Arhiva martie 2017

1
Mezoterapie, Dermapen sau dermoporație?
2
Machiajul şi protecţia solară
3
Conferință interactivă despre piele – București 11 martie

Mezoterapie, Dermapen sau dermoporație?

mezoterapie

Ioana mi-a pus o întrebare despre Dermapen și mezoterapie: Oare Dermapen este același lucru cu Mezopen? Procedura care ai făcut-o cu Dermapen-ul se numește mezoterapie ?

Dragă Ioana,
Mezoterapia este definită în zilele noastre ca o varietate de tehnici cu nivel invaziv minim prin care anumite substanţe sunt injectate direct în piele şi ţesutul subcutanat cu scopul de a corecta problemele pielii (mai ales prin topirea grăsimilor subcutanate, pe orice zonă a corpului). În timpul procedurii de mezoterapie clasică (denumită și mezoterapie tradițională) se injectează anumite substanţe cum ar fi vitamine, acid hialuronic, aminoacizi etc și este necesară anestezie locală.

Pentru persoanele care nu doresc injectări există varianta de mezoterapie virtuală (fără ace, fără anestezie) prin care substanțele active sunt sunt introduse în piele cu ajutorul unor proceduri cum ar fi: ionizare, unde electrice, energie galvanică, ultrasunete etc.

Citește mai departe

Machiajul şi protecţia solară

machiajul

Ştii deja cât de importantă este protecţia solară pentru ten, produs fără de care pielea poate suferi daune celulare majore ce duc la îmbătrânirea prematură, ireversibilă și accelerată a pielii.

Importanța protecţiei solare este un subiect abordat în multe articole pe site, poți citi aici: Totul despre protecţia solară şi produsele cu care ne putem proteja pielea de radiaţiile UV.

Însă când vine vorba despre aplicarea machiajului peste crema cu protecţie solară multe femei se întreabă cum anume ar trebui să procedeze şi dacă machiajul ar trebui să aibă şi el SPF sau nu.

Ideal ar fi ca toate produsele de machiaj să aibă protecţie solară dacă vor fi aplicate în timpul zilei, însă există cazuri în care acest lucru nu este posibil sau chiar nu este necesar. Este mai bine ca machiajul de seară să nu conţină filtre solare.

Cantitatea necesară de SPF pentru a proteja întreaga faţă este 1.25 ml, o cantitate aproximativ de mărimea unei migdale. Numărul SPF minim recomandat pentru protecția solară este SPF 20 sau SPF 25, ideal SPF 30. SPF 30 este suficient pentru a fi protejaţi pe parcursul unei zile normale cu activităţi mai mult în spaţii interioare.

Astfel, când spun cremă hidratantă cu SPF mă refer la un produs etichetat SPF minim 30, iar când spun machiaj cu SPF mă refer la un produs de machiaj etichetat minim SPF 20. Orice alte valori SPF mai mici oferă o protecţie solară mult prea mică pentru a fi demnă de luat în seamă, însă atunci când vine vorba de protecţia solară chiar şi SPF 15 e mai bine decât nimic.

Mai jos am prezentat câteva cazuri în care machiajul oferă sau nu protecție solară:

Citește mai departe

Conferință interactivă despre piele – București 11 martie

conferinta interactiva despre sanatatea pielii

Sâmbătă, 11 martie vă aștept la București la o conferință interactivă despre sănătatea pielii noastre și a copiilor noștri, organizată la inițiativa Ioanei (Prințesa Urbană).

Locația: WeLoveDigitalUnirii, București, Strada Radu Vodă, nr.17.

Într-o societate în care suntem bombardați cu reclame despre produse cosmetice care promit tinerețe veșnică, a face diferența între marketing și realitate și a face cele mai potrivite alegeri pentru îngrijirea pielii este de multe ori o misiune imposibilă.

Tema evenimentului se bazează pe o întrebare care presupune înțelegerea nevoilor pielii și care deschide drumul spre cea mai potrivită alegere personală atunci când vine vorba despre îngrijirea pielii – Cum pot avea o piele sănătoasă?

Ioana este gazda conferinței, alături de ea voi povesti și voi răspunde întrebărilor voastre despre piele și problemele cu care ne confruntăm zilnic, indiferent că suntem adulți sau copii.

Conferința va începe la ora 10.00 și va dura patru ore, cu o pauză de cafea de 20 de minute.

Copiii sunt bineveniți, Ioana a pregătit activități pentru cei mai mari de 3 ani (cei mai mici probabil vor sta alături de mama lor). În sală vor fi jucării pentru copii de la 0 la 6 ani.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.