Arhiva 15 februarie 2011

1
Soluţii pentru acnee – Benzoyl Peroxide
2
Alte metode de demachiere
3
Tu cum îţi îndepărtezi machiajul?

Soluţii pentru acnee – Benzoyl Peroxide

Substanţa activă benzoyl peroxide se comercializează în concentraţii de 2.5%, 4%, 5% şi 10% şi este şi acum cel mai eficient ingredient antibacterian care se eliberează fără reţetă. Studiile din ultimii ani arată că benzoyl peroxide poate fi un tratament eficient pentru acnee, mai ales în combinație cu un exfoliant și/sau un retinoid.

Calitatea principală a substanţei active este de a ajunge în porii care ţin foliculii de păr unde există bacteria P. acnes în mod natural; substanţa omoară bacteriile care se găsesc în grupuri mari, împiedicând inflamarea porului. Riscul de iritaţie al ingredientului este mediu şi bacteria P. Acnes nu dezvoltă rezistenţă la benzoyl peroxide aşa cum dezvoltă la antibiotice locale sau orale.

Deşi benzoyl peroxide este un antibacterian excelent şi are putere mare de penetrare a pielii,  bacteria ce duce la apariția pustulelor este destul de încăpăţânată şi are nevoie de un întreg ritual pentru a fi combătută, iar dacă benzoxyl peroxide nu este suficient pentru a o ţine în frâu, o combinaţie cu un exfoliant chimic (de obicei acid salicilic), un retinoid și cu un antibiotic local  (doar dacă este nevoie) este ideală.

Citește mai departe

Alte metode de demachiere

Există o metodă de îndepărtare a machiajului care se foloseşte destul de des în teatre pentru îndepărtarea machiajului încărcat, dar foarte mulţi o folosesc pe post de curăţare în profunzime a tenului, aş numi-o în română ‘curăţarea tenului cu ulei’. Această metodă este cunoscută sub numele de ‘The Oil Cleansing Method’.

În principiu se face un amestec de două uleiuri din care unul trebuie să fie neapărat ulei de ricin, iar celălalt poate fi orice tip de ulei, cum ar fi ulei de sâmburi de strugure, ulei de măsline, ulei de şofrănel sau orice alt ulei doriţi, potrivit tipului vostru de ten. Deşi există reţete şi cu ulei de floarea soarelui, nu vă recomand să folosiţi ulei de gătit, ci doar un ulei de floarea soarelui folosit în cosmetică. Proporţiile de ulei sunt pentru ten gras 1/3 ulei ricin; ten uscat 1/10 ulei ricin; ten normal 1/5 ulei ricin. Puteţi modifica după preferinţe, acestea sunt proporţii orientative.

Citește mai departe

Tu cum îţi îndepărtezi machiajul?

Depinzând de cantitatea şi produsele de machiaj folosite există mai multe tipuri de demachiere. În urma tuturor informaţiilor pe care le-am acumulat de-a lungul vremii, aş dori să vă împărtăşesc cum cred eu că se poate îndepărta machiajul eficient.

Începeţi prin a vă demachia ochii folosind pe două dischete demachiante un demachiant bifazic (are mai multă putere de curaţare, necesită mai puţină frecare), pe care le ţineţi câteva secunde pe ochi pentru a dizolva rimelul apoi îndepartaţi machiajul cu blândeţe; le puteţi folosi pe ambele părţi. Este important să verificaţi ingredientele demachiantului, să nu conţină iritanţi in special alcool sau parfum (fragrace), iar dacă nu conţine iritanţi şi totuşi vă ustură ochii, schimbaţi produsul pentru că este posibil să fiți alergice la un ingredient din formulă. Nu frecaţi ochii în mod excesiv. După folosirea dischetelor demachiante ochii ar trebui să fie demachiați în proporţie de 95% sau chiar complet.

O altă metodă eficientă este îmbibarea a două dischete demachiante cu demachiant bifazic și aplicarea lor sub și peste pleoape pentru a dizolva machiajul. Se îndepărtează după 20-30 de secunde cu o ușoară presiune pe piele, majoritatea produselor de machiaj ar trebui să fie pe dischete.

Pentru demachierea ochilor se pot folosi și soluțiile micelare.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.