Arhiva 8 septembrie 2012

1
Adevărat sau fals? De pe vremea bunicii până în zilele noastre

Adevărat sau fals? De pe vremea bunicii până în zilele noastre

De-a lungul anilor în care m-am preocupat de aspectul tenului meu și mai ales când am încercat să îmi ameliorez problemele cutanate, am urmat o mulțime de sfaturi de îngrijire a pielii, de la folosirea pastei de dinți pentru a încerca să ‘usuc’ pustulele (coșurile), curățarea tenului cu alcool sanitar, până la diverse rețete din reviste sau de pe internet.

Când am început să studiez chimia cosmetică, am ințeles de fapt ce făceam tenului meu și am realizat că tot ce credeam eu este total greșit, iar reacția tenului meu era normală în condițiile în care îl agresam cu diverse ingrediente și proceduri. O dată cu schimbarea ideilor, schimbarea modului de îngrijire a pielii și intelegerea obținuta în urma timpului petrecut cu studiul ingredientelor cosmetice, tenul meu s-a schimbat radical, de la un ten gras, descuamat și cu o serie de afecțiuni cutanate, la un ten mixt și o piele sănătoasă. Problemele tenului meu nu au revenit niciodată.

Există foarte multe ‘rețete’ de înfrumusețare sau tratare a diverselor afecțiuni cutanate folosite ‘pe vremea bunicii’ așa cum există foarte multe invenții de ultima oră care ‘garantează’ o piele mai frumoasă și mai sănătoasă. Care dintre aceste rețete sau ingrediente miraculoase au efectele scondate și care dintre ele sunt doar mituri?

Vă propun o serie de articole despre miturile și realitățile cosmetice, scrise în urma cerințelor voastre. Vă rog să scrieți în comentarii orice rețetă de-a bunicii, orice ingredient ‘miraculos’ sau orice procedura cosmetică din zilele noastre despre care doriți să știți mai multe detalii cu privire la rezultatele obținute în urma folosirii lor.

În funcție de complexitatea răspunsului, articolul va conține unul sau mai multe mituri (sau, de ce nu?, adevăruri).

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.