Arhiva 27 august 2013

1
Tipuri de zinc oxide în produsele protecție solară

Tipuri de zinc oxide în produsele protecție solară

Pornind de la o întrebare adresată pe Facebook, vă prezint mai jos tipurile de zinc pe care le folosesc producătorii în produsele pentru protecție solară și caracteristicile lor:

În funcție de mărimea particulelor:

1. Zinc Oxide – folosit foarte rar în zilele noastre, este un ingredient pudră, cu formulă chimică ZnO. Folosit în produsele pentru protecție solară lasă pe piele o peliculă albă vizibilă. Este denumit și zinc oxid farmaceutic.

2. Zinc Oxide Micronized – folosit cel mai des în produsele protecție solară, particula de zinc din zinc oxide micronized este mai mare decât 100 nanometri. Un produs care conține zinc oxide micronized lasă pe piele o peliculă albă, dar nu foarte deranjantă ca aspect, iar în compoziția particulelor de zinc oxid se pot regăsi de multe ori și nano particule deoarece procesul de a transforma zinc oxide în zinc oxide micronized presupune măcinarea zinc oxidului, iar particulele rezultate nu sunt egale între ele ca dimensiuni.

Există companii care nu folosesc procesul de măcinare a zinc oxidului ci folosesc o procesare pe bază de gaz, proces ce duce la realizarea micron zinc oxidului care nu poate duce la obținerea particulelor nano ci doar a particulelor cu dimensiuni mai mari decât cele nano.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.