Arhiva 16 iunie 2011

1
Apa florală (hidrolat) – Review

Apa florală (hidrolat) – Review

Prin procesul de distilare cu vapori a diverselor plante aromatice se obţin două produse: uleiurile esenţiale şi apele florale. Principiul distilării cu vapori este simplu: vaporii de apă obtinuţi prin fierberea plantelor se încarcă cu moleculele plantelor respective după care se transformă în apă florală prin condensare. Substanţele care nu sunt solubile în apă se separă şi formează uleiul esenţial. Apa rezultată este un hidrolat şi conţine în medie 2-3% micro molecule aromate din uleiuri esenţiale. In engleză termenul folosit pentru apa florală este hydrolate sau hydrosol.

Aceşti hidrolaţi pot fi preparaţi în casă, există multe reţete simple. Se folosesc în principal ca şi condiment alimentar în diverse preparate: limonadă, budincă, lapte, bezele, ceai, îngheţată, cea mai cunoscută fiind apa de trandafiri care a fost folosită pe piele prima dată de către indieni pentru a se răcori şi pentru mirosul plăcut.

De asemenea apele florale sunt folosite în aromaterapie, însă nu confundați aromaterapia cu îngrijirea pielii.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.