Arhiva 2 iunie 2011

1
Demachiant cu echinaceea si migdale de la Farmec – Review
2
Experienţa personală – Sprâncene tatuate

Demachiant cu echinaceea si migdale de la Farmec – Review

În ultimul timp am folosit fond de ten water resistant peste un produs cu SPF water resistant, iar demachierea nu este uşoară. Am încercat cu produsele obişnuite: demachiantul Boots Expert Sensitive Cleansing Lotion, apoi produsul de spălat solubil în apă (acum am unul de la Paula, le rotesc pentru că mă plicitisesc repede de ele) pe care îl masez uşor în piele timp de un minut, apoi testul cu discheta demachiantă pe care am aplicat soluţia micelară (îmi place Sensibio de la Bioderma acum). Pe dischetă din păcate rămâneau destul de mult urme de fond de ten.

Anul trecut nu am păţit aşa ceva doar pentru simplul motiv că nu am folosit fonduri de ten water resistant.
Am început căutarea unui demachiant care să aibă ulei mineral şi mulţi emolienţi capabili să îndepărteze cât mai bine machiajul, mai ales că cel de la Boots mi se termina.

După succesul cu demachiantul bifazic de la Farmec care conţine tot ulei mineral, am achiziţionat demachiantul cu echinaceea şi migdale, bazându-mă doar pe ingrediente. Conţine 2 iritanţi la sfârşitul listei, dar ţinând cont de faptul că oricum mă spăl pe faţă nu sunt problematici. Acest demachiant are în compoziţie: apă, ulei mineral (paraffinum liquidum) şi alţi 4 emolienţi. Restul sunt conservanţi şi alte ingrediente a căror concentraţie le face nesemnificative. În caz că vă întrebaţi, echinaceea şi migdalele sunt în concentraţii de 0,1%, iar dacă ar fi fost în concentraţii mari oricum nu ar fi contat, nu au timp să îşi facă efect în cele 40 de secunde cât stă produsul pe piele.

Citește mai departe

Experienţa personală – Sprâncene tatuate

De când mă ştiu mi-au plăcut sprâncenele subţiri şi frumos arcuite. Mă pensez de la 15 ani în acelaşi fel, deşi sprâncenele subţiri nu mai sunt la modă. Mi-au pensat sprâncenele nenumărate persoane, de la nepricepute (eu) la foarte pricepute (Ovidiu- fetele din Timişoara ştiu despre cine vorbesc). Şi totuşi am simţit întotdeauna că ceva lipseşte, că nu sunt perfecte.

Printr-o întâmplare fericită m-a întrebat Tele (naşul meu) dacă nu aş vrea să îmi tatueze sprâncenele, tocmai a primit un aparat special pentru sprâncene şi nu are pe cine să îl încerce. Bineînţeles că am fost de acord. Am trecut deci la detalii de pregătire a evenimentului. Tele este tatuator profesionist, dar nu mai tatuase niciodată sprâncene.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.