Analiza produselor cosmetice propuse de cititori
În urmă cu câțiva ani, o bună prietenă mi-a spus că un ingredient care se află în produsele cosmetice (mi l-a dictat pe litere, era vorba de methylisothiazolinone) e cancerigen și că ar trebui să nu mai folosesc nici un produs care îl conține. Citise într-o revistă și era convinsă de acest fapt. Am constat cu stopoare că aveam câteva produse care îl conțineau, în special șampoanele și gelurile de dus. A fost primul ingredient de care m-am speriat. Tot atunci m-am întrebat cum este posibil să existe produse cosmetice care conțin ingrediente cancerigene.
Îmi aduc aminte și de primul ingredient care am crezut că o să îmi facă tenul de porțelan, așa cum promiteau revistele și reclamele: acidul hialuronic din produsele cosmetice.
Când am început să citesc despre ingredientele conținute în produsele cosmetice mi-am dat seama că, de fapt tot ce știu eu este exact ce vrea industria cosmetică să cred și că realitatea este cu totul alta. Am aflat cu stupoare că majoritatea reclamelor sunt exagerări ridicole uneori și că multe din ingredientele trecute pe lista neagră sunt inofensive. Majoritatea femeilor își achiziționează produsele cosmetice bazându-se pe informațiile oferite de producător, pe reclame, pe recomandarea vânzătorilor (în special a celor care vând ‘dermatocosmetice’ în farmacii), etc.