Despre


Mă numesc Corina Allan şi sunt un consumator foarte bine informat. Am 39 de ani, sunt căsătorită. Din luna octombrie 2012 sunt estetician, iar din anul 2017 sunt aromaterapeut certificat cu drept de practică internațională.

Am început blogul pasagera.ro în 2011 din dorinţa de a împărtăşi mulţimea de informaţii care m-au ajutat să trec de la încercarea de a-mi vindeca diversele afecțiuni cutanate la o piele sănătoasă.

În continua mea căutare mi-am dat seama că orice aş face, unele din afecțiunile mele cutanate recidivează, astfel încât am fost nevoită  să înţeleg de fapt cum acționează ingredientele asupra pielii și care dintre ele sunt benefice pielii mele problematice.

Blogul meu conține informaţii despre felul în care pielea reactionează la ingredientele pe care le aplicăm zilnic, îngrijirea pielii și a corpului în general, îngrijirea părului creț, diverse afecțiuni cutanate și posibile tratamente, review-uri produse cosmetice, machiaj, articole care să dezvăluie adevărata faţă a industriei cosmetice, etc.

Majoritatea afirmaţiilor din articolele blogului  sunt afirmaţii dovedite de medici şi cercetători în domeniu, iar pentru o mai mare transparenţă fiecare articol conţine sursele unde puteţi verifica spusele mele (acolo unde este cazul). Nici o sursă citată nu este angajată a unei companii producătoare de cosmetice, majoritatea sunt jurnale medicale de specialitate care au ca scop publicarea rezultatelor cercetărilor şi descoperirilor din domeniu.

Pentru că nimeni nu știe cu exactitate cum va reacționa pielea la un anumit produs îți recomand să experimentezi, dar să știi cu exactitate ce anume aplici pe piele, care sunt efecte așteptate și care sunt potențialele efecte adverse.

Despre experiența mea poți citi în articolele de aici. Dacă dorești să știi felul în care am înțeles eu că este posibilă vindecarea afecțiunilor cutanate (care presupune mai mult decat o îngrijire ideală a pielii) poți citi articolele din Cartea Pasagerei.

Afirmaţiile din articolele acestui blog sunt rezumatul timpului petrecut citind mii de pagini din domeniul dermatologie/cosmetică/estetică/machiaj și experimentând o mulțime de produse.

Nu sunt medic si nu recomand medicamente, prezint câteva dintre cele mai eficiente tratamente, (așa cum le-am înțeles eu), iar acestea pot include medicamente și proceduri medicale. Înainte de a-ți construi o schemă de tratament cu medicamente îți recomand o vizită la dermatolog.

Afecțiunile cutanate simple nu necesită medicamente pentru a fi tratate, de cele mai multe ori o îngrijire corectă a pielii este suficientă pentru a ameliora afecțiunile minore, dar îți reamintesc că este important să apelezi la ajutorul unui medic înainte de a administra medicamente de orice fel, inclusiv medicamente pentru uz cutanat.

Înainte de a pune în practică orice recomandare sau sfat pe care le găsești în acest blog te rog să iei în considerare factul că recomandările mele sunt rezultatul a ceea ce am înțeles eu despre piele și afecțiunile pielii și este posibil ca produsele și procedurile potrivite tenului meu să nu fie potrivite tenul tău.

Acest blog este scris din dorinţa de a te ajuta să îți cunoaşti pielea şi adevăratele ei nevoi, afecţiunile şi diversele forme de tratament şi să înţelegi ingredientele şi posibilul lor efect asupra pielii (şi nu numai). În anul 2018 am început medota Curly Girl pentru îngrijirea părului creț și veți găsi o mulțime de articole despre produsele de îngrijire a părului care sunt scrise pentru a fi de ajutor pentru toate tipurile de păr, nu doar cel creț.

Îți doresc lectură placută.

115 comentarii

Scrie un comentariu
  • Buna ziua. Ce solutii recomandati pentru coperirea petelor de vitiligo? Am peste tot la incheieturi si destul de extinse….Multumesc

    • Andreea, exista cateva fonduri de ten cu acoperire foarte mare, Dermablend Professional este unul dintre ele. De asemenea poti folosi autobronzante, cu o aplicare atenta poti acoperi foarte bine petele.

  • Buna pasagera.felicitari ptr.site, foarte util si bine structurat,din cauza celor 8 ore petrecute zilnic la birou,imi este foarte binevenit…daca esti draguta,am o problema cam de 1 an cu cateva vergeturi albe pe fese,aparute brusc,sunt slaba,35 ani,mananc sanatos,nu am sarcini,si nici fluctuatii de kg, nu am avut vreodata(de aceea nu stiu de ce le am)acum 6 luni am facut sedinte cu Syneron Velashape,dar fara absolut niciun efect,iar acum tocmai termin o sticla de 200 ml ulei de la Bio-oil,dar la fel…nu se vede mai nimic.Ai putea sa imi recomzi o crema cu rezultate,nu as vrea sa apelez la interventii;multumesc mult ptr.timpul acordat!

  • Buna, te rog sa-mi recomanzi o crema de protectie solara pentru ten mixt si melasma. In prezent folisesc Actinica recomandata de medicul dermatolog dar e foarte grasa. Multumesc

  • Este de mare ajutor pt noi femeile.Eu mi-am gasit aici pot sa spun vindecarea iritatiei la nas ,am aplicat iaurt facut in casa amestecat cu fauna de ovaz,
    Mi-a calmat iritatia si se retrage rosiata .Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.