Îngrijirea tenului în sarcină și alăptare

Îngrijirea tenului în timpul sarcinii depinde doar de tipul de ten și de afecțiunile cutanate prezente pe piele în momentul respectiv. Foarte multe femei preferă să nu își trateze afecțiunile cutanate din cauză ca nu știu ce ingrediente pot aplica pe piele și care sunt ingredientele pe care ar trebui să le evite.

Înainte de a folosi un produs cosmetic sau medicament care conține ingrediente despre care nu aveți prea multe informații, e important să verificați dacă acestea pot fi folosite sau nu în timpul sarcinii și alăptării. Bineînțeles dermatologul sau ginecologul vă pot da detalii despre produsele interzise, dar am să încerc să fac și eu o mică lista care poate fi de ajutor, inspirată din declarațiile Colegiului Medicilor Obstetricieni și Ginecologi din SUA.

Cele mai multe produse cosmetice care se folosesc în mod uzual (produse pentru curățat tenul, creme hidratante, tonere, seruri, creme de ochi, etc) nu conțin ingrediente care să se absoarbă de la nivelul pielii în organism.

Antibioticele cu aplicare cutanată pot fi folosite în timpul sarcinii și alăptării la recomandarea unui medic (și doar în urma unei analize bacteriologice și a unei antibiograme care să dovedească necesitatea folosirii acestora, aș adaugă eu)

Antibacterienele poți fi aplicate pe piele în timpul sarcinii și alăptării, la recomandarea unui medic. Benzoyl peroxide poate fi folosi în concentrații de 5% sau mai puțin, iar acidul azelaic poate fi folosit în concentrații de 15% și 20%.

Exfolianții pot fi folosiți fără restricții în sarcină și în timpul alăptării, în concentrațiile următoare: BHA maxim 2%, AHA maxim 12%.

Hidroquinona nu a fost testată în aceste condiții și nu există date despre riscurile pe care le implică folosirea ingredientului în sarcină sau în timpul alăptării. Medicii nu recomandă folosirea hidroquinonei în timpul sarcinii și alăptării și nici a derivatelor cum ar fi arbutin.

Produsele pentru protecție solară se pot folosi fără restricții în timpul sarcinii și alăptării, filtrele solare minerale  sau sintetice conținute de aceste produse nu prezintă risc. Este indicat să folosiți protecție solară în fiecare zi din an, în timpul sarcinii este la fel de important să vă protejați de razele ultraviolete. Lipsa protecției solare poate duce la apariția petelor pe ten (chloasma).

Metronidazolul (recomandat de medici pentru tratamentul rozaceei sau Demodexului) poate fi folosi în timpul sarcinii și alăptării.

Retinoizii prezenți în medicamente cu aplicare cutanată (adapalene, tretinoin, isotretinoin, tazaroten, etc) precum Retin-a, Differin, Tazorac, etc nu pot fi folosiți în timpul sarcinii. Mulți medici evită recomandarea formelor de retinol care se găsesc în produsele cosmetice (retinol, retinyl acetate, retinyl palmitate, etc) din cauza asocierii acestora cu retinoizii din medicamente, dar nu există studii care să interzică folosirea acestora în timpul sarcinii. Concentrațiile mari de retinol (ex: 1% Retinol) au proprietăți și acțiune similară cu retinoizii medicamentoși de aceea nu sunt recomandate în timpul sarcinii.

Vitamina C (chiar și în concentrații de 5-10%) poate fi folosită în sarcină și în timpul alăptării.

Peelingurile cu acizii de orice fel si laserul nu se pot folosi in timpul sarcinii. Nu exista studii pentru procedurile cu IPL, dar medicii recomandă sa nu faceți tratamentele cu lumină intens pulsată în timpul sarcinii și alăptării.

126 comentarii

Scrie un comentariu
  • Salut Corina si multumim de articol,folositor!vreau sa te-ntreb referitor la retinol,in articol scrie ca in sarcina nui recomandat dar in timpul alaptarii as putea folosi de la Paula gama rezist anti aging?inca ceva spuneai ca nu mai mult de 1%sa nu contina retinol cremele dar nu scrie in detaliile produselor cit retinol contine si de asta sunt confuza daca pot sal utilizezi sau nu pe fata in timpul alaptarii.

    • Irina,
      Eu nu am spus ca Resist Anti Aging nu se poate folosi in sarcina. In detaliile fiecarui produs, pe site-ul Paula’s Choice vei gasi concentratiile ingredientelor active, daca sunt mari si e nevoie de precautii in folosire. Singurul pe care nu il poti folosi in sarcina sau alaptare este Clinical 1% Retinol.
      Pentru linistea ta nu folosi produse cu retinol sau alti derivati de vitamina A in sarcina (desi vezi ce am scris despre acestia in articol). Insa in alaptare nu este nici o problema. Produsele cu retinol din gama Resist (din cele care exista in acest moment pe piata) sunt: Resist Barrier Repair, Resist Intensive Repair Cream, Resist Intensive Wrinkle Repair Serum.

  • Buna Corina,Din pacate nu mai gasesc brevoxyl .Ce alt antibacterian safe as putea folosi in al doilea trimestru se sarcina?Sunt disperata ca incep deja sa-mi apara cosuri dureroase sub piele.In prezent folosesc doar exfoliantii de la paula.Multumesc

  • Buna Corina,
    As putea folosi Resist Daily Smoothing Treatment 5% Alpha Hydroxy Acid si Skin Perfecting 2% BHA Lotion Exfoliant pe perioada sarcinii? Pana acum am folosit Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant
    Iti multumesc pentru raspuns.

  • Buna Corina, din pacate mie nici nu mi-a trecut prin cap ca ar trebui sa intrerup Differin, si acum sunt insarcinata in luna 6 jumate si l-am folosit inca de la inceputul sarcinii de maxim 2 ori pe sapt. Ar trebui sa imi fac probleme? Multumesc

  • Buna! Sunt mamica unui baietel de 1 an si 3 luni pe care-l alaptez si vreau sa continuu. Am acnee vulgara si tocmai mi-am achizitionat doua creme noi.
    Duac si Epiduo. Le pot folosi in timpul alaptarii? Multumesc!

    • Adriana,
      Aceste doua creme sunt medicamente si au prospect pe care te rog sa il citesti cu atentie. Dupa aceea trebuie sa iei legatura cu pediatrul si sa ii spui care sunt substantele active pe care le vei aplica pe piele si sa ceri parerea dansului.

  • Buna Corina,
    Resist Intensive wrinkle-repair retinol serum este safe?
    Mai am o emulsie care imi place destul de mult, Avene ysteal, insa scrie pe cutie ca nu este recomandata femeilor insarcinate si nu stiu de ce: 🙁
    Water (aqua), Caprylic/Capric Triglycerides, Avene Aqua, Mineral Oil (Paraffinum Liquidum), Propylene Glycol, Glyceryl Stearate, PEG 100 Stearate, Squalane, BHT, Butylparaben, C13 14 Isoparaffin, Carbomer, Disodium EDTA, Laureth 7, Phenoxyethanol, Polyacrylamide, Propylparaben, Red 33 (CI 17200), Retinal, Tocopheryl Glucoside, Triethanolamine.

    Thanks :*

    • Claudia,
      Nu exista studii care sa arate ca retinolul este periculos in concentratii mici, dar majoritatea femeilor se feresc de el.
      Cred ca emulsia respectiva este interzisa din cauza retinalului.

  • Buna Corina,
    Descoperind informatiile tale, am aflat cum tot mai multa lume lauda munca ta si bineinteles produsele Paulei. Capatand o logica a ingrijirii tenului,imi doresc sa fac ce mai pot inca face pt el. Am un ten mixt, pleoapele si exteriorul pometilor fiind uscate,cate un cos sau 2 razlete in perioada menstrei , pori mai dilatati si puncte marunte negre pe nas si barbie.Am 26 de ani,tenul alb si cateva alunite capatate din cauza neprotejarii cu spf (clasica neinformare).Inca alaptez bebelul meu la 1an si 3 luni care la aceasta varsta primeste laptele matern ca si supliment avand in vedere ca are alimentatie diversificata de mult (punctez aceasta pt ca mi-as dori sa pot permite si retinol in rutina ).Una peste alta, in ultima perioada am cam neglijat tenul din multe puncte de vedere(,,saracul” inca mai rezista) si as dori sa revolutionez starea lui. Desigur ca, la cate oferte sunt pe site as putea sa aleg cate ceva, insa nu as fi impacata daca nu as primi o rutina alcatuita de maestra ☺ avand in vedere cele detaliate mai sus. Ce zici, ma poti ajuta ?Multumesc frumos!

  • Da …scz , o mica remediere: nu vad puncte negre , am de fapt cateva albe si cele de pe nas ar fi porii cu sebum .Ms!Inca astept! Si cred ca in articol vroiai sa specifici ca retinolul nu ar fi safe in sarcina dar in alaptare e permis , adica chiar si cel de 1% ar fi ok?

  • Mask Plus gel are o concentratie de 0,02 tretinoin iar pe prospect scrie ca nu intra semnificativ in bariera cutanata. poate fi folosit in sarcina?

  • Buna Corina,

    De cateva zile am descoperit site-ul Pasagera.ro, citesc articole si comentariile, dar tot imi este greu sa ma decid care sunt produsele de care am nevoie, fiind o necunoscatoare in domeniu. As dori sa ma ajuti in construirea unei rutine de ingrijire zilnica. Am 36 ani, ten mixt( chiar mai uscat iarna), cu tendinte acneice, pete rosii lasate de ”stoarcerea cosurilor” in adolescenta, puncte negre si cateva puncte albe in zona ochilor, riduri fine. Mentionez ca alaptez.
    Iti multumesc frumos pentru ajutor,

  • Buna, Corina,
    Înțeleg că Brevoxyl și Skinoren se pot utiliza în timpul sarcinii doar la recomandarea unui medic. Același lucru e valabil și pentru Resist Skin Transforming Multi-Correction Treatment Azelaic Acid + BHA? Nu am probleme grave cu tenul dar îmi mai apare din când în când câte un coș și aș vrea să-l pot trata cu ceva…
    Multumesc.

  • Bună ziua! Abia an descoperit blocul dvs. și nu mă mai satur sa îl citesc. Sunt o proaspătă mămică a unei fetițe de 4 luni. Am un ten mixt, cu tendința acneica. Este safe pe perioada alăptării sa folosesc gama Vichy Anti-Aging pentru ten cu imperfecțiuni? Crema conține acid glicolic, acid salicilic, vitamina C și LHA. Va mulțumesc!

    • Mary,
      Asa cum scriam mai sus acidul salicili si glicolic este ok. Insa acel produs nu are acizii activi pentru ca daca i-ar avea ar fi obligati prin lege sa aiba si avertismentul de aplicare a protectiei solare in fiecare dimineata si de a nu folosi produsul daca esti alergica la aspirina. Nu este suficient sa ai acid salicilic intr-un produs pentru ca produsul acela chiar sa fie un exfoliant chimic. Trebuie sa ai o anumita concentratie si un anumit pH, lucrurile pe care Vichy nici vorba sa le aiba. Poti citi despre exfolianti multe detalii in categoria dedicata: https://pasagera.ro/category/ingrijire-ten/exfoliere-ingrijire-ten

  • Buna Corina,
    Am un ulei de corp pentru bebelusi pe care il folosesc eu dupa dus…scrie ca are in compozitie vitaminele A si E…nu mai stiu exact care era treaba cu vitamina A si sarcina. Este ok din punctul asta de vedere? Restul ingredientelor sunt uleiuri naturale.
    Mersi :*

    • Claudia,
      Citeste din nou articolul de mai sus!!! Nu exista interdictii pentru vitamina A. Retinoizii sunt alta poveste – poti citi pe site despre legatura dintre retinoizi si vitamina A.

  • Buna, sunt însărcinată in aproximativ 2 sapt. Am făcut un tratament de curățare la fata , cosmeticiana mi-a dat si cu electrodermul , eu neștiind ca sunt însărcinată încă, apoi am făcut testul care a ieșit pozitiv. O sa fie vreo prob cu copilul dacă am folosit electrodermul? Aștept răspuns, te rog! Mulțumesc, Alexandra

  • Buna!
    Se pot folosi pe durata sarcinii urmatoarele produse Paula’s Choice: Resist- Hyaluronic Acid Booster respectiv RESIST Super-Light daily wrinkle defense (30 SPF)?

    De asemenea mai folosesc o crema pe care este specificat „rich in polyphenols and flavonoids)(SPF 20). Sunt fara efecte adverse in sarcina cremele cu polifenolii si flavonoide?

    Multumesc, F.

  • Buna! Imi place mult blocul tau!
    Mereu am avut o ten problematic, cu zona t grasă, insa dupa ce am nascut s-a înrăutățit subit. Alaptez de 1 an si 4 luni si deja de cateva luni am niste accese de papule, pustule, alergie, roseata, mancarime, ca nici eu nu inteleg ce sunt. Niste umflaturi care nu sunt dureroase, care daca le spargi o faci in zadar, ele mai departe stau frumos pe fata. Zone înroșite anume pe obraji si sprâncene/pleoape, cu papule. Am fost la vreo 4 dermatologi. Am dat si analiza de pe fata, am demodex. Alt medic a zis ca am dermatita, iar altul rozacee. Skinorenul nu ma ajuta, chiar ustura rau. Ce zici Pasagera, ce sa fac mai departe…Folosesc metrogel dimineața, metrocrema de la isis pharma, betaghen si sudocream toate amestecate seara. Fac bine?

    • Gina,
      Eu ti-as recomanda sa opresti Skinoren, produsele cu metronidazil, sudocream si orice altceva mai aplici pe ten. Repeta analiza de demodex si fa o analiza din pustule. Ai nevoie de un diagnostic corect, iar intre timp trebuie sa iti ingrijesti pielea cu multi anti iritanti, ingrediente reparatoare, protectie solara si exfoliere chimica pentru a curata porii. Este foarte posibil ca aceste schimbari sa se datoreze schimbarilor hormonale prin care trece corpul tau. Eu ti-as propune sa scrii un email la info@paulaschoice.ro cu textul de mai sus si cu descrierea tipului tau de ten si in cel mai scurt timp ti se va trimite o recomandare de rutina de ingrijire.
      De asemenea citeste pe blog articolele despre Demodex, Rozacee si acnee pentru a intelege ca trebuie sa afli mai intai cauza ca sa poti trata problema.

  • Buna.As vrea sa te rog sa-mi dai o parere referitor la un Lapte emolient Uriage Xemose.Am o piele foarte uscata spre atopica si doar asta face treaba.Problema e ca sunt insarcinata si o folosesc foarte des,2 ori pe zi plus pe burta de fiecare data cand simt mancarimi.Nu ma apuc sa te retin cu lista de ingrediente amanuntite,doar asa in mare: Complex brevetat Cerasterol -2F (Omega 3-ceramide, Omega 6-ceramide, fitosteroli), complex brevetat TLR-2Regul, Apa Termala Uriage.
    Fara parabeni, parfum. Produs hipoalergenic. Pentru bebelusi, copii si adulti, fata si corp.Din moment ce este pentru bebei ar trebui sa fie sigura?Multumesc.O zi buna!

    • Bianca,
      In produsele cosmetice din farmacii nu vei gasi ingrediente care nu sunt recomandate in sarcina fara ca acest lucru sa fie specificat foarte clar pe ambalaj.

  • Buna, Corina! De mai bine de doi ani am in rutina mea Clear Pore Normalizing Cleanser de la Paula’s Choice. Am tot cautat pe internet si pe forumuri daca este safe de folosit in sarcina (sunt insarcinata in doua luni), dar nu am gasit nimic despre acest produs. Ingrijorarea mea este legata de faptul ca acesta contine triclosan. Crezi ca il pot folosi in continuare? Pe langa Clear mai folosesc RESIST Advanced Replenishing Toner si RESIST Super-Light Wrinkle Defense SPF 30.
    Iti multumesc din tot sufletul pentru tot ce faci! 😀

    • Dana B,
      Pana in acest moment eu nu cunosc contraindicatii pentru triclosan in sarcina, insa sfatul meu este sa faci asa cum crezi tu ca e mai bine pentru tine. Este foarte posibil ca in sarcina acest cleanser sa nu mai fie necesar, sper ca tenul tau sa nu mai aiba nevoie de ingrediente antibacteriene.
      Citeste te rog asta: http://www.paulaschoice.ro/produse-paula-sarcina

  • Buna.am o nelămurire și nu am văzut nici o întrebare despre asta. Apa termala (spre exemplu cea de la La roche posay)este ok de folosit în timpul sarcinii și alaptarii?multumesc

    • Dima,
      Te rog citeste articolul despre apa termala, foloseste functia de cautare de pe blog.
      Apa termala nu dauneaza sanatatii in timpul sarcinii si alaptarii.

    • Elena,
      Gama Calm poate fi folosita in timpul sarcinii si alaptarii fara probleme si este special formulata pentru tenul sensibil, cu simptome de rozacee. Toate produsele care nu pot fi folosite in timpul sarcinii si alaptarii au aceasta informatie specificata in categoria de Intrebari Frecvente regasita pe pagina fiecarui produs.

  • Buna ziua! In primul rand vreau sa va felicit pentru tot ceea ce faceti!
    Va deranjez cu o intrebare. As dori sa imi recomandati, daca este posibil, cateva produse cosmetice si de ingrijire sigure in sarcina. Momentan folosesc:
    Fond de ten: Vichy dermablend
    Corector: S-he stylezone – Concealer
    Strugurel bio (preparat de mine)
    Apa de gura Listerine
    Sampon Bio degresant cu urzica Krauter Kosmetikum
    Lotiune intima Lactacyd
    Pasta de dinti, deodorant- inca nu stiu care ar fi mai sigure (daca ma puteti ajuta cu o recomandare)
    Sunt acestea sigure in sarcina?
    Va multumesc anticipat!
    Mult spor in continuare in ceea ce faceti!

    Corector: S-he stylezone – Concealer:
    AQUA, CYCLOPENTASILOXANE, BUTYLENE GLYCOL, POLYMETHYL METHACRYLATE, DIETHYLHEXYL ADIPATE, C11-12 ISOPARAFFIN, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, SORBITAN ISOSTEARATE, ZINC OXIDE, MAGNESIUM SULFATE, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, BENZYL ALCOHOL, HYDROXYETHYLCELLULOSE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, SYNTHETIC WAX, TALC, BEHENYL BEESWAX, STEARYL BEESWAX, GLYCERIN, TOCOPHEROL, ALCOHOL DENAT / SD ALCOHOL, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, LACTIC ACID, SERINE, SODIUM LACTATE, SORBITOL, TEA-LACTATE, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, UREA, DIMETHICONE, SODIUM CHLORIDE, SODIUM BENZOATE, METHYLISOTHIAZOLINONE, ALLANTOIN, CI 77891, CI 77492, CI 77491, CI 77499

    Sampon Bio degresant cu urzica Krauter Kosmetikum:
    Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Glycerin, Urtica Dioica Extract*, Cymbopogon Schoenanthus Extract*, Melissa Officinalis Leaf Extract*, Mentha Viridis Extract*, Parfum, Limonene, Benzyl Alcohol, Polyquaternium-7, Dimethicone Propyl PG-Betaine, Citric Acid, Glucose, Alcohol Denat., Potassium Sorbate, Sodium Benzoate.*ingredients from biologically controlled environments.

    • Andreea,
      Produsele despre care ma intrebi pot fi folosite in sarcina. Te rog citeste cu mare atentie articolul de mai sus si articolul despre ingrijirea corpului in timpul sarcinii, daca produsele cosmetice nu contin ingredientele interzise atunci pot fi folosite fara probleme in sarcina. Oricum medicum tau pediatru este cel care trebuie sa te sfatuiasca cu privire la folosirea anumitor ingrediente atunci cand nu esti sigura daca poti sa le folosesti sau nu.

      Pentru fiecare produs achizitionat citeste cu atentie detaliile, daca nu este indicat in sarcina acest lucru ar trebui specificat. Pentru strugurelul facut de tine (care nu stiu daca contine ingrediente problematice in sarcina sau nu) verifica te rog toate ingredientele incluse si asigura-te ca pot fi folosite in sarcina. Mare atentie, daca ai pus si uleiuri esentiale in strugurel, sunt multe uleiuri esentiale interzise in sarcina si alaptare (https://www.kalisara.ro/precautii-de-folosire-uleiuri-esentiale-in-sarcina-si-alaptare/). Uleiurile esentiale ar fi mai bine sa nu fie incluse in produse pentru buze si ten.

      Pentru cele doua produse cu lista completa de ingrediente: din pacate ambele contin iritanti puternici care duc la formarea radicalilor liberi, eu nu le-as folosi. Mai ales samponul cu urzica, menta, melissa si multe alte ingrediente care irita pielea si duc la cresterea secretiei de sebum. Nu cunosc pasta de dinti si deodorante care sa fie interzise in sarcina, alege in functie de alte criterii acest tip de produse, vei gasi si articole pe site.

  • Buna Corina! Te rog mult imi poti spune si mie daca este ok in alaptare sa folosesc acest produs: Vitamina C suspensie 30%. Ingredientele produsului sunt: Dimethicone, Ascorbic Acid, Polysilicone-11, PEG-10 Dimethicone.

    Multumesc anticipat!
    Lavinia

    • Lavinia, intreaba si medicul tau despre asta, insa din tot ce stiu eu vitamina C nu este problematica in sarcina si in nici un caz in timpul alaptarii.

  • Bună,
    Am citit articolul cât Și comentariile dar n-am reușit sa trag concluziile necesare. și eu sunt însărcinată in 5 luni, probleme cu petele pigmentare am de câțiva ani acum in sarcina s-au accentuat și mai tare. Va rog dacă se poate sa-mi recomandați niște produse cât mai eficiente pentru estomparea petelor.
    Va Multumesc!

  • Buna ce părere aveți de Duac gel fel am 6 saptamani de sarcina ai a reapărut acneea pe prospect nu scrie ca este contraindicat doar sa contactez medicul și mai este o luna până merg la medic as vrea sa stiu daca afectează cu ceva conține clindamicina și peroxid de benzoil

    • Cristina, despre sarcina trebuie sa vorbesti cu medicul tau, pentru un sfat avizat. Nu cunosc efectele negative ale clindamicinei asupra sarcinii, este un antibiotic pentru care personal as cere sfatul medicului. Pentru benzoyl peroxide nu exista contraindicatii in concentratii mai mici de 5%.

  • Buna Corina, sunt insarcinata in 2 luni si folosesc zilnic, seara, Azelaic Acid Suspension 10% – The Ordinary https://theordinary.com/product/rdn-azelaic-acid-suspension-10pct-30ml?redir=1

    Este sigur pentru sarcina?

    Ingredients
    Aqua (Water), Isodecyl Neopentanoate, Dimethicone, Azelaic Acid, Dimethicone/Bis-Isobutyl PPG-20 Crosspolymer, Dimethyl Isosorbide, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Polysilicone-11, Isohexadecane, Tocopherol, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Isoceteth-20, Polysorbate 60, Triethanolamine, Ethoxydiglycol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.

    • Ioana, in articolul de mai sus gasesti informatii despre concentratiile maxime de acid azelaic permise in sarcina. 10% e ok.

  • Clear Ultra Light Daily Hydrating Fluid Spf 30+ de la Paula Choice poate fi utilizata in sarcină? Pe lista de ingrediente nu apar ingrediente din categoria retinoizi, dar in schimb sunt multi „Chemical Sunscreens”. Mulțumesc mult!!!

    • Roxana,
      Filrele solare sintetice (chemical sunscreens) nu sunt contraindicate in timpul sarcinii, sunt de evitat de persoanele cu ten sensibil care simt usturime, roseata sau chiar prurit (mancarimi) dupa aplicarea protectiei solare. Pe site-ul PC vei gasi si raspuns la intrebarea despre ingredientele care nu ar trebui folosite in timpul sarcinii, in sectiunea Serviciu Clienti, intrebari despre produse. De asemenea te sfatuiesc sa te consulti cu medicul tau daca nu esti lamurita cu privire la protectia solara.



Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.