Arhiva 10 iunie 2011

1
Tehnică de machiaj – Foiling
2
Ducray Keracnyl Triple Action Mask – Review

Tehnică de machiaj – Foiling

Există o tehnică de aplicare a fardurilor şi pigmenţilor care are ca avantaje amplificarea culorii acestora şi reducerea cantităţii de particule de fard care cad de pe pleoape în timpul aplicării clasice. Această tehnică se numeşte foiling.
Când folosiţi pigmenţi practic creaţi o pastă care atunci când se usucă arată ca o foiţă metalică. Acest lucru nu se poate realiza cu un pigment mat.

In cazul fardurilor trebuie sa umeziti pensula si sa o folositi ca de obicei. Se poate umezi cu orice inclusiv cu apă. Dacă preferaţi un tub de tip spray pentru acest lucru trebuie să reîmprospătaţi apa de fiecare dată când o folosiţi pentru a preveni acumularea bacteriilor. Pentru mai multă siguranţă puteţi încerca această metodă pe o porţiune mică de fard, astfel nu riscaţi să îi stricaţi consistenţa, fardurile mate nu sunt potrivite pentru foiling.
Sunt persoane care preferă să folosească metoda doar cu pigmenţi, dar eu folosesc şi farduri fără probleme.

Citește mai departe

Ducray Keracnyl Triple Action Mask – Review

Ce spune producătorul: Mască cu triplă acţiune cu Poly Hidroxy Acizi pentru tenul gras şi mixt ce absoarbe sebumul, exfoliază mecanic şi curaţă porii prin exfoliere chimică.

Ingrediente: Aqua, Kaolin, Glycerin, Glyceryl Stearate, Glycolic Acid, Hectorite, Nylon-12, PEG-100 Stearate, Polyethylene, Sodium Hydroxide, Ceteareth-20, Titanium Dioxide, Parfum (Fragrance), Green 3 (Cl 42053), Imidazolidinyl Urea, Panthenol, Propylene Glycol, Zinc Salicylate.

Ce spun eu: A fost una din primele măşti pe care le-am achiziţionat crezând că „dermatocosmeticele” sunt cele mai bune şi mă vor ajuta să scap de acnee. Trebuie agitată bine înainte de folosire pentru că se separă apa de restul cremei. Din păcate conţine şi parfum.
Acest produs este de fapt o mască de argilă albă cu particule abrazive care pot exfolia uşor dacă frecati pielea cu ele. O să explic ingredientele care ar trebui să absoarbă, să cureţe şi să exfolieze.

Kaolin = argilă albă, absorbant de sebum potrivit pentru tenul mixt sau puţin gras; persoanele cu tenul gras beneficiază mai mult de pe urma unei argile mai absorbante, cea mai absorbantă fiind cea verde.
Glycolic Acid = exfoliant chimic (AHA).
Polyethylene = particule abrazive.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.