Crema pentru ochi

Cele mai multe femei cred că cremele de ochi sunt special formulate pentru zona din jurul ochilor. Deşi această zonă este mai sensibilă la alergii sau iritaţii şi se ridează mai repede decât alte zone de pe faţă, totuşi cremele pentru ochi nu diferă de cele pentru toată faţa. Nu există nici o dovadă, nici o documentaţie care să susţină faptul că aceste creme au o formulă specială care să le diferenţieze de o cremă hidratantă pentru toata faţa. De asemenea nu există studii care să indice ce ingrediente ar trebui folosite în jurul ochilor şi nu ar putea fi folosite pe faţă şi vice versa.

Niciun dermatolog, cosmetician, chimist, producător de ingrediente cosmetice sau oftalmolog nu poate răspunde la întrebarea: de ce ingrediente are nevoie sau nu are nevoie zona ochilor în comparaţie cu toată faţa? Se spune că zona ochilor este mai sensibilă şi nu are nevoie de ingrediente care cauzează iritaţia, ceea ce este un nonsens din moment ce nicio altă zonă de piele nu are nevoie de ingrediente iritante. Tot ceea ce poate fi nociv pentru pielea din zona ochilor poate fi nociv şi pentru restul feţei.

Dacă studiaţi ingredientele unor creme de ochi puteţi observa că nu diferă cu nimic de o cremă hidratantă, diferenţa fiind preţul mult mai mare şi cantitatea mult mai mică. Aceste produse sunt o risipă de bani şi nu sunt necesare atâta timp cât folosiţi un produs hidratant pentru faţă care are ingredientele necesare pentru a fi benefic. (vezi Cum se hidratează pielea?).

Singurul caz în care e nevoie să folosiţi produse diferite în zona ochilor este atunci când pielea din zona ochilor este diferită de restul feţei. De exemplu, dacă tenul este gras, iar zona ochilor este uscată, este nevoie să folosiţi produse hidratante adecvate zonei respective: pentru ochi o cremă hidratantă mai emolientă, iar pentru restul feţei o cremă hidratantă lejeră, o loţiune hidratantă sau chiar un toner cu ingrediente hidratante.

Ironia face că mai toate aşa zisele „creme de ochi” nu conţin factor de protecţie, iar pentru a fi folosite în timpul zilei acest lucru e problematic pentru sănătatea pielii şi pentru aspectul ei (soarele este răspunzător pentru apariția ridurilor).

Despre riduri

106 comentarii

Scrie un comentariu
    • Buna Maria,
      Totusi timpul nu il putem opri din pacate.
      Crema respectiva e degeaba, in primul rand din cauza ambalajului (vezi articol despre ambalajele produselor cosmetice) si in al doilea rand pentru ca nu contine nici un ingredient cu efecte notabile asupra ridurilor care sa ramana stabil la expunerea cu aerul si lumina. In plus ceva nu e ok cu lista de ingrediente, ei spun ca are in compozitie AHA 8%, dar nu vad in lista niciunde acid glicolic sau alt acid de tip AHA.

  • Draga Corina,

    Te admir enorm si iti multumesc pentru to ce faci.
    Rasfoiesc site-ul tau de un an si am ajuns la concluzia ca 80% din ce foloseam nu erau bune pentru mine.

    Am un ten problematic in zona T , si during pms imi apar pustule dureroase in zona barbiei mai mult, pe frunte si pe linia maxilarului; pori dilatati pe nas am, puncte negre check, deci ti-ai facut ideea.

    Datorita tie am invatat diferenta intre exfoliere si scrub si multe altele.

    Am ajuns la concluzia ca tot ce foloseam eu pe ten considerate pentru ten gras mi-au facut mai mult rau si imi agravau problema de cate ori imi aparea un cos.

    Doar ca eu, ca si mii de alte fete, in loc sa folosesc un produs bland de curatare mi-am luat produse pline de iritanti si alcool – citez „anti cosuri”. E deprimant sa afli cu ce iti dai pe fata. O sa ma duc prin Sensiblu sa vad daca se mai gasesc produsele de la Boots recomandate de tine.

    Ce doream eu sa iti spun. Cineva spunea de niste puncte albe pe linia ochilor, well, eu am fost la dermato si mi s-a spus ca sunt puncte de grasime si pot aparea din multe cauze, dereglare hormonala, regim alimentar, produse folosite pe ten, etc.
    Mie mi s-a recomandat sa merg la chirurgie la oftalmologie pentru extractie. Am ramas socata cand am vazut pe net ce se recomanda, sa ti le scoti singura cu un ac incins si asa mai departe, sa pui zeama de lamaie, nu stiu, horror movies.
    As dori sa te intreb daca stii mai multe despre acest subiect si sa stii ca mi-am facut o lista cu produse recomandate de tine si am aruncat deja jumatate din ce foloseam si era nociv pentru fata mea.

    Salutari calde si un an cat mai frumos,

    Andi

    • Andi,
      Despre punctele albe am scris. Sunt relativ usor de extras de o cosmeticiana priceputa. Se extrag cu ajutorul acelor sterile. Eu sper ca nimeni sa nu incerce sa le extraga acasa si mai ales cu ace incinse!
      Din pacate produsele Boots recomandate de mine nu se mai gasesc in farmaciile Sensiblu.

  • Buna seara am cumparat o crema de la Hofigal ”Hof.VIODANA” Coenzima Q10 Gel contur ochi cu urmatoarele ingrediente:aqua,glycerin,echinacea purpurea,carbomer,triethanolamine,propylene glycol,hippophae rhamnoides,olea europaea,citrus amara,methylchloroisothiazolinone/methylisothiazolinone/benzyl alcohol,ubiquinone (coenzyme Q10)
    Sunt cam dezamagita ca nu m-a descurazat aparitia alcoolului cand l-am cumparat dar as vrea sa stiu daca e de aruncat sau il pot folosi totusi,m-a atras prescriptia cum ca catifeleaza netezeste pielea,impiedica formarea ridurilor atenueaza cearcanele fiind recomandata pt ochi sensibili si obositi!
    Multumesc frumos

    • Nina,
      Citeste acest articol: https://pasagera.ro/greseli-majore-in-ingrijirea-tenului.html.
      Problema in acest produs nu este benzyl alcohol ci cei doi conservanti methylchloroisothiazolinone/methylisothiazolinone care nici macar nu ar trebui sa se mai foloseasca in produse cosmetice care nu se limpezesc de pe ten fiind doua ingrediente ce sensibilizeaza pielea.
      Mai mult, coenzima Q10 este in concentratie prea mica sa iti aduca vreun beneficiu. Practic iti pui pe ten apa si glicerina.

  • Bună
    Ce părere ai despre cremele de la Nivea, Garnier şi L’Oreal?
    Sunt total de nefolosit, sau se pot folosi?
    Ce părerea ai?

    • Dialora,
      Nu poti eticheta un brand anume. Exista produse bine formulate si produse prost formulate, este nevoie sa analizezi fiecare produs in parte inainte de a-ti face o parere despre el. Dupa aceea urmeaza testarea produsului pe ten. Fiecare dintre noi este diferit, iar pielea reactioneaza diferit. Chiar si cel mai bine formulat produs poate fi total nepotrivit pentru anumite persoane. Citeste acest articol, cred ca iti va fi de folos: https://pasagera.ro/greseli-majore-in-ingrijirea-tenului.html.

  • Pe zi ce trece, citesc tot mai multe articole si comentarii de pe blogul tau si am inceput sa ma uit numai la ingrediente, nu si la brand, denumire si brand. Am luat cremele de pe rafturi la puricat, la majoritatea gaseam denat. alcohol sau alcohol, le puneam la loc si verificam urmatoarele creme care erau la rand. Si chiar iti multumesc pentru asta! Datorita tie am aruncat multe produse pline de alcool, eu credeam ca imi fac bine, ca imi „dispare” sebumul, insa ma inselam foarte tare.

    Revenind la topic, cand aveam blog am primit cateva produse handmade spre testare, printre care o crema de ochi intitulata „Ser contur ochi antirid si anticearcan (nu contine apa)”. Nu am avut mari asteptari, chiar daca la vremea aia (martie 2012 – 21 de ani) aveam pleoapele „ridate”, pielea era stransa la baza genelor superioare si se formau cute, care nu imi permiteau sa fac o linie dreapta si uniforma cu tusul, parea ca acele cute/linii se aduna in coltul interior. Am folosit crema mentionata mai sus si in cateva saptamani pleoapele mele erau uniforme, ramasesem masca. In final s-a stricat, i-a trecut termenul de valabilitate (6 luni) si nu am mai folosit-o.

    Aici e link-ul catre produs: http://www.breslo.ro/Product/Ser-contur-ochi-antirid-i-anticearcn-nu-conine-ap_334621, ingredientele sunt listate in descriere: unt de mango bio, unt de shea bio, ulei de primula bio, ulei de argan bio, ceara de albine. Din pacate nu o am la mine (sunt plecata din oras), ca sa vad exact ordinea ingredientelor si daca mai e vreunul listat. Aaa sa nu uit, mi-am cumparat eu alt borcanel la sfarsitul lui aprilie 2014, sa nu crezi ca e aceeasi crema din 2012.

    Ideea e ca toate ingredientele, mai putin uleiul de primula, sunt pentru ten uscat. Plus ca din cate imi amintesc din comentariile tale la unele articole, bio nu e chiar bio, e mai mult o inventie. Mergand pe ideea ca o crema pentru ochi nu e cu nimic speciala fata de o crema hidratanta, as putea sa o aplic pe ten, doar asa, sa ii vad efectele? Eu am ten gras, imi apar ocazional pustule si am si rozacee pe obraji, nu pronuntata, dar e acolo.

    P.S. Am vazut pe makeupalley parca atunci cand comenteaza o persoana apare in dreptul numelui ce tip de ten are, ce tip de par si altele. Cred ca ar fi mult mai usor si pentru tine, si pentru noi sa avem asa ceva la tine pe blog.

    • Alexandra,
      Unturile sunt foarte bune pentru ameliorarea zonelor uscate. Iar ridurile se vad mai pronuntat daca pielea nu este hidratata corect. Nu inseamna ca unturile pot ameliora ridurile, dar o crema hidratanta in zona ochilor mentine aspectul neted al pielii, iar ridurile nu sunt vizibile.
      Personal (am tenul gras ca si tine) nu as aplica unturi pe ten pentru ca au mare potential de blocare a porilor care sunt deja supra saturati de sebum, insa fiecare face cum crede de cuviinta.
      Pe makeupalley fiecare persoana care comenteaza are cont unde introduce detaliile respective, din pacate nu este posibila aceasta optiune pe blogul meu, imi pare rau.

      • Eu am incredere in opinia ta, de aceea de multe ori iti pun intrebari tampitele, la care oricine ar stramba din nas.
        Cred ca intrebarea asta a mea a venit dupa ce mi-am luat o crema hidratanta bine formulata, dupa parerea mea (exceptand parfumul si alte 3 fragrance listate la sfarsit, care nu ma deranjeaza) si care nu este grasa, inainte crezand ca daca crema e usor grasa inseamna ca m-am hidratat (mare greseala!), probabil de asta duc lipsa de „gras” si caut in unturile din alte creme, altfel nu imi explic de ce mi-as „inunda” singura porii.
        Iti multumesc pentru toate raspunsurile, o sa am in fiecare zi cel putin o intrebare, pentru ca iti citesc blogul cap coada si iau si notite.

        • Alexandra,
          Ma poti intreba, nu ma deranjeaza, mai ales daca vad ca incerci intai sa gasesti raspunsul pe blog. In sutele de articole si miile de comentarii sunt o multime de raspunsuri, iar in articolul numit ‘Ghid de utilizare a blogului’ este explicata o metoda de cautare in blog (articole plus comentarii).

  • Buna,
    Din cauza tratamentului cu Roaccutane, pielea din jurul ochilor devine din ce in ce mai uscata. A inceput chiar sa se cojeasca. Folosesc Hydraphase Intense de la La Roche Posay, insa nu mai face fata. Ce crema f hidratanta as putea folosi?
    Multumesc

    • Madalina,
      Incearca Paula’s Choice Skin Recovery Mask, aplicata in fiecare seara si dimineata (dimineata inainte de protectia solara care este obligatorie), in strat subtire, cu rol de crema hidratanta.

  • Buna Corina,
    Citeam mai sus pe forum , ca recomanzi vit. E pentru pielea din jurul ochilor ( datorita antioxidantilor)
    Vitamina E in stare pura sau in compozitia anumitor creme?
    Te intreb pentru ca , pe langa hidratantul de la PC , ma gandeam sa aplic seara o picatura de vit E in jur
    ul ochilor.
    Tenul meu este gras.

    Multunesc!

    • Delia,
      Vitaminele nu se folosesc niciodata in concentratie de 100% pe piele. Orice crema hidratanta de la PC contine suficienti antioxidanti si nu mai este necesar sa aplici vitamina E in jurul ochilor, mai ales ca aceasta este mai greu de asimilat de piele in forma ei de ingredient pur.

  • Buna Corina. Mi am luat o crema de la botanics(boots) pentru ochi.Nu stiu cat este de buna pentru ca recunosc ca nu stiu cat de bune sau rele sunt toate ingrdientele.Imi cer mii de scuze pentru ca te deranjez cu aceasta intrebare , stiu ca nu ai timp suficient dar la capitolul acesta sunt zero si de aceea am apelat la tine pentru ca am mare incredere in tot ceea ce postezi,.Acestea sunt ingredientele cremei : aqua, glycerin, olea europaea(olive) fruit oil* ,butyrospermum parkibutteri(shea )* ,prunus amygdalus dulcis oil*, cetearyl glucoside, rosa canina seed oil* ,cera alba* ,glyceryl stearate, alcohol denat. * ,cetearyl alcohol, xanthan gum, sodium benzonate, potassium sorbate, citric acid. Multumesc mult.

  • Buna ziua! ….vreau sa folosesc in jurul ochiilor!
    Ce ziceti daca fac jumi juma ulei de jojoba .(5 ml) si ulei de luminata serii .(5 ml) si sa adaug câte o pic. de vit E si o pic.Q 10 ar fi ok?
    Pt ten nu mă pot despărți de P.C!
    Multumesc!

  • Buna ziua, imi spuneti va rog daca crema simpla de galbenele ar fi buna si pentru ochi (aplicare seara)? eu folosesc BHA seara si nu mi se pare ca as mai avea nevoie de crema de fata hidratanta dupa dar pentru ochi simt nevoia sa aplic ceva. Nu stiu daca crema de galbenele nu este mult prea grasa sau daca este contraindicatia pt ochi.

    Va multumesc,
    Gabriela

    • Gabriela,
      Uite: https://pasagera.ro/cand-cum-si-de-ce-aplicam-crema-de-ochi.html.
      Tot ce te ajuta din crema cu galbenele este faptul ca ingredientele emoliente fac o pelicula de aparare a pielii, dar la nivel de hidratare orice crema cu galbenele este apa chioara pentru ca nu contine cantitatea de galbenele necesara a fi benefica pielii si mai mult decat atat galbenelele nu sunt hidratante.
      La fel de bine poti folosi si vaseline, de fapt multe din cremele de galbenele sunt in baza de petrolatum sau ulei mineral.

  • Buna te rog mult mult ajuta-ma .De curand am cumparat 3 creme de la bioderma ,una cu protectie solara pentru ten mixt (Spf 30 ) o crema hidratanta si o crema hidratanta pentru ten sensibi. Pe restul fetei simt cum imi face bine ,insa in zona ochilor ma cam ustura la o ora dupa ce sunt aplicate .Acum nu stiu daca e de la creme sau pur si simplu ca e toamna si mi-e mai sensibila zona respectiva ,pentru ca cam in fiecare toamna si primavara ma ustura ochii .Oricum produsele ,daca e nevoie le si enumar ,sunt mult mai bune decat ce foloseam pana acum ,din punct de vedere calitativ
    .

    • Ecaterina,
      Sau contin ingrediente iritante sau contin ingrediente pe care tu nu le tolerezi. Daca SPF-ul acela nu este pe baza minerala este prea putin probabil sa nu te usture pielea de la el. Oricum ar fi, incearca aceste produse separat, iar cele pe care nu le tolerezi nu le aplica in jurul ochilor.

  • Buna Corina,

    Imi poti spune, te rog, dintre intredientele cremei de mai jos – Eye Balm de la SkinCeuticals care crezi ca imi poate provoca o reactie alergica? Sau ma poti indruma catre o testare medicala ce ar putea determina la ce ingredient sunt alergica? Iritatia se manifesta, seara, sau a doua zi sub forma unei zone urzicate, rosie si cu mancarimi mari langa nas si foarte putin langa ochi insa doar pe partea dreapta a fetei, precum si putin pe frunte unde pielea are tendinta de a se usca si ingrosa.
    Am cumparat crema acum aproximativ o luna, am observat ca ma irita dupa primele zile si am oprit folosirea ei. Acum am reincercat’o si cam acelasi efect..am incercat sa o folosesc o zi da, una nu, insa nu vad nicio imbunatatire..
    Water, Butylene Glycol, Soybean Protein, Glycerin, Aloe Barbadensis Extract, Stearic Acid, Myristyl Myristate, Cetyl Palmitate, Alpha Tocopherol, Hydrogenated Vegetable Oil, Petrolatum, Cetyl Alcohol, Sea Whip Extract And Butylene Glycol, Hydrogentated Lecithin, Methylpolysiloxane Caprylic/Capric/Stearic Triglycerides, Bisabolol, Lauroyl Lysine, Silybum Marianum (Milk Thistle) Extract, Retinyl Palmitate, Carbomer, Phenoxyethanol, Ehtoxydiglycol, Triethanolamine, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Trisodium Edta

    Iti multumesc!

    • Alexandra,
      Nu poti face analiza din pacate, cel putin eu nu stiu sa existe analiza de alergie la ingrediente cosmetice, dar cel mai bine este sa mergi la un laborator cu lista de ingrediente si sa incerci sa afli ce anume iti cauzeaza reactia alergica. Mai mult, este posibil sa fi alergica la o anumita concentratie dintr-un ingredient, nu la ingredientul in sine. Din lista ta, retinyl palmitate este un ingredient activ, poate nu il tolerezi. Mai ai si un extract de planta care poate fi vinovat: silybum Marianum (Milk Thistle) Extract. Altul nu mai vad, restul sunt safe si nici cu potential iritant.

  • Buna as dorii sa te intreb daca stii o crema sau un remediu pentru venele vizibile de la ochi ?Ma confrunt cu aceasta problema si nu stiu ce este de facut ? Multumesc

    • Adriana,
      Din pacate nu prea poti face multe lucruri pentru estomparea vizibilitatii venelor de la ochi cu ajutorul industriei cosmetice (prea multe rezultate nu poti avea nici macar cu proceduri estetice).
      Pentru a nu agrava situatia, aplica protectie solara in fiecare dimineata, indiferent de anotimp. Seara poti aplica un ser cu retinol, e cel mai probabil sa te ajute, dar sa ai asteptari realiste pentru ca schimbari dramatice sigur nu vei obtine.

  • Bună Corina,
    Sper că ești bine si sănătoasă.
    Îți mulțumesc pentru cele două răspunsuri.
    Te rog, în continuare să -mi zici parerea ta despre aceasta cremă.

    Bioliv
    Cremă contur ochi
    Ingrediente:
    Aqua
    Glycerin
    Cetearyl alcohol
    Caprylic trygliceride
    Potassium cetyl phosphate
    Methylpropanediol
    Olea europea fruit oil
    Isopropyl myristate
    T itanium dioxide (nano)
    Diethylhexyl carbonate
    Polyglyceryl -6 polyhydroxystearate
    Hydroxyptopyl cyclodextrin
    Palmitoyl tripeptide-38
    Vitis vinifera seed oul
    Triticum bulgare ferm oil
    Panthenol
    Tocopheryl acetate
    Regimul palmitate
    Caprylyl glycol
    Phenylpropanol
    Olea europea leaf extract
    C13-14 isoparaffin
    Laureth-7
    Polyacrylamide
    Propanediol
    Sodium gluconate
    Sodium benzoate
    Potassium sorbate
    Tocopherol
    Helianthus annie seed oul
    BHA
    BHT

    Produsul este in flacon de sticla cu pompita.
    L-am încercat în zona ochilor, pe frunte si am simtit foarte puțină tensiune, la nivelul pleoapelor. Pe funte am avut putine zone rosii.
    Dimineața n-am avut nimic.
    M-am gândit că Poate fi din cauza retynil palmitat-ului.
    Eu as dori s-o folosesc pe toate fata, seara dar având obrajii mai uscați si mai sensibili am zis să astept.

    Iti multumesc pentru răspunsuri.

    Ana

  • Corina,
    Între timp am mai aplicat o data crema in jurul ochilor si pe frunte.
    De data aceasta am fost si mai atentă la eventuale reactii.
    Si , nimic.
    Acum astept si parerea ta, nu stiu ce e cu bht-ul de la urma, despre BHA am gasit in dictionar ca e ok.
    Insa nu sunt eu specialistul si tot mai am rețineri.
    Iti multumesc.
    Ana

      • Bun, nu o aplic pe pleoape dar pe fata ?
        Am impresia ca parca nu hidrateaza desi are sodium hialuronate, retynil palmitate, gliceride, peptide, tocopherol, are si panthenol -antiiritant.
        Este prost formulată?
        Ce poate provoca uscarea fetei din aceasta formula?
        Of, si cand mă gândeam că am gasit un produs ieftin si binisor formulat!

        In final, poate sau nu hidrata tenul aceasta cremă?
        BHA si bit sunt totusi la sfarsit …

        • Ana,
          Te rog citeste aceste articole: https://pasagera.ro/cand-cum-si-de-ce-aplicam-crema-de-ochi.html, https://pasagera.ro/cum-se-realizeaza-hidratarea-pielii.html.
          Este mediocru formulata, se poate mult mai bine. Produse ieftine si bune in categoria hidratare nu vei gasi, tocmai pentru ca ingredientele active sunt scumpe, recipientele trebuie sa protejeze de UV si aer pentru a nu fi distruse in timp (sunt scumpe si ele), iar concentratiile cu adevarat benefice din aceste ingrediente active nu sunt de neglijat. Pe scurt, nu poti vinde ieftin ceva ce costa mult.
          Te rog incearca sa citesti mai multe articole pe blog pentru a intelege cum anume functioneaza celulele pielii si cum anume actioneaza produsele cosmetice asupra pielii.

          • Pentru mine, ar fi foarte important să-mi explici,dacă vrei, de ce este mediocru formulată.
            Pentru, ca pe viitor, să stiu să aleg o crema care măcar, să nu fie mediocru formulată.
            Acest produs are cateva ingrediente benefice, nu are parfum, acei BHA si BHT sunt la sfarsit, deci in concentrătii foarte mici, nu este in borcan…
            Ingredientele active nu sunt dupa conservant sau la final de listă ca sa fie in concentratii mici.
            Astea toate le-am invatat de la tine…
            Ai mai spus ca putem gasi si produse bune si ieftine.

            Concret,această cremă de ce este mediocru formulată?

            Nu mă supăr dacă nu poți să -mi raspunzi.
            M-ai ajutat destul cu tot ce-am aflat de la tine.
            Poate e timpul sa devin autonomă .☺

          • Ana,
            Mi-as dori sa iti pot raspunde intr-un comentariu, insa ultima oara cand am raspuns la intrebarea ta (generala, nu doar referitor la o anume crema) a fost in cadru unui seminar si am vorbit despre concentratii de ingrediente, actiunea lor asupra pielii in combinatia din produse, etc – timp de o ora. Eu mi-am raspund la intrebarea ta dupa ce am studiat 2 ani chimie cosmetica, e foarte complicat de inteles o formula.
            Si da, am spus ca poti gasi produse bune si ieftine, unele chiar le recomand pe blog, cu review-uri complete – dar acestea nu sunt produse hidratante, seruri sau alte tratamente anti aging.
            Cred ca fara o baza buna de chimie cosmetica si intelegere a formulelor cosmetice este imposibil sa stii daca un produs este foarte bun, bun sau mediocru, chiar daca per total nu contine ingrediente iritante. Plus ca exista o gramada de produse formulate simplu, fara iritanti care nu au cine stie ce efecte pe ten, am putea spune ca sunt mediocre pentru ca nu ofera ceea ce tenul are nevoie pentru a fi sanatos, insa existe persoane care pur si simplu nu pot tolera mai mult decat cateva ingrediente simple.
            Imi cer scuze ca nu te pot ajuta mai mult in acest moment, am in draft de o vreme buna un articol despre primii pasi in alegerea unei creme hidratante, dar dupa 8 ore de lucru cu greu mai gasesc energia de a scrie un articol atat de complex.
            Scopul acestui blog este de a ajuta orice persoana care ajunge aici sa devina independenta in alegerea produselor cosmetice si intelegerea modului de functionare a pielii. Sper sa ai rabdarea sa citesti articole si comentarii si sper sa iti fie de ajutor.

  • Bine, Corina.

    Astept atunci acest articol.
    Eu sigur voi mai citi articolele tale.
    De multe ori, in articolele pe care le-am citit deja, am întâlnit lucruri pe care nu le-am inteles.
    N-am mai pus întrebări.
    Însă esti singura persoana din țară, care face ce faci tu…
    Sper să ai răbdarea si puterea să continui acest proiect sau poate sa scrii o carte, două si noi cei interesați să le cumpărăm.
    Eu am astfel de cărti, din tinerețe, dar în ele sunt multe recomandări care mie mi-au făcut numai rău.
    De exemplu utilizarea sucului de lămâie.
    Eram studentă pe-atunci si ma informăm ca orice femeie tânără dar uite n-am gasit nicăieri despre iritanti.
    Scuza-mă va iar mă întind cu povestile.

    Eu citesc de pe telefon, nu am calculator, de multe ori am citit in fuga, ma lasă „in pana” si ochii de-acum.

    Iti mulțumesc pentru tot ce m-si învățat in acest scurt timp.

    Succes in continuare si sanatate multa tie si celor dragi tie.



Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.