Cât de des trebuie să ne spălam parul?

Cercetătorii dermatologi nu au ajuns la un consens cu privire la această întrebare, unii cred că părul ar trebui spălat rar deoarece șampoanele îndepărtează sebumul de la suprafața pielii, iar reacția pielii este de a produce și mai mult sebum, iar alții susțin că părul ar trebui spălat o data la două trei zile pentru a nu lăsa sebumul să se acumuleze în pori, prevenind astfel posibile afecțiuni ale scalpului datorate excesului de sebum (acnee, dermatită seboreică, etc).

Frecvența cu care ar trebui să vă spălați părul depinde de tipul de păr pe care îl aveți, de acțiunea ingredientelor pe care le aplicați zilnic pe păr (din șampoane, balsam, produse de styling), de alți factori ce influențează gradul de impurități ajunse pe firul de păr (efortul fizic susținut, impuritățile din aer, etc) și de textura părului.

Din experiența avuta cu părul meu care a trecut prin mai multe tipuri (gras, uscat, normal) și prin mai multe texturi, cred că părul are nevoie, în condiții normale, să fie spălat o dată la 6-7 zile cu un șampon potrivit texturii lui, cu ingrediente cât mai puțin iritante și cu surfactanți blânzi.

Dacă doriți să preveniți excesul de sebum sau să folosiți produse absorbante de sebum puteți lua în considerare următoarele:

În primul rând ar trebui să folosiți șampoane cât mai blânde, orice iritant sau surfactant care lasă pielea uscată poate duce la și mai mult sebum. Evitați iritanții de orice fel pe scalp sau păr (aer fierbinte, saună, apă fierbinte sau foarte rece, etc).

Există mai multe metode pentru a îndepărta excesul de sebum cum ar fi pudra de talc sau șampoanele uscate.

Pudra de talc se aplică pe palme, se scutură palmele pentru a îndepărta excesul apoi se masează ușor scalpul și părul cu talcul rămas pe mâini. Îl puteți lăsa câteva minute pe păr apoi vă puteți pieptăna. În timp veți observa cât de des puteți folosi această metodă, talcul la rândul lui va încărca părul.

Dintre șampoanele uscate cele mai cunoscute sunt Batiste. Din păcate gama Batiste conține alcool, dar majoritatea sampoanelor uscate  conțin.

Produsele de styling conțin ingrediente film forming care, împreună cu impuritățile ce ajung pe firul de păr și cu sebumul produs de glandele sebacee (în exces sau nu) duc la încărcarea firului de par și la pierderea volumului părului.

Dacă folosiți balsam de păr aplicați-l doar pe vârfuri, nu și pe scalp. Tot ceea ce duce la mărirea producției de sebum în cazul pielii de pe ten este valabil și în cazul scalpului.

Dacă aveți părul gras trebuie să luați în considerare că pieaptanul și peria duc sebumul de la rădăcină pe firul de păr.

Cu o îngrijire corectă și potrivită vouă, în timp, glandele sebacee își vor regla într-o anumită măsură producția de sebum dacă faceți tot ce este posibil pentru a nu le stimula prin uscarea excesiva a pielii. Spălarea este doar o parte din rutina de îngrijire a părului, fiecare tip de păr are nevoi specifice.

Notă (adăugată ulterior): Indiferent la câte zile vă spălați părul, este important sa îl spălați când este murdar.

135 comentarii

Scrie un comentariu
  • In sfarsit un articol pertinent despre ingrijirea parului gras. Cu toate prietenele ma cert si le spun: daca aveti un par normal/uscat, un spalat la 5-6 zile e suficient pentru voi… Doar persoanele cu parul gras au nevoie sa se spele la 2-3 zile. Cunosc persoane cu parul uscat care, daca nu se spala 2 saptamani, coafura le ramane intacta de zici ca au iesit de sub dus acum cateva ore… Ah, cele invidiez!

    Eu am avut toata viata parul gras cu firul moale, lipsit de volum. Exista si un avantaj la parul meu si anume, nu se usuca deloc la varfuri, nu e tern sau lipsit de vitalite, e stralucitor si pare sanatos. Nu stiu daca ma credeti dar parul meu nu a fost uscat niciodata. Il spal la 3 zile si arata bine. Mai rar deja devine uleios.
    Am incercat o multime de sampoane si scumpe si ieftine, si din supermarket si din salon, plafar, farmacie. Pentru mine cele mai bune sunt:
    – samponul solid Jumping juniper de la LUSH
    – sapun de Alep (ultima descoperire, imi face firul de par mai gros si asa am volum 3 zile)
    – Vichy Dercos
    Cam astea ar fi. Eu sunt adepta folosirii infuziilor cu plante: salvie, brusture, mesteacan, urzica. Nu folosesc balsam deloc.

      • Da, eu stau cu infuzia (eu o pregatesc mai concentrata) cam 1 minut pe par si apoi il clatesc bine . Am observat ca salvia ii da parului o tenta mai rosiatica castanie su brusturele e impotriva caderii parului.

  • Buna Corina,
    Ma stradui deja de 2 saptamani sa citesc cat mai multe articole si sa-mi construiesc comanda de produse PC 🙂 si am ajuns si la capitolul par . Am parul foarte gras ,rar si moale si nu am gasit inca samponul care sa ma ajute in acest sens. Mi-e foarte cunoscuta problema cautarii solutiei pt intretinerea parului gras, I can join the club din pacate ( cel putin nu ma mai cred singura ‘napastuita’ 🙂 ). Mi-am notat si voi incerca si eu Vichy dercos dar numai pt par gras daca gasesc, poate va avea efect.
    Am utilizat multa vreme pudra de talc de la johnson’s pentru a nu fi nevoita sa ma spal zilnic pe par. Am utilizat sampon uscat Klorane care mi se pare f scump pt cat il poti folosi, si am ramas de peste un an la samponul uscat de la Balea. Cred ca nu as mai putea trai fara el :). Costa mult mai putin fata de celelalte alternative (10-11 ron) si din cate tin eu minte are aproape aceleasi ingrediente si efecte ( nu am incercat Batiste) . Poate va foloseste informatia ; si eu am citit-o intr-un review si sunt foarte recunoscatoare celei care l-a scris .
    Pentru a minimiza produsele de styling si pt ca am mare nevoie de ‘sustinere’ a coafurii am ajuns sa pulverizez bere (ca mama pe vremuri) cu foarte putin zahar (ar ajuta la fixare am inteles). De multe ori sunt nevoita a 2-a sau a 3-a zi sa utilizez si fixativ, sau la ocazii mai ‘speciale’ , dar incerc sa il folosesc mai mult pe partea din spate, sa evit fata care are destule probleme .

    • De curiozitate, cam cate ore efectul samponului uscat de la Balea? Am incercat si eu diverse variante de acest fel dar dupa 3-4 ore parul arata din nou gras…Asa cam renuntat la sampoanele uscate…

      • Eu ma spal de regula dimineata ( imi permite orarul de lucru din fericire 🙂 ). A doua zi dimineata deja trebuie sa ma dau cu samponul uscat ( balea ). A treia zi daca nu e foarte gras si/sau nu am timp sa ma spal, il reaplic, dar a patra zi de regula e obligatoriu sa ma spal deoarece si cu sampon uscat arata imbacsit parul dupa 2 zile si nu mai are nici un efect pozitiv.
        Parul meu e foarte gras, si rar si scurt si daca nu l-as folosi a doua zi ar arata destul de rau si ar trebui sa ma spal zilnic. Pe mine ma ajuta foarte mult si pot sa spun ca efectul e chiar de durata . Atentie numai la aplicare, si incercati sa il pieptanati cat de bine la cateva minute dupa aplicare sa scapati de excesul de ‘praf’.

        PS: Corina, aici e comentariul meu mai elaborat cu ingredientele , cel care inca nu l-ai aprobat . sper ca nu e o problema cu ce am scris in el. m-ar ajuta daca m-ai lamuri putin cu privire la acel ingredient despre care nu am gasit mare lucru.

  • Tot eu, revin pt ca am verificat ingredientele de la samponul uscat Balea :
    butane,propane, aluminium starch octenyl-succinate, alcohol dent, aqua, distearyldimonium chloride, isopropyl alcohol, parfum
    Am inteles ca alcoolii si parfumul ar fi iritanti, dar se pare ca nu ii prea putem ocoli in produsele acestea . Despre distearyldimonium chloride am vazut pe wikipedia ca ar avea si denumirea de Distearyldimonium Chloride si am gasit pe http://lotionsecrets.com/glossaryharmful.html#here :
    Distearyldimonium Chloride- Quaternary ammonium salt that is toxic to the environment. It is also harmful to the eyes of humans and animals, including water animals. It can be an irritant to eyes, skin and lungs but the most serious danger is to the eyes.
    Eu oricum nu prea suport ‘norul’ de praf cand folosesc produsul acesta asa ca de regula nu respir deloc cand il spray-ez , ies din baie sau camera respectiva si nu reintru decat dupa o perioada de 5-10 minute cand nu se mai simte in aer. Din pacate se pare ca trebuie sa inchid si ochii de acum incolo, sau sa caut o alternativa :(.
    Ingredientele de la klorane le-am gasit pe makeupalley :Butane, Propane, Isobutane, Oryza Sativa(Rice), Starch(Oryza Sativa), SD Alcohol 39-C(Alcohol Denat), Aluminium Starch Octenylsuccinate, Avena Sativa(Oat), Kernel Oil(Avena Sativa), CYclodextrin, Cyclomethicone, fragance(Parfum), Isopropyl Myristate Slicia.
    Din ele nu cred ca ar fi unele forate ‘rele’ in afara de alcool, dar nici nu le-am gasit exact asa cum sunt scrise in lista respectiva . De exemplu am gasit Oryza sativa oil , dar nu simplu, fara oil. Dar pretul e cam de 4-5 ori mai mare :(.
    Tot pe makeupalley am gasit ingredientele de la Batiste: Butane, Isobutane, Rice Starch, Propane, Alcohol Denat., Fragrance, Limonene, Linalool, Geraniol, Benzly Benzoate, Distearyldimonium chloride.
    Din cate citisem anii trecuti nici talcul nu ar fi foarte ok, si in talcul pt bebe de la johnson nu stiu de ce nu se pot abtine sa puna parfumul acela care se si simte destul de tare :(. Talcul in schimb e mult mai vizibil decat sampoanele acestea uscate , mai ales pe un par inchis la culoare din pacate :(.
    Nu stiu daca va ajuta sau nu ce am scris eu, e vorba de o posibilitate de a mari cu cel putin o zi -daua timpul dintre spalari si nu am nici o intrebare de fapt , doar daca gasiti solutii mai safe sau aveti mai multe informatii despre ingredientele acestea , v-as ruga sa le scrieti.

    • Buna Gia,
      ‘Distearyldimonium Chloride is a positively charged surfactant.
      It is typically used as a hair conditioning ingredient but it should have some moisturizing effect on the skin. Essentially, the positive charge interacts with negatively charged proteins on your skin, so the ingredient doesn’t completely rinse off. This provides a nice feel to your skin’s surface.
      It is typically produced synthetically but can also be made from animal by-products. (For PR reasons, producing it from animal parts is not really done in the cosmetic industry anymore.) It has a fine safety profile although some people may find it irritating to their skin.
      It also goes by the names
      # Dimethyl Dioctadecyl Ammonium Chloride
      # N,N-Dimethyl-N-Octadecyl-1-Octadecanaminium Chloride
      # Distearyl Dimethyl Ammonium Chloride’
      Nu am citat un jurnal oficial, dar e foarte bine explicat ingredientul.

      Eu am gasit si talc fara parfum. Si daca scuturi bine parul poti sa il folosesti fara sa se vada.

      • Multumesc mult pentru raspuns, m-am mai linistit 🙂 chiar trebuie sa merg sa imi mai iau un tub de Balea dry shampoo pt ca e pe terminate .
        Voi cauta si talc fara parfum daca spui ca ai gasit , ma gandesc ca e posibil sa gasesc tot la DM; oare poti sa imi spui unde ai gasit tu in caz ca nu reusesc?
        Despre talc citisem (dar nu mai stiu unde si cat de reliable erau opiniile 🙁 ) ca ar avea efecte negative la utilizare indelungata , de aceea te-am intrebat, dar din cate inteleg parerea ta e ca ar fi safe de fapt . Pe dictionarul Paulei am vazut ca e GOOD , la fel ca amidonul de porumb sau orez. Acum ceva timp am incercat si amidon de porumb (cred) dar mi se pare ca atat amidonul cat si talcul sunt mai vizibile ca praf alb pe parul inchis la culoare 🙁 . Poate voi ajunge odata blonda si eu si nu voi mai avea problema asta 😀
        Weekend placut si promit ca revin cat de curand cu review-uri pt produsele PC achizitionate 🙂

        • Buna Gia,
          Am scris si eu despre talc. Parca la DM am gasit o pudra fara parfum, nu mai stiu ce marca. Daca totusi scuturi bine pudra de pe par si aplici doar pe maini, scuturi mainile si apoi iti aplici pe scalp cred ca e ok si nu se vede.
          Da, orice review e bine venit, daca ai blog il poti pune chiar pe pagina FB Paula’s Choice Romania.

  • citisem pe net, daca nu ma insel chiar pe beautypedia, ca ptr parul gras este nevoie de un sampon cu consistenta de gel, ptr utilizare zilnica (nu cremos), fiind cele mai blande; in perioada cand parul meu o luase razna incepusem sa-l clatesc cu otet diluat si foloseam samponul uscat de la Syoss (4-5 euro). cu timpul parul este „dresat”, nu mai produce atat de mult sebum; nu uitati nici de spalarea periei, odata cu parul

  • Buna,eu am parul gras si nu stiu ce sa ma fac deci am incercat toate sapmoanele si nu imi ajuta niciunul mai rau imi fac:((mentionez ca il am rar imi cade foarte mult si nu vrea sa imi creasca :((si la varfuri (desi nu folosesc placa sau ondulator,fheonul foarte rar doar la graba)mi se despica si nu imi place,desi am taiat varfurile acum recent:((ce pot sa fac???multumesc

    • O sugestie legata de cresterea parului: mie imi crestea foarte greu parul (dupa 4 luni de la un tuns abia se observa un pic mai lung) dar de cand am inceput sa mananc peste de calitate, gen pastrav, stiuca, somon, salau sau chiar crap (nu porcarii pangasius sau macrou) la 2 luni e deja vizibil crescut firul de par. Probabil datorita acizilor grasi din peste…
      Inca o chestie pe care am incercat-o si mi s-a parut eficienta a fost tinctura de ardei iute. Scrie chiar pe prospect cum sa o prepari ca o lotiune tonica pt par. Sper sa te ajute!

        • Eu am folosit-o foarte diluata, in cantitatile scrise pe prospect, dar eu am un scalp normal, fara probleme. Probabil unul mai sensibil altfel ar reactiona.

  • Buna Corina, tot citesc blogul tau in speranta de a gasi o solutie si pt problema mea. Eu am parul gras, ma spal pe cal la 2 zile dar nu ar fi asta cea mai mare problema ci faptul ca imi ies cosuri pe scalp…sunt foarte multe, e ca o acnee a scalpului….si imi cadea si parul, in ultima vreme parul meu s-a rarit considerabil. Daca stii ce poate sa fie chestia asta si ce remedii ar fi te rog sa ma ajuti. Eu cred ca imi apar cosurile astea din cauza parului gras…sau nu stiu…tre sa fie si o cauza de e asa gras.

  • Salutare Corina !

    Incep prin a-ti multumi inca odata pentru sfaturile si produsele recomandate pentru ten ! Chiar se vede diferenta 😉
    Acuma sa trecem si la par 😀 Scurt si la obiect: am parul subtire si destul de rarut si se ingrasa relativ repede. Ca aspect, e ondulat, dar fara sa fie cret, cu bucle frumos definite, asa cum mi-as dori. Iar dupa spalat sta foarte haotic si umflat.
    Incerc sa renunt la placa de indreptat si ma gandesc sa il ajut sa se onduleze mai frumos. Am citit multe pareri bune despre Anian Spray Curl Activator . problema e ca primul ingredient e alcoolul (poza cu lista de ingredient: http://3.bp.blogspot.com/-MfY7HKzrYqA/USDF-C4qUUI/AAAAAAAAA7k/f9kIOk-qodg/s1600/DSCF9608.jpg)
    Am mai citit, si nu stiu cat de adevarata este afirmatia, ca, daca este uscat cu uscatorul, alcoolul se evapora si nu ar mai dauna parului(mai ales ca nu e aplicat pe scalp). Este adevarat, oare ? Ar afecta, in timp , acest produs, parul ?
    Multumesc mult !

  • Buna Corina..:) am o problema cu parul..se electrizeaza foarte tare si acest lucru il incalceste. De exemplu daca port un fular de bumbac sau o caciula parul devine un ghemotoc..dimineata imi descalcesc parul foarte greu si peste cateva ore deja se incalceste..Imi spal parul cu un sampon bland nu contine nici macar parfum..folosesc ulei de par inainte..am incercat ulei de cocos, ulei de migdale dulci, ulei de susan, ulei de masline..parul meu e foarte aspru si uscat si petrec ore zilnic sa il descalcesc..daca nu il descalcesc a doua zi am mai mult de luctu cu el fiindca e lung.. nu il usuc cu foehnul..nu folosesc placa(nici macar nu am una) folosesc doar pieptene cu dinti largi si de bambus ..am incercat si peria tangle teezer si nu ajuta din moment ce e deja incalcit..ai vreo solutie pentru mine sau cateva sfaturi pentru ca e clqr ca nu stiu sa am grija de parul meu..

    • Katrina,
      Ai incercat seruri de stilizare (in baza de silicon) folosite in fiecare seara, inainte de culcare? Incearca sa dormi cu parul prins. Foarte foarte bun e Paul Mitchell Super Skinny Serum.

  • As avea o intrebare…parul meu se murdareste foarte repede,din mai multi factori,gen praf sau chiar si atunci cand se uda putin,din cauza asta sunt nevoita sa il spal in fiecare zi…ce as putea sa fac in legatura cu asta?sunt multe zile in care chiar nu am timp sa il spal,dar nu as putea iesi din casa cu parul murdar…va rog daca aveti vreun sfat,vas fi recunoscatoare sa mil impartasiti:)

    • Lorena,
      Altceva decat ce am scris mai sus nu stiu ce poti face, imi pare rau. O data ce parul este murdar nu ai ce sa faci decat sa il speli, nu exista ceva ce poate curata parul si sa nu includa apa si sampon. Exista si varianta sa nu folosesti sampon, sunt multe informatii pe net cu persoane care se spala doar cu apa de exemplu sau cu balsam de par.
      Nu inteleg cum atunci cand se uda se murdareste.

  • Buna. Si eu am aceeasi problema cu parul gras.Am citit articolul tau, si voiam sa te intreb ce parere ai despre samponul Label M, deep cleansing shampoo,auzisem mai multe persoane care il folosesc si am zis sa il incerc si eu chiar daca nu mi se pare minunat, iti las lista de ingrediente si daca vrei sa imi raspunzi. Iti multumesc. Water/Aqua/EAU, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Hydrolysed Wheat Protein, Glycol Stearate, Cocamide DEA, Lauramide DE, Polyquaternium-11, Malpighia Glabra (Acerola) Fruit Extract, Olea Europaea (Olive) Fruit Extract, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Citric Acid, Phyllostachis Bambusoides Rhizome Extract, Quaternum-79 Hydrolysed Soy Protein, Echincea Angustifolia Extract, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Ficus Carica (Fig) Fruit Juice, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Mentha Arvensis Leaf Oil, Polysilicone-15, Methylparaben, d-Limonene, Magnesium Chloride, Magnesium Nitrate, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Ext Volet 2 (CI60730/Murasaki 401), Blue 1 (CI42090/AO1)
    Crezi ca sampoanele Batiste, atata timp cat contin alcool este posibil sa influenteze caderea parului. Multumesc

    • Ioana,
      Samponul acesta contine cativa iritanti majori care afecteaza producerea de sebum, mai precis menta, tea tree si eucalipt. Acesti iritanti duc la exces de sebum, din pacate. Daca aplici Batiste pe scalp alcool-ul irita, duce la secretarea sebumului in exces si poate influenta cresterea si caderea parului. Incearca o pudra neparfumata in loc de Batiste, aplica pe radacina parului si nu pe scalp.

  • Te rog frumos, daca ai vrea sa imi spui de ce ingrediente sa ma feresc atunci cand vreau sa imi cumpar un sampon, in cazul meu, pentru parul gras, acum ma uit la un sampon de la Loccitane, Citrus Verbena la ingrediente spune ca are : grepfruit, lemon tree, small-leaved lime, verbena lemon. Sau sa imi recomanzi unul pentru ca am testat tot felul si nu am fost multumita. Iti multumesc foarte mult!

    • Ioana,
      Fereste-te de iritanti gen menta sau tea tree sau orice iritant in concentratie mare (listati in prima parte a listei de ingrediente) pentru ca acestia pot stimula productia de sebum.
      Ai incercat Paula’s Choice All Over Hair and Body Shampoo?

  • Buna Corina.Am si eu o intrebare.Este balsamul de par absolut necesar?Eu una am inceput sa folosesc de curand balsam de par auzind in toare partile ca trebuie folosit si avand in vedere ca am un par nevopsit normal drept fara probleme sincer nu cred ca ma ajuta cu nimic.Poate gresesc eu.Mi-ar fi de folos raspunsul tau.Multumesc!

    • Andreea,
      Balsamul de par nu este absolut necesar. Este un produs de ingrijire a parului optional, care in mod normal ar trebui sa mentina parul hidratat si mai usor de stilizat.

  • Nu foloseam pana sa iti descopar blogul.Mi-am schimbat total produse de par,ten si corp si in plus am grija la alimentatie si am inceput sa fac si sport.Acum folosesc multe din produsele Paulei si altele recomandate de tine si in sfarsit stiu ce inseamna vorba asta „Arati bine te simti bine”.Ar trebui sa ai o rubrica la o emisiune tv sa inveti femeile din Romania sa se ingrijeasca corect.Felicitari!

    • Andreea,
      Ma bucur foarte mult ca arati bine si te simti bine. Pana la urma cred ca esti de acord cu mine ca nu e atat de complicat sau de greu, chiar daca la inceput pare complicat.
      In ultimii doi ani am fost invitata la emisiunea ‘Draga mea prietena’ si nu se stie ce imi rezerva viitorul.

  • Buna! Ce parere ai de samponul pentru volum de la Moroccanoil: Water (Aqua) Sodium Lauroyl Sarcosinate, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Tilia Tomentosa Bud Extract, PEG-150 Pentaerythrityl Testrastearate, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Cocamide DEA, Sodium Hydroxypropylsulfonate Lauryl Glucoside Crosspolymer, Glycol Distearate, Decyl Glucoside, Cocamide MEA, Polyquaternium-7, Tocopherol, Linoleic Acid, Retinyl Palmitate, Argania Spinosa Kernel Oil, Argan Oil, Butylene Glycol, Chondrus Crispus (Carrageenan) Extract, Ascophyllum Nodosum Extract, Palmaria Extract, Fragrance (Parfum), Citric Acid, DMDM, Hydantoin, D&C Yellow 11 (Cl 47000), D&C Red 17 (Cl 26100)?

  • buna…pai eu mi-l spal cam o data la 3 zile….dar daca sa spunem ca mi l-am spalat miercuri..iar vineri mi l-am spalat din nou…mi se poate deteriora?

  • Buna. Am o mare problema , de vreo doua saptamani parul meu a incetat sa mai aiba vitalitate…il spal , il usc si ghiciti e uns la radacini si la varfuri e normal . Nu mai stiu ce sa fac , am facut si masti naturale , am schimbat o groaza de samponuri si e la fel.Daca puteti sa imi sugerati ceva , va multumesc din suflet!!

  • Parul meu este vopsit,uscat,se incurca,imi cade,are volum.Nu mai folosesc decat foarte rar placa,dar il usuc cu foenul.Vreau sa-mi cumpar sampon kerestase(am inteles ca este bun),unde il pot gasi si la ce pret?(nu vreau sa-l comand de pe internet)Va rog sa-mi recomandati si un produs pe care sa-l folosesc inainte sa-mi usuc parul cu foenul sau cand folosesc placa.Tin sa mentionez ca mereu parul meu mi-a dat batai de cap,am folosit tot felul de masti naturale,au fost rezultate vizibile dupa cateva luni.Incerc sa-mi tund parul la 3 luni,sa-l vopsesc la 4 luni chiar daca la radacini se vede parul alb.Ce parere aveti despre tratamentul de la revalid(fiole/pastile)?Am folosit samponul,balsamul de la revalid,dar fara rezultate.

    • Cristina,
      Kerastase este o marca de produse pe care o gasesti in saloane. Nu cunosc preturile produselor, imi pare rau. Tot in salon, un stilist iti poate face recomandari pentru produse de protectie termica (desi parerea mea este ca sunt cam degeaba).
      Nu cunosc ce contine tratamentul de la Revalid.

    • Buna seara Nicoleta,
      Poti incerca minoxidil si nanoxidil. Atentie la ce anume cumperi, sunt multe fake-uri pe net.
      De asemenea ar fi indicat sa consulti un dermatolog pentru a depista ce anume duce la caderea parului in cazul in care e vorba despre o afectiune.

  • Buna ziua!
    In prezent folositi tot samponul Paula C.?
    Eu am parul usor ondulat,crede -ti că ar fi benefic?Mă refer să nu mi strice volumul parului,cum se întâmplă cu majoritatea șampoanelor sau să-mi apara mătreață!?
    Ce vopsea folositi,dacă nu va deranjează întrebarea?!!!
    Multumesc,o zi frumoasă!

  • pana la urma a descoperit cineva vreun sampon uscat fara alcool? exista asa ceva? eu folosesc Batiste si e foarte bun ca efect. dar am dermatita seboreica pe care nu reusesc sa o tratez si stiu ca alcoolul nu-mi face niciun bine. am incercat si metode mai ”naturale”, adica amidon sau bicarbonat, cum am vazut pe net, dar arata oribil. nici bicarbonatul si nici amidonul nu e o pudra fina, ci mai degraba granulat si se prinde de firul de par si nu se scutura nicicum. cu talc n-am incercat, oare o fi mai fin? as prefera tot un sampon uscat, daca exista vreunul fara alcool…..

    • Irina,
      Incearca cu talc, este foarte fin. Nu stiu daca exista sampon uscat fara alcool, imi pare rau. Cred ca am vazut pe grupul de pe FB aceasta intrebare si raspunsul este ‘nu’.

  • Buna Corina, nu stiu daca s-a mai pus intrebarea asta. Ce ar trebui si ce nu ar trebuie sa contina un sampon destinat parului vopsit? Intentia ar fi sa protejeze cat mai mult culoarea.

    • Dora,
      Ar trebui sa nu contina surfactanti duri sau iritanti majori (cum ar fi menta, sulf, alcool). Nu cunosc ingredientele care protejeaza culoarea pe care ar trebui sa le contina un sampon (eu cred ca nu exista asa ceva, pentru ca am incercat o gramada de sampoane si culoarea mea se estompeaza la fel de repede).

  • Si inca ceva, vrei sa ne spui ce brand de vopsea de par folosesti in prezent? Eu personal folosesc Inoa, zic ei ca e fara amoniac, dar nu stiu ce sa cred. Am citit pe net ca ar contine niste substante destul de rele.

    • Dora,
      Eu ma vopsesc cu Wella in acest moment. Da Inoa nu contine amoniac, dar contine inlocuitor, ingredient la care multe persoane sunt alergice. Daca insa esti multumita de acel produs e ok.

  • Buna.
    Ma confrunt de ceva timp,nu foarte mult cu o problema a scalpului.Mi-se usuca tare si se descaumeaza ,dar doar in partea din fata,asa cat ai pune palma de la frunte in sus.Eu am un par cu tendinte de ingrasare la radacini,il spal cam la 3 zile ca sa-l simt curat,desi uneori in a 3-a zi am impresia ca miroase a..”par”. In rest ,firul de par este destul de uscat,mai ales varfurile,dar imi aranjez/usuc parul dupa fiecare spalare si ma vopsesc la salon cam la 1 luna jumate.
    Am mai avut cand si cand aceasta problema,dar acum nu mai reusesc sa scap si parca fac si mai multe cojite in zona aceea.Foloseam H&S alternativ cu Dercos contra matretii,dar vad ca n-au nici un efect acum-inainte aveau ,dupa 2 spalari se remedia problema.Am inceput sa ma dau pe scalp cu ulei de argan, apoi am citit despre o reteta de ulei de argan &lamaie pentru scalp uscat,dar nu prea inteleg ,caci stiam ca lamaia este si ea astringent. Poate ma poti ajuta cu un sfat despre ce ar tb sa folosesc,banuiesc ca un sampon mai bland si daca pot merge in continuare pe ulei de argan cu sau fara lamaie pentru uscaciunea scalpului.

    Multumesc frumos!

    • Alina,
      Bineinteles ca lamaia este astrigenta si foarte iritanta pentru piele, nu poti aplica pe scalp. Cel mai probabil pe zona respectiva ai o dermatita, poate chiar dermatita de contact din cauza vopsirii parului, patesc si eu uneori acest lucru, dar nu pe partea din fata. Foloseste doar sampoane foarte blande. Nu aplica uleiuri pe acea zona, cel mai bine este sa mergi la dermatolog sa te vada, poate este altceva.

      • Multumesc mult pentru raspuns.Am o dermatita seboreica se pare,am inteles acum ca am mai avut-o ,apare si dispare cu forme mai usoare sau mai severe.Am pus-o pe seama altor cauze pana acum.N-am sa mai aplic pe scalp ulei,o sa pastrez produsul pt masti.

  • Buna ziua! Parul meu se murdareste foarte repede, iar samponul meu agraveaza situatia, dar deocamdata nu il pot schimba deoarece este singurul ce a indepartat cel mai bine matreata. Aveti vre-o sugestie pentru un inlocuitor ce ajuta la matreata uscata si pentru parul gras?

    • Bianca,
      Din pacate pana nu incerci nu poti stii daca un sampon iti este potrivit sau nu. Eu folosesc Philip Kingsley Flaky Itchy Scalp Shampoo.

  • Buna, Corina

    Iti citesc blogul de mult timp, dar e prima oara cand iti scriu. As vrea sa imi cumpar un sampon si o masca pt par, eu am firul de par foarte subtire, vreau un produs care sa fie cat mai „prietenos” cu parul meu fara tot felul de ingrediente ciudate.
    Ce parere ai despre apivita, in special despre acestea 2: http://www.apivita.com/hair-care/hair-masks/hydrating-and-nourishing-hair-mask
    :http://www.apivita.com/hair-care/shampoos/mens-tonic-shampoo-for-thinning-hair

    Am cautat ingredientele pe site ul Paulei si majoritatea sunt ok.

    Sper sa imi raspunzi, o seara frumoasa! De abia astept sa citesc urmatoarea ta postare.

  • Bună Folosesc un șampon DOP cu ulei dr amande și am parul gras… Si varfuri uscate si am avut si dermită seboreică . Vreau sămi spui cum ti se pare samponul… Nu prea mă stiu cu ingredientele…
    Aqua-sodium laureth sulfate-dissodium cocoamphodiacetate-glycol distearate-hexylene glycol-cocamide mea-carbomer-methylparaben-sodium methylparaben-dmdm hydantoin-prunus dulcis-xanthan gum-polyquaternium 10-parfum.



Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.