Îngrijrea pielii corpului – rutina zilnică

Pielea corpului este împărţită în mai multe zone cu tipuri de piele câteodată foarte diferite. Pielea feţei este cea mai expusă luminii, poluării, vântului, etc şi asimilieaza zilnic sute de ingrediente chimice unele mai bune altele mai puţin bune pe care le aplicăm prin produsele cosmetice. De aceea tenul este mai greu de îngrijit şi este mai sensibil decât restul corpului.

Pentru a menţine pielea sănătoasă şi cât mai mult timp tânără trebuie să folosim produse care să conţină antioxidanţi, ingrediente skin identical, ingrediente cell communicating, anti iritanţi, iar aceste ingrediente sunt necesare pielii de pe tot corpul.
În general, în afară de faţă, pe corp sunt puţine zone care au nevoie de un tratament special şi anume:

1. Mâinile sunt agresate zilnic datorită tuturor produselor cu care intră în contact (detergenţi, săpunuri, degresanţi, etc) şi datorită altor factori înconjurători (soare, vânt, frig, poluare, etc)
2. Călcâieie sunt acoperite cu un strat cornos de piele de 4 ori mai gros decât pe restul corpului.
3. Coatele şi genunchii pot fi câteodată zone acoperite de un strat cornos mai gros decât pe restul corpului.

Oriunde pe corp unde aveţi acnee, zone hiper pigmentate, cicatrici post acnee, etc, trebuie să urmaţi exact acelaşi tratament ca pe faţă.
Pielea corpului (despre mâini şi călcâie voi scrie în articole separate) care nu are probleme deosebite are nevoie zilnic de următoarea îngrijire:

Dimineaţa:

Curăţare blândă cu un produs solubil în apa. Gelurile de duș sunt foarte uşor de ales: să nu conţină iritanţi sau dacă conţin să fie chiar la sfârşitul listei, astfel când vă limpeziţi să îndepărtaţi şi acei iritanţi de pe suprafaţa pielii. Preţul nu ar trebui să fie un criteriu de alegere, cele scumpe nu îşi justifica deloc costul. Produsele care afirmă că hidratează piele au de obicei în compoziţie uleiuri, puteţi să vă aplicaţi şi voi pe pielea umedă orice ulei vegetal de uz cosmetic şi veţi avea acelaşi rezultat.

Protecţie solară cu un produs care să vă protejeze de toată gama de UV, pe care îl aplicaţi cu 20 de minute înainte să ieşiţi din casă. Dacă aveţi ferestre mari sau staţi lângă fereastră va trebui să vă protejaţi şi în casă deoarece UVA trec şi prin sticlă.

Seara:

Curăţare blândă cu acelaşi produs solubil în apă.

Exfoliere chimică sau scrub uşor. Exfolierea chimică este recomandată şi va preveni celulele moarte să se adune în pori însă dacă nu doriţi să folosiţi produse de acest gen atunci puteţi face un scrub uşor. Scrubul poate fi realizat prin: spălarea pe corp cu un prosopel/mănuşă ude pe care aţi pus gelul de duş; spălarea pe corp cu un produs ce conţine particule abrazive; frecarea corpului cu un mix de particule abrazive şi ulei (eu prefer zaţ de cafea sau mălai cu ulei de sâmburi de struguri) pe care îl îndepărtaţi prin spălare cu gel de duş; orice altceva ce duce la exfolierea pielii. Loofah sau metodele agresive nu fac decât să irite pielea. În zonele în care aveţi acnee, dermatită sau orice altă problemă a pielii nu este indicat sa faceti scrub.

Hidratare cu un produs care să conţină toate cele 4 categorii de ingrediente necesare pielii şi să nu conţină iritanţi. Cel mai greu va fi ca o femeie să înţeleagă că, în loc să deschidă produsul să vadă cum miroase ar trebui să citească instructiunile şi să se asigure că nu conţine parfum, fragrance sau alţi iritanţi. Doar în cazul pielii uscate aveţi nevoie mai mulţi emolienţi, în cazul pielii normale sau grase aceştia pot rămâne sub formă de peliculă grasă la suprafaţa pielii. Se poate întampla ca în zone diferite ale corpului să aveţi tipuri diferite de piele, iar în acest caz se poate să aveţi nevoie de produse diferite. Din păcate cele mai multe creme şi loţiuni pentru corp conţin doar emolienţi şi nu conţin nimic care să ajute pielea cu adevărat.

71 comentarii

Scrie un comentariu
  • Buna..am o intrebare..pe spate si brate am acnee.cum as putea sa o tratez sau sa o previn? Si ce gel de dus e recomandat? In prezent folosesc de la Fa.

  • Buna,

    Am gasit in DM un ulei de corp de la Palmer’s care mi-a atras atentia in special pentru ca scrie ca il pot aplica pe pielea umeda si se absoarbe usor. Nu imi place dimineata sa ma dau cu crema pentru ca mereu sunt pe fuga. Am gasit numai reviews-uri bune despre el dar pentru mine parerea ta conteaza cel mai mult.
    Ce parere ai de ingredientele lui?

    Glycine Soja (Soybean )Oil, Isopropyl Myristate, Sesamun Indicum (Sesame ) Seed Oil, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, PEG-40 Sorbitan Peroleate, Tocopheryl Acetate, Fragrance, Benzophenone-3, BHA, Beta carotene (CI40800)

    Multumesc

    • Andreea,
      Da, e ok, contine 3 uleiuri vegetale si unt de cacaou, dar nu sunt ok iritantii, insa sunt in concentratie mica.

  • Buna Corina!as vrea sa mi fidelizez clietele in luna martie cu sticluta din uleiuri (argan,migdale, vit E )facuta de mine.am f multe cliente cu pielea uscata .te rog sa mi spui dc este ok.
    Ce sa fac pentru perioada asta rece din an cand se raceste instantaneu ceara pe picior,ma gandeam la un fel de peeling in felul acesta incalzesc si piciorul deschizand porii, si mai scot si ceva fire din piele.(am citit ca nu e ok peelingul dar ele acasa nu fac nimic ,ce sa zic de baut apa .le spun ca e f important hidratarea externa cat si cea interna)ajuta ma te rog cu niste idei.Mersi mult!

    • Andreea,
      Atentie mare la modul de preparare a mixurilor de uleiuri – sterilizeaza sticlele, scrie data de expirare a produsului finit, asigura-te ca este stabil in timp etc.
      Nu poti face peeling inainte de epilare, pielea se va irita foarte tare. Daca vrei sa incalzesti pielea poti face masaj. Porii nu se deschid si nu se inchid ca niste usi. Efectul vapoforului asupra porilor este de a inmuia continutul lor pentru a putea fi extras mai usor.



Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.