uitat peste ea in magazin si e buna. Oricum, chiar si formula ta e ok, dar are intr-adevar cateva ingrediente care ar putea fi problematice tenului mixt. Incearca-l, oricum se limpezeste de pe ten, e prea putin probabil sa iti blocheze porii.
Sa stii ca in gama L’Oreal Sublime exista solutia micelara, foarte bine formulata.
Problema cu formulele diferite in functie de continent sau chiar tara nu am inteles-o decat atunci cand am vazut declaratiile celor de la Olay care au spus ca formulele sunt conform cerintelor din fiecare tara. De fapt sunt conform educatiei (in domeniul cosmetic) consumatorilor din fiecare tara. Imagineaza-ti ca in Romania exista femei care nu se spala pe ten in fiecare zi sau care se spala cu sapun. In SUA formulele Olay sunt foarte bune, in Romania sunt dezastruoase.
Multumesc frumos pentru raspuns. Da, despre L`Oreal Sublime Soft Gel-Cream Wash era vorba, il voi cumpara la sfarsitul saptamanii, cand revin in Ro. Ingredientele pe care le-am mentionat mai sus le-am gasit postate de o bloggerita care il cumparase.
Despre micelara LÒreal Sublime citisem de bine, poate o voi incerca, n-am considerat-o necesara – poate si datorita modului de demachiere pe care il folosesc. Il scriu aici daca nu te superi, poate e util cuiva. Nu l-am gasit undeva, ci pur si simplu de cativa ani incoace asa am ajuns sa ma demachiez (tot incercand diferite moduri) si mi s-a parut cel mai usor. Asadar, ma spal pe maini, apoi incep: cu capul aplecat deasupra chiuvetei imi ud toata fata cu apa – usor calduta de vreun an si ceva de cand te-am descoperit :), si, stand deasupra chiuvetei cu apa curgand si ochii inchisi, prind intre degetul aratator si cel mare de la fiecare mana genele (cu mana drepta la ochiul drept, cu stanga la stangul – simultan), frecandu-le usor cu degetele ude (mai clatesc degetele sub jet si repet de 2-3 ori). Imi spal rapid mainile de mascara ca sa n-o intind pe ten, apoi iau o discheta, o ud, o storc si cu demachiant sterg tenul si zona ochilor (inclusiv genele – tinand ochii inchisi si prinzandu-le in discheta indoita, desi nu mai e mai nimic pe ele deja). Imi ajunge o singura discheta fata-verso pentru tot pentru ca tot machiajul e deja inmuiat iar mascara aproape inlaturata. Apoi spal fata cu clanser si gata. De mentionat ca in momentul in care indepartati mascara cu apa miscarea trebuie facuta direct inspre chiuveta si nu inspre pleoapa de jos, ca sa nu o murdariti prea tare de mascara si sa trebuiasca apoi sa o stergeti prea mult.
Poate parea laborios, dar e foarte rapid o data ce te obisnuiesti. Din toate modurile incercate asa mi s-a parut ca bruschez cel mai putin tenul pentru a indeparta machiajul.
In cazul unui mascara rezistent la apa nu e la fel de usor (apa nu ia mare lucru), dar ajuta. Oricum nu folosesc mascara de acest tip.
PS: daca folosesc servetele demachiante, fac aceeasi „inmuiere” in prealabil – asa nu am deloc problema insuficientei imbibari cu substanta a servetelelor.
Buna ziua,
Va rog ati putea sa-mi spuneti daca acest produs http://www.boots.com/en/Boots-Essentials-Fragrance-Free-Cleansing-Lotion-150ml_1364392/ este un demachiant sau un produs de curatare solubil in apa si daca as putea sa-l folosesc pe tenul meu care e unul acneic si usor sensibil, care momentan se descuameaza; nu am gasit la Boots nici un produs dintre cele recomandate in lista (sunt la londra momentan).
Aveti vreo parere despre exfoliantele de la Bravura London, le recomandati?
Multumesc mult.
Adriana,
Produse de curatare solubile in apa: http://www.boots.com/en/Boots-Simply-Sensitive-Foaming-Cleansing-Wash-150ml_1189231/ (spuma), http://www.boots.com/en/Boots-Simply-Sensitive-Cleansing-Wash-Gel-150ml_1189221/ (gel), http://www.boots.com/en/Boots-Simply-Sensitive-Cleansing-Lotion-200ml_1189229/ (lapte demachiant).
Multumesc de raspuns.
Consultatii altfel decat la cabinetul dvs nu ar fi posibile?
Momentan sunt la Londra si am nevoie sa-mi construiesc o rutina corecta de ingrijire a tenului pt ca am probleme serioase cu acneea de vreun an si jumatate, dar totusi niciodata inainte de acest moment. Am 36 de ani si pe langa acnee am si pete de la soare, melasma destul de intinsa pe frunte si multe pete post acnee.Practic fata mea arata ca o masca intrucat gatul imi este destul de deschis ca nuanta fiindca am o piele alba care se arde usor la soare.
As vrea sa incerc si eu produsele PC si as vrea sa incep prin a comanda niste mostre dar nu stiu ce sa aleg pt ca nu prea stiu ce tip de ten am.
Am citit aici pe blog ca cel mai adesea tenul acneic este unul gras. Al meu nu cred ca este, totusi, gras.
Mi-am facut testul recomandat de dvs ca sa aflu ce tip de ten am si am tras concluzia ca AR FI ( nu sunt sigura) unul normal, cu usoare tendinte grase in zona T. De altfel aceasta zona T devine destul de uleioasa peste zi cand port machiaj, iar dimineata la trezire este usor mai lucioasa decat restul fetei.
Totusi, daca dupa ce imi spal fata nu imi aplic in vreo 5 minute crema, tenul apare uscat si chiar descuamat pe alocuri.Dar cu privire la acest aspect am un detaliu de mentionat- am facut 2 sedinte de peeling la interval de o saptamana si jumatate intre ele si ma gandesc ca poate de aceea mi se descuameaza tenul.
Din dimineata asta am inceput sa folosesc benzoyl peroxide ( Acnecide 5% w/w gel) iar saptamana trecuta am aplicat in vreo 4 seri consecutiv 2% salicylic acid de la Bravura London.
In ultimul timp am folosit produse REN skincare din gama blemish prone skin si protectie solara Avene 50+ emulsion( water resistant)-normal to combination sensitive skin, cu care nu pre ma simt bine intrucat mi se pare ca imi descuameaza tenul dupa aplicare si, mai nou, ma ustura usor fata cand o aplic.In ultima saptamana am mai aplicat seara si uneori dimineata si acest produs http://www.renskincare.com/p/3113/Sirtuin+Phytohormone+Replenishing+Cream care parca imi echilibra cumva productia de sebum.
In concluize sunt total derutata, nu cred ca as sti sa ma descurc in aceasta situatie fara sfaturi avizate si nu stiu de unde sa incep fiindca am atatea probleme de tratat.
Credeti ca ati putea sa ma ajutati in vreun fel?
Va apreciez pt rabdarea si disponibilitatea cu care tratati fiecare subiect in parte si mi-ati inspirat incredere ca exista o solutie si in cazul meu.
Va multumesc, o zi buna!
Adriana,
Consultanta fac doar la cabinetul din Timisoara sau in Bucuresti cand organizez evenimente in Bucuresti.
Tenul tau este mixt – pe unele zone este normal, pe zona T exista exces de sebum. Si este deshidratat, de aceea apar acele descuamari. Este posibil sa fie deshidratat din cauza peelingurilor.
Iti recomand sa incerci mostre din urmatoarele produse Paula’s Choice, poti comanda pe site-ul din UK.
Dimineata: Clear Cleanser, Clear Daily Azelaic Acid, Skin Balancing SPF 30
Seara varianta 1: Clear Cleanser, Clear Regular BHA 2%, Resist Clear Skin Hydrator, Resist Vitamin C Spot Treatment (de 5 ori pe saptamana)
Seara varianta 2 : Clear Cleanser, Resist Clear Skin Hydrator, Clinical 1% Retinol (o data pe saptamana)
Citeste cu atentie detaliile de folosire a produselor si aplica in prima saptamana varianta 1 de 2-3 ori pe saptamana, crescand progresiv aplicarile.
despre Bioderma sebium? demachiantul solubil i apa? ce parere ai?
Nico,
Este review pe site.
Buna corina!as vrea sami procur un produs de curatat solubil in apa,ma gindeam la cel de la avene cold cream emollient cleasing gel,dar nu sunt sigura deoarece am vazut pe beautypedia ca ratingul la acest produs este de o singura stea..
Alina,
Daca are formula asta: Water, Avene Thermal Spring Water (Avene Aqua), Disodium Cocoamphodiacetate, Myristic Acid, PEG 7 Glyceryl Cocoate, Coco Glucoside, Glycerin, Sodium Cocoyl Isethionate, Isohexadecane, Cocamidopropyl Dimethylaminohydroxypropyl Hydrolyzed Collagen, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Ceteareth 60 Myristyl Glycol, Beeswax (Apis Mellifera), Cetyl Alcohol, Citrus Aurantium Amara (Orange) Oil, Fragrance, Glyceryl Stearate, Propylparaben, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Sodium Hydroxide, Styrene/Acrylates Copolymer, Triclosan, Xanthan Gum
atunci review-ul de pe beautypedia este corect. Citeste-l cu atentie.
Eu voi sterge aceste liste pentru ca nu mai sunt de actualitate, din pacate.
De cand am descoperit site-ul tau incerc sa-mi fac o rutina de ingrijire pentru a diminua din problemele pe care le intampun zilnic. Am ten mixt, gras si pori mariti in zona T, deshidratat in rest, chiar si unde e gras apar cojite. E fff sensibil in urma tratamentelor locale antiacneice si se inroseste repede. Am cumparat Avene gel netoyant pt.fata sensibila, dar usuca fata si in 2 ore e grasa. Apoi Avene cleanance gel ten mixt care curata bine dar uneori pielea se irita, e rosie si uscata. Daca aplic retin a se calmeaza si arata f.bine, dar il pot aplica ziua?
Ce ma sfatuiesti, ce produs de curatare sa folosesc pt.ca vara fata e foarte incarcata daca aplic si crema anti iritanta(care apropo nu am reusit sa ma lamuresc care e buna pt ten gras- ca sa nu incarce) si factor de protectie si pudra/ fond de ten. Sper sa ai timp si pt mine cu un mic raspuns. 🙂 Am vazut prod. PC de la care o sa cumpar toner, dar sa fac toata rutina de acolo…din pacate nu pot.
Cristina,
Nu poti aplica Retin-a dimineata si mai mult decat atat protectia solara este obligatorie, este scris si pe prospect.
Incearca acest produs: http://www.paulaschoice.ro/skin-care/cleansers-and-removers/resist-perfectly-balanced-foaming-cleanser.html pentru curatare. Dimineata, dupa curatarea tenului aplica doar protectie solara si eventual un produs cu anti iritanti, dar in varianta lichida: http://www.paulaschoice.ro/skin-care/clinical/redness-relief-treatment.html
Seara poti aplica Retin-a alternativ cu un acid salicilic, incearca-l e acesta: http://www.paulaschoice.ro/skin-care/exfolianti-aha-bha/clear-regular-strength-anti-redness-exfoliating-solution-with-2-salicylic-acid-52.html.