Arhiva 24 mai 2013

1
Ce informații găsim pe eticheta produselor cosmetice

Ce informații găsim pe eticheta produselor cosmetice

Produsele cosmetice trebuiesc etichetate conform legislației Europene în vigoare astfel:

1. Pe ambalaj trebuie specificat în clar numele produsului, țara în care produsul este fabricat și numele/denumirea comercială a persoanei importatoare a produsului în cazul în care produsul nu este fabricat în Comunitatea Europeană. De asemenea adresa importatorului în Comunitate trebuie specificată pe ambalaj și/sau etichetă. Se acceptă abrevieri.

2. Conținutul nominal al produsului, exprimat în greutate sau volum. Exemplu: X ml. (Pe ambalaj sau etichetă).

3. Data de minimă durabilitate, mai precis data până la care produsul cosmetic, depozitat în condiții adecvate, îndeplinește funcția sa inițială. Această dată este necesar a se înscrie în clar, doar în cazul produselor cosmetice cu o durabilitate mai mică de 30 de luni.

4. În cazul în care valabilitatea produselor cosmetice este mai mare de 30 de luni, se indică pe ambalaj durata de folosire a produsului, în număr de luni, înscris într-o simbol reprezentat de o cutiuță cu capac deschis.

5. Precauții speciale care trebuiesc respectate la utilizare.

6. Numărul de lot al produsului (pe ambalaj sau etichetă).

7. Funcția produsului, în cazul în care acest lucru nu reiese din numele sau descrierea sa.

8. Lista ingredientelor precedată de cuvântul ingrediente.

9. Pe ambalaj/etichetă se pot specifica orice informații generale, necesare cumpărătorului. Ex: Nu conține coloranți!

10. În cazul în care, din motive practice, este imposibilă specificarea pe etichetă a informațiilor menționate mai sus, se poate pune la dispoziție un fluturaș sau un card care să le conțină. Existența fluturașului sau cardului este clar specificată pe ambalaj prin folosirea unui simbol de carte deschisă sau printr-o indicație abreviată.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.