Arhiva 16 aprilie 2011

1
Soluţii pentru puncte negre, puncte albe şi pori dilataţi

Soluţii pentru puncte negre, puncte albe şi pori dilataţi

Adevărul despre punctele negre (specifice tenului gras) şi punctele albe (specifice tenului uscat) este greu de acceptat pentru că nu este uşor să rezolvi problema porilor blocaţi. Totuşi, pentru că există doar câteva opţiuni în rezolvarea acestei probleme, e relativ simplu de explicat ce putem face pentru a îmbunătăţi aspectul porilor.

Porii care funcţionează normal produc o cantitate normală de sebum şi acest sebum se împrăştie pe faţă în mod uniform. Responsabili cu producţia de sebum sunt hormonii, aproape exclusiv. Când o cantitate normală de sebum este produsă, aceasta se deplasează prin pori către suprafaţa pielii fără nici un efort, apoi se topeşte într-o peliculă imperceptibilă care formează o barieră protectoare pentru piele.

Hormonii pot cauza producerea excesivă de sebum sau celulele moarte pot bloca calea de ieşire a sebumului prin pori şi astfel porii se pot bloca formându-se punctele negre sau punctele albe. Exacerbând aceste condiţii prin folosirea produselor cosmetice sau de machiaj total nepotrivite tipului de ten, tot mai multe celule moarte, emolienţi şi sebum rămân blocaţi în pori.

Dacă acest mix s-a format într-un por deschis ci este expus aerului, oxidează şi îşi transformă culoarea în negru rezultând punctele negre. Dacă acest mix s-a format într-un por închis atunci nu îşi schimbă culoarea, dar formează o mică ridicătură albă la suprafaţa pielii rezultant punctele albe. (pentru imagini citiţi Tipuri de acnee)

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.