Rutina de îngrijire a tenului meu – Toamna/Iarna 2016

Tenul meu este mixt, cu foarte puține porțiuni de ten normal, în mare parte tenul prezintă exces de sebum. În general tenul meu este predispus la apariția punctelor negre și petelor în jurul ochilor. De asemenea este destul de sensibil în sensul că nu tolerez iritanți și nu mă împac foarte bine cu filtrele sintetice din produsele cu SPF. Cu rutina de mai jos previn apariția punctelor negre și a pustulelor, mențin culoarea pielii uniformă, previn îmbătrânirea prematură a pielii, stimulez colagenul pentru a avea o piele fermă și netedă și mă asigur ca am o piele care arată și se simte tânără și sănătoasă.

Rutina de mai jos este personală, complexă și a fost contruită în timp. În cazul în care începeți o rutină de îngrijire ca cea de mai jos fără să fi folosit anterior produsele respective, este posibil ca tenul să aibă reacții adverse grave.

DIMINEAȚA
Îmi curăț tenul cu un produs solubil în apă, prefer unul cremos (pentru ten normal/uscat), tamponez ușor pielea cu un prosop curat pentru a o usca. Aplic un toner pentru hidratare ușoară apoi aplic o picătură de Resist Hyaluronic Acid Booster (link review). Aștept 1 minut pentru ca ingredientele să intre în piele, apoi aplic Resist Pure Skin Brightening Treatment (redescoperit de curând, îmi place foarte mult luminozitatea pe care o am de când folosesc din nou acest produs). Câteodată amestec acidul hialuronic cu Resist Pure.

După ce serul s-a absorbit în piele (intră imediat în piele) aplic protecția solară, aștept 4-5 minute înainte de a aplica machiaj (în timpul săptămânii folosesc pudră și blush; sâmbăta și duminica folosesc un produs cu SPF fără culoare și nici un alt tip de machiaj). Prefer protecție solară colorată în locul fondului de ten, peste care aplic pudră pentru matifiere.



1. Resist Optimal Hydrating Cleanser
2. Resist Advanced Replenishing Toner + o picătură de Resist Hyaluronic Acid Booster
4. Resist Pure Skin Brightening Treatment
5. Calm SPF 30 Moisturizer – Ten mixt/gras sau Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF 30 (este colorată)

SEARA

Seara îmi curăț tenul cu un produs de curățare cremos pentru ten mixt/gras, iar în zilele în care am aplicat protecție solară colorată (și eventual pudră, rimel, etc) folosesc soluție micelară după cleanser pentru a mă asigura că am îndepărtat complet machiajul. După ce am curățat pielea cu o dischetă demachiantă bine îmbibată în soluție micelară, îmi limpezesc tenul cu apă călduță și tamponez pielea cu un prosop curat pentru a o usca.

După ce am curățat tenul încep îngrijirea propriu zisă a pielii, cu un toner cu antioxidanți, cu textură lăptoasă. Îmi plac ambele tonere pe care le folosesc în această perioadă, de aceea prefer să folosesc unul dimineața și unul seara. Ambele tonere sunt destinate tenului uscat însă în cazul meu practic simt hidratarea oferită de aceste produse, dar nu am probleme cu blocarea porilor.

După toner aplic diverse produse, așa cum am explicat mai jos. Am introdus un nou produs în rutină, mai precis Resist 10% Niacinamide Booster (link review). Am scos din rutina booster-ul Resist 1% Retinol și am introdus un produs pentru petele din jurul ochilor, cu hidroquinone și acid glicolic (link review).

În general aștept 1-2  minute ca fiecare produs să se absoarbă în piele, iar după ce aplic exfolianți cu acid salicilic (BHA), acid glicolic (AHA) sau retinol 1% aștept cel puțin 10 minute înainte să aplic următorul produs. Înainte de culcare aplic în fiecare seara Resist Anti Aging Line Minimizer doar în jurul ochilor și pe șanțurile nasolabiale, dar după ce îl voi termina voi renunța la el, pielea mea tolerează bine booster-ul cu 10% niacinamide mai aproape de ochi (în cantitate extrem de mică).

Folosesc pe toată fața inclusiv pe pleoape: tonerele, protecția solară, cremele hidratante și serurile (mai puțin Clinical 1% Retinol Treatment). Nu orice persoană poate aplica aceste produse pe pleoape, depinde de sensibilitatea fiecăruia. Nu aplic pe pleoape exfolianții, 10% niacinamide și retinol 1%. Aplic pe gât și decolteu: tonerele, cremele hidratante, boosterele și serurile.

În curând voi testa noua mască lansată in US, Renew Radiance Mask și dacă voi avea rezultatele sperate o voi integra  în rutina de îngrijire, seara. Masca pentru luminozitate se aplică ultima în rutina de îngrijire și nu se îndepărtează de pe piele până a doua zi dimineața. Are textură fluidă.

Rutina, în funcție de produsul tratament aplicat:
Luni, Sâmbătă –  5% AHA (acid glicolic)
Marți –  4% BHA (acid salicilic)
Miercuri, Vineri – 2% Hidroquinone + 10% niacinamide
Joi –  1% Retinol
Duminică –  2% BHA (acid salicilic)

Rutina mea pentru o săptămână: 5% AHA, 4% BHA, 2% Hidroquinone, 1% Retinol, 2% Hidroquinone, 5% AHA, 2% BHA

Notă: Pentru a înțelege mai ușor rutina mea, am fotografiat produsele folosite seara fără a le schimba poziția, ordinea exactă a aplicării produselor este detaliată sub fiecare imagine.

Luni, Sâmbătă


1. Resist Perfectly Balanced Foaming Cleanser
2. Calm Toner – Normal to Dry Skin
3. Resist Daily Smoothing Treatment 5% AHA
4. Calm Redness Relief Repairing Serum combinat cu o picătură de Resist Hyaluronic Acid Booster
5. Resist Anti Aging Clear Skin Hydrator combinat cu 2 picături de Resist 10% Niacinamide Booster
6. Doar în jurul ochilor – Resist Anti Aging Line Minimizer

Marți


1. Resist Perfectly Balanced Foaming Cleanser
2. Calm Toner – Normal to Dry Skin
3. RESIST Weekly Retexturizing Foaming Treatment 4% BHA (link review)
4. Calm Redness Relief Repairing Serum combinat cu o picătură de Resist Hyaluronic Acid Booster
5. Resist Anti Aging Clear Skin Hydrator
6. Doar în jurul ochilor – Resist Anti Aging Line Minimizer

Miercuri și Vineri


1. Resist Perfectly Balanced Foaming Cleanser
2. Calm Toner – Normal to Dry Skin
3. Calm Redness Relief Repairing Serum combinat cu o picătură de Resist Hyaluronic Acid Booster
4. Dor pe petele de lângă ochi – Resist Dark Spot Eraser sau Neoteric Cosmetics Alpha Hydrox Spot Light (2% hidroquinone și 10% AHA)
5. Resist Anti Aging Clear Skin Hydrator combinat cu 2 picături de Resist 10% Niacinamide Booster
6. Doar în jurul ochilor – Resist Anti Aging Line Minimizer

Joi


1. Resist Perfectly Balanced Foaming Cleanser
2. Calm Toner – Normal to Dry Skin
3. Calm Redness Relief Repairing Serum combinat cu o picătură de Resist Hyaluronic Acid Booster
4. Clinical 1% Retinol Treatment
5. Resist Anti Aging Clear Skin Hydrator
6. Doar în jurul ochilor – Resist Anti Aging Line Minimizer

Duminică


1. Resist Perfectly Balanced Foaming Cleanser
2. Calm Toner – Normal to Dry Skin
3. Resist Daily Pore Refining Treatment with 2% BHA
4. Calm Redness Relief Repairing Serum combinat cu o picătură de Resist Hyaluronic Acid Booster
5. Resist Anti Aging Clear Skin Hydrator combinat cu 2 picături de Resist 10% Niacinamide Booster
6. Doar în jurul ochilor – Resist Anti Aging Line Minimizer

55 comentarii

Scrie un comentariu
  • Am gasit RESIST WEEKLY RETEXTURIZING FOAMING TREATMENT 4 PERCENT BHA pe un site (skinstore) care livreaza si in Romania, sper sa fie ok. Ce parere ai despre RESIST C15 SUPER BOOSTER?
    Multumesc

    • Hristina,
      Cred ca e ok magazinul ala. Eu am folosit C15 o perioada buna, dar pielea mea nu se impaca cu vitamina C in concentratii atat de mari. L-am scos din rutina in urma cu mult timp, insa merita incercat, e super potent.

      • Multumesc, l-am comandat, astept sa ajunga 🙂
        Totodata am studiat rutina ta de toamna-iarna si mi-am comandat pe site-ul din Ro:
        – Resist Pure Radiance Skin Brightening Treatment
        – Resist Perfectly Balanced Foaming Cleanser
        – Calm Redness Relief Toner – Normal to Oily Skin
        – Resist Ultra-Light Super Antioxidant Concentrate Serum
        (am si Niacinamide Serum)
        Cu ele imi voi incerca sa rezolv: unele pete aparute peste vara in zona ochilor, porii dilatati, lipsa luminozitatii, ridurile (nu atat de multe, din fericire).
        Cum ti se pare?

        • Sper ca ai si BHA, retinol si un inhibitor de melanina in rutina pentru a obtine rezultatele sperate (scuze daca ai mentionat deja, nu am revenit la comentariul tau anterior din lipsa de timp.)

    • skinstore nu trimite nimic de la paula in romania, am
      Incercat si eu fara succes. Daca reusesti tu, imi poti spune si mie:) te rog.

      • Diana, eu am comandat in 22 septembrie, mi-au luat banii, mi-au trimis mesaj „order despached” deci astept cu interes sa ajunga la mine Retexturising 4%

        • Hristina,mersi de informatie,pana la urma am comandat de pe ebay chiar ieri. In cosul de cumparaturi de pe skinstore , dupa ce adaugam 4% bha, imi aparea mesajul sa sterg produsul pt ca nu se poate livra in zona mea. Asa iti aparea si tie?

  • Buna! As vrea sa imi spui te rog ce parere ai despre rutina mea pt combaterea melasmei: DIMINEATA 1.curatarea tenului, 2.serum cu vit c 30%, 3. lotiune AHA 10% (tolerata f bine) si 4. Protectie Avene mineral 50%. SEARA 1. curatarea tenului, 2. Crema cu hidrochinona 4% (6 zile pe saptamana) sau retinol 1% (1 zi pe saptamana), 3 crema hidratanta. Astept parearea si sfaturile tale!

    • Stefania,
      Cred ca este prea agresiva rutina ta. Nu poti aplica vitamina C 25% si AHA 10% in fiecare dimineata si nici hidroquinona 4% de 6 ori pe saptamana pentru ca desi in primele zile pielea poate sa nu arate iritata cu siguranta cand vei vedea iritatia tenul tau este deja sensibilizat.
      Te rog citeste articolul despre integrarea produselor cosmetice in rutina zilnica.

  • Buna Corina,
    Folosesti hidrochinona doar de 2 ori/sapt. doar pentru „mentinere”? Adica ai scapat deja de pete? Ca ma gandesc ca pentru „stergerea” lor nu e suficient doar de 2 ori/sapt., cel putin asa am citit tot la tine 🙂 Eu pentru pete am inceput sa folosesc serul Paula’s Choice cu hidroquinona+BHA( cumparat de pe ebay de la un seller din USA, a ajuns la posta vamala dar vamesul habar nu are de hidrochinona, i-am spus ca e crema de fata si am scapat cu bine), am crescut treptat si acum am ajuns la 4 seri/sapt+1 seara BHA 2%+1seara Retinol 1% (am folosit pana acum un tub mini si unul full size, deci pielea mea e deja obisnuita). Vreau a ajung la 6seri hidroquinono+1 seara Retinol si sambata dimineata AHA5% de la PC (AHA simplu nu-mi face bine, dar in combinatie cu BHA, cum e acesta de la PC imi merge bine, am folosit un tub in trecut).
    Evident, SPF-ul e sfant, chiar si cand stau in casa, dimineata pana nu ma fac cu SPF nu trag draperiile (am casa foarte insorita).
    Sper sa raman fara pete 🙂 cat mai curand.
    Multumesc pentru tot ce faci pentru noi!!

    Codrina

    • Codrina,
      Experienta mea cu hidroquinona a inceput in urma cu 6 ani cand mi-a estompat complet, in doar 4 luni, o pata de pe obraz, formata in anii in care nu numai ca nu am folosit protectie solara in fiecare zi din an, dar m-am si expus soarelui cu intentia de a ma bronza. Din fericire pata nu a reaparut.
      Ulterior am dezvoltat o sensibilitate crescuta a ochilor la lumina solara care se manifesta prin lacrimare intensa, iar in 2-3 ani in care nu mi-am dat seama ce impact major vor avea lacrimile asupra protectiei solare, au aparut semne ca pielea se hiper pigmenteaza in jurul ochilor.
      Anul trecut in septembrie (aici am povestit de ce: https://pasagera.ro/pete-solare-langa-ochi-experienta-personala.html) petele din jurul ochilor erau vizibile si desi cu ajutorul tratamentelor targetate petele s-au estompat in proportie de 80% in cateva luni, problema cu lacrimile nu o pot rezolva. De aceea sunt extrem de atenta la cum aplic protectia solara in jurul ochilor, iar in timpul zilelor cu soare puternic aplic ca extra protectie un spf 50, mineral, in forma de stick, doar pe pete.
      In timp am observat ca hidroquinona este un ingredient cu care ma impac de minune si ca este eficient in a estompa petele incet, dar sigur, chiar daca il aplic de doua ori pe saptamana. Mai mult decat atat, nu vreau sa abuzez de acest ingredient pentru ca am nevoie de el pe termen lung.
      Ma bucura sa observ ca toate tratamentele targetate pe care le aplic pe ten lucreaza impreuna cu hidroquinona pentru a mentine tenul colorat cat mai uniform, fara pete. Sunt extrem de impresionata de Resist 1% Niacinamide Booster in acest sens.

      • Multumesc pentru raspuns. Am inteles. Am citit toate articolele tale si stiam ca esti predispusa la pete. Pai daca zici ca si in mai putine aplicari pe saptamana ajuta hidrochinona, cred ca e sa folosesc si eu de mai putine ori. Pe mine m-a ajutat mult acidul azelaic (din serumul acela de la PC), le-a estompat bine, dar nu mi-au disparut de tot. Apoi putin s-au inchis la culoare peste vara,vara trecuta, foarte putin, si am inceput apoi cu skinoren (ca de, e mai ieftin si am multe alte produse scumpe in rutina, macar unde se poate ceva mai ieftin …), m-a ajutat, dar la fel ca si serumul de la PC, nu de tot. Tot timpul am avut in rutina si BHA, Retinol si evident, SPF. DIn pacate SPF mineral imi blocheaza porii de pe barbie si nas (am incercat si SPF colorat de la PC care e absolut superb din toate punctele de vedere, el + pudra de la Physicians Formula si eram „acoperita”, nu mai aveam nevoie de fdt, dar din pacate nu imi prieste; am incercat si Elta MD de care ai scris tu si aceeasi problema. Imi prieste in schimb combiantia chimic+fizic, Kiss My Face SPF 30 mi-e perfect, dar e doar SPF 30 🙁 ). Vreau sa vad daca ma ajuta hidrochinona mai mult. Si ma gandeam cum sa fac sa mai folosesc si skinoren in paralel, dar sa aplic dimineata skinoren nu pot, si ca nu am timp dimineata si ca mi s-ar parea prea dur pt tenul meu sa aplic seara hidrochinona+bha si dimineata acid azelaic. Daca pe tine te ajuta chiar si 2 seri, o sa incerc si eu mai putine aplicari de hidrochinona, 4 seri hidrochinona cu BHA+2 seri skinoren+1 seara Retinol 1% si o dimineata AHA 5%.
        Spune-mi, te rog, ce stick mineral cu spf 50 folosesti? Ca ma gandesc ca as aplica SPF chimic sau combinat pe toata fata si apoi as reveni peste pete cu stickul mineral. In zona pometilor si pe frunte unde am petele nu am problema cu porii.
        Imi face si mie cu ochiul serul cu Niacinamide, ma faci sa-l vreau tot mai mult 🙂

        Codrina

        • Codrina,
          Stick am mai multe variante, le cumpar de pe iherb. Am Goddess Garden, SPF 30; Avenoo Baby SPF 50, etc. Verifica lista de ingrediente sau review-uri pe beautypedia.com. Nu plec de acasa fara un astfel de produs, nici macar in mijlocul iernii din cauza ca lacrimez foarte mult si trebuie sa reaplic.

    • Bună, Codrina! Cum ai reușit să cumperi crema cu hidroquinona de pe ebay? Eu nu reusesc….ma lupt cu melasma de ani de zile….

      • Buna Delia,
        Am gasit un seller care trimite si in RO. UIte aici produsul … Nu stiu daca il poti vedea din link, dar daca nu, cauta dupa seller, se numeste „vivaskincare”, are multe produse PC. Sper sa iti fie de ajutor.

        • Codrina,
          Nu stiu cine e acel seller, am indepartat link-ul, se poate cauta dupa nume daca e cazul. Personal nu recomand achizitionarea produselor cosmetice prin intermediul ebay-ului.

  • Am tenul predispus la aparitia comedoanelor pe toata fata.Acnee nu am avut niciodata.Desi ma demachez cu Vichy pt. ten sensibil tenul se usuca si ma tine,dupa care la cateva ore se ingrasa chiar daca folosesc un ser pt. Ten mixt/gras de la aceeasi firma.Te rog tare mult sa-mi recomanzi o rutina de ingrijire care sa nu-mi usuce tenul , dar care sa ma ajute sa scap de punctele negre .

    • Madalina,
      Citeste te rog articolele despre peelinguri si exfolianti pe blog. Nu stiu ce pH are produsul si ce concentratie de acid glicolic contine, nu stiu daca este sau nu exfoliant. Peeling cu siguranta nu este.

  • Buna, Corina! Acneea mea este nodulo chistica, am reusit cu ajutorul alimentatiei sa i opresc aparitiile:), insa au ramas chisturile in piele si de 2 luni nu reusesc sa le fac sa dispara. Arata ca niste semne rosii post acnee. Rutina mea de ingrijire este aproape identica cu a ta. Dimineata resist foaming cleanser, apoi skin balancing toner, apoi peroxid de benzoil de pe acne.org gel 2,5% doar pe portiunile cu chisturi, apoi skin balancing superantioxidant serum combinat cu hialuronic booster, apoi skin brightening combinat cu 10% niaciamide, apoi spf 30 colorat de la paula.
    Seara la fel ma spal si tonifiez cu aleleasi produse, apoi aplic 2% bha de 4ori pe sapt, 1% retinol de 2 ori , iar 10% aha 1 data. Dupa 10 minute aplic calm redness relief cu hialuronic booster, si clear skin cu 10% niaciamide.
    Am incercat si azelaic de la paula, dar am renuntat, nu vedeam nici o schimbare si se descuama si inrosea tenul.
    Este prea mult sau e bine? As putea sa schimb sau sa mai adaug sau sa mai reduc .am si differin, dar nu l am folosit. Nu prea stiu cum sa l mai introduc si pe acesta in rutina asta a mea deja incarcata, si am vazut ca 1% clinical retinol are efecte comparabile cu differin.
    Deci pana la urma, las asa rutina?

    • Diana,
      Trebuie ca tu sa poti raspunde la intrebarea despre rutina, in urma observarii cu mare atentie a reactiei pielii. Momentan nu ai cand sa mai aplici si Differin, dar poti dupa ce termini 1% retinol sa folosesti Differin, apoi sa il alegi pe cel care are cele mai bune efecte asupra pielii tale. Mare mare atentie la numarul de ingrediente active din rutina, la cel mai mic semn de iritatie rareste aplicarile. Acid azelaic nu are rost sa mai incerci, dar pentru chisturile sub piele mi-e teama ca produsele cosmetice sunt prea putin eficiente, din pacate. Ai rabdare si incearca sa gasesti cauza. Daca nu iti apar altele noi este perfect insa daca problema persista trebuie sa abordezi problema din alta perspectiva si sa cauti rezolvari in afara industriei cosmetice sau medicamentoase.

      • Din fericire nu mai apar chestiile alea sub piele… totul tine de alimentatie, posibil sa fie si o dereglare hormonala, pe care incerc sa o tin in frau fara a fi nevoie de medicamente.
        Am citit intr un comentariu ca faci consultatii si prin video call, chiar daca la cabinet te uiti cu lupa si e mai eficient asa. Eu sunt din bucuresti si am aflat dupa ce ai fost ca ai fost in oras. Ma poti consulta si pe mine prin videocall? Am gasit un nr de tel prin raspunsurile tale date celorlalti, este acelasi cu cel de la magazinul pc. Sun acolo si intreb direct? Cum se procedeaza?as vrea sa stiu cum sa fac sa scap de umflaturile astea de sub piele care arata mai mult ca niste ciupituri de tantar. Plus ca am si pori dilatati, logic. ma gandeam la ce mi ai zis ca nu prea obtin rezultate cu produse cosmetice. Poate obtin cu peelinguri, dar am vazut ca nu pot folosi daca am acnee si chisturi. In fine, ideea e ca mi as dori maxim sa ma consulti.

        • Diana,
          Din pacate nu mai fac consultanta online, din lipsa de timp, insa vin in Bucuresti in decembrie, voi anunta in curand pe blog. Voi sta doua zile pentru consultanta si un seminar la care te incurajez sa participi. Aboneaza-te sa primesti articole noi atunci cand se publica (Vezi in dreapta pe sidebar) si suna imediat ce vezi anuntul, locurile la consultanta se ocupa in primele 2 zile.

  • Buna!
    Barbatii nu-si ingrijesc tenul? Pare un subiect tabu sau nu ai avut solicitari? N-am gasit nici un articol in acest sens . . .
    In alta ordine de idei, fetita mea are un ten acneic si, datorita sfaturilor tale, arata mult mai bine. Multumim!

  • Buna
    Am cumpărat recent unt de shea însă când vreau să -lintind pefata se fărâmițează se face așa că niște granule mici
    si nu prea pot să îl întind,oare dece? Oare trebuie ca tenul să fie umed?
    După ce intră în piele pot aplica si crema de zi?
    Mulțumesc anticipat!

    • Gabriela,

      Untul de shea raw nu se aplica pe ten!!! Nici macar daca ai ten foarte foarte uscat sa nu aplici unt de shea pur pe ten, adica sa nu aplici doar unt de shea. Untul de shea se incorporeaza in produse cosmetice, este foarte dur si foarte consistent, nu se poate aplica. De aceea se faramiteaza.
      Te rog citeste articol despre crema de zi si crema de seara.

  • Buna ziua, sunt extrem de multumita sa gasesc atatea informatii pertinente intr un singur loc si incantata ca am descoperit acest site si pe Dv.
    As dori un review pt produsul KeracnylPP de la Ducray.
    Fetita mea are 16 ani si de cca 1 an, ne luptam cu o acnee, care in special se inrautateste inaintea ciclului ( care nu este f regulat , la cca 14 – 16 zile si dureaza putin ) . Copila mea s a interesat si ea si in urma recomandarilor unor colege care sunt pe tratament cu Roaccutane , ar fi vrut sa inceapa tratamentul: si asa am ajuns la dermatolog, deoarece am considerat ca e bine sa vorbeasca cu un doctor care sa-i explice ce inseamna tratamentul; si dna doctor i-a explicat ca pina la acel tratament, trebuiesc parcursi alti pasi, si asa am inceput un tratament cu doxiciclina ( fara nici un fel de analiza din pustule ), jumatate de luna o pastila si jum de luna, jumatate de pastila ( pe care acum , la a doua vizita l – a prelungit pt inca o luna ); si la a doua vizita , ne a schimbat tratamentul , la prima vizita am primit masca gel cu antibiotic, la care am citiit acum review-ul dv, dar care i-a ars fata: probabil a pus prea mult; in fine, parea ca merge mai bine, dar dupa un timp , reapareau; la cateva zile dupa ce a terminat antibioticul, a urmat a a doua vizita la doctor si era f rau cum se prezenta fata; si ne-a schimbat cu produsul de la Ducray si o crema farmaceutica pe baza de sulf, plus continuare cu antibiotic, in plus sa mergem la ginecolog sa incepem un tratament cu anticonceptionale;
    in fine, eu aseara am citit destul de mult pe site ul dv si am comandat de la PC , produsele Clear Extra Strength Set – Trial Size PC_CLEARESSETDS 1
    Clear Daily Skin-Clearing Treatment Azelaic Acid + BHA PC_CLEARAA 1 in ideea de a le incerca; am listat azi pasii de urmat pt rutina zilnica, dar nestiind cat va dura pina la primirea produselor( azi am aflat ca le pot ridica din Timisoara ) am cumparat si produsul de la Ducray.
    Daca ma puteti ajuta cu un sfat? daca e corect ce am comandat pt a urma rutina zilnica? mentionez ca este totusi un copil, chiar daca aflata la varsta dificila , are piele f alba , si binenteles este f sensibila la acest subiect;
    Daniela S

    • Dana,
      Te rog vino cu fetita la cabinetul din Timisoara, te putem ajuta cu o rutina completa, personalizata pentru nevoile ei. Keracnyl PP este o crema hidratanta, poate fi folosita cu acest rol seara, daca doresti. Contine cateva ingrediente care ar putea fi problematice tenului acneic, de exemplu unt de shea.
      Ai citit acest articol: https://pasagera.ro/am-acnee-cum-procedez.html?

  • Buna Corina!
    As dori sa introduc un ser in rutina , insa momentan sunt in tratament cu Roaccutane si nu stiu spre ce ser as putea sa ma îndrept , unul fara retinol probabil.
    In ultima comanda plasat pe site-ul Paula am comandat si un set de mostre Skin Recovery si bineinteles ca l-am aplicat chiar daca avea retinol , dar am ramas placut surprinsă sa observ ca in doua zile cat am folosit mostrele cu ser , tenul meu era mai luminos ca niciodata . Daca poti sa imi dai un sfat in legatura cu alegerea unui ser sau a unui produs asemanator de la Paula care sa ma ajute cu luminozitatea si estomparea petelor , pe care as putea sa il folosesc chiar daca sunt in tratament .
    Multumesc anticipat!

    • Catalina,
      Skin Recovery Serum poate fi folosit fara nici o problema pentru ca are o concentratie mica de retinol. Pentru estomparea petelor poti incerca acid azelaic, dar mai bine dupa ce termini tratamentul cu Roaccutane.

  • Draga Corina, iti scriu din nou despre tenul meu mixt cu tendinte de aparitie a punctelor negre, aceasta deoarece foloseam dimineata Resist Anti-Aging Clear Skin Hydrator + Resist Youth Extending Daily Hydrating Fluid, seara Resist Anti-Aging Clear Skin Hydrator alternativ cu Skin Perfecting 2% BHA gel sau Clinical !% Retinol Treatment; cu toate acestea pieala mea era lucioaa si unsuroasa in timpul zilei si se umplea de puncte negre vazand cu ochii; pentreu ca recent mi s-a terminat Resist Anti-Aging Clear Skin Hydrator si nu am apucat sa comand altul am folosit atat in timpul zilei cat si seara (stiu ca nu e indicat!) Resist Youth Extending Daily Hydrating Fluid si nu mica mi-a fost mirarea sa observ ca mi-au aparut foarte putine puncte negre si nu mi-am mai simtit pielea uscata si totusi lucioasa/unsuroasa. Dupa toate acestea care ar fi concluzia, ce ar trebui sa folosesc? Subliniez ca am incercat de mai multe ori ca in timpul zilei sa folosesc doar Resist Youth Extending Daily Hydrating Fluid fara Resist Anti-Aging Clear Skin Hydrator dar imi simteam pielea uscata ceea ce acum nu se mai intampla totusi, banuiesc ca din cauza ca il folosesc si seara?
    Intreb toate acestea deoarece am speranta ca am gasit o solutie pentru a reduce numarul punctelor negre aparute si a pielii unsuroase si totusi uneori cu senzatie de uscat.
    Astept cu interes raspunsul tau. Multumesc anticipat.

    • Astrid,
      Foarte interesant ce se intampla cu pielea ta 🙂 Eu iti propun sa alegi o crema hidratanta foarte lejera pentru seara, incearca mostre din Skin Balancing Invisible Finish Moisture Gel si Calm Moisturizer – Ten mixt, Ten gras. Dimineata nu este nevoie sa aplici crema hidratanta pe piele daca ai deja SPF-ul de la Paula’s Choice, acesta asigura suficienta hidratare pe timpul zilei. Pentru senzatia de piele uscata poti oricand sa adaugi un toner in rutina, aplicat si dimineata si seara, incearca Resist Advanced Toner.
      Mare atentie la ingredientele active folosite: sa nu aplici Clinical 1% Retinol prea des(o aplicare saptamanala este ideal, maxim doua daca ai toleranta foarte buna la retinol) si nici BHA 2%.

  • Bună seara!
    Am început să folosesc produsele din rutina ta, – încerc sămă țin de rutina ta- dar am adăugat si un produs cu hidroquinona bha gel în fiecare seară, dupa resist hyaluronic acid booster, apoi, după acesta folosesc resist brightening essence.Toate acestea pentru pete solare de câțiva ani….
    O dată / două ori pe săptămână folosesc radiance renewal mask ca ultim pas….
    Este ok sau trebuie să schimb ceva?

    • Delia,
      Nu stiu daca ai intreaga mea rutina, dar pentru pete este ideal sa folosesti mai multe ingrediente inhibitoare de melanina plus AHA sau BHA (in functie de tipul de ten) si retinol 1% si/sau niacinamide 10%.
      Inhibitoare de melanina sunt ingredientele: acidul azelaic, arbutin, hidroquinona, vitamina C in concentratii mai mari de 10%. Eu folosesc in perioada asta si Resist Brightening Essence (2 picaturi in fiecare seara) si aplic masca Radiance Renewal aproape in fiecare seara, mai mult cu scop hidratant. Aplic si hidroquinona de 2x pe saptamana.

  • Buna Corina, am observat ca pe site nu mai sunt fondurile de ten. Pe cele din UK si SUA abia mai gasesti cate o nuanta. Imi poti spune ce se intampla? Multumesc.

  • Buna.Corina!Te rog da-mi si mie un sfat despre crema hidratanta peellamar.Sarbatori fericite si multumesc pt toate sfaturile bune!

  • Buna ziua Corina!
    Am avut acnee sub forma de pustule roșii. După ce am renunțat la zahăr și lactate, tenul meu arată f bine, iar coșuri nu îmi mai apar. Însă am pete roșii acolo unde au fost aceste pustule, adică nu are culoare uniformă și de parca s-ar cunoaște locurile unde au fost coșurile.
    Folosesc cleanser, tonic, Bha 2%, crema cu SPF și crema hidratanta toate PC. Acum mi-am cumpărat 10% niacinimide booster PC și un ser de 1% ceramides și 0,1% pure retinol( ingrediente: C 12-15 alkyl benzoate, isononyl isononanoate, cetearyl ethylhexanoate, trimethylolpropane tricaprylate, caprylic trygliceride, ceramides 3, retinol).
    Îmi Spune-ți va rog ce părere aveți de ser și cum sa-mi formez rutina de îngrijire a tenului? De Cité ori in săptămâna pot aplica ultimele?
    Pot folosi și un ser cu L.AA.25% L.Ascorbic Acid?
    Va mulțumesc!

    • Irina,
      Poti aplica ambele produse seara, boosterul cu niacinamide impreuna cu crema hidratanta, iar peste poti aplica serul respectiv. Era mai eficient 1% retinol, pentru ca oricum ceramide ai in celelalte produse Paula’s Choice. Citeste si acest articol: https://pasagera.ro/pete-post-acnee-prevenire-si-tratament.html
      Da, poti aplica serul cu vitamina C 25%, dar nu in serile in care aplici BHA 2%. Testeaza produsul pe o zona mica de piele, e foarte mare concentratia. Nu aplica pe toata fata, aplica doar pe pete.

    • Roxana,
      Cu textura asemanatoare cu Barely There si SPF nu stiu ce anume exista in comert, imi cer scuze, dar nu sunt la curent cu produsele noi. Mai matifiant poti incerca Resist SPF 30. Beautypedia.com poate fi o sursa buna de review-uri pentru produse colorate cu SPF. La noi in magazine poti cauta BB cream sau CC cream, fara iritanti si cu multi antioxidanti, cred ca exista.

  • Buna Corina! de cand urmaresc blogul tau am achizitionat si eu cateva din minunatele produse de la paula s choice. Eu am ten mixt, cu puncte negre cateodata, pete in urma acneei cu care m-am luptat o perioada buna de timp si melasma. As vrea sa te rog sa imi faci o schema de aplicare a produselor pt ca deja nu mai stiu cum si cand sa le aplic… Am exfoliantul chimic skin perfecting bha 2% liquid, aha 8% gel, resist pure radiance skin brightening treatment, skin balancingsuper antioxidant concentrate serum with retinol, crema hidratanta anti aging clear skin hydrator si clear ultra light daily hydrating fluid spf 30. multumesc din suflet!

    • Mihaela,
      Cel mai bine este ca atunci cand cumperi produse sa scrii imediat celor care le vand pentru ca ei raspund mult mai repede decat oricine altcineva. La Paula’s Choice este o echipa de fete pe care te poti baza, toate au training facut de mine.
      Ca sa iti raspund la intrebare, poti incerca urmatoarea rutina cu produsele alese:
      Dimineata: Curatare, Resist Pure Radiance, Clear SPF 30 (in strat generos)
      Seara: curatare, AHA sau BHA, Resist Clear Skin Hydrator, Skin Balancing Super Antioxidant Serum.
      AHA si BHA aplici in functie de toleranta pielii tale, atentie la BHA 2% Liquid, este foarte potent, potrivit tenului mixt si gras. Sa le introduci treptat in rutina pentru a da voie tenului sa se acomodeze cu aceste ingrediente active. Sa aplici cantitate mica de exfolianti, pe zonele de piele uscata, daca ai, sa nu aplici BHA-ul acesta mai mult de o data pe saptamana, este prea puternic.

  • Buna Corina!

    Am fost de curand la o sedinta de curatare a pielii si mi-a fost recomandat sa nu mai aplic produse care contin uleiuri pentru ca imi blocheaza porii. Asa ca am scos din rutina de seara Resist Barrier Repair Moisturizer care contine unt de shea (il mai folosesc doar in jurul ochilor) si l-am inlocuit cu Resist Anti-Aging Clear Sking Hydrator. Folosesc si BHA 2% de cateva ori pe saptamana.

    Iar dimineata mai folosesc numai serul Resist Ultra-light sub o protectie solara colorata – BB cream-ul de la Maybelline recomandat pe beautypedia, pentru ca nu mai gasesc Barely There Sheer Matte Tint.

    Intrebarea mea este daca serul contine toate ingredientele necesare pentru a-mi hidrata tenul dimineata (avand in vedere ca protectia solara are o formula foarte simpla), sau daca ar trebui sa mai includ dimineata si Resist Clear Skin Hydrator (desi nu simt neaparat nevoia de extra emoliere).

    Si as mai fi curioasa daca va fi introdus un produs asemanator cu Barely There Sheer Matte Tint. Pana acum am vazut numai noul fond de ten.

    Multumesc!

    • Ina,
      Serul contine foarte multe ingrediente hidratante si reparatoare, nu este nevoie sa aplici crema hidratanta inainte de SPF insa daca ai vrea sa adaugi un nou produs dimineata ai putea incerca un toner cu ingrediente reparatoare.
      Din pacate nu stiu daca va mai exista un produs asemanator cu Barely There SPF 30, insa va exista un nou SPF anul acesta care s-ar putea sa iti placa, urmareste site-ul http://www.paulaschoice.ro.



Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.